02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

invincible1921
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la invincible1921 » 08 jul 2026, 02:15

Confiance je napisao/la:
08 jul 2026, 01:33
invincible1921 je napisao/la:
08 jul 2026, 00:29
tuzlanskinacin je napisao/la:
08 jul 2026, 00:21
Nije se niko prepao jednostavno dobili su nas na iskustvo i to sto nemamo vezni red.
Sta imaju ostali pa da stisnu i napadnu ekipe koje su 5/10 puta jaci od njih? Niko ne kaze da smo trebali proc...al nismo doslovno sanse napravili..najbolja prilika frljoka iz kornera
Kljucna stvar je sto nemamo snage da intenzivno trcimo. Kondiciono bi mozda i mogli parirati, ali to je onaj dizelaski fudbal, laganica sve. Svaki igrac u veznom redu kojeg imamo je bukvalno takav, ako bi izbacili statistiku fife vjerujem da nijedan nije imao sprint preko 25km/h. Tahirovic, Sunjic, Basic, Hadziahmetovic, Gigovic ne mogu brzo trcati, kad ne mozes brzo trcati, ne mozes prakticno ni natjerati protivnika na gresku. Taktika je onda povuci se, pa cekati neki njihov pogresan pas. Ne moze me niko ubijediti da Kap Verde ima jaci tim, a ljudi igraju ravnopravan fudbal sa Argentinom. Ne smijem pomisliti kako bi mi s njima igrali.

Dakle, danas je u fudbalu sve da igrac ima bar neku fudbalsku logiku, inteligenciju i da moze dosta intenzivno trcati. I naravno trener da im usadi odredjene automatizme, malo ih uigra i to je to
Ja mislim da je puno veci problem sto mi izuzev svi nazad, iskopaj rov, miniraj nemamo nikakvog plana sta uraditi prema naprijed...osim ubacit 7 kad gubis napadaca pa jurissss..krila dje si mozda najjaci su ugasena

Sto se tice trke treba bit korektan do kraja i rec da smo s dzekom na terenu imali igraca manje konstantno jer niti moze igrat presing niti pratit igru toliko...uz duzno postovanje prema velicini koja jes. Sunjic umro za 30 minuta a treba kao pokrivat sve u sredini...

Takodjer sto puta prezvakna tema, ali nevjerovatno je zaista da se odlucujemo da igramo sa 2 u sredini...neke od najboljih ekipa u zadnjih 20 godina su igrale sa 3...ma koliko im veznjaci bili majatori..sto ofanzivno sto defanzivno...

Mada hebo sve to takticki...ja opet ponavljam da ne mogu prezalit nas cisti kukavicluk koji nas je pratio citavo SP...a pogotvo utakmica sa SAD...mi ne bi sansu napravili a kamol go dali taman jos jedno poluvrijeme da se igralo...govor tijela je bio da smo mogli i nakon katara kuci otic
=\_1921_/=

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 08 jul 2026, 02:16

dena24 je napisao/la:
08 jul 2026, 02:09
Confiance je napisao/la:

Sta imaju ostali pa da stisnu i napadnu ekipe koje su 5/10 puta jaci od njih? Niko ne kaze da smo trebali proc...al nismo doslovno sanse napravili..najbolja prilika frljoka iz kornera
Kljucna stvar je sto nemamo snage da intenzivno trcimo. Kondiciono bi mozda i mogli parirati, ali to je onaj dizelaski fudbal, laganica sve. Svaki igrac u veznom redu kojeg imamo je bukvalno takav, ako bi izbacili statistiku fife vjerujem da nijedan nije imao sprint preko 25km/h. Tahirovic, Sunjic, Basic, Hadziahmetovic, Gigovic ne mogu brzo trcati, kad ne mozes brzo trcati, ne mozes prakticno ni natjerati protivnika na gresku. Taktika je onda povuci se, pa cekati neki njihov pogresan pas. Ne moze me niko ubijediti da Kap Verde ima jaci tim, a ljudi igraju ravnopravan fudbal sa Argentinom. Ne smijem pomisliti kako bi mi s njima igrali.

Dakle, danas je u fudbalu sve da igrac ima bar neku fudbalsku logiku, inteligenciju i da moze dosta intenzivno trcati. I naravno trener da im usadi odredjene automatizme, malo ih uigra i to je to
nemaju snage sto su roviti ili nisu igrali. dzeko nije igrao, katic nije igrao nekoliko mjeseci, hadziahmetovic isto, sunjic imao problema, tahirovic bajraktarevic usli s klupe vecinom. kolasinac jednu tekmu 90 minuta odigrao, dedic i memi vukli povrede.

Ali nije da mi generalno nemamo snagu. sve je to isti nivo sto ovi nasi igraju. ove turnirske ekipe ne govore bezze da samo povedu najspremnije igrace, mi taj luksuz nemamo.
OK, ali tesko ce se poklopiti situacija da su nam igraci i zdravi i da svi igraju u svojim klubovima. A opet nesto ne mislim da to ima previse veze sa nacinom igre koji preferiramo, jednostavno imam neki osjecaj da cemo mi nastaviti ovakvu polu-bunker igru sa reprezentacijama naseg ranga, tj taj neki drugi sesir europskog fudbala. Vidjecemo najbolje u ligi nacija najesen sta mozemo ocekivati. Kada bi kako do drugog mjesta dosli, to bi nam garantovalo drugi sesir za zrijeb u kvalifikacijama za Euro (dakle nominalno samo 1 jaci tim u grupi), sto bi nam mozda i otvorilo na neki nacin vrata prvom plasmanu na europsko

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 08 jul 2026, 02:46

Confiance je napisao/la:
08 jul 2026, 02:16
dena24 je napisao/la:
Confiance je napisao/la:

nemaju snage sto su roviti ili nisu igrali. dzeko nije igrao, katic nije igrao nekoliko mjeseci, hadziahmetovic isto, sunjic imao problema, tahirovic bajraktarevic usli s klupe vecinom. kolasinac jednu tekmu 90 minuta odigrao, dedic i memi vukli povrede.

Ali nije da mi generalno nemamo snagu. sve je to isti nivo sto ovi nasi igraju. ove turnirske ekipe ne govore bezze da samo povedu najspremnije igrace, mi taj luksuz nemamo.
OK, ali tesko ce se poklopiti situacija da su nam igraci i zdravi i da svi igraju u svojim klubovima. A opet nesto ne mislim da to ima previse veze sa nacinom igre koji preferiramo, jednostavno imam neki osjecaj da cemo mi nastaviti ovakvu polu-bunker igru sa reprezentacijama naseg ranga, tj taj neki drugi sesir europskog fudbala. Vidjecemo najbolje u ligi nacija najesen sta mozemo ocekivati. Kada bi kako do drugog mjesta dosli, to bi nam garantovalo drugi sesir za zrijeb u kvalifikacijama za Euro (dakle nominalno samo 1 jaci tim u grupi), sto bi nam mozda i otvorilo na neki nacin vrata prvom plasmanu na europsko
mi nmz u ovom momentu drugacije igrati. ne znamo iznijeti loptu osim ako se protivnik povuce, kad od 6 pozadi s golmanom 4 ne znaju igrati lopte pod pritiskom.
i ja preferiram da ubacimo treci vezni, ali opet imamo isti problem s onim 4 pozadi.

tako da je najbolje da stojimo kompaktno i kad nas pritisnu izbijjemo loptu ali smisljeno preko linije u neki prostor pa tamo onda krene neki kontrapresing kao sto klopp to radi recimo. ali to nmz s dzekom. do sad igramo to ali s dzekom kao sidrasa, pa kreni na druge lopte, ali ne funkcionise bas najbolje. onda opet imamo problem sto nas golman ne zna izbiti loptu precizno.
nadati se da ce celik ispuniti obecanje pa ga lens obucava u khusanov 2.0 i da nadjemo nekog golmana koji zna s loptom. vec bi rijesili 50% posla.

kad stojimo kompaktno tu i tamo opet mozemo kontrolisati protivnika.

ali ne mislim da je svo ovo do snage, vec SS normalno konta kako da dodjemo sa ovim kvalitetom do protivnickog gola. mislim i na mladost ekipe itd

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 08 jul 2026, 10:11

08 jul 2026, 01:14
tuzlanskinacin je napisao/la:
08 jul 2026, 00:55

Brate razlika je kad si znatno slabiji i kad si malo slabiji kad si znatno slabiji nema tu taktike to je samo motiv, a kad si malo slabiji imas taktiku koju smo pratili u prvom poluvremenu ali napravili gresku i onda u drugom pokusali na guzove nije islo i jbg. A kod svih tih repki je bio jedan faktor sjajan dan golmana. Nije ni nama Vasilj kriv on je i bolji on mnogih tih golmana ali nije imao taj luđački dan.
Mogo je za pocetak da ne prima leveatske golove..a bgm naprimo ih se evo od marta jedno 5/6 :D
Jbg i to sto kazes, al uvjek je on imao kroz karijeru kikseva i definitivno da se mora malo dozvati u ovojnsad sezoni sto dolazi.
#CarsijaOdjebi

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 08 jul 2026, 11:14

dena24 je napisao/la:
08 jul 2026, 02:46
Confiance je napisao/la:
08 jul 2026, 02:16
dena24 je napisao/la:

mi nmz u ovom momentu drugacije igrati. ne znamo iznijeti loptu osim ako se protivnik povuce, kad od 6 pozadi s golmanom 4 ne znaju igrati lopte pod pritiskom.
i ja preferiram da ubacimo treci vezni, ali opet imamo isti problem s onim 4 pozadi.

tako da je najbolje da stojimo kompaktno i kad nas pritisnu izbijjemo loptu ali smisljeno preko linije u neki prostor pa tamo onda krene neki kontrapresing kao sto klopp to radi recimo. ali to nmz s dzekom. do sad igramo to ali s dzekom kao sidrasa, pa kreni na druge lopte, ali ne funkcionise bas najbolje. onda opet imamo problem sto nas golman ne zna izbiti loptu precizno.
nadati se da ce celik ispuniti obecanje pa ga lens obucava u khusanov 2.0 i da nadjemo nekog golmana koji zna s loptom. vec bi rijesili 50% posla.

kad stojimo kompaktno tu i tamo opet mozemo kontrolisati protivnika.

ali ne mislim da je svo ovo do snage, vec SS normalno konta kako da dodjemo sa ovim kvalitetom do protivnickog gola. mislim i na mladost ekipe itd
Mi ne znamo iznijeti loptu ni kad se protivnik povuče.
Tako smo i primili vecinu golova. Protivnik nam ostavi prostora i vremena, i mi se dodajemo nazad i do Vasilja do nesvijesti, i onda greska

majstorS35
Kontakt:

Post Postao/la majstorS35 » 08 jul 2026, 11:15

belgija je razotkrila koliko je SAD manjkava ekipa duboko u sebi su znali da je medijski hajp oko americkog tima cista glupost i igrali su napadacki fudbal volio bih da smo mi to ucinili pa nek i izgubili ali sa obrazom

barbarez je poverovao u medijski hajp oko ovog americkog tima i nasjeo na pricu da su u top 10 selekcija izasao je sa tri stopera iako imamo sada generacijski dobru odbrambenu liniju u sastavu dedic katic muharemovic kolasinac imali smo privilegiju da napadamo petorica u odbrani su za nas slabija opcija od cetvorice jer sada tu imas radeljica koji se pokazao kao rupa u odbrani kompaktna cetvorka bi funkcionisala mnogo bolje bosna igra najbolje kada igra kao bosna sto se vidjelo u utakmici protiv italije gdje smo konstantno vrsili pritisak i nizali suteve i prije tog crvenog kartona

moramo se drzati svog fudbalskog identiteta dovoljno sam star da se secam bosne 4 2 belgija bosne 7 0 estonija imali smo taj neumoljiv napadacki stil igre u to vrijeme a jedino sto nas je tada kocilo bila je losa odbrana sto smo u medjuvremenu popravili verovali ili ne posljednji put kada je neka ekipa imala vise suteva protiv argentine na svetskom prvenstvu bila je hrvatska 2018 i bosna 2014

iako nismo prosli grupu tada bio sam ponosan na nas nastup igrali smo odlican fudbal ali na svjetskom prvenstvu 2026 igrali smo najruzniji fudbal od svih ekipa trebali smo igrati sa svojim identitetom i ne samo protiv amerike

braniti se protiv ekipe koja zove ovaj sport soker je sramota i ono sto su upravo oni zeljeli dali smo im kontrolu nad utakmicom belgija je dokazala da ako ih napadnes oni se panice i njihova taktika se raspada trebali smo iskoristiti slabost tima reama i onog golmana frizer ili kako se vec zove

ispast u r32 je veliko razocaranje kao da smo se kvalifikovali na svetsko prvenstvo sa 32 tima i ispali u grupnoj fazi pogledajte nas konacni renking na svetskom prvenstvu 2014 bice bolji nego 2026 nadam se da cemo iz ovoga nauciti do 2030

takodje sjajan trener cini svu razliku fudbal je igra saha i taktike sve pohvale barbarezu ali njegov trenerski CV je bukvalno prazan list papira trener njegovog kalibra nikada nece nadmudriti posetina koji je vodio najvece evropske klubove nas fudbalski savez je dobio milione od fife za svjetsko prvenstvo je li je previse ocekivati trenera sa nekim pedigreom

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 08 jul 2026, 11:34

majstorS35 je napisao/la:
08 jul 2026, 11:15
belgija je razotkrila koliko je SAD manjkava ekipa duboko u sebi su znali da je medijski hajp oko americkog tima cista glupost i igrali su napadacki fudbal volio bih da smo mi to ucinili pa nek i izgubili ali sa obrazom

barbarez je poverovao u medijski hajp oko ovog americkog tima i nasjeo na pricu da su u top 10 selekcija izasao je sa tri stopera iako imamo sada generacijski dobru odbrambenu liniju u sastavu dedic katic muharemovic kolasinac imali smo privilegiju da napadamo petorica u odbrani su za nas slabija opcija od cetvorice jer sada tu imas radeljica koji se pokazao kao rupa u odbrani kompaktna cetvorka bi funkcionisala mnogo bolje bosna igra najbolje kada igra kao bosna sto se vidjelo u utakmici protiv italije gdje smo konstantno vrsili pritisak i nizali suteve i prije tog crvenog kartona

moramo se drzati svog fudbalskog identiteta dovoljno sam star da se secam bosne 4 2 belgija bosne 7 0 estonija imali smo taj neumoljiv napadacki stil igre u to vrijeme a jedino sto nas je tada kocilo bila je losa odbrana sto smo u medjuvremenu popravili verovali ili ne posljednji put kada je neka ekipa imala vise suteva protiv argentine na svetskom prvenstvu bila je hrvatska 2018 i bosna 2014

iako nismo prosli grupu tada bio sam ponosan na nas nastup igrali smo odlican fudbal ali na svjetskom prvenstvu 2026 igrali smo najruzniji fudbal od svih ekipa trebali smo igrati sa svojim identitetom i ne samo protiv amerike

braniti se protiv ekipe koja zove ovaj sport soker je sramota i ono sto su upravo oni zeljeli dali smo im kontrolu nad utakmicom belgija je dokazala da ako ih napadnes oni se panice i njihova taktika se raspada trebali smo iskoristiti slabost tima reama i onog golmana frizer ili kako se vec zove

ispast u r32 je veliko razocaranje kao da smo se kvalifikovali na svetsko prvenstvo sa 32 tima i ispali u grupnoj fazi pogledajte nas konacni renking na svetskom prvenstvu 2014 bice bolji nego 2026 nadam se da cemo iz ovoga nauciti do 2030

takodje sjajan trener cini svu razliku fudbal je igra saha i taktike sve pohvale barbarezu ali njegov trenerski CV je bukvalno prazan list papira trener njegovog kalibra nikada nece nadmudriti posetina koji je vodio najvece evropske klubove nas fudbalski savez je dobio milione od fife za svjetsko prvenstvo je li je previse ocekivati trenera sa nekim pedigreom
Druze ti nas poredis sa vremenom kada su Dzeko i Ibisevic bili najbolji strijelci u ligama i kad si u vezi imao Pjanica i Misimovica. Niti je ovo ta reprezentacija, niti je ovo ona Belgija koju smo mi poderali 4-2. Barbarez ima limitiranu ekipu i ovo sto je napravio zasad je fenomenalno. Igra nije bila Bgzna atraktivna ali Barbarez je i najavljivao da ce igrati na rezultat a ne na ljepotu. Nase vrijeme tek dolazi.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 jul 2026, 11:39

majstorS35 je napisao/la:
08 jul 2026, 11:15

Pa dobro jbg ne mozes rec da je razocaranje ispast u 32 na prvenstvu gdje nismo ni planirali da igramo :D Medjutim ostaje zal radi nacina na koji smo ispali....mi smo mogli poslije katara sjest u avion i otic kuci, takav je i govor tijela igraca bio.

Meni je najsmjesnije kad neko kaze mladi su momci bice prlike.....otkud znas da ce se ova genracija ikad vise plasirat na SP, ajde Euro hoce aBd...a kamol da ces dobit priliku da u dvije tekme nokaut faze imas ekipe sa kojima mozes igrat.

Mi nismo mogli napast ameriku, nismo im belgija jbg :D ,,,ali da smo mogli odigrat hrabrije prije svega kad smo imali igraca vise,,,,ne da smo mogli nego smo morali
=\_1921_/=

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 08 jul 2026, 11:46

08 jul 2026, 11:39

Meni je najsmjesnije kad neko kaze mladi su momci bice prlike.....otkud znas da ce se ova genracija ikad vise plasirat na SP, ajde Euro hoce aBd...a kamol da ces dobit priliku da u dvije tekme nokaut faze imas ekipe sa kojima mozes igrat.
Ne znam zasto si se uplasio? Zasto imas luzerski mentalitet?
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 jul 2026, 11:51

Madal je napisao/la:
08 jul 2026, 11:46

Cuj luzerski mentalitet a ja sam jedan od rijetkih na forumu pisao da je ovo SP sad ili nikda kad je izvucena grupa dok je 90% ljudi ovdje pisalo da ce nas kipar nalupat a o Rumuniji i Austriji ne treba ni trositi rijeci.....pisao sam upravo sad ili nikad jer znam koliko se tesko plasirat na SP....prvi ces tesko bit ikad osim ako te opet ne potrefi neka austrija, a kao drugi, valja proc baraz dvije tekme sve i da si favorit u obje

Zato kazem da ne mogu prezalit da smo ovaku priliku imali i odlucili da ni ne pokusamo da je iskoristimo ....predali se
=\_1921_/=

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 08 jul 2026, 11:52

08 jul 2026, 11:51
Madal je napisao/la:

Cuj luzerski mentalitet a ja sam jedan od rijetkih na forumu pisao da je ovo SP sad ili nikda kad je izvucena grupa dok je 90% ljudi ovdje pisalo da ce nas kipar nalupat a o Rumuniji i Austriji ne treba ni trositi rijeci.....pisao sam upravo sad ili nikad jer znam koliko se tesko plasirat na SP....prvi ces tesko bit ikad osim ako te opet ne potrefi neka austrija, a kao drugi, valja proc baraz dvije tekme sve i da si favorit u obje

Zato kazem da ne mogu prezalit da smo ovaku priliku imali i odlucili da ni ne pokusamo da je iskoristimo ....predali se
Luzerski mentalitet i picqasto razmisljanje
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 jul 2026, 11:54

Madal je napisao/la:

Kako znas da nece doci bolja prilika ili da se svi ovi mladji nece razviti kako mi ocekujemo? Ja mislim da cemo mi biti u narednim godinama redovan ucesnik velikih takmicenja, samo da ne bude onog cirkusa kao nakon Brazila. Ali mislim da nece biti. Pogotovo sto ce biti jos vise prosireno SP na 64 ekipe.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 jul 2026, 11:55

DamirT je napisao/la:
08 jul 2026, 11:54
Madal je napisao/la:

Kako znas da nece doci bolja prilika ili da se svi ovi mladji nece razviti kako mi ocekujemo? Ja mislim da cemo mi biti u narednim godinama redovan ucesnik velikih takmicenja, samo da ne bude onog cirkusa kao nakon Brazila. Ali mislim da nece biti. Pogotovo sto ce biti jos vise prosireno SP na 64 ekipe.
Da bi se izbjegao post brazilski scenario, kljucno je da se plasira na Euro i da se dobije neki kontinuitet u plasmanima...sve ce biti lakse onda
=\_1921_/=

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 jul 2026, 12:13

Salihamidžić:

„Gledao sam jutros do pola 5 protiv Belgije. Nisu imali nikakve šanse. Šteta što mi nismo bili na toj utakmici. Mi bi imali veće šanse nego što su oni imali.”

“Ja sam bio pretužan a možda i malo ljut zato što sam mislio da imamo više šansi da dobijemo Amerikance. Pogotovo kad smo imali crveni karton.”

“Što mi je najviše bilo žao igrali su skoro 40 minuta oni sa 10. Ja mislim da smo mi veća fudbalska nacija od njih. Oni su stvarno fizički spremni što mislim da bi trebali vidjeti od njih.”

“Možda smo trebali biti više hrabriji.”

“Možda smo trebali više da rizikujemo. Nismo imali ništa da izgubimo. Mi smo se kvalifikovali. Već smo uradili veliki posao. Kad imamo šansu da prođemo da ostvarimo više trebali smo možda da uzmemo malo više rizika.”

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dzemil i 40 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []