02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

invincible1921
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la invincible1921 » 07 jul 2026, 11:56

HariTz je napisao/la:
07 jul 2026, 10:37
krkacina je napisao/la:
07 jul 2026, 10:29
Ja ne vidim da je iko to pomenuo. Mozda citamo razlicite komentare. Ili je mozda cilj s ovim komentarom da se skrene sa teme.
Tema je da se selektor kukavicki postavio i da je izbor igraca upitan.
To da su se Barbarez i SŠ postavili ziheraški, o tome se može diskutovati. Međutim, ima više argumenata da je to, ustvari, bio i jedini način da odgovorimo na ono što Ameri potenciraju od prve sekunde. Bilo je nekoliko dobrih postova, kao i određenih podcasta, koji su to komentarisali. Ideja je postojala, ali nije prošla.

Izbor igrača jeste upitan, tu se slažem. Većina nas bi imala drugih 11, ali to je već ŠBB KBB. Niko ti ne može garantovati da bi igrači koje bismo mi željeli da vidimo kiksali manje od onih koji su istrčali na teren.

Ono što se trenutno može uraditi jeste da vidimo tu sličnu ideju i formaciju s igračima koji bi joj možda više odgovarali, pa da onda damo neki konačan sud. Do tada, teško.
Ja sam vjerovao da smo konacno prevazii nase bolesti padanja pod pritiskom nakon italije i velsa, ali izgleda da ipak treba jos pure i utakmica da bi se to prevazislo

Govor tijela nasih igraca izuzev mozda Tarika, Kerima, Sea i Mahmica je citavo ovo SP bio u fazonu "Daj da sto prije kuci odemo".....pojeo nas je pritisak i velicina scene na kojoj smo igrali

Imam osjecaj da im je svima laknulo kad smo
ispali
=\_1921_/=

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 jul 2026, 12:02

Bez veznog reda ne mozes ni pobjedjivati ovakve utakmice.
Od onog momenta kad budemo imali 2 kvalitetna veznjaka u kadru koji su na nivou nasih ostalih igraca, onda cu okriviti i strucni stab sto nemamo igru. Ali dok su nam glavni veznjaci Basic, Sunjic, Tahirovic i Gigovic (boljih nemamo!), mi necemo napraviti neki veci iskorak sto se tice kvaliteta nase igre.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 07 jul 2026, 12:09

Goalgetter je napisao/la:
07 jul 2026, 12:02
Bez veznog reda ne mozes ni pobjedjivati ovakve utakmice.
Od onog momenta kad budemo imali 2 kvalitetna veznjaka u kadru koji su na nivou nasih ostalih igraca, onda cu okriviti i strucni stab sto nemamo igru. Ali dok su nam glavni veznjaci Basic, Sunjic, Tahirovic i Gigovic (boljih nemamo!), mi necemo napraviti neki veci iskorak sto se tice kvaliteta nase igre.
Neralni ljudi, svi bi pobjedu u knock out fazi takmičenja, a vezni red ti nije sposoban uraditi dupli pas. Gdje igraš na individualni kvalitet Alajbegovića i Bajraktarevića. Koji će nekad zablistat, a nekad jednostavno neće jer će ih duplirati...

Mora se prvo definitivno riješiti vezni red, a na dobrom smo putu sa Mahmićem...

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 07 jul 2026, 12:12

invincible1921 je napisao/la:
07 jul 2026, 11:56
HariTz je napisao/la:
krkacina je napisao/la:
07 jul 2026, 10:29
Ja ne vidim da je iko to pomenuo. Mozda citamo razlicite komentare. Ili je mozda cilj s ovim komentarom da se skrene sa teme.
Tema je da se selektor kukavicki postavio i da je izbor igraca upitan.
To da su se Barbarez i SŠ postavili ziheraški, o tome se može diskutovati. Međutim, ima više argumenata da je to, ustvari, bio i jedini način da odgovorimo na ono što Ameri potenciraju od prve sekunde. Bilo je nekoliko dobrih postova, kao i određenih podcasta, koji su to komentarisali. Ideja je postojala, ali nije prošla.

Izbor igrača jeste upitan, tu se slažem. Većina nas bi imala drugih 11, ali to je već ŠBB KBB. Niko ti ne može garantovati da bi igrači koje bismo mi željeli da vidimo kiksali manje od onih koji su istrčali na teren.

Ono što se trenutno može uraditi jeste da vidimo tu sličnu ideju i formaciju s igračima koji bi joj možda više odgovarali, pa da onda damo neki konačan sud. Do tada, teško.
Ja sam vjerovao da smo konacno prevazii nase bolesti padanja pod pritiskom nakon italije i velsa, ali izgleda da ipak treba jos pure i utakmica da bi se to prevazislo

Govor tijela nasih igraca izuzev mozda Tarika, Kerima, Sea i Mahmica je citavo ovo SP bio u fazonu "Daj da sto prije kuci odemo".....pojeo nas je pritisak i velicina scene na kojoj smo igrali

ispali
Pa ok je da su igrači bili malo umorni od svega, nije da mi imamo ovakva iskustva. Od početka godine do danas je krenula euforija i hajp. S druge strane došao si do maksimuma što su u ovom trenuktu igrači mogli napraviti. Uprkos povreda i svega. A onda kapa dole selektoru nije narušio timsku hemiju, pozvao je igrače koji su zaslužili ovo SP. To je veliki plus za dalje. Zamisli da nije zovnuo Tabakovića čovjeka koji nam je svojim igrama direktno bio zaslužan za ovo, Džeku koji godinama isto radi, Katića koji je maestralno odigrao... To je poštovanje koje ništa ne može kupiti kod igrača, zato će trajati ova generacija. Kad se još razviju Muharemović, Dedić, Alajbegović, Mahmić, Bajraktarević, još uz njih budemo iskopali nekog za vezni red ili proigra Tahirović, Bašić, uz ove momke koji dolaze to je repka za narednih 10 godina... Mega, mega je ovo stvar.

Protiv amerike realno da si napao sa ovim timom, i igrao visoki presing primio bih 5 golova. Međutim, vrijeme je već sad da počnemo lagano graditi igru sa loptom i stil.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 jul 2026, 12:19

KarlMarx je napisao/la:
07 jul 2026, 12:12
HariTz je napisao/la:

ispali
Pa ok je da su igrači bili malo umorni od svega, nije da mi imamo ovakva iskustva. Od početka godine do danas je krenula euforija i hajp. S druge strane došao si do maksimuma što su u ovom trenuktu igrači mogli napraviti. Uprkos povreda i svega. A onda kapa dole selektoru nije narušio timsku hemiju, pozvao je igrače koji su zaslužili ovo SP. To je veliki plus za dalje. Zamisli da nije zovnuo Tabakovića čovjeka koji nam je svojim igrama direktno bio zaslužan za ovo, Džeku koji godinama isto radi, Katića koji je maestralno odigrao... To je poštovanje koje ništa ne može kupiti kod igrača, zato će trajati ova generacija. Kad se još razviju Muharemović, Dedić, Alajbegović, Mahmić, Bajraktarević, još uz njih budemo iskopali nekog za vezni red ili proigra Tahirović, Bašić, uz ove momke koji dolaze to je repka za narednih 10 godina... Mega, mega je ovo stvar.

Protiv amerike realno da si napao sa ovim timom, i igrao visoki presing primio bih 5 golova. Međutim, vrijeme je već sad da počnemo lagano graditi igru sa loptom i stil.
Naravno slazem se,,,,sto se tice amerike, pokusali smo napast bar je tako postavka izgledala zadnjih 20 min ,,,,ali igraci su bili mrtvi realno izuzev Kerima i Mahmica....kazem opet mislim da ih je pojeo pritisak i da su se zastili, sto je sasvim normalno i nije nikakva kritika, nego eto cisto zapazanje
=\_1921_/=

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 07 jul 2026, 12:29

nije ovo ni SAD bio koji smo gledali prve 4 tekme. nista nisu pokazali osim 3 minuta u 80oj mozda. nije bilo one trke, ofanzivno staticni. A belgija pokazala najbolju utakmicu odavno. mislim i belgija ovakvu tekmu nece ponavljati. ali u sustini ovako se igra protiv SAD i slicnih ekipa, hrabro bez popustanja.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 07 jul 2026, 12:30

ispali
Neke "bolesti" i jesmo prevazišli samim time što smo završili baraž uspješno. Ima tu još par stvari, ali ovoj ekipi treba još koji igrač da se proširi dodatno taj bazen i da dobijemo to neko rješenje u vezi i potrebno nam je iskustvo. Ono se najbolje stiče na velikim turnirima.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 07 jul 2026, 12:36

HariTz je napisao/la:
07 jul 2026, 12:30

ispali
Neke "bolesti" i jesmo prevazišli samim time što smo završili baraž uspješno. Ima tu još par stvari, ali ovoj ekipi treba još koji igrač da se proširi dodatno taj bazen i da dobijemo to neko rješenje u vezi i potrebno nam je iskustvo. Ono se najbolje stiče na velikim turnirima.
I prosli grupu. Ljudi ne razumiju da mi imamo okosnicu tima za SP koje se igra za 8 godina.
Muharemovic, Dedic, Alajbegovic, Bajraktarevic, Mahmic pa i Basic i Tahirovic ce biti igraci u odlicnim godinama za 8 godina, dakle ne da bi mogli biti od koristi vec ce biti u prajm godinama za svoje pozicije. Pricamo o igracima koji su vec afirmisani i igraju u prvoj postavi. Da ne spominjem da ce neki novi iskociti ili dostici svoj potencijal neki poput Malica, Celika i slicnih.

Ovo je fantastican rezultat kada se to uzme u obzir.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 jul 2026, 13:25

Madal je napisao/la:
07 jul 2026, 12:36
HariTz je napisao/la:
07 jul 2026, 12:30

ispali
I prosli grupu. Ljudi ne razumiju da mi imamo okosnicu tima za SP koje se igra za 8 godina.
Muharemovic, Dedic, Alajbegovic, Bajraktarevic, Mahmic pa i Basic i Tahirovic ce biti igraci u odlicnim godinama za 8 godina, dakle ne da bi mogli biti od koristi vec ce biti u prajm godinama za svoje pozicije. Pricamo o igracima koji su vec afirmisani i igraju u prvoj postavi. Da ne spominjem da ce neki novi iskociti ili dostici svoj potencijal neki poput Malica, Celika i slicnih.

Ovo je fantastican rezultat kada se to uzme u obzir.
Samo zadrzat kontinuitet, kolko god plasman na euro bio vazan prije, sad nakon plasmana na SP je jos vazniji
=\_1921_/=

Djedo
Kontakt:

Post Postao/la Djedo » 07 jul 2026, 16:08

I nas je sve to zadovoljilo… Mislim, okej, dobro je što smo bili među 32 ekipe, ali iskreno, igra nam je bila loša protiv svih protivnika. Nadigrali su nas i Kanada i Švicarska, a čak je i Katar izgledao bolje u pojedinim dijelovima utakmice.

Iskreno, očekivao sam više od ove ekipe. Znam da smo se neočekivano plasirali na SP, ali kad smo već bili tamo, trebali smo pokazati više muda i hrabrosti. Imam osjećaj da smo se svi zadovoljili samim odlaskom na Svjetsko prvenstvo, umjesto da pokušamo ostaviti pravi trag.

Pojela nas je amerika sa trkom a Belgija ih razvuce ko juku..
Valja nama jos pure jesi do EP.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 jul 2026, 16:26

Djedo je napisao/la:
07 jul 2026, 16:08
I nas je sve to zadovoljilo… Mislim, okej, dobro je što smo bili među 32 ekipe, ali iskreno, igra nam je bila loša protiv svih protivnika. Nadigrali su nas i Kanada i Švicarska, a čak je i Katar izgledao bolje u pojedinim dijelovima utakmice.

Iskreno, očekivao sam više od ove ekipe. Znam da smo se neočekivano plasirali na SP, ali kad smo već bili tamo, trebali smo pokazati više muda i hrabrosti. Imam osjećaj da smo se svi zadovoljili samim odlaskom na Svjetsko prvenstvo, umjesto da pokušamo ostaviti pravi trag.

Pojela nas je amerika sa trkom a Belgija ih razvuce ko juku..
Valja nama jos pure jesi do EP.
Mora da nisi gledao kvalifikacije ako si mislio da se mozemo na sredini terena nadigravat sa protivnicima koje smo imali (izuzev Katara, protiv kojeg smo to i u nekoj mjeri radili).

Pa Belgija ih razvuce ko jufku jer Belgija na skoro svakoj poziciji ima tehnicki potkovanijeg igraca i miljama bolju defanzivnu tranziciju od nas. Nisam fan ovog tipa usporedbi, ali evo da ti docaram, Tielemans je Busquets i Xavi skupa za svakog od nasih veznjaka. Mi da smo izasli da pokazemo muda i hrabrost protiv SAD-a, ovdje na forumu nakon sto primimo 5 komada bi prica bila "kockar misli da se mozemo s njima nadmetat umjesto da se brani i ceka kontre". Ako smo izgledali pogubljeno u defanzivnoj tranziciji protiv Katara i ako su nam oni uspjeli pravit prilike, ne treba puno mozga da se dodje do zakljucka da bi makar jednako lose da smo izasli tako na amerikance.

Pola igraca nam mahom imaju manje od 20 utakmica odigranih skupa, neki manje od 10 cak. Dva najjaca ofanzivna aduta nam imaju po sezonu, odnosno sezonu i po seniorskog fudbala (Bajraktarevicevo vrijeme u MLS-u se ne pika). U veznom redu nam igraju igraci Kazahstanske, Kiparske lige i grijaci klupe Danske lige. Najbolji strijelac prvenstva nam je na kraju bio momak koji je do prosle sezone bio igrac 2. austrijske lige i najveci domet ceska liga. Imamo 40-godisnjaka u vrhu napada koji dok god je na terenu smo operisani od radjenja visokog presinga.

Ako mi neko proba rec, pa ne igraju u boljim klubovima ni igraci zelenortskih ostrva, Kurasaoa i koga vec ne, pa vidi kako su oni igrali... Mi nismo te ekipe i nismo imali njihove protivnike u tim utakmicama, ta izjava je jednako glupa kao da kazes vidi kako igra Francuska, sto ne mozemo mi igrat kao oni.

Da nam jos pure valja jest do EP, to svaki realan navijac koji nije poceo gledat reprezentaciju 31. marta zna.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 07 jul 2026, 17:04

dena24 je napisao/la:
07 jul 2026, 12:29
nije ovo ni SAD bio koji smo gledali prve 4 tekme. nista nisu pokazali osim 3 minuta u 80oj mozda. nije bilo one trke, ofanzivno staticni. A belgija pokazala najbolju utakmicu odavno. mislim i belgija ovakvu tekmu nece ponavljati. ali u sustini ovako se igra protiv SAD i slicnih ekipa, hrabro bez popustanja.
Ma nije USA ni protiv nas pokazala neku brutalnu igru da se ne lazemo.
Nas sve je zavarao taj njihov start koji su imali protiv Paraguaja i Australije pa smo mislili joj ovi trce milion kilometara po utakmici.
Nisu oni nas razbili kao sto se misli. Nas je na prvenstvu najvise nadigrala Kanada. Ti ljudi su nam napravili najvise problema,prilika, protiv njih smo izgledali kao amateri. Protiv USA si izgubii jer nemas iskustvo igranja ovakvih utakmica. Njih bi u Knockout fazi pobjedila svaka ekipa koja je u zadnjih 5+ godina igrala Minimum cetvrtfinale nekog takmicenja. Pa npr Svicarske bi ih rijesila puno prije nego nas.
Sa iskustvom se pobjedjuju ovakve utakmice a nama njega fali jos malo.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 07 jul 2026, 17:53

07 jul 2026, 13:25

Samo zadrzat kontinuitet, kolko god plasman na euro bio vazan prije, sad nakon plasmana na SP je jos vazniji
Bit ce veoma tesko ali to mora biti pod moranje. Nas glavni adut je bio sto smo nepoznanica - vise nismo. Za par mjeseci kada bude Liga nacija mi smo realno vise-manje isti tim s istim igracima koji znaju odnosno ne znaju jednako kako su sad na SP znali odnosno nisu.
A apetiti porasli. Naravno i trebaju samo da li s pravom ocekivati odmah sve na bolje.
-Beogradski sindikat

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 07 jul 2026, 19:12

napapijri1987 je napisao/la:
07 jul 2026, 17:04
dena24 je napisao/la:
07 jul 2026, 12:29
Nas sve je zavarao taj njihov start koji su imali protiv Paraguaja i Australije pa smo mislili joj ovi trce milion kilometara po utakmici.
Nisu oni nas razbili kao sto se misli. Nas je na prvenstvu najvise nadigrala Kanada. Ti ljudi su nam napravili najvise problema,prilika, protiv njih smo izgledali kao amateri. Protiv USA si izgubii jer nemas iskustvo igranja ovakvih utakmica. Njih bi u Knockout fazi pobjedila svaka ekipa koja je u zadnjih 5+ godina igrala Minimum cetvrtfinale nekog takmicenja. Pa npr Svicarske bi ih rijesila puno prije nego nas.
Pa nisu zato ih i jest Belgija rasula ko beba zvečku

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 07 jul 2026, 19:21

napapijri1987 je napisao/la:
07 jul 2026, 17:04
Slažem se sa većinom tvog posta a pogotvo sa ovim dijelom da je iskustvo na kraju presudilo. Belgija kao iskusna ekipa je to silovito demonstrirala.

Međutim ovaj dio gdje si napisao da nisu pokazali brutalnu igru.. tačno, ali mislim da je to ponajviše zbog naše formacije i pristupa igri. Jednostavno nisu imali prostora da rade ono što su radili u proteklim tekmama.

Možda sa nekom drugačijom selekcijom igrača bi to bilo mnogo bolje.. ali nejse ŠBB KBB

Na kraju su iskustvo i individualne greške presudili. Treba nam kontinuitet i sada SŠ mora još jače zapeti kako nam se ne bi desila ista sudbina kao 2014. godine, što vjerujem da s ovom ekipom i ovim igračima neće biti slučaj.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 07 jul 2026, 19:37

Sada sam pogledao pregled USA- Belgija, stvarno su ih Belgijanci nadigrali, u sredini terena su ih pojeli. Ameri skoro nisu mogli da oragnizuju napad, a onaj Belgijanac iz Arsenala ko Messi u svoje najbolje dane.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 07 jul 2026, 19:44, ukupno mijenjano 1 put.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 07 jul 2026, 19:38

Pi.kast fudbal se nikada ne isplati. Mi smo se protiv USA postavili, kao da igramo protiv Francuske. Turska koja igra toliko loš fudbal u posljednje vrijeme ih dobi. Belgija ih rasu na prost faktore.
Gledajte samo kako Egipat ne daje pardona Argentini, iako igraju i protiv Argentine i FIFA štakora.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 07 jul 2026, 19:40

emir79 je napisao/la:
07 jul 2026, 19:38
Pi.kast fudbal se nikada ne isplati. Mi smo se protiv USA postavili, kao da igramo protiv Francuske. Turska koja igra toliko loš fudbal u posljednje vrijeme ih dobi. Belgija ih rasu na prost faktore.
Gledajte samo kako Egipat ne daje pardona Argentini, iako igraju i protiv Argentine i FIFA štakora.
Sad će ti se opet nakačiti sa pričom da nemamo kvalitet da igramo nešto drugo. A kao imamo kvalitet sa odbranom koja prima dva gola po utakmici da igramo onaj haramball.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 07 jul 2026, 19:41

BoixosNois1899 je napisao/la:
07 jul 2026, 19:40
emir79 je napisao/la:
07 jul 2026, 19:38
Sad će ti se opet nakačiti sa pričom da nemamo kvalitet da igramo nešto drugo. A kao imamo kvalitet sa odbranom koja prima dva gola po utakmici da igramo onaj haramball.
Ne, vec imamo kvalitet za 32 najbolje na svijetu
-Beogradski sindikat

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 07 jul 2026, 19:44

Uglavnom smo vidjeli puno bolje utakmice izmedju timova gdje postoji i veca razlika u kvalitetu nego izmedju nas i Amerike.

Al nemamo kvalitet. Logicno da nemas kad ga ugusis u startu nazovi taktikom.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Helemnejse i 36 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []