RŠD Velež Mostar
-
VictoriasFikret
- Kontakt:
Re: RŠD Velež Mostar
Gledaj Amerikanaca što ove Coca-Cola frižidere u svlačionice sebi ubacuju.

-
VictoriasFikret
- Kontakt:
Prijateljska u Butmiru.

-
SamoTi4000
- Kontakt:
Pozdrav momci.Šta je sa Hrkačem i Šerbečićem?
-
fudbalfudbal
- Kontakt:
Hrkac je tu, Serbecic je otisao.
Inace jako los kadar imamo, ako ostanemo biti ce cudo.
Ti si naša ljubav jedina!
Neka vam je Bog na pomoći braćo rođeni...
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Ne treba biti pametan pa vidjeti da je Velež sa ovakvim kadrom prvi favorit za ispadanje.
Ne znam šta se dešava, ali bar deset igrača vam treba, to je evidentno.
Šteta, mislio sam da će Velež biti konkurentan u kontinuitetu.
Ne znam šta se dešava, ali bar deset igrača vam treba, to je evidentno.
Šteta, mislio sam da će Velež biti konkurentan u kontinuitetu.
-
fudbalfudbal
- Kontakt:
A sta ce se desavati?
Kao i uvijek, raspad, ne daj im Bože da ispadnu - a ovo ne mislim na igrače već na upravu.
Kao i uvijek, raspad, ne daj im Bože da ispadnu - a ovo ne mislim na igrače već na upravu.
Ti si naša ljubav jedina!
Polako ljudi, imamo zabranu registracije novih igrača od FIFE ili UEFE i kad se ta zabrana skine u ovih par dana onda će Velež dovesti nekoliko pojačanja...šta odma hejtate...pitari izašli na teren ko da ligu prvaka igraju pa se iživljavali nad djecom Veleža...biće to daleko bolje idućih dana,samo lagano.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)
Druze, mi smo izgubili 7-1 sa tim pojacanjima.salmy je napisao/la: ↑27 jun 2026, 22:58Polako ljudi, imamo zabranu registracije novih igrača od FIFE ili UEFE i kad se ta zabrana skine u ovih par dana onda će Velež dovesti nekoliko pojačanja...šta odma hejtate...pitari izašli na teren ko da ligu prvaka igraju pa se iživljavali nad djecom Veleža...biće to daleko bolje idućih dana,samo lagano.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Nisi me Pirke razumio, izgubili smo utakmicu protiv pitara ali sa djecom Veleža i u vremenu te utakmice nije nam još uvijek skinuta zabrana registracije novih igrača, što je zaista veliki apsurd. Nadati se boljem i žalosno je da predsjednik Admir Rahimic ima tako loš odnos prema Veležu, a ima se para...Pirke je napisao/la: ↑30 jun 2026, 15:00Druze, mi smo izgubili 7-1 sa tim pojacanjima.salmy je napisao/la: ↑27 jun 2026, 22:58Polako ljudi, imamo zabranu registracije novih igrača od FIFE ili UEFE i kad se ta zabrana skine u ovih par dana onda će Velež dovesti nekoliko pojačanja...šta odma hejtate...pitari izašli na teren ko da ligu prvaka igraju pa se iživljavali nad djecom Veleža...biće to daleko bolje idućih dana,samo lagano.
-
VictoriasFikret
- Kontakt:
Ljudima koji vode https://fkvelez.ba mala napomena da u kod stranice ubace SportsTeam JSON-LD schema markup i sameAs linkove.
Malo Entity-based SEO nije na odmet.
Malo Entity-based SEO nije na odmet.
Momci su odigrali korektno. Treba uzeti u obzir da je ovo jako limitirana ekipa i da klupa praktično ne postoji. Pored suspenzije i upitnog rada Uprave, pojačanja koja su stigla također su upitnog kvaliteta, osim golmana koji je, za naše uslove, imao zapaženu karijeru.
Ono što mene najviše pogađa nije poluamaterski nivo ekipa iz naše lige, nego nespremnost igrača. Ima tu igrača koji ne mogu ispratiti ni 60 minuta igre na ovom nivou.
Što se tiče očekivanja u novoj sezoni, sve je moguće, borba za četvrto mjesto bi trebalo bit izvjesno s obzirom na nekvalitet ostalih ekipa. Da skratim, liga nam je očajna ali šta je svrha ove lige, naših ekipa, prvo pretkolo i ispadanje? Nikakav plan i program i umjesto napretka mi iz godine u godinu sve gori.
Ono što mene najviše pogađa nije poluamaterski nivo ekipa iz naše lige, nego nespremnost igrača. Ima tu igrača koji ne mogu ispratiti ni 60 minuta igre na ovom nivou.
Što se tiče očekivanja u novoj sezoni, sve je moguće, borba za četvrto mjesto bi trebalo bit izvjesno s obzirom na nekvalitet ostalih ekipa. Da skratim, liga nam je očajna ali šta je svrha ove lige, naših ekipa, prvo pretkolo i ispadanje? Nikakav plan i program i umjesto napretka mi iz godine u godinu sve gori.
Republika Bosna i Hercegovina
Od ovakve skupine igrača ne možeš bolje. Nije mi samo jasno ponašanje Spahica koji ne zna potrčat kako treba ili nema volje za neku akciju. Palestinca treba skroz skinut sa rostera, jer od njega nemaš ništa i na kraju nije mi jasno što Ibro nije ubacio u igru malog Salčina...Biće bolje, još ako nam skinu kaznu možda registrujemo kakvog dobrog igrača. Forzaaaa Velež...i još da napomenem, evo pitari jedva nerješeno odigraše protiv finaca, a kur.ili se u pripremnim utakmicama ko da su PSG.Xenophon je napisao/la: ↑09 jul 2026, 22:50Momci su odigrali korektno. Treba uzeti u obzir da je ovo jako limitirana ekipa i da klupa praktično ne postoji. Pored suspenzije i upitnog rada Uprave, pojačanja koja su stigla također su upitnog kvaliteta, osim golmana koji je, za naše uslove, imao zapaženu karijeru.
Ibro je trener za ekipe koje objektivno nemaju veliki igrački potencijal, jer upravo u takvim sredinama uspijeva izvući maksimum iz raspoloživog kadra, što smo vidjeli i danas. Međutim, treba biti objektivan i priznati da smo igrali protiv poluamaterske ekipe. S druge strane, ni mi se ne možemo pohvaliti visokim nivoom profesionalizma, jer je Premijer liga Bosne i Hercegovine godinama u stagnaciji. Kvalitet lige je nizak, što potvrđuju i rezultati naših klubova na evropskoj sceni. Dok druge države bilježe napredak, Bosna i Hercegovina kontinuirano nazaduje na UEFA-inoj rang-listi koeficijenata. Dovoljno je pogledati napredak Kosova u posljednjih nekoliko sezona kako bi se uočilo koliko je naš fudbal postao nestabilan i nekonkurentan.
Kada je riječ o današnjoj utakmici, Salčin je ponovo razočarao. Otkako je stigao iz GOŠK-a, imao je veliki broj izglednih prilika za postizanje pogodaka, koje je uglavnom propuštao zbog loših i neodlučnih reakcija. Pri tome mislim na nastupe u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, Kupu Bosne i Hercegovine, ali i na današnji susret. Nažalost, Šalčin je postao svojevrsna simbolika onoga što je Velež danas. Od sezone u kojoj je klub ostvario zapažene rezultate protiv AEK-a evidentan je kontinuiran pad. Ne postoji kontinuitet u radu, nema jasno definisanog kostura ekipe, niti dva ili tri igrača koji svojim kvalitetom prave razliku i predstavljaju oslonac tima.
Prolazak u narednu rundu bio je očekivan, ali treba naglasiti da su obje utakmice odigrane u gostima. Upravo zbog toga može se zaključiti da je ostvareni rezultat veoma dobar i da zaslužuje određeno priznanje. Ipak, naredni protivnik posjeduje znatno kvalitetniji i organizovaniji sastav, zbog čega su šanse za prolazak objektivno veoma male.
Situacija u vezi sa suspenzijom za mene predstavlja kap koja je prelila čašu kada je riječ o neozbiljnosti kluba. Posebno zabrinjava sadržaj saopćenja Veleža u kojem se kao objašnjenje spominje Svjetsko prvenstvo. Ukoliko je to zaista bio razlog, postavlja se pitanje kako je FK Sarajevo svoju suspenziju uspjelo ukloniti u vrlo kratkom roku. Koliki je stvarni dug Veleža i zbog čega javnost još uvijek nema jasne i transparentne informacije? Također, postavlja se pitanje šta uprava kluba konkretno radi kako bi se ovakvi problemi sistemski riješili.
Kada je riječ o igračkom kadru, osim golmana i igrača bh. američkog porijekla koji je nedavno doveden, teško je govoriti o ozbiljnim pojačanjima. Većina novih igrača su mladi fudbaleri koje će klub razvijati, a zatim vrlo vjerovatno prodavati za relativno skromne iznose, bez značajnijeg sportskog iskoraka.
Posebno zabrinjava stanje u omladinskom pogonu. Teško je razumjeti kako klub poput Veleža u periodu od pet godina nije uspio afirmisati četiri ili pet igrača koji bi postali standardni prvotimci ili ostvarili značajnije karijere. To otvara ozbiljna pitanja o kvalitetu rada u omladinskim selekcijama, stručnosti trenerskog kadra i cjelokupnoj organizaciji razvoja mladih fudbalera.
Pred Veležom je, po svemu sudeći, veoma teška i iscrpljujuća sezona, ispunjena brojnim oscilacijama. Ipak, uzimajući u obzir kvalitet ostalih ekipa i opće stanje u domaćem prvenstvu, borba za četvrto mjesto trenutno djeluje kao realan i dostižan cilj. Istovremeno, ostaje nada da će klub u narednom periodu dovesti još četiri ili pet kvalitetnih igrača koji bi mogli unaprijediti konkurentnost ekipe.
MUSVDG
Kada je riječ o današnjoj utakmici, Salčin je ponovo razočarao. Otkako je stigao iz GOŠK-a, imao je veliki broj izglednih prilika za postizanje pogodaka, koje je uglavnom propuštao zbog loših i neodlučnih reakcija. Pri tome mislim na nastupe u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, Kupu Bosne i Hercegovine, ali i na današnji susret. Nažalost, Šalčin je postao svojevrsna simbolika onoga što je Velež danas. Od sezone u kojoj je klub ostvario zapažene rezultate protiv AEK-a evidentan je kontinuiran pad. Ne postoji kontinuitet u radu, nema jasno definisanog kostura ekipe, niti dva ili tri igrača koji svojim kvalitetom prave razliku i predstavljaju oslonac tima.
Prolazak u narednu rundu bio je očekivan, ali treba naglasiti da su obje utakmice odigrane u gostima. Upravo zbog toga može se zaključiti da je ostvareni rezultat veoma dobar i da zaslužuje određeno priznanje. Ipak, naredni protivnik posjeduje znatno kvalitetniji i organizovaniji sastav, zbog čega su šanse za prolazak objektivno veoma male.
Situacija u vezi sa suspenzijom za mene predstavlja kap koja je prelila čašu kada je riječ o neozbiljnosti kluba. Posebno zabrinjava sadržaj saopćenja Veleža u kojem se kao objašnjenje spominje Svjetsko prvenstvo. Ukoliko je to zaista bio razlog, postavlja se pitanje kako je FK Sarajevo svoju suspenziju uspjelo ukloniti u vrlo kratkom roku. Koliki je stvarni dug Veleža i zbog čega javnost još uvijek nema jasne i transparentne informacije? Također, postavlja se pitanje šta uprava kluba konkretno radi kako bi se ovakvi problemi sistemski riješili.
Kada je riječ o igračkom kadru, osim golmana i igrača bh. američkog porijekla koji je nedavno doveden, teško je govoriti o ozbiljnim pojačanjima. Većina novih igrača su mladi fudbaleri koje će klub razvijati, a zatim vrlo vjerovatno prodavati za relativno skromne iznose, bez značajnijeg sportskog iskoraka.
Posebno zabrinjava stanje u omladinskom pogonu. Teško je razumjeti kako klub poput Veleža u periodu od pet godina nije uspio afirmisati četiri ili pet igrača koji bi postali standardni prvotimci ili ostvarili značajnije karijere. To otvara ozbiljna pitanja o kvalitetu rada u omladinskim selekcijama, stručnosti trenerskog kadra i cjelokupnoj organizaciji razvoja mladih fudbalera.
Pred Veležom je, po svemu sudeći, veoma teška i iscrpljujuća sezona, ispunjena brojnim oscilacijama. Ipak, uzimajući u obzir kvalitet ostalih ekipa i opće stanje u domaćem prvenstvu, borba za četvrto mjesto trenutno djeluje kao realan i dostižan cilj. Istovremeno, ostaje nada da će klub u narednom periodu dovesti još četiri ili pet kvalitetnih igrača koji bi mogli unaprijediti konkurentnost ekipe.
MUSVDG
Meni samo nije jasno što toliko hejtate ako volite Velež i navijate za taj klub. Ima li imalo pozitive u vašim komentarima nakon večerašnje pobjede. Poslije toliko nevolja koja su se svalila Veležu na grbaču, svaka čast na taktici,borbi i pobjedi. Jel vidite sa kojim rosterom raspolaže Ibro i pored sankcija koje nam nisu skinute, ljudi igraju i ostvaruju rezultat. Evo Sarajevo večeras izgubi, a imaju dupli roster od našeg Veleža i iskreno jači, pa ih mlatnu neki finski klub i ispadoše. Zato samo Forzaa i podržite Rođene u svakom pogledu.
Doslovno niko ne mrzi, odnosno, kako se danas moderno kaže, ne "hejta" bilo šta. Ovdje iznosim isključivo činjenice, naravno ne sve, jer ovaj sportski forum nije mjesto za detaljnu analizu unutrašnjih odnosa u klubu. Ipak, rad s omladinskom školom mora se dovesti u red. Uslovi su danas i više nego dobri te u potpunosti odgovaraju gradu poput Mostara.
U moje vrijeme trenirali smo u Sjevernom logoru, današnjiMithad Hujdur "Hujka", što je i ispravan naziv. Teren je tada imao više zemljane nego travnate podloge, ali uprkos tome bilo je nekoliko igrača koji su uspjeli, a neki od njih kasnije su postali nosioci igre Veleža.
Danas je situacija potpuno drugačija, i problem sigurno nije u djeci. Nemoguće je da nema talenata, ali talenat sam po sebi nije dovoljan. Potrebni su rad, red i disciplina, jasan plan razvoja, pravilna ishrana i profesionalan odnos prema sportu. Umjesto toga, često se stiče utisak da su pekara, alkohol i zadovoljstvo samim potpisom za prvi tim postali važniji od kontinuiranog napretka. Takav pristup ne može donijeti rezultate.
Drugi problem je aktuelna suspenzija i saopćenje koje je tim povodom objavljeno. Smatram da je ono krajnje neprimjereno. Teško je prihvatiti da navodno šest godina niko nije primijetio nepravilnosti, a da su one odjednom isplivale na površinu. Postavlja se pitanje kako su vršene finansijske analize, ko je kontrolisao finansijske izvještaje i gdje je bila odgovornost računovodstva. Takve stvari ostavljaju trag u dokumentaciji i upravo ta doza amaterizma posebno zabrinjava i iritira.
Što se tiče ekipe, ona odavno nije bila slabija. Međutim, isto se može reći i za ligu, koja kvalitetom također odavno nije bila na nižem nivou. Zbog toga je borba za četvrto mjesto sasvim realna, manje zahvaljujući našem kvalitetu, a više zbog činjenice da se veliki broj konkurenata nalazi u ozbiljnim problemima. Ipak, ne bih isključio mogućnost da se pojavi neko iznenađenje iz drugog plana koje bi moglo pomrsiti račune favoritima.
Prioritet mora biti što hitnije rješavanje pitanja suspenzije, a zatim i adekvatno jačanje igračkog kadra. Samo na taj način klub može ostvariti kontinuitet rezultata kojem svi težimo. Niko ovdje ne očekuje da se titula osvoji odmah, ali kontinuitet je prijeko potreban. Upravo kroz kontinuitet rada, rezultata i stabilnosti stvorit će se uslovi da prije ili kasnije dođe i titula.
U moje vrijeme trenirali smo u Sjevernom logoru, današnjiMithad Hujdur "Hujka", što je i ispravan naziv. Teren je tada imao više zemljane nego travnate podloge, ali uprkos tome bilo je nekoliko igrača koji su uspjeli, a neki od njih kasnije su postali nosioci igre Veleža.
Danas je situacija potpuno drugačija, i problem sigurno nije u djeci. Nemoguće je da nema talenata, ali talenat sam po sebi nije dovoljan. Potrebni su rad, red i disciplina, jasan plan razvoja, pravilna ishrana i profesionalan odnos prema sportu. Umjesto toga, često se stiče utisak da su pekara, alkohol i zadovoljstvo samim potpisom za prvi tim postali važniji od kontinuiranog napretka. Takav pristup ne može donijeti rezultate.
Drugi problem je aktuelna suspenzija i saopćenje koje je tim povodom objavljeno. Smatram da je ono krajnje neprimjereno. Teško je prihvatiti da navodno šest godina niko nije primijetio nepravilnosti, a da su one odjednom isplivale na površinu. Postavlja se pitanje kako su vršene finansijske analize, ko je kontrolisao finansijske izvještaje i gdje je bila odgovornost računovodstva. Takve stvari ostavljaju trag u dokumentaciji i upravo ta doza amaterizma posebno zabrinjava i iritira.
Što se tiče ekipe, ona odavno nije bila slabija. Međutim, isto se može reći i za ligu, koja kvalitetom također odavno nije bila na nižem nivou. Zbog toga je borba za četvrto mjesto sasvim realna, manje zahvaljujući našem kvalitetu, a više zbog činjenice da se veliki broj konkurenata nalazi u ozbiljnim problemima. Ipak, ne bih isključio mogućnost da se pojavi neko iznenađenje iz drugog plana koje bi moglo pomrsiti račune favoritima.
Prioritet mora biti što hitnije rješavanje pitanja suspenzije, a zatim i adekvatno jačanje igračkog kadra. Samo na taj način klub može ostvariti kontinuitet rezultata kojem svi težimo. Niko ovdje ne očekuje da se titula osvoji odmah, ali kontinuitet je prijeko potreban. Upravo kroz kontinuitet rada, rezultata i stabilnosti stvorit će se uslovi da prije ili kasnije dođe i titula.
Nisam navijač Veleza jer nisam nikad ni bio na utakmici Veleza, ali mogu reci da sam simpatizer i u BiH mi je jedan od draži klubova. Sinoć sam gledao cjelu tekmu (toliko moras bit zaljubljenik nogometa
), samo da napišem svaka čast Anti Hrkacu neznam koliku platu ima ali sa 34god i dalje motiviran bit, u ovakvom stanju u klubu, zaslužuje respekt.
Zadnja izmjena: GG3, dana/u 17 jul 2026, 09:37, ukupno mijenjano 2 puta.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Svaka čast Rođeni
Ima li ikakvih naznaka, hoće li vam se u skorije vrijeme skinuti ona zabrana?
Ima li ikakvih naznaka, hoće li vam se u skorije vrijeme skinuti ona zabrana?
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
ŽIŽOVIĆ MLADEN
ŽIŽOVIĆ MLADEN
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Pare znace puno u fudbalu al nisu sve
. Kad nema para tragaci srece se razidju sami. Ovo sto je tu spremno je da zagrne rukave, sreca Ibro je tu ., meni dovoljno svaka cast momci
Pidro i Šaric prešli u Sarajevo, a svim snagama hoće i Spahica da dovedu u svoje redove. Bogami kako su krenuli izgleda da će otjerat brzo Zekića i dovesti za trenera Ibru Rahimica ...mislim da to nije korektno i da ovakvim pristupom samo hoće da što više oslabe Velež i otjeraju ga u niži rang takmičenja. Želim sreću danas momcima i da izvuku što povoljniji rezultat protiv Dunajske Strede pa onda u Zenici šta bude. Forzaaaa
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 4 gosta.