FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Da klub ima obraza vratio bi Corica uz izvinjenje za nogu pred mukom stecenu Evropu s onim karinasima
-
zeljodogroba
- Kontakt:
Evo irfo sad brani ove trenutno nove/stare, ocekujem pozitivne price, dobrog trenera i dobre igrace u iducih par dana pa da vidimo na cemu smo.
zeljodogroba je napisao/la: ↑07 jul 2026, 23:30Evo irfo sad brani ove trenutno nove/stare, ocekujem pozitivne price, dobrog trenera i dobre igrace u iducih par dana pa da vidimo na cemu smo.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
zeljodogroba
- Kontakt:
Samo kazem da ih branis, sto se vidi u prethodnih par postova jer ljudi negoduju (s pravom) jer nemamo trenera, pa sam optimistican. Mozda adzem opet uleti pa ces nam govorit kako je to super odluka..irfo je napisao/la: ↑07 jul 2026, 23:33zeljodogroba je napisao/la: ↑07 jul 2026, 23:30Evo irfo sad brani ove trenutno nove/stare, ocekujem pozitivne price, dobrog trenera i dobre igrace u iducih par dana pa da vidimo na cemu smo.
Samo se radujem novim pozitvnim pricama za nas klub
- dubioza144
- Kontakt:
Ljudi negoduju sa pravom, a sutilo se dok je ubleha Mirvic bio i nije se znalo ni ko pije ni ko placa u klubu al ovi su losi nisu jos trenera nasli od sinoc
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
- dubioza144
- Kontakt:
I ne znam zasto se ovdje misli da je sad lahko nac trenera i bas svi trce Želju preuzet doci ce opet neko ko voli ovo u vidu Mulalica il neki koji bi volio da bude trener Maksimovic mozda.
Ima ona scena iz mintevidea kad su ina dvojica trazila selektora tako zamisljam ove nase i ide razgorvor "pa ne treba nama genije nama treba brat od genija ludak neko ko nema sta da izgubi zbunjen neki covjek to nama treba i ako moze malo da se razumije u fudbal" i onda Mulalic ide
Ima ona scena iz mintevidea kad su ina dvojica trazila selektora tako zamisljam ove nase i ide razgorvor "pa ne treba nama genije nama treba brat od genija ludak neko ko nema sta da izgubi zbunjen neki covjek to nama treba i ako moze malo da se razumije u fudbal" i onda Mulalic ide
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
-
zeljodogroba
- Kontakt:
Boli me briga za mirvica, ja nisam navijac pojedinaca vec kluba, ne interesuje me ko vodi glavnu rijec jel mirvic, sten, kunto il panto. Obzirom na brojne pokrete otpora, “vojnike kluba”, “spasioce” ocekujem da se nesto desi, jer kao sto su mediji vec krajem prosle sedmice znali ko ce bit UO, znali su i ti ljudi. Mogli su vec obaviti razgovore i privest to kraju. Liga pocinje za manje od mjesec, a nama fali sve.dubioza144 je napisao/la: ↑07 jul 2026, 23:44Ljudi negoduju sa pravom, a sutilo se dok je ubleha Mirvic bio i nije se znalo ni ko pije ni ko placa u klubu al ovi su losi nisu jos trenera nasli od sinoc
Od cijele ove situacije ne volim navijanje za strukture, s tim ne mogu da se pomirim i da shvatim da smo dotle dosli.
- dubioza144
- Kontakt:
Sto se tice trenera mi mozemo trenutno ponudit samo nekom ko zeli da udje u taj seniorski fudbal i da se bavi trenerskim poslom, neko u vidu Svrake ko sto je neko spomeno. Il zvat Mulalica, Maksimovica il ne daj boze Jusufbegovicazeljodogroba je napisao/la: ↑07 jul 2026, 23:58Boli me briga za mirvica, ja nisam navijac pojedinaca vec kluba, ne interesuje me ko vodi glavnu rijec jel mirvic, sten, kunto il panto. Obzirom na brojne pokrete otpora, “vojnike kluba”, “spasioce” ocekujem da se nesto desi, jer kao sto su mediji vec krajem prosle sedmice znali ko ce bit UO, znali su i ti ljudi. Mogli su vec obaviti razgovore i privest to kraju. Liga pocinje za manje od mjesec, a nama fali sve.dubioza144 je napisao/la: ↑07 jul 2026, 23:44Ljudi negoduju sa pravom, a sutilo se dok je ubleha Mirvic bio i nije se znalo ni ko pije ni ko placa u klubu al ovi su losi nisu jos trenera nasli od sinoc
Od cijele ove situacije ne volim navijanje za strukture, s tim ne mogu da se pomirim i da shvatim da smo dotle dosli.
-
zeljodogroba
- Kontakt:
Po meni to nije adekvatan izbor. Ja se ne mogu pomiriti s tim da nam to budu jedine opcije. Nismo mi sloga, posusje, bsk, igman, uz duzno postovanje svima. Ja ocekujem bolje opcije, kako - ne znam, nit me interesuje. Svi znaju da se motaju oko kluba evo godinama, sve iste face, isti ljudi, a mene ne mogu uvjeriti (bar za sada) da to sve rade samo iz ljubavi. Pa nek izvole..dubioza144 je napisao/la: ↑08 jul 2026, 00:02Sto se tice trenera mi mozemo trenutno ponudit samo nekom ko zeli da udje u taj seniorski fudbal i da se bavi trenerskim poslom, neko u vidu Svrake ko sto je neko spomeno. Il zvat Mulalica, Maksimovica il ne daj boze Jusufbegovicazeljodogroba je napisao/la: ↑07 jul 2026, 23:58Boli me briga za mirvica, ja nisam navijac pojedinaca vec kluba, ne interesuje me ko vodi glavnu rijec jel mirvic, sten, kunto il panto. Obzirom na brojne pokrete otpora, “vojnike kluba”, “spasioce” ocekujem da se nesto desi, jer kao sto su mediji vec krajem prosle sedmice znali ko ce bit UO, znali su i ti ljudi. Mogli su vec obaviti razgovore i privest to kraju. Liga pocinje za manje od mjesec, a nama fali sve.dubioza144 je napisao/la: ↑07 jul 2026, 23:44Ljudi negoduju sa pravom, a sutilo se dok je ubleha Mirvic bio i nije se znalo ni ko pije ni ko placa u klubu al ovi su losi nisu jos trenera nasli od sinoc
- dubioza144
- Kontakt:
Ovako to izgleda trenutno
-
TMmanija2012
- Kontakt:
Tesko je kokuzu naci trenera , sto bi rekao stocar iz Amerike "nema dzabe ni kod stare bebe" 
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Sjećam se tog intervjua apsolutno i sa trećom opcijom se slažem kao i sada. To nam je jedini način, koliko god bude teško. Sami smo sebi krivi, svi pojedinačno podrškom prevari pa makar i preko foruma, sada je na nama da trpimo posljedice grešaka. A što se dotične dame tiče, nadam se da će joj se ispuniti želja pa da bude aktivni član tih tik-tok kanala i da bude na čuvenim pres'cama.Levin je napisao/la: ↑07 jul 2026, 14:38Ne kontam ja tu logiku u vezi sa kantonalnom. Ne znam sjećaš li se Gredićevog intervjua iz 2016. godine. Situacija očajna pa i gora nego sada :AhmedNurudin je napisao/la: ↑07 jul 2026, 14:16Pusti ovakve.Nemoj trošiti vrijeme objašnjavajući im bilo šta. Suština njihovog pisanja na ovom forumu se može vidjeti kroz kroz historiju njihovih postova. Maksimalno crnilo, spominjanje gašenja barem jednom sedmično, a napuštanje Premijer lige se spominje jednom mjesečno. Ne razumiju osnovne stvari, nama će biti navodno dobro tek kada ispadnemo. Smiješna priča. Daleko od toga da je trenutno kod nas idealno, ali samo su dvije opcije, pokušati spasiti što se može ili se predati. Kome je do predaje neka moli svog velikog vođu krda da se vrati i da im osnuje klub, kojeg će zadužiti pa nek im se ispuni san o ispadanju u niže lige. Imaju takvu ekipu par sati od Sarajeva u mjestu pored Tuzle, samo se moraju poistovjetiti sa Azmirom.
Ja predaju ne biram kao opciju, siguran sam da moj Klub ima snage i ljudi koji mogu pomoći da se izvučemo sa što manjim posljedicama.
P.S. Nakon što su svi sabotirali velikog vođu krda, evo danas se potvrdila i vijest da su ga i pojedini igrači sabotirali, Cvetanoski se vraća u trenažni proces tek nakon njegovog odlaska. Eto šta se sve tom velikom čovjeku radilo i kako su ga sputavali, užas. Madžid je isto vjerovatno mogao puno ranije ali eto bitno je Sanina sabotirati.Evo još jedne informacije za objave one plaćene paćenice na društvenim mrežama, taman su joj objave ovog nivoa. Znam da čitaš forum.
![]()
Sve te opcije su i sad na stolu. Kretanje iz nižeg ranga obično znači da ti proglašavaš stečaj i otvaraš novo udruženje. Nisi više "FK Željezničar" već si "FK Željezničar 1921". Potpuno si prekinuo kontinuitet kluba. Imovinom ti raspolaže stečajni upravnik i vjerovatno ide na licitaciju do izmirenja obaveza. Sad nek se zapitaju što mnogi klubovi imaju godinu osnivanja uz svoje ime.Po preuzimanju kluba i nakon prve analize finansijake situacije, bile su nam na raspolaganju tri opcije:
1. Da idemo u stečaj, imenu kluba dodamo neku riječ (formiramo novo udruženje građanja) i nastavimo sa takmičenjem iz nekog nižeg ranga
2. Da neko dođe sa svojim novcem cca. 7-8 miliona KM, poplaća dugove i nastavi sa radom (takvog nije bilo ni na mapi)
3. Da polako korak po korak saniramo finansijsku dubiozu, počnemo funkcionisati u skladu sa Zakonom (kada su u pitanju porezi i doprinosi, obaveze za PDV) i vratimo se na ispravan kolosijek.
U tom trenutku, treća opcije je bila jedino rješenje za naš klub.
Što se tiče dame ne znam je li više fascinirana Fačom ili Mirvićem. To samo po sebi dovoljno govori.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Gledajući raspored mi ćemo nakon prvog kola glat sve izgubiti i ispasti iz lige. Bolje gasi klub da se ne brukamo, to je poštenije. Godina 2026. nama budžet kao nekom klubu iz Eritreje., stalno neka previranja, saopštenja, Odbori za hitnost
Gasi klub dosta je bilo 125 godina. Za 125 godina si osvojio 15 trofeja, pa otac ih **** retardirane. Svaka prava gora od prošle, fuj

Gasi klub dosta je bilo 125 godina. Za 125 godina si osvojio 15 trofeja, pa otac ih **** retardirane. Svaka prava gora od prošle, fuj
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Da je izgurati ovo mjesec - mjesec i po i onda početi ako se smiri situacija dovoditi pojačanja i definisati tok i put za novu sezonu, velik je posao, ali mislim da se ovo može izgurati. Treba sada pokušati dovesti naše bivše igrače, tipa Dangubić kojeg svi spominjemo, namoliti nekako, sigurno ima onih koji bi se vratili pa i po cijenu niže plate. Mada ja mislim da nekih “imena” neće ni biti do septembra, jer i kada smo bili stabilniji nismo dovodili ništa ozbiljnije dok se ne očisti prelazni rok. Najbitnije je sada riješiti odbranu sa jednim ili dva štopera i golmanom obavezno, tu opasno škripimo bez Muftića i Bičkačića. Za trenera, ja sam uvijek za Ćorića, (znam, da ne ponavljam po hiljaditi put šta je radio i to osuđjjem i kakve je nesuglasice imao sa Željom, odnosno tom upravom), ali čovjek je jedini imao iole dostojne rezultate i što je najbitnije, u kontinuitetu rezultate sa igrom kroz akcije, a ne izbij na Stevanovića, Santosa, Odinaku i slično. Volio bih i Amara, ali mislim da su oba rješenja daleko od toga i sve mi je izvjesnije da bi Arena sport mogla tražiti novog sagovornika za emisije. Sve se to da srediti ako je u obje strane interes napredak kluba. Ja se nadam da će Šošić ući u formu pretprošle sezone kada je bio ponajbolji igrač lige, pa se nadati nekom transferu.
Ako i preživimo, mene samo brine i imam osjećaj da kao i prethodnih godina, mi ništa nećemo naučiti iz grešaka. Izguraš jednu dobru sezonu, plasiraš se u Europu, odu ti najbitniji igrači, dovedeš polovnjake, mijenjaš trenera, ispadneš i odigraš katastrofalnu sezonu. Da mi je vidjeti da makar 2 sezone negdje u konstanti oko vrha i sredine tabele budemo, pa makar bili 5, bili 5 dvije sezone.
Ako i preživimo, mene samo brine i imam osjećaj da kao i prethodnih godina, mi ništa nećemo naučiti iz grešaka. Izguraš jednu dobru sezonu, plasiraš se u Europu, odu ti najbitniji igrači, dovedeš polovnjake, mijenjaš trenera, ispadneš i odigraš katastrofalnu sezonu. Da mi je vidjeti da makar 2 sezone negdje u konstanti oko vrha i sredine tabele budemo, pa makar bili 5, bili 5 dvije sezone.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Šta ne može preko noći? Daj im još 10 hiljada godina govoriće ne može ništa preko noći. Kakav smo seljački klub postali, hej godina 2026 ti meda ne možeš, nikakve temelje kluba nemaš, barem da ti je omladinski pogon nečemu, i to katastrofa, ja ne znam ovi ljudi iz Uprave sve neke karikature nesposobne, ne mogu 2 marke u klub donijeti. Ugasili se da Bog da.
MANIJACI JUG 1987
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Ova priča o treneru za desetak dana, meni izgleda kao kupovina vremena što se meni lično ne sviđa, već debelo kasnimo a sa tih dodatnih 10 dana bi znači trenera dobili u rasponu od 17. do 19.7. što je "visok datum" ako znaš da ti ono za šta se spremaš počinje 8/9.8. Ne znam zaista šta se čeka, smatram da su za kraj skupštine trebali biti pozvani svi iz trenutnog stručnog štaba bez obzira na vrijeme i da osobe koje su izabrane obave razgovor sa njima makar i u ponoć. Da se prije svega odredi glavni trener između Dine i Čiče, tu su ako se ne varam Gutović i Lukman Čoko a tu je i Gušo. Sviđalo se nekome ili ne to je naš stručni štab. Realno su nama samo još opcije, Edis i Svraka. Priče o trenerima poput Make Ivankovića su meni potpuno nerealne, čak i da pristanu doći za neki projekat, neće sigurno zbog situacije sa platama. Svakim danom gubimo vrijeme a njega je sve manje, danas sam uspio pogledati jedan segment utakmice borca, oni fizički ravnopravno igraju sa prvakom Bugarske koji je plaćao ogromna obeštećenja za igrače iz vrhunskih ekipa. Uz svu pomoć koju imaju u našoj ligi šta mi možemo očekivati konkretno protiv njih i takvih ekipa. Sve je više pitanja a sve manje razumnih odgovora, da li idemo na pripreme i gdje , već je možda vrijeme i za neke pripremne utakmice, da li imamo sa nekim dogovoriti u Sarajevu, trebalo bi da imamo slobodan glavni teren na Grbavici za dva dana, kada se igra i finale ovog nekog ženskog prvenstva. Na hajr.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Druže razumijem frustacije trenutnom situacijom u klubu al svaki ti post gasi klub,dabgoda se ugasili...BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑08 jul 2026, 00:46Gledajući raspored mi ćemo nakon prvog kola glat sve izgubiti i ispasti iz lige. Bolje gasi klub da se ne brukamo, to je poštenije. Godina 2026. nama budžet kao nekom klubu iz Eritreje., stalno neka previranja, saopštenja, Odbori za hitnost![]()
![]()
Gasi klub dosta je bilo 125 godina. Za 125 godina si osvojio 15 trofeja, pa otac ih **** retardirane. Svaka prava gora od prošle, fuj![]()
![]()
Nažalost naš Željo je klub koji ima sve predispozicije da bude najjači ne samo u državi nego i šire al nažalost haman osuđen na debile i levate u rukovodstvu koji pojma nemaju kako se vodi klub,haj što nemaju pojma al što su i taldžije koje stavljaju svoj lični interes ispred interesa kluba.
Nadat se da će izdobrit.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Pa zato ću radije da se klub ugasi, nego da ga lopovi vode koji nemaju srednju školu završenu. 125 godina taldžija zato i imaš 15 trofeja.antibot je napisao/la: ↑08 jul 2026, 01:18Druže razumijem frustacije trenutnom situacijom u klubu al svaki ti post gasi klub,dabgoda se ugasili...BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑08 jul 2026, 00:46Gledajući raspored mi ćemo nakon prvog kola glat sve izgubiti i ispasti iz lige. Bolje gasi klub da se ne brukamo, to je poštenije. Godina 2026. nama budžet kao nekom klubu iz Eritreje., stalno neka previranja, saopštenja, Odbori za hitnost![]()
![]()
Gasi klub dosta je bilo 125 godina. Za 125 godina si osvojio 15 trofeja, pa otac ih **** retardirane. Svaka prava gora od prošle, fuj![]()
![]()
Nažalost naš Željo je klub koji ima sve predispozicije da bude najjači ne samo u državi nego i šire al nažalost haman osuđen na debile i levate u rukovodstvu koji pojma nemaju kako se vodi klub,haj što nemaju pojma al što su i taldžije koje stavljaju svoj lični interes ispred interesa kluba.
Nadat se da će izdobrit.
MANIJACI JUG 1987
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Liga za mjesec počinje ovi još na pripreme nisu otišli, eto kakav smo klub

MANIJACI JUG 1987

/origin-imgresizer.eurosport.com/2024/06/12/image-b3c9ebe4-2186-4541-88ba-0b9790003858-85-2560-1440.jpeg)