FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
82
18%
2. Borbu za Evropu
184
40%
3. Sredinu tabele
84
18%
4. Borbu za opstanak
115
25%

Ukupno glasova: 465

Levin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin » 08 jul 2026, 14:54

Šta nam je to Sanin ostavio :
- Igrače koje ne možemo niti ćemo moći plaćati
- 3.5 miliona minusa u vidu neisplaćenih plata i obaveza prema dobavljačima prije poreza
- Ugrožen reprogram sa poreskom
- Klub bez ikakve upravljačke strukture
- Pripreme koje smo rezervisali a koje ne možemo platiti a koje ako ne platimo opet ćemo platiti
- Ekipu bez trenera i pojačanja
- igrače kojima nisu produžene radne dozvole
- Igrače kojima su istekli ugovori a koji nisu produženi
- Niz potencijalnih tužbi u najavi (lična pretpostavka)
- Ugroženi odnosi sa sponzorima (lična pretpostavka)
- Potpuno osakačen klub za narednu sezonu i vjerovatno borbi za opstanak

Sve to u 7 mjeseci i za 1000 članskih karata. Aferim.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 08 jul 2026, 15:03

Levin je napisao/la:
08 jul 2026, 13:36
Sve su prilike da idu "Željine bebe" :

Ćosić
Rašćić - Kelmendi - Nastić - Alić
Radovac - Milošević (Gojak)
Šabić - Šošić (Dragović) - Babaluk
Korora (Husković)
Nemoj Sabica molim te bolje Ibraheemu dat priliku bar ce trcat za razliku od fakultetlije, a i Ernad nije ni 10% fizicki spreman ko Freeman. I Pejic uvijek ispred Radovca.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 08 jul 2026, 15:11

Ferroviere1987 je napisao/la:
08 jul 2026, 15:03
Levin je napisao/la:
08 jul 2026, 13:36
Sve su prilike da idu "Željine bebe" :

Ćosić
Rašćić - Kelmendi - Nastić - Alić
Radovac - Milošević (Gojak)
Šabić - Šošić (Dragović) - Babaluk
Korora (Husković)
Nemoj Sabica molim te bolje Ibraheemu dat priliku bar ce trcat za razliku od fakultetlije, a i Ernad nije ni 10% fizicki spreman ko Freeman. I Pejic uvijek ispred Radovca.
Freeman i Ibraheem su došli u klub kad i Holnđani pa ako su njima upitne radne dozvole onda su i ovoj dvojici. Uz to Freeman-u je istekao ugovor. Ima ta +1 klauzula ali ko zna šta u njoj piše. Za Pejića si u pravu kako je došao u januaru vjerovatno nema tih problema ali ja još nisam uvjeren da će ostati.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 08 jul 2026, 15:25

Levin je napisao/la:
08 jul 2026, 14:54
- 3.5 miliona minusa u vidu neisplaćenih plata i obaveza prema dobavljačima prije poreza
- Pripreme koje smo rezervisali a koje ne možemo platiti a koje ako ne platimo opet ćemo platiti

Odbor za hitnost, koji je odabran prije osyavke Sanina je nasa alternativa. Bar su tako ovdje govorili, i sa Saninom smo gotovi ocigledno. Ali mi ta altenativa nije kako su najavljivali.
Zadnja izmjena: Admir74, dana/u 08 jul 2026, 15:27, ukupno mijenjano 1 put.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 08 jul 2026, 15:27

Admir74 je napisao/la:
08 jul 2026, 15:25
Levin je napisao/la:

Odbor za hitnost, koji je odabran prije osyavke Sanina je nasa alternativa. Bar su tako ovdje govorili.
Koga bi ti druže? Sanina da završi šta je započeo?

Edit : Drug, ni radne dozvole nisu produžene.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 08 jul 2026, 15:33

Levin je napisao/la:
08 jul 2026, 15:27
Admir74 je napisao/la:
Levin je napisao/la:

Odbor za hitnost, koji je odabran prije osyavke Sanina je nasa alternativa. Bar su tako ovdje govorili.

A sta je zapoceo?

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 08 jul 2026, 15:36

AhmedNurudin je napisao/la:
08 jul 2026, 14:12
Što se tiče priče o napadačima, Rakić je otišao i sretno mu, sa druge strane nama će ozbiljno faliti napadač. Što se tiče ogromne plate Muharema Huskovića, ja smatram da on treba igrati, nemamo ni finansijski a ni luksuz širine rostera da napravimo slučaj Konings od njega. Moje neko viđenje je da bi ga možda volio vidjeti na roli Filipa Dangubića, dakle iza napadača sa malo više slobode, gdje bi u toj situaciji Šošić bio krilo, jer nama fali i krila. Tako je svojevremeno znao i Ćorić postaviti ofanzivu. To povlači mnoga pitanja, defanzivnog bloka i povratne trke prije svega ali to se sve moralo isprobati kroz prijateljske kojih nažalost nema ni na mapi. Možda je nekome smiješno ali isto tako mislim da je igrač koji uz dobru sezonu može dobiti ponudu iz neke recimo Slovenske lige za kakav fudbal on i jeste prilagođen. Još uvijek sam mišljenja da ne može igrati samostalno napadača u 4-2-3-1.

Što se radnih dozvola tiče to se mora što prije završiti jer nama ta 4 igrača trebaju, prvenstveno Seedorf i Trouppe, jer ostajemo na jednom seniorskom stoperu i sa samo jednim desnim bekom. Sa njima treba sjesti i naglasiti im da se sa njima računa ovoj sezoni, a isto tako ne sklanjati ih nakon uvezana 3 poraza recimo, što će se nama sigurno desiti jednom sa ovakvim rasporedom. Ja koliko sam čuo da oni disciplinskih problema nisu imali.

Što se radnih dozvola tiče, ne vjerujem da su plate toliki problem, već reprogram koji je dokazano ovime ugrožen. To su katastrofalne vijesti, sjetite se kada nismo mogli registrovati Vinija i Simonija na zimu 2025. razlog je bio reprogram koji nismo bili dogovorili, tek nakon dogovora su dobili radne dozvole. Opet kažem to su katastrofalne vijesti i pitanje je da li imamo novca da to regulišemo.
Muharem ima da pokida ove sezone, samo neka igra!!!

GBBP87
Kontakt:

Post Postao/la GBBP87 » 08 jul 2026, 15:47

Hazre je napisao/la:
08 jul 2026, 15:36
Što se tiče priče o napadačima, Rakić je otišao i sretno mu, sa druge strane nama će ozbiljno faliti napadač. Što se tiče ogromne plate Muharema Huskovića, ja smatram da on treba igrati, nemamo ni finansijski a ni luksuz širine rostera da napravimo slučaj Konings od njega. Moje neko viđenje je da bi ga možda volio vidjeti na roli Filipa Dangubića, dakle iza napadača sa malo više slobode, gdje bi u toj situaciji Šošić bio krilo, jer nama fali i krila. Tako je svojevremeno znao i Ćorić postaviti ofanzivu. To povlači mnoga pitanja, defanzivnog bloka i povratne trke prije svega ali to se sve moralo isprobati kroz prijateljske kojih nažalost nema ni na mapi. Možda je nekome smiješno ali isto tako mislim da je igrač koji uz dobru sezonu može dobiti ponudu iz neke recimo Slovenske lige za kakav fudbal on i jeste prilagođen. Još uvijek sam mišljenja da ne može igrati samostalno napadača u 4-2-3-1.

Što se radnih dozvola tiče to se mora što prije završiti jer nama ta 4 igrača trebaju, prvenstveno Seedorf i Trouppe, jer ostajemo na jednom seniorskom stoperu i sa samo jednim desnim bekom. Sa njima treba sjesti i naglasiti im da se sa njima računa ovoj sezoni, a isto tako ne sklanjati ih nakon uvezana 3 poraza recimo, što će se nama sigurno desiti jednom sa ovakvim rasporedom. Ja koliko sam čuo da oni disciplinskih problema nisu imali.

Što se radnih dozvola tiče, ne vjerujem da su plate toliki problem, već reprogram koji je dokazano ovime ugrožen. To su katastrofalne vijesti, sjetite se kada nismo mogli registrovati Vinija i Simonija na zimu 2025. razlog je bio reprogram koji nismo bili dogovorili, tek nakon dogovora su dobili radne dozvole. Opet kažem to su katastrofalne vijesti i pitanje je da li imamo novca da to regulišemo.
Hoće li biti šta od tog stopera što si spominjao jučer?
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš!

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 08 jul 2026, 15:47

Admir74 je napisao/la:
08 jul 2026, 15:33
Levin je napisao/la:
Admir74 je napisao/la:

A sta je zapoceo?
Nakon što sagledam sve što je napravljeno do njegovog odlaska ne mogu se oteti utisku da je njegov motiv bio potpuna destrukcija kluba ali i svi mi smo dobro doprinijeli tome.

GBBP87
Kontakt:

Post Postao/la GBBP87 » 08 jul 2026, 15:53

Levin je napisao/la:
08 jul 2026, 15:47
Admir74 je napisao/la:
08 jul 2026, 15:33
Levin je napisao/la:

A sta je zapoceo?
Nakon što sagledam sve što je napravljeno do njegovog odlaska ne mogu se oteti utisku da je njegov motiv bio potpuna destrukcija kluba ali i svi mi smo dobro doprinijeli tome.
Ja bi to nazvao pokušaj konačnog uništenja FK Željezničar.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš!

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 08 jul 2026, 15:55

GBBP87 je napisao/la:
08 jul 2026, 15:47
Hazre je napisao/la:
08 jul 2026, 15:36

Hoće li biti šta od tog stopera što si spominjao jučer?
Samo sabur jarane. Bice abd

berjan

Post Postao/la berjan » 08 jul 2026, 16:11

najgore sto nam odinaka ode bez marke , mogli smo bar njega ostaviti ja msm da bi zakucao ove sezone donosio je nevjerovatno motoriku a sve smo ga greske mi istrpili sad ce ukrajinci ubrati plodove te
i to hvala lihvaru, znaci ne moze se niko iz kluba kriviti za to jer je supak upravljao 7 mjeseci niko nije mogao donijeti nikakvu odluku na svoju ruku,
sklonili se liku da preuzme klub
samo da hoce taj statut vidjeti se sto su pametnjakovici cetnikovali i ustasovali ovdje mocni znalci politike

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 08 jul 2026, 16:18

Treba stvari gledati sa vedrije strane: bit ćemo najgori klub u ligi, sa najljepšim dresovima.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

TojeMojTim1921
Kontakt:

Post Postao/la TojeMojTim1921 » 08 jul 2026, 17:00

Pozdrav svima. Dugo čitam forum i lijepo je vidjeti kad smo svi zadovoljni ali na žalost toga je sve manje. Želim reći da ovdje nema konstruktivnih razgovora. Većina želi probleme gurati pod tepih, zatvarati oči i misliti da su svi problemi nastali dolaskom Mirvića. Da se razumijemo nisam njegov ni ničiji pobornik ali kako neko može pisati da nam je on ostavio igrače koje ne možemo plaćati i 3.5 M duga. Gdje su ostali igrači? Oni besplatno igraju? Ako neko ostavlja dug onda je logično da je ili imao te pare pa potrošio u pogrešne stvari ili ih je jednostavno uzeo.

blap
Kontakt:

Post Postao/la blap » 08 jul 2026, 17:14

Nisam, ali... :D
AMAR OSIM

TojeMojTim1921
Kontakt:

Post Postao/la TojeMojTim1921 » 08 jul 2026, 17:21

Samo želim reći da smo godinama u problemu.Najlakše je uperiti prstom u bilo koga i očekivati da će biti sve ok. Evo danas je neko stavio popis koji su ljudi u klubu od 2019 godine. Ako se smije pitati jesu li oni sve ispravno radili!?

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 08 jul 2026, 17:28

Ne mogu da vjerujem da vi pišete o ekipi, formaciji, radnim dozvolama, a mi nemamo osnovnih sredstava za rad. Pa i prije Mirvića smo se zaduživali on nije donio tu praksu u klub. Godinama se uzima šakom i kapom, nema rezultata, navijači su jedno vrijeme držali ali i to je sad puklo. Jedini izlaz iz ovog svega je da neko upumpa pare, al i to, do kad.

Blue1921
Kontakt:

Post Postao/la Blue1921 » 08 jul 2026, 17:31

TojeMojTim1921 je napisao/la:
08 jul 2026, 17:00
Pozdrav svima. Dugo čitam forum i lijepo je vidjeti kad smo svi zadovoljni ali na žalost toga je sve manje. Želim reći da ovdje nema konstruktivnih razgovora. Većina želi probleme gurati pod tepih, zatvarati oči i misliti da su svi problemi nastali dolaskom Mirvića. Da se razumijemo nisam njegov ni ničiji pobornik ali kako neko može pisati da nam je on ostavio igrače koje ne možemo plaćati i 3.5 M duga. Gdje su ostali igrači? Oni besplatno igraju? Ako neko ostavlja dug onda je logično da je ili imao te pare pa potrošio u pogrešne stvari ili ih je jednostavno uzeo.
Slazem se da idemo od problema do problema a samo zarsite ne rjesavamo. Nije bas da je uzeo 3.5mil daleko od toga, ali je napravio losih poteza kao sto je Slavisa Stojanovic kojem se jos placa plata bar tako kazu. Dizanje kredita opet se moze gledat sa dvije strane, niko nece dat pare u klub ako ih ne moze osigurati. Kredit je trebalo da bude budzet za ovu sezonu i u toku godine da se valjda zavrsi taj statut kada bi mogao normalno ulozit pare. Glupo je sve na njega svaljivat, nazalost nikom ne mozes vjerovati ni njemu i upravi sta se stvarno izdesavalo jer niko nece nikakav konkretan dokaz da objavi. Uprava je trebala radit svoj poso kao da Mirvica nema i smijesno je rec da je on radio sta hoce jer je mogo, ako je tako kako su ga na kraju izbacili iz kluba? Postoji mogucnost da su se pojedincima pocele trest stolice u klubu zbog njega pa se digla hajka a na kraju dana mozda su nas stvarno i spasili. U svakom slucaju bilo kakva daljnja prica je bezsmislena, nisi u nista goroj situacij nego na kraju sezone. I bez Mirvica bi dosao novi trener, novi igraci na zimskoj pauzi da se proba Evropa obezbijediti tkd vjv bi bili u isto situacija svakako.

TojeMojTim1921
Kontakt:

Post Postao/la TojeMojTim1921 » 08 jul 2026, 17:37

Potpisujem svaku riječ

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 08 jul 2026, 17:49

Bice bolje nemoze preko noci.Sabura malo.Evo od mene 100 maruna nemam vise.Halo raja koja vani zivi moze li po 100 eurica.10.000 eto 1 milion.Bivsi igraci koji bi bez Zelje bili nula hajmo skupit 1 milioncic eto 2.Nas sponzore reklame Plava noć i eto još 1 milion.Znaci još 600.000.I krenut sa omladinom od nule.Plate od ulaznica reklama kospica sokova cevopa i ostalo.Volonteri hajmo djaba radit tribinu cistit stolice hale i ostalo.Svi vole Zelju a niko ne mrda kit..

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 64 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []