FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
82
18%
2. Borbu za Evropu
184
40%
3. Sredinu tabele
84
18%
4. Borbu za opstanak
115
25%

Ukupno glasova: 465

Seher1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Seher1921 » 07 jul 2026, 13:30

zastitaIdentiteta je napisao/la:
07 jul 2026, 13:19
Ništa ovdje bez restarta i kantonalne.
Bliži federalnoj nego evropi.
Ko će pri zdravoj pameti doći da otkupljuje milione u dugovanjima da bi ga sutradan nabili s noge na nogu jer nema nikakva prava.
Ovo sad djeluje samo kao igra sa ko će s kojom bankom riješiti još zaduženja na obraz i nadu da će nekad neko namiriti te pare, npr preko nekog divljeg transfera.

Iskopah ovo iz 2022. postoji li novija revizija?

slika
Haj strucnjak objasni sta za nas znaci kontonalna???
Hocemo to sve dugove nulirat a nece nam niko imovinu dirat????

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 07 jul 2026, 13:31

Seher1921 je napisao/la:
07 jul 2026, 13:30
Ko će pri zdravoj pameti doći da otkupljuje milione u dugovanjima da bi ga sutradan nabili s noge na nogu jer nema nikakva prava.
Ovo sad djeluje samo kao igra sa ko će s kojom bankom riješiti još zaduženja na obraz i nadu da će nekad neko namiriti te pare, npr preko nekog divljeg transfera.

slika
Ma valja gluposti. Vidiš da ne zna naći ni posljednji izvještaj a isti regularno na stranici objavljen.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 07 jul 2026, 13:32

Cveta-Korora-Adams O.
Prokop-Madzid
Pejic
Alic Kelmendi Sukilovic Rascic
Cosic

Sad mi je malo zao sto nije Prelec ostao mlad moderan trener sa mladom ekipom, imali bi nesto drugacije za promjenu. Ekipa je tu sasvim korektna za tu neku borbu od 5 do 8 mjesta, dajte plate djeci malo ih motivisat i sta cemo idemo se borit ne sumnjam da ce posjeta opet bit na nivou kao i svih ovih godina. Sto se tice igrackog kadra s obzirom na ocekivanja samo rotacijske stopere i desnog beka dovest i tjt nista ne trosit love i onako je nemamo.
Idemo se malo bavit footballom :D
Da se osvrnem na pripreme, dobra opcija bi bila planina, da se dignu pluca, pa bar ako necemo moc igrat da trcimo.

Ovi sto su pristali sa preuzet klub su izbrisali sve lose iza sebe po meni i hvala im na hrabrosti. Nek imenuju trenera i sav fokus nek bace na finansijsku stabilizaciju i nek pune administrativne pozicije koje im trebaju da bi klub funkcionisao sam od sebe i da svaka pozicija radi svoj posao.

I evo vas da zamolim kao navijace da zaboravimo g.Mirvica bit ce vremena da se bavimo sa njim, sad za sad svi trebamo klubu i jedva cekam protiv BSKa da zagrmimo.

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 07 jul 2026, 13:45

Levin je napisao/la:
07 jul 2026, 13:31
Seher1921 je napisao/la:

slika
Ma valja gluposti. Vidiš da ne zna naći ni posljednji izvještaj a isti regularno na stranici objavljen.
Top ti je argument, nikakve veze nema ni s čim što sam pisao, al eto, nek si se javio.

Kantonalna znači da će se maći vojnici pijavice jer u kantonu nema ni para, ni prestiža ni džabali karte za zapad.
Znači puno manje troškova i više vremena da se stvarno stabilizuješ (tj. restartuješ) ne bi li došao kroz par godina u situaciju da jesi zanimljiv za investicije, jer nisi starac kog dave dugovi iz prošle decenije.

Nama je stabilizacija postalo kad dođe moratorij od poreske pa ti pomjere do kad trebaš platiti i odjednom manje dugovanje jer is platio stari dug a ne plaćaš tekući pošto imaš fore 6-9mj. Nije mi jasno kako ste toliko djetinjasti da kontate da stalno jedni te isti potezi mogu voditi drugačijim ishodima.
Pošteno, pa kako bude.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 07 jul 2026, 13:50

Hebo sva ta prepucavanja, sad će nam Stanislav Ćubela poklonit neku fakturu, nije odavno.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 07 jul 2026, 13:52

07 jul 2026, 13:45
Levin je napisao/la:
Seher1921 je napisao/la:

Top ti je argument, nikakve veze nema ni s čim što sam pisao, al eto, nek si se javio.

Kantonalna znači da će se maći vojnici pijavice jer u kantonu nema ni para, ni prestiža ni džabali karte za zapad.
Znači puno manje troškova i više vremena da se stvarno stabilizuješ (tj. restartuješ) ne bi li došao kroz par godina u situaciju da jesi zanimljiv za investicije, jer nisi starac kog dave dugovi iz prošle decenije.

Nama je stabilizacija postalo kad dođe moratorij od poreske pa ti pomjere do kad trebaš platiti i odjednom manje dugovanje jer is platio stari dug a ne plaćaš tekući pošto imaš fore 6-9mj. Nije mi jasno kako ste toliko djetinjasti da kontate da stalno jedni te isti potezi mogu voditi drugačijim ishodima.
Ko će ti preuzeti plaćanje obaveza prema trenutnim igračima, dobavljačima, režije, trenutne uposlenike kluba, servisiranje dugova jer manje troškova ne znači da ćeš imati iste prihode.

Ako se vodiš primjerom Čelika, raspitaj se malo ko im je preuzeo plaćanje velikog dijela obaveza koje se imali.

Btw, jbte Kantonalna i ta priča. Nikakve logike nema u njoj.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 07 jul 2026, 14:15

Nase rusenje kluba je odavno pocelo od famoznih uplatnica do nekakvih investitora ,pa do graditelja modernih stadiona ,kula ,trening centara,shoping centara itd itd .
Lagali su godinama nas navijace uz izgovor treba strpljenja,a svake godine raste dug i sve gora situacija.
Mi da nismo imali transfere od Dzeke i jos nekoliko nasih igraca davno bi mi bili u ovoj situaciji , prosle sezone pozar ugasio Jaberov transfer.
Mi godinama nemamo vise ambicija za titulu , navikli nas da smo prosjecan klub u ligi.
Mi zadnjih godina slavimo izlazak u Evropu kao titulu ,slavimo bod u derbiju kao pobjedu.
Dok mi navijaci saburamo , lesinari ruse klub.
Kada su dosli do zida i nema dalje ,hajmo sad sve svaliti na Mirvica , izgleda famnozni Mirvic se vrti u Zelji zadnjih 15-20 godina samo nam nisu rekli :)
Pogledajte ko je sad u ovom odboru , oni ne mogu parking voditi.
Na hair i na dobro da ovo zavrsi.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 07 jul 2026, 14:16

Levin je napisao/la:
07 jul 2026, 13:52
07 jul 2026, 13:45
Levin je napisao/la:

Ko će ti preuzeti plaćanje obaveza prema trenutnim igračima, dobavljačima, režije, trenutne uposlenike kluba, servisiranje dugova jer manje troškova ne znači da ćeš imati iste prihode.

Ako se vodiš primjerom Čelika, raspitaj se malo ko im je preuzeo plaćanje velikog dijela obaveza koje se imali.

Btw, jbte Kantonalna i ta priča. Nikakve logike nema u njoj.
Pusti ovakve.Nemoj trošiti vrijeme objašnjavajući im bilo šta. Suština njihovog pisanja na ovom forumu se može vidjeti kroz kroz historiju njihovih postova. Maksimalno crnilo, spominjanje gašenja barem jednom sedmično, a napuštanje Premijer lige se spominje jednom mjesečno. Ne razumiju osnovne stvari, nama će biti navodno dobro tek kada ispadnemo. Smiješna priča. Daleko od toga da je trenutno kod nas idealno, ali samo su dvije opcije, pokušati spasiti što se može ili se predati. Kome je do predaje neka moli svog velikog vođu krda da se vrati i da im osnuje klub, kojeg će zadužiti pa nek im se ispuni san o ispadanju u niže lige. Imaju takvu ekipu par sati od Sarajeva u mjestu pored Tuzle, samo se moraju poistovjetiti sa Azmirom.

Ja predaju ne biram kao opciju, siguran sam da moj Klub ima snage i ljudi koji mogu pomoći da se izvučemo sa što manjim posljedicama.

P.S. Nakon što su svi sabotirali velikog vođu krda, evo danas se potvrdila i vijest da su ga i pojedini igrači sabotirali, Cvetanoski se vraća u trenažni proces tek nakon njegovog odlaska. Eto šta se sve tom velikom čovjeku radilo i kako su ga sputavali, užas. Madžid je isto vjerovatno mogao puno ranije ali eto bitno je Sanina sabotirati. :mrgreen: Evo još jedne informacije za objave one plaćene paćenice na društvenim mrežama, taman su joj objave ovog nivoa. Znam da čitaš forum. ;)
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 07 jul 2026, 14:18

TMmanija2012 je napisao/la:
07 jul 2026, 14:15
Nase rusenje kluba je odavno pocelo od famoznih uplatnica do nekakvih investitora ,pa do graditelja modernih stadiona ,kula ,trening centara,shoping centara itd itd .
Lagali su godinama nas navijace uz izgovor treba strpljenja,a svake godine raste dug i sve gora situacija.
Mi da nismo imali transfere od Dzeke i jos nekoliko nasih igraca davno bi mi bili u ovoj situaciji , prosle sezone pozar ugasio Jaberov transfer.
Mi godinama nemamo vise ambicija za titulu , navikli nas da smo prosjecan klub u ligi.
Mi zadnjih godina slavimo izlazak u Evropu kao titulu ,slavimo bod u derbiju kao pobjedu.
Dok mi navijaci saburamo , lesinari ruse klub.
Kada su dosli do zida i nema dalje ,hajmo sad sve svaliti na Mirvica , izgleda famnozni Mirvic se vrti u Zelji zadnjih 15-20 godina samo nam nisu rekli :)
Pogledajte ko je sad u ovom odboru , oni ne mogu parking voditi.
Na hair i na dobro da ovo zavrsi.
Ma kakve uplatnice, ni kad je najbolje bilo nije bilo dobro računajući i preriod od prije rata

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 07 jul 2026, 14:30

Levin je napisao/la:
Ma lako je napraviti plan, malo je tužno da ja to kao trebam sad ho-ruk raspisivati ko da niko nikad ništa nije organizovao u životu pa sve zvuči nemoguće.

Tekući troškovi:
Ako hoće neki Konings ili Trupe do isteka ugovora da preživljava po Ilijašu, Butmiru i okolici, bujrum im, to nije novi trošak.
Al objektivno, ko će to od ovih igrača htjeti igrati kanton, niko.
Znači raskidaće se i šakom i kapom samo da se maknu, tekući troškovi na plate ti ostanu možda, al možda 5% ovog što su sad.
Uposlenike režeš svakako. Ne treba ti više taj press, social media, fizio, itd.
Troškovi stadiona skoro pa nestaju jer ne igraš kanton na njemu, igraš na pomoćnom, ostaje nešto sitno struje za administrativne prostorije.

Za servisiranje dugova stvaraš nove prihodne linije, neke malo ozbiljnije, neke simbolične. Al u totalu uvijek veće od troškova:
- Godišnje članarine i simbolične karte od npr. 5KM po utakmici iako bi prisustvo bilo besplatno.
- Rentanje stadiona mlađim uzrastima reprezentacije, eventualno A tim. Obzirom da se teren mnogo manje troši, drastično padaju i troškovi održavanja istog... po utakmici ćeš imati circa 20k prihoda.
- Rentanje LED reklamnih panela kroz cijelu godinu jer ti ne trebaju za kanton.
- Muzej stadiona Grbavica, izgradnja uz partnerstvo s ministarstvima kulture i sporta, a posjete uz partnerstvo s ministarstvima nauke i KS i drugih kantona gdje bi djeca iz svih škola po posjeti glavnom gradu obilazili i učili o historiji i kluba i stadiona, sa stalnim izložbama i retro dresovima i retro loptama, s ratnom postavkom spaljenog stadiona itd. Nek je 5KM ulaz dosta je.
- Manifestacije, koncerti, utrke, takmičenja bilo kroz partnerstvo, bilo kroz organizaciju kluba a naplatu kroz kotizacije.
....

Bukvalno trebaju dvije osobe sjesti 10 dana, u tih 10 dana složiti plan šta i kako i kojim linijama, predstaviti ga UO, uspostaviti inicijalne kontakte i početi realizaciju.

Eto nek nije ni priča o kantonu, izbij nekoliko ovih ušteda jer ih onda nemaš, al onda napravi plan za generisanje novih prihoda imajući u obzir sve silne rashode. Mi sve neke dinosauruse izvlačimo koji od biznisa imaju koliko su uspjeli profitirati u ratnim danima, i očekujemo nešto wow od njih. Ne ide tako.
Pošteno, pa kako bude.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 07 jul 2026, 14:38

AhmedNurudin je napisao/la:
07 jul 2026, 14:16
Pusti ovakve.Nemoj trošiti vrijeme objašnjavajući im bilo šta. Suština njihovog pisanja na ovom forumu se može vidjeti kroz kroz historiju njihovih postova. Maksimalno crnilo, spominjanje gašenja barem jednom sedmično, a napuštanje Premijer lige se spominje jednom mjesečno. Ne razumiju osnovne stvari, nama će biti navodno dobro tek kada ispadnemo. Smiješna priča. Daleko od toga da je trenutno kod nas idealno, ali samo su dvije opcije, pokušati spasiti što se može ili se predati. Kome je do predaje neka moli svog velikog vođu krda da se vrati i da im osnuje klub, kojeg će zadužiti pa nek im se ispuni san o ispadanju u niže lige. Imaju takvu ekipu par sati od Sarajeva u mjestu pored Tuzle, samo se moraju poistovjetiti sa Azmirom.

Ja predaju ne biram kao opciju, siguran sam da moj Klub ima snage i ljudi koji mogu pomoći da se izvučemo sa što manjim posljedicama.

P.S. Nakon što su svi sabotirali velikog vođu krda, evo danas se potvrdila i vijest da su ga i pojedini igrači sabotirali, Cvetanoski se vraća u trenažni proces tek nakon njegovog odlaska. Eto šta se sve tom velikom čovjeku radilo i kako su ga sputavali, užas. Madžid je isto vjerovatno mogao puno ranije ali eto bitno je Sanina sabotirati. :mrgreen: Evo još jedne informacije za objave one plaćene paćenice na društvenim mrežama, taman su joj objave ovog nivoa. Znam da čitaš forum. ;)
Ne kontam ja tu logiku u vezi sa kantonalnom. Ne znam sjećaš li se Gredićevog intervjua iz 2016. godine. Situacija očajna pa i gora nego sada :
Po preuzimanju kluba i nakon prve analize finansijake situacije, bile su nam na raspolaganju tri opcije:

1. Da idemo u stečaj, imenu kluba dodamo neku riječ (formiramo novo udruženje građanja) i nastavimo sa takmičenjem iz nekog nižeg ranga

2. Da neko dođe sa svojim novcem cca. 7-8 miliona KM, poplaća dugove i nastavi sa radom (takvog nije bilo ni na mapi)

3. Da polako korak po korak saniramo finansijsku dubiozu, počnemo funkcionisati u skladu sa Zakonom (kada su u pitanju porezi i doprinosi, obaveze za PDV) i vratimo se na ispravan kolosijek.

U tom trenutku, treća opcije je bila jedino rješenje za naš klub.
Sve te opcije su i sad na stolu. Kretanje iz nižeg ranga obično znači da ti proglašavaš stečaj i otvaraš novo udruženje. Nisi više "FK Željezničar" već si "FK Željezničar 1921". Potpuno si prekinuo kontinuitet kluba. Imovinom ti raspolaže stečajni upravnik i vjerovatno ide na licitaciju do izmirenja obaveza. Sad nek se zapitaju što mnogi klubovi imaju godinu osnivanja uz svoje ime.

Što se tiče dame ne znam je li više fascinirana Fačom ili Mirvićem. To samo po sebi dovoljno govori.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 07 jul 2026, 14:54

07 jul 2026, 14:30
Levin je napisao/la:
Ma lako je napraviti plan, malo je tužno da ja to kao trebam sad ho-ruk raspisivati ko da niko nikad ništa nije organizovao u životu pa sve zvuči nemoguće.

Tekući troškovi:
Ako hoće neki Konings ili Trupe do isteka ugovora da preživljava po Ilijašu, Butmiru i okolici, bujrum im, to nije novi trošak.
Al objektivno, ko će to od ovih igrača htjeti igrati kanton, niko.
Znači raskidaće se i šakom i kapom samo da se maknu, tekući troškovi na plate ti ostanu možda, al možda 5% ovog što su sad.
Uposlenike režeš svakako. Ne treba ti više taj press, social media, fizio, itd.
Troškovi stadiona skoro pa nestaju jer ne igraš kanton na njemu, igraš na pomoćnom, ostaje nešto sitno struje za administrativne prostorije.

Za servisiranje dugova stvaraš nove prihodne linije, neke malo ozbiljnije, neke simbolične. Al u totalu uvijek veće od troškova:
- Godišnje članarine i simbolične karte od npr. 5KM po utakmici iako bi prisustvo bilo besplatno.
- Rentanje stadiona mlađim uzrastima reprezentacije, eventualno A tim. Obzirom da se teren mnogo manje troši, drastično padaju i troškovi održavanja istog... po utakmici ćeš imati circa 20k prihoda.
- Rentanje LED reklamnih panela kroz cijelu godinu jer ti ne trebaju za kanton.
- Muzej stadiona Grbavica, izgradnja uz partnerstvo s ministarstvima kulture i sporta, a posjete uz partnerstvo s ministarstvima nauke i KS i drugih kantona gdje bi djeca iz svih škola po posjeti glavnom gradu obilazili i učili o historiji i kluba i stadiona, sa stalnim izložbama i retro dresovima i retro loptama, s ratnom postavkom spaljenog stadiona itd. Nek je 5KM ulaz dosta je.
- Manifestacije, koncerti, utrke, takmičenja bilo kroz partnerstvo, bilo kroz organizaciju kluba a naplatu kroz kotizacije.
....

Bukvalno trebaju dvije osobe sjesti 10 dana, u tih 10 dana složiti plan šta i kako i kojim linijama, predstaviti ga UO, uspostaviti inicijalne kontakte i početi realizaciju.

Eto nek nije ni priča o kantonu, izbij nekoliko ovih ušteda jer ih onda nemaš, al onda napravi plan za generisanje novih prihoda imajući u obzir sve silne rashode. Mi sve neke dinosauruse izvlačimo koji od biznisa imaju koliko su uspjeli profitirati u ratnim danima, i očekujemo nešto wow od njih. Ne ide tako.
Izvini ali to su gluposti...

Ti druže imaš godišnju ratu od 260,000.00 KM prema poreskoj koju moraš redovno izmirivati.
Ugovore sa dobavljačima koje moraš ispoštovati. Boli njega briga gdje ti igraš sve dok mu plaćaš.
Hajde možda igrači i pristanu na raskide ali ti garantujem da ti ostalo osoblje u klubu neće nigdje maknuti a nisu male plate.
Hiljadu proceduralnih stvari koje moraš platiti.

Jedini naćin da ti završiš u kantonalnoj je danideš u stečaj. Imovina ti se proda da podmiriš dugove i troškove nastale tim aktom i ako imovina ne može zaleći onda ćeš morati i novo udruženje formirati.

Ako ti je do toga, brate eno FK Jug pa lagano na utakmicu.

Svi koji tako misle lagano na njihove utakmice. Zavolit ćete vremenom.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 07 jul 2026, 14:59

Ljudi kontaju da si ti sve završio time što ćeš otići u kantonalnu ligu, a zapravo nisi ništa

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 07 jul 2026, 15:09

Ma kakva kantonalna, nema od tog nista. Prezivjet nekako narednu godinu do dvije, i gledat da bude neke stabilnosti u ovom qurcevom odboru, nema smisla da se svakih 6 mjeseci mijenja.

Pored toga objavljeno je da smo mirvicu duzni 600 hiljada koje treba isplatit do kraja godine, uz kamatu mnogo manju od 15% koja se provlacila po medijima.

Austinpowers
Kontakt:

Post Postao/la Austinpowers » 07 jul 2026, 15:09

Boze sacuvaj, citam i ne vjerujem sta pisete. Ne moze me niko ubijedit da niste pitari, jer prosto ne zelim da vjerujem da pravi zeljovci zele svom klubu kantonalnu ligu. Fuj fuj fuj
VTZ

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 07 jul 2026, 15:15

Ne znam kako zamisljate tu kantonalnu. Da li se radujete da pobjedjujemo i nesto osvojimo makar bila kantonalna ili mislite kad se vratimo iz kantonalne da cemo osvojit ligu prvaka? Niko ti nista ne garantuje kad bi se vratio u kantonalnu, to je kazna nije plan

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 07 jul 2026, 15:15

Ne znam kako zamisljate tu kantonalnu. Da li se radujete da pobjedjujemo i nesto osvojimo makar bila kantonalna ili mislite kad se vratimo iz kantonalne da cemo osvojit ligu prvaka? Niko ti nista ne garantuje kad bi se vratio u kantonalnu, to je kazna nije plan

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 07 jul 2026, 15:16

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 07 jul 2026, 15:29

Celik osvaja ligu ove godine?

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 07 jul 2026, 15:31

Ma ljudi prizivaju kantonalnu jer misle da ako krenes iz kantonalne brisu ti se svi dugovi i pocinjes sa 0, misle da je to laksi put za Zelju i da ce se tad uraditi zdravi temelji klubu, hoce al u qrcu. Prvo sto ti niko nece oprostiti dugove koje imamo koju god ligu da igramo, drugo sto polazak iz kantonalne nije polazak sa 0 nego sa -100 za Zelju i bilo bi puno puno teze da se bilo sta napravi u tom slucaju. Publika bi se prepolovila, sponzori takodjer, renome kluba bi oslabio i pred tobom bi bio dug put za bilo sta, na kraju krajeva ko su ti ljudi koji bi poveli klub iz takvog ponora?
Curva Sud

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 59 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []