KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Osvojiš titulu i kup, u Evropi dođeš do četvrtfinala, a onda u sljedećoj sezoni ne igraš evropske utakmice. Bravo, ublehaši. Srozajte ovo do kraja. Čudo bi bilo da nešto funkcioniše kako treba.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Al smo se usrećili seoskom varalicom Selimovićem
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐×8
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐𝘅𝟴
K : ⭐𝘅𝟳
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
L : ⭐×7
K : ⭐×8
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐𝘅𝟴
K : ⭐𝘅𝟳
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
Na šta je Sarajevo kao grad izašlo?
Sutra da dodje turista iz regije i da mu se pohvališ sa nečim, imaš li šta drugo reći osim bureka i ćevapa, nemaš.
Da li grad Sarajevo i kanton Sarajevo ne mogu izdržavati finansirati klub koji će biti svake godine u top 8 ABA lige, igrati Ligu Prvaka i redovno osvajati kup i prvenstvo DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE.
Da li je to ono minimalno što jedan od najvećih košarkaških klubova regiona i bivši prvak Evrope zaslužuje?
Da li je svih tih političara ma iz bilo koje stranke sramota da nemaju uredjenu bar KK Bosnu?
Da li je Sarajlije (navijače, vlasnike, upravne odbore itd) sramota na šta grad spada u vidu sporta, da li su oni svjesni da je Željezničar najneorganizovaniji klub u ligi, da je svake godine bliži ispadanju nego stabilnosti, da je bliže gašenju nego opstajanju, da li ih je sramota sviju kolekvitno na šta su spala najveća dva kluba ove države, da li ih je sramota da Igokea iz Laktaša bude bolji i ozbiljniji klub od KK Bosne, da li ih je sramota da su Zrinjski i Borac svjetlosnim godinama ispred Želje i Sarajeva, da li ih je sramota ovih svih rezultata u košarci,fudbalu, rukometu....
Da li ih je sramota da grad Sarajevo nema gradsku arenu, da grad Sarajevo nema moderan, lijep fudbalski stadion, da li ih je sramota svoje sramote?
Šta se dešava sa ovim narodom, da li je sva žrtva 90ih bila uzaludna da mi državu gubimo mirnim putem u svakoj sferi života, od sporta do politike, šta je privrednici BHTelecom, Bingo itd itd
Ima li osjećaj stida i sramote iko u glavnom gradu i u ovoj državi, iko?
Sutra da dodje turista iz regije i da mu se pohvališ sa nečim, imaš li šta drugo reći osim bureka i ćevapa, nemaš.
Da li grad Sarajevo i kanton Sarajevo ne mogu izdržavati finansirati klub koji će biti svake godine u top 8 ABA lige, igrati Ligu Prvaka i redovno osvajati kup i prvenstvo DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE.
Da li je to ono minimalno što jedan od najvećih košarkaških klubova regiona i bivši prvak Evrope zaslužuje?
Da li je svih tih političara ma iz bilo koje stranke sramota da nemaju uredjenu bar KK Bosnu?
Da li je Sarajlije (navijače, vlasnike, upravne odbore itd) sramota na šta grad spada u vidu sporta, da li su oni svjesni da je Željezničar najneorganizovaniji klub u ligi, da je svake godine bliži ispadanju nego stabilnosti, da je bliže gašenju nego opstajanju, da li ih je sramota sviju kolekvitno na šta su spala najveća dva kluba ove države, da li ih je sramota da Igokea iz Laktaša bude bolji i ozbiljniji klub od KK Bosne, da li ih je sramota da su Zrinjski i Borac svjetlosnim godinama ispred Želje i Sarajeva, da li ih je sramota ovih svih rezultata u košarci,fudbalu, rukometu....
Da li ih je sramota da grad Sarajevo nema gradsku arenu, da grad Sarajevo nema moderan, lijep fudbalski stadion, da li ih je sramota svoje sramote?
Šta se dešava sa ovim narodom, da li je sva žrtva 90ih bila uzaludna da mi državu gubimo mirnim putem u svakoj sferi života, od sporta do politike, šta je privrednici BHTelecom, Bingo itd itd
Ima li osjećaj stida i sramote iko u glavnom gradu i u ovoj državi, iko?
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Al mi imamo običaj pljuvat' na prvu, pa onda poslije ližemo. Šta god da je u pitanju.
Pojavilo se ovdje 100 pametnjakovića kojih neće biti za jedno 15 dana nigdje kada vide da se ipak dosta tog radilo i da će Bosna iduću sezonu imati bolji roster nego prethodne.
Pun forum pametnjakovića koji su sposobniji i od uprave i od ministra, i od načelnika..
Nije niko ovdje spomenuo je li možda od Barbarića bilo korektno ovo? Samo napustiti poziciju i vruć krompir baciti nekom drugom? Zašto on nije obezbijedio igranje Europe i barem dio sredstava? Zašto nije očistio sve i rekao evo ja ostavljam ovo i idem?
Vi mislite da Selimoviću pored njegovih silnih miliona (to kako ih je stekao me savršeno ne zanima) treba problem zvani KK Bosna? Ne budite naivni. Pustite da vrijeme kaže svoje, pa onda da rezimiramo. Za sada samo podrška za sve što slijedi i za svakog ko ima iskrene namjere, a lično mislim da svi koji su ušli u ovu priču imaju iskrene namjere jer KK Bosna nije firma koja pravi godišnje milionske prihode
Pojavilo se ovdje 100 pametnjakovića kojih neće biti za jedno 15 dana nigdje kada vide da se ipak dosta tog radilo i da će Bosna iduću sezonu imati bolji roster nego prethodne.
Pun forum pametnjakovića koji su sposobniji i od uprave i od ministra, i od načelnika..
Nije niko ovdje spomenuo je li možda od Barbarića bilo korektno ovo? Samo napustiti poziciju i vruć krompir baciti nekom drugom? Zašto on nije obezbijedio igranje Europe i barem dio sredstava? Zašto nije očistio sve i rekao evo ja ostavljam ovo i idem?
Vi mislite da Selimoviću pored njegovih silnih miliona (to kako ih je stekao me savršeno ne zanima) treba problem zvani KK Bosna? Ne budite naivni. Pustite da vrijeme kaže svoje, pa onda da rezimiramo. Za sada samo podrška za sve što slijedi i za svakog ko ima iskrene namjere, a lično mislim da svi koji su ušli u ovu priču imaju iskrene namjere jer KK Bosna nije firma koja pravi godišnje milionske prihode
Jutro Nihade, kad već imaš vremena za forum, de onda i trenera ozvaničiremA1 je napisao/la: ↑08 jul 2026, 07:09Al mi imamo običaj pljuvat' na prvu, pa onda poslije ližemo. Šta god da je u pitanju.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Držat' ću te u neizvjesnosti još neki period da imaš po čemu pljuvati svaki danSurreal je napisao/la: ↑08 jul 2026, 08:46Jutro Nihade, kad već imaš vremena za forum, de onda i trenera ozvaničiremA1 je napisao/la: ↑08 jul 2026, 07:09Al mi imamo običaj pljuvat' na prvu, pa onda poslije ližemo. Šta god da je u pitanju.
Ne vidim šta je razlog da ne trebamo pljuvati, kada nema nikakvih novosti iz kluba, sam Nihad je na zadnjoj press konferenciji rekao da će se opet vrlo brzo održati press na kojem će se detaljnije pričati o budućnosti kluba. Dobiješ pozivnicu od EC da računaju na tebe u sljedećim godinama da igraš to takmičenje (razumijem ove sezone prevelik je to iskorak) ali ti to sve ugasiš, izborš BCL na parketu tako što poslije 20 godina vratiš titulu u glavni grad i ne igraš ni to takmičenje, ostane ti Europe Cup koji si igrao i prošle sezone i završio u top 8 i to takmičenje se proširi sa 40 na 48 timova i nema te ni tu. U ABA je Nihad rekao da su se prijavili u posljednji čas, igrat će se domaće prvenstvo uz ABA ligu. Mene sad zanima ako hoće da se ponovi prošlogodišnji uspjeh u ABA ligi moraš imati kvalitetne igrača koji će kvalitetan igrač doći igrati jedan dan protiv FMP-a pa poslije toga protiv Basket iz Živinica (uz svo poštovanje). Kao šlag na tortu dolazi do toga da smo prošle godine u ovo doba znali koji igrači ostaju i dobili nekoliko pojačanja dok ove godine još uvijek nemamo ni trenera te znamo jedino da Karuters ima opciju produženja ugovora. Ovo razumijem jedino ako je već sve dogovoreno sa Gjergjom da bude trener, da su dogovorili sve sa Adinom, Darkom, Amarom Gegićem, Penavom i još nekim potencijalnim ali glavni problem je što ti Gegić neće doći da igra protiv Proma, Basketa, Jahorine već momak hoće da igra jača takmiĉenja protiv jačih protivnika. Jedan Penava je prošle godine imao solidnu minutažu u EC i mi očekujemo da će njega Nihad uspjeti dogovoriti da ove sezone igra kod nas ABA ligu i naše prvenstvo dok može ostati u istom klubu i ponovo igrati EC i sljedeće sezone.
Pa @remA1 je Nihadov čovjek, vrlo aktivan je bio na temi Sparsa, evo ga sad malo ovdjeCAZIN je napisao/la: ↑08 jul 2026, 09:38Ne vidim šta je razlog da ne trebamo pljuvati, kada nema nikakvih novosti iz kluba, sam Nihad je na zadnjoj press konferenciji rekao da će se opet vrlo brzo održati press na kojem će se detaljnije pričati o budućnosti kluba. Dobiješ pozivnicu od EC da računaju na tebe u sljedećim godinama da igraš to takmičenje (razumijem ove sezone prevelik je to iskorak) ali ti to sve ugasiš, izborš BCL na parketu tako što poslije 20 godina vratiš titulu u glavni grad i ne igraš ni to takmičenje, ostane ti Europe Cup koji si igrao i prošle sezone i završio u top 8 i to takmičenje se proširi sa 40 na 48 timova i nema te ni tu. U ABA je Nihad rekao da su se prijavili u posljednji čas, igrat će se domaće prvenstvo uz ABA ligu. Mene sad zanima ako hoće da se ponovi prošlogodišnji uspjeh u ABA ligi moraš imati kvalitetne igrača koji će kvalitetan igrač doći igrati jedan dan protiv FMP-a pa poslije toga protiv Basket iz Živinica (uz svo poštovanje). Kao šlag na tortu dolazi do toga da smo prošle godine u ovo doba znali koji igrači ostaju i dobili nekoliko pojačanja dok ove godine još uvijek nemamo ni trenera te znamo jedino da Karuters ima opciju produženja ugovora. Ovo razumijem jedino ako je već sve dogovoreno sa Gjergjom da bude trener, da su dogovorili sve sa Adinom, Darkom, Amarom Gegićem, Penavom i još nekim potencijalnim ali glavni problem je što ti Gegić neće doći da igra protiv Proma, Basketa, Jahorine već momak hoće da igra jača takmiĉenja protiv jačih protivnika. Jedan Penava je prošle godine imao solidnu minutažu u EC i mi očekujemo da će njega Nihad uspjeti dogovoriti da ove sezone igra kod nas ABA ligu i naše prvenstvo dok može ostati u istom klubu i ponovo igrati EC i sljedeće sezone.
Poselami gazdu, sve nam super ide, svi jedva čekamo da krene sezona.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Aktuelni selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Dario Gjergja novi je šef stručnog štaba Bosne BH Telecom, aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine i osvajača Kupa BiH, saznaje ekskluzivno portal BHbasket.
Angažman jednog od najiskusnijih evropskih stručnjaka predstavlja veliko pojačanje za sarajevski klub, koji će u narednoj sezoni, osim odbrane domaćih trofeja, imati i ambiciozne ciljeve u ABA ligi.
Gjergja iza sebe ima bogatu i uspješnu trenersku karijeru. Godinama je bio selektor reprezentacije Belgije, s kojom je ostvario zapažene rezultate na evropskoj sceni, dok je posljednji klupski angažman imao u francuskom Limogesu, nekadašnjem prvaku Evrope.
Na klupi Bosne naslijedit će dosadašnjeg trenera Muhameda Pašalića i predvodit će aktuelnog prvaka BiH u sezoni u kojoj će klub nastojati zadržati dominaciju u domaćim takmičenjima.
Bosna BH Telecom je u prošloj sezoni osvojila titulu prvaka Bosne i Hercegovine i trofej Kupa BiH, čime je nakon dužeg perioda vratila oba domaća trofeja u svoje vitrine. Dolaskom Gjergje klub je jasno potvrdio ambicije da nastavi kontinuitet uspjeha i dodatno ojača svoju poziciju u regionalnoj i evropskoj košarci.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Potpisa Gjergja
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Ma igrat će druže svaki od njih za više para. Sačekaj da vidimo. Evo trener došao, potpisat će se i igrači u narednim danimaCAZIN je napisao/la: ↑08 jul 2026, 09:38Ne vidim šta je razlog da ne trebamo pljuvati, kada nema nikakvih novosti iz kluba, sam Nihad je na zadnjoj press konferenciji rekao da će se opet vrlo brzo održati press na kojem će se detaljnije pričati o budućnosti kluba. Dobiješ pozivnicu od EC da računaju na tebe u sljedećim godinama da igraš to takmičenje (razumijem ove sezone prevelik je to iskorak) ali ti to sve ugasiš, izborš BCL na parketu tako što poslije 20 godina vratiš titulu u glavni grad i ne igraš ni to takmičenje, ostane ti Europe Cup koji si igrao i prošle sezone i završio u top 8 i to takmičenje se proširi sa 40 na 48 timova i nema te ni tu. U ABA je Nihad rekao da su se prijavili u posljednji čas, igrat će se domaće prvenstvo uz ABA ligu. Mene sad zanima ako hoće da se ponovi prošlogodišnji uspjeh u ABA ligi moraš imati kvalitetne igrača koji će kvalitetan igrač doći igrati jedan dan protiv FMP-a pa poslije toga protiv Basket iz Živinica (uz svo poštovanje). Kao šlag na tortu dolazi do toga da smo prošle godine u ovo doba znali koji igrači ostaju i dobili nekoliko pojačanja dok ove godine još uvijek nemamo ni trenera te znamo jedino da Karuters ima opciju produženja ugovora. Ovo razumijem jedino ako je već sve dogovoreno sa Gjergjom da bude trener, da su dogovorili sve sa Adinom, Darkom, Amarom Gegićem, Penavom i još nekim potencijalnim ali glavni problem je što ti Gegić neće doći da igra protiv Proma, Basketa, Jahorine već momak hoće da igra jača takmiĉenja protiv jačih protivnika. Jedan Penava je prošle godine imao solidnu minutažu u EC i mi očekujemo da će njega Nihad uspjeti dogovoriti da ove sezone igra kod nas ABA ligu i naše prvenstvo dok može ostati u istom klubu i ponovo igrati EC i sljedeće sezone.
Samo polako, mi smo tu da podržimo. Ljudi su se prihvatili vrućeg krompira, ja vjerujem da nije nimalo ugodna situacija.
Glupo mi je samo što evo na prvu prozivamo odmah političare i novu upravu, a nemamo pojma ni šta se sprema. A malo ko kritikuje prošlu upravu i Dubravka koji su ovo se ostavili ovako.
Šuplja je to.
Pljuvat ćemo poslije sezone svakako, takav nam je mentalitet, baš kao što su ovdje mnogi pljuvali i poslije prethodne, iako se osvojila i liga, i igralo se top 8 ABA lige.
Ajmo sad dati podršku.
Pridružio si se ovom forumu 3 godine poslije mene, imaš skoro 12 hiljada postova i pritom imaš kad tražiti moje postove od prije 10 godina.Surreal je napisao/la: ↑08 jul 2026, 10:20Pa @remA1 je Nihadov čovjek, vrlo aktivan je bio na temi Sparsa, evo ga sad malo ovdjeCAZIN je napisao/la: ↑08 jul 2026, 09:38Ne vidim šta je razlog da ne trebamo pljuvati, kada nema nikakvih novosti iz kluba, sam Nihad je na zadnjoj press konferenciji rekao da će se opet vrlo brzo održati press na kojem će se detaljnije pričati o budućnosti kluba. Dobiješ pozivnicu od EC da računaju na tebe u sljedećim godinama da igraš to takmičenje (razumijem ove sezone prevelik je to iskorak) ali ti to sve ugasiš, izborš BCL na parketu tako što poslije 20 godina vratiš titulu u glavni grad i ne igraš ni to takmičenje, ostane ti Europe Cup koji si igrao i prošle sezone i završio u top 8 i to takmičenje se proširi sa 40 na 48 timova i nema te ni tu. U ABA je Nihad rekao da su se prijavili u posljednji čas, igrat će se domaće prvenstvo uz ABA ligu. Mene sad zanima ako hoće da se ponovi prošlogodišnji uspjeh u ABA ligi moraš imati kvalitetne igrača koji će kvalitetan igrač doći igrati jedan dan protiv FMP-a pa poslije toga protiv Basket iz Živinica (uz svo poštovanje). Kao šlag na tortu dolazi do toga da smo prošle godine u ovo doba znali koji igrači ostaju i dobili nekoliko pojačanja dok ove godine još uvijek nemamo ni trenera te znamo jedino da Karuters ima opciju produženja ugovora. Ovo razumijem jedino ako je već sve dogovoreno sa Gjergjom da bude trener, da su dogovorili sve sa Adinom, Darkom, Amarom Gegićem, Penavom i još nekim potencijalnim ali glavni problem je što ti Gegić neće doći da igra protiv Proma, Basketa, Jahorine već momak hoće da igra jača takmiĉenja protiv jačih protivnika. Jedan Penava je prošle godine imao solidnu minutažu u EC i mi očekujemo da će njega Nihad uspjeti dogovoriti da ove sezone igra kod nas ABA ligu i naše prvenstvo dok može ostati u istom klubu i ponovo igrati EC i sljedeće sezone.![]()
Poselami gazdu, sve nam super ide, svi jedva čekamo da krene sezona.
Ne znam dokle se ovdje može ići a da se ne dobije ban, ali moram te pitati - Ima li života van foruma?
Naravno da se treba pljuvat kad se propustilo igrati Ec/BCL i kasni se opet sa dovodjenjem igraca
Gjergja je ok za trenera nemam nista protiv
Gjergja je ok za trenera nemam nista protiv
Zadnja izmjena: MElloo, dana/u 08 jul 2026, 10:45, ukupno mijenjano 1 put.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Djerdja je u osnovi trenutno najbolji moguci trener za KK Bosnu, buduci da je vec trener nase reprezentacije. Naravno, sve to pod uslovom da ce ovo biti zdrava sredina i zdrav projekat, te da ce dovesti bar 5-6 standardnih reprezentativaca. Iz toga bi debelo mogla profitirati i Bosna i reprezentacija, a bez tih stvari nece hajrovati ni jedni ni drugi.
Btw, ne vidjeh objavu na fb stranici Bosne (ima haman samo na ig), nije je valjda Dubravko prisvojio.
Btw, ne vidjeh objavu na fb stranici Bosne (ima haman samo na ig), nije je valjda Dubravko prisvojio.
- Shategabri
- Kontakt:
Ako je već potpisao na 3 godine, onda se očekuje da gradi ekipu koja će zadržati kičmu i naredne sezone i koja će naredne sezone igrati bar CL.Ghuraba je napisao/la: ↑08 jul 2026, 11:15Djerdja je u osnovi trenutno najbolji moguci trener za KK Bosnu, buduci da je vec trener nase reprezentacije. Naravno, sve to pod uslovom da ce ovo biti zdrava sredina i zdrav projekat, te da ce dovesti bar 5-6 standardnih reprezentativaca. Iz toga bi debelo mogla profitirati i Bosna i reprezentacija, a bez tih stvari nece hajrovati ni jedni ni drugi.
Btw, ne vidjeh objavu na fb stranici Bosne (ima haman samo na ig), nije je valjda Dubravko prisvojio.![]()
Da neće biti raspada kao nakon ove sezone što je bilo.
Vjerovatno puno očekujem, al nema smisla potpisivati čovjeka na 3 godine, pa svake godine jovo nanovo.
To bi bilo neozbiljno.
Koševo Zapad
Ovo je i meni naumpalo , mada imali su onu objavu za selimovicaGhuraba je napisao/la: ↑08 jul 2026, 11:15Djerdja je u osnovi trenutno najbolji moguci trener za KK Bosnu, buduci da je vec trener nase reprezentacije. Naravno, sve to pod uslovom da ce ovo biti zdrava sredina i zdrav projekat, te da ce dovesti bar 5-6 standardnih reprezentativaca. Iz toga bi debelo mogla profitirati i Bosna i reprezentacija, a bez tih stvari nece hajrovati ni jedni ni drugi.
Btw, ne vidjeh objavu na fb stranici Bosne (ima haman samo na ig), nije je valjda Dubravko prisvojio.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.