KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Djerdja mi je ok i on mi je najmanji problem u svemu ovome.
Pazi sa Dubravkom nije sve bilo bajno ali treba čovjeku odati priznanje jer je vratio Bosnu na mapu regionalne a i Evropske košarke u jednu ruku (potvrđuje pozivnica EC). Fino sam iznad naveo da se sa trenerom čekalo da završi sa reprezentacijom ako je istina za Daria bilo, ispostavilo se da je istina. Takva situacija je vjerovatno i sa nekim reprezentativcima i očekujem u narednim danima barem 3-4 reprezentativca da potpišu. Problem je što se niko ne oglašava o dešavanjima u klubu, nema potvrde na društvenim mrežama da nećemo igrati Evropska takmičenja i obrazloženja zašto nećemo igrati. Naravno da će igrati za više para ali onda dolazimo do toga da li se isplati dati toliko para igraču da bi igrao protiv Orlovika, Mostara i sličnih, isto kao što neki navode 14k od Caruthersa.remA1 je napisao/la: ↑08 jul 2026, 10:36Ma igrat će druže svaki od njih za više para. Sačekaj da vidimo. Evo trener došao, potpisat će se i igrači u narednim danimaCAZIN je napisao/la: ↑08 jul 2026, 09:38Ne vidim šta je razlog da ne trebamo pljuvati, kada nema nikakvih novosti iz kluba, sam Nihad je na zadnjoj press konferenciji rekao da će se opet vrlo brzo održati press na kojem će se detaljnije pričati o budućnosti kluba. Dobiješ pozivnicu od EC da računaju na tebe u sljedećim godinama da igraš to takmičenje (razumijem ove sezone prevelik je to iskorak) ali ti to sve ugasiš, izborš BCL na parketu tako što poslije 20 godina vratiš titulu u glavni grad i ne igraš ni to takmičenje, ostane ti Europe Cup koji si igrao i prošle sezone i završio u top 8 i to takmičenje se proširi sa 40 na 48 timova i nema te ni tu. U ABA je Nihad rekao da su se prijavili u posljednji čas, igrat će se domaće prvenstvo uz ABA ligu. Mene sad zanima ako hoće da se ponovi prošlogodišnji uspjeh u ABA ligi moraš imati kvalitetne igrača koji će kvalitetan igrač doći igrati jedan dan protiv FMP-a pa poslije toga protiv Basket iz Živinica (uz svo poštovanje). Kao šlag na tortu dolazi do toga da smo prošle godine u ovo doba znali koji igrači ostaju i dobili nekoliko pojačanja dok ove godine još uvijek nemamo ni trenera te znamo jedino da Karuters ima opciju produženja ugovora. Ovo razumijem jedino ako je već sve dogovoreno sa Gjergjom da bude trener, da su dogovorili sve sa Adinom, Darkom, Amarom Gegićem, Penavom i još nekim potencijalnim ali glavni problem je što ti Gegić neće doći da igra protiv Proma, Basketa, Jahorine već momak hoće da igra jača takmiĉenja protiv jačih protivnika. Jedan Penava je prošle godine imao solidnu minutažu u EC i mi očekujemo da će njega Nihad uspjeti dogovoriti da ove sezone igra kod nas ABA ligu i naše prvenstvo dok može ostati u istom klubu i ponovo igrati EC i sljedeće sezone.
Samo polako, mi smo tu da podržimo. Ljudi su se prihvatili vrućeg krompira, ja vjerujem da nije nimalo ugodna situacija.
Glupo mi je samo što evo na prvu prozivamo odmah političare i novu upravu, a nemamo pojma ni šta se sprema. A malo ko kritikuje prošlu upravu i Dubravka koji su ovo se ostavili ovako.
Šuplja je to.
Pljuvat ćemo poslije sezone svakako, takav nam je mentalitet, baš kao što su ovdje mnogi pljuvali i poslije prethodne, iako se osvojila i liga, i igralo se top 8 ABA lige.
Ajmo sad dati podršku.
Btw, Gegić u pozadini na slici Gjergje, potencijalno?
Ma Bosnu oko Gege i Talica treba graditi, Amerikanca centar i Bek i ostalo top popunjavati
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Ma samo potpisivanje trenera na 3 godine je nevidjeni apsurd, pogotovo u klubu koji ne zna ni hoce li predstojecu sezonu zavrsiti na stabilnim nogama. Taman da imas najbolje ideje, vizije i planove, tebi je noga nakon mjesec dana ako sezonu otvoris s 0-5. Ovako samo ostaje potencijalni teret da mu isplatis sve sto si se ugovorom obavezao, ako taj trener nema ljudskosti i ne odustane od toga.Shategabri je napisao/la: ↑08 jul 2026, 11:18Ako je već potpisao na 3 godine, onda se očekuje da gradi ekipu koja će zadržati kičmu i naredne sezone i koja će naredne sezone igrati bar CL.
Da neće biti raspada kao nakon ove sezone što je bilo.
Vjerovatno puno očekujem, al nema smisla potpisivati čovjeka na 3 godine, pa svake godine jovo nanovo.
To bi bilo neozbiljno.
Sto se tice rostera, Simanic nema sta traziti na ovom nivou i to bi bilo klasicno bacanje para. Jedan Delalic je 3x bolji kosarkas od njega. Gegic bi bio brutalno pojacanje, Talic sasvim dobro, pa i Vrabac je ok. Od ostalih reprezentativaca, realan je samo Atic od ovih koji imaju kvalitet za aba ligu, ali imam neki osjecaj da on nece ostati. Penava bi sigurno mogao pomoci, ali tu otprilike postoji neki problem na relaciji njega i Djerdje, sto je meni bas krivo. I Campara bi mogao uskociti kao rezerva na obje bekovske pozicije, ali ni on ocito nije u dobroj komunikaciji s Dariom, plus bi s ociglednim dolaskom Talica bio poprilicno suvisan. Ostane jos Durmo, kojeg cu spominjati dok ga ne dovedu i u Bosnu i u reprezentaciju.
Btw, evo objave i na fb.
- Shategabri
- Kontakt:
Upravo tako, potpisao si trenera na 3 godine, a nemaš pojma ni ko će biti u rosteru.Ghuraba je napisao/la: ↑08 jul 2026, 12:18Ma samo potpisivanje trenera na 3 godine je nevidjeni apsurd, pogotovo u klubu koji ne zna ni hoce li predstojecu sezonu zavrsiti na stabilnim nogama. Taman da imas najbolje ideje, vizije i planove, tebi je noga nakon mjesec dana ako sezonu otvoris s 0-5. Ovako samo ostaje potencijalni teret da mu isplatis sve sto si se ugovorom obavezao, ako taj trener nema ljudskosti i ne odustane od toga.Shategabri je napisao/la: ↑08 jul 2026, 11:18Ako je već potpisao na 3 godine, onda se očekuje da gradi ekipu koja će zadržati kičmu i naredne sezone i koja će naredne sezone igrati bar CL.
Da neće biti raspada kao nakon ove sezone što je bilo.
Vjerovatno puno očekujem, al nema smisla potpisivati čovjeka na 3 godine, pa svake godine jovo nanovo.
To bi bilo neozbiljno.
Sto se tice rostera, Simanic nema sta traziti na ovom nivou i to bi bilo klasicno bacanje para. Jedan Delalic je 3x bolji kosarkas od njega. Gegic bi bio brutalno pojacanje, Talic sasvim dobro, pa i Vrabac je ok. Od ostalih reprezentativaca, realan je samo Atic od ovih koji imaju kvalitet za aba ligu, ali imam neki osjecaj da on nece ostati. Penava bi sigurno mogao pomoci, ali tu otprilike postoji neki problem na relaciji njega i Djerdje, sto je meni bas krivo. I Campara bi mogao uskociti kao rezerva na obje bekovske pozicije, ali ni on ocito nije u dobroj komunikaciji s Dariom, plus bi s ociglednim dolaskom Talica bio poprilicno suvisan. Ostane jos Durmo, kojeg cu spominjati dok ga ne dovedu i u Bosnu i u reprezentaciju.Ubijedjen sam da bi on bio korisniji Bosni, nego sto je Ramljak Zadru.
Još je politika kluba takva da se ništa ne zna, eto zna se jedino da je trener tu eventualno naredne 3 godine, a može biti što kažeš mjesec i ćao.
Za Gegića je upitno da li želi doći u ekipu u kojoj se ne zna ni prva petorka a ne šta više.
Taliću je Bosna svakako džek pot i on će vjerovatno biti tu.
Ko zna, ako Gjergja misli da mu Atić treba, može se dogovoriti s njim.
A on potencira da mu je Atić bitan za reprezentaciju.
No, šta s pozicijom centra? Šta sa pozicijom krila? Treba tu jedan šuter tipa Plummera.
I to je minimum.
Koševo Zapad
- svrakino1921
- Kontakt:
Centar nije problem - centar je Đoko Šalić
-
Strosmajer
- Kontakt:
E i ti ga malo pretjera…
Ako sklapas roster a nemas trenera - ne valja, kako ces igrace dovest bez trenera
Ako imas trenera, ali kratak ugovor - ne valja, covjek taman slozi ekipu i ode, ti moras stalno traziti novog trenera, a novi trener zeli nove igrace, znaci ne mozes imati igraca na ugovoru duzem od sezone
Ako potpises trenera na tri godine, pa mu das da sebi dugorocno sklapa ekipu - e to je nevidjena glupost i apsurd
Hajde nam pojasni kako je ispravno raditi, ako je ovo sve pogresno?
Ako sklapas roster a nemas trenera - ne valja, kako ces igrace dovest bez trenera
Ako imas trenera, ali kratak ugovor - ne valja, covjek taman slozi ekipu i ode, ti moras stalno traziti novog trenera, a novi trener zeli nove igrace, znaci ne mozes imati igraca na ugovoru duzem od sezone
Ako potpises trenera na tri godine, pa mu das da sebi dugorocno sklapa ekipu - e to je nevidjena glupost i apsurd
Po meni je ovo ispravno, dovedi trenera i nek sebi sklapa, fokus je na reprezentativce pa mozda bude i vise para od drzave jer dobrim igrama u klubu su vec spremni za igre u repki..Valjda i trener ima nekih igraca od prije s kojima je dobar a koje bi mogao dovesti. U nasoj ligi gurnuti i juniore, pa ovi sto nece da je igraju stalno, i ne moraju, jer morao bi tu biti u vrhu i sa par juniora i par prvotimaca
Mislim da ce oni sad ubrzanim tempom krenuti sa slaganjem rostera, jer nije bilo bas logicno da prvo krenu navoditi pojacanja, a nemaju ni trenera. Pretpostavljam da je par igraca vec zavrseno, ali treba tu roster od 15-ak imena i puno je posla pred njima.Shategabri je napisao/la: ↑08 jul 2026, 12:22Upravo tako, potpisao si trenera na 3 godine, a nemaš pojma ni ko će biti u rosteru.
Još je politika kluba takva da se ništa ne zna, eto zna se jedino da je trener tu eventualno naredne 3 godine, a može biti što kažeš mjesec i ćao.
Za Gegića je upitno da li želi doći u ekipu u kojoj se ne zna ni prva petorka a ne šta više.
Taliću je Bosna svakako džek pot i on će vjerovatno biti tu.
Ko zna, ako Gjergja misli da mu Atić treba, može se dogovoriti s njim.
A on potencira da mu je Atić bitan za reprezentaciju.
No, šta s pozicijom centra? Šta sa pozicijom krila? Treba tu jedan šuter tipa Plummera.
I to je minimum.
Ako citaju forum, ja bih predlozio Aleksandra Langovica na 4 i Stefana Djordjevica na 5. Obojica su imali odlicne sezone u Poljskoj, a pretpostavljam da nisu nesto ni previse skupi. Mada, mislim da su i jedan i drugi kod Miska, pa je pitanje kakva ce tu komunikacija biti jer znamo za Djerdjin problem s njegovom agencijom.
Takodjer, volio bih da se dovede par mladih reprezentativaca koji imaju kvalitet (ne kao sto je Dubravko radio, jer je dovodio djecu cija je seniorska karijera upitna ko kuca), kako bi im se dala minutaza u domacoj ligi. Nazalost, mnogi od njih su nedostupni jer su vec van BiH (Hrelja, Teletovic, Skalonjic, Subasic), ali recimo da dovedu Preldzica, Sipkovica, Bulajica, malog Grizelja, mozda Pivca iz Njemacke itd. Bar s trojicom od svih njih bih bio prezadovoljan. Ne kazem da su oni sigurni A reprezentativci u buducnosti, ali odredjeni potencijal sigurno imaju i moglo bi biti nesto od njih.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Nemoj trbo samo cetnika u bit ce sve udure
Nema kod nas ništa dugoročno. Gjerga sigurno neće ostat 3 sezone. Pitanje je hoće li ostat 3 mjeseca. Klub i igrači isto. Ako uspijemo izgurat još i ovu sezonu normalno, u guzicu se svi trebamo udarat od sreće.Strosmajer je napisao/la: ↑08 jul 2026, 12:34
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
-
Strosmajer
- Kontakt:
Onda je najispravnije da ne dovode ni trenera ni igrače. Znači, na pravom su putu, ne bi trebao da ih kritikuješ, jer sve rade onako kako ti misliš da treba.
mislim da se malo sere ovdje previše.
mislim da se malo sere ovdje previše.
Dario Gjergja nikada nije krio da je njegova velika želja voditi hrvatsku reprezentaciju, a još je otvorenije govorio kako bi volio sjesti i na klupu Zadra, makar pred kraj karijere. Bio je i pomoćni trener Hrvatske na EuroBasket 2015, tako da ta ambicija nije nova. Gjergja bio je ozbiljan kandidat za hrvatskog selektora 2023.
Trenutno njegove želje su neostvarive, jer u hrvatskoj košarci i dalje postoje jaki lobiji koji mu nisu skloni, dijelom i zbog odnosa prema njegovom ocu Pinu Gjergji. Ali ako mu se poklope zvijezde, ode on.
Trenutno njegove želje su neostvarive, jer u hrvatskoj košarci i dalje postoje jaki lobiji koji mu nisu skloni, dijelom i zbog odnosa prema njegovom ocu Pinu Gjergji. Ali ako mu se poklope zvijezde, ode on.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Sto ce mijenjati trenera kad im ide dobro?Kylian je napisao/la: ↑08 jul 2026, 17:25Dario Gjergja nikada nije krio da je njegova velika želja voditi hrvatsku reprezentaciju, a još je otvorenije govorio kako bi volio sjesti i na klupu Zadra, makar pred kraj karijere. Bio je i pomoćni trener Hrvatske na EuroBasket 2015, tako da ta ambicija nije nova. Gjergja bio je ozbiljan kandidat za hrvatskog selektora 2023.
I da im ne ide, trenutno ga neće ni nacrtanogaHelemnejse je napisao/la: ↑08 jul 2026, 17:45Sto ce mijenjati trenera kad im ide dobro?Kylian je napisao/la: ↑08 jul 2026, 17:25Dario Gjergja nikada nije krio da je njegova velika želja voditi hrvatsku reprezentaciju, a još je otvorenije govorio kako bi volio sjesti i na klupu Zadra, makar pred kraj karijere. Bio je i pomoćni trener Hrvatske na EuroBasket 2015, tako da ta ambicija nije nova. Gjergja bio je ozbiljan kandidat za hrvatskog selektora 2023.
Kad procitam kako je Gegic pojacanje i nekakav upgrade, tacno bih prestao pratiti kosarku. IQ na novou djeteta od 9 godina, sut katastrofalan a kretnja nikakva. Jedino gdje je mozda dobar je odbrana.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Ali sto bi on to htio ako je Spartak napravio ozbiljan iskorak do prvaka Srbije i evropskog nivoa. Ima ABA liga, pa
KLS (Srbija) i čeka potvrdu za BCL (FIBA Liga prvaka)
Šta će mu Bosna iskreno? Spartak sada pun novca ima sponzore
KLS (Srbija) i čeka potvrdu za BCL (FIBA Liga prvaka)
Šta će mu Bosna iskreno? Spartak sada pun novca ima sponzore
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 08 jul 2026, 20:10, ukupno mijenjano 1 put.
Kod nas su ove godine izbori i vjerovatno će do Nove godine biti novca iz budžeta za razne potrebe. Ali pravo pitanje je šta poslije Nove godine? Šta čeka sport, a posebno Savez? Ko će ga finansirati i hoće li novi ljudi koji dođu na vlast prepoznati značaj ulaganja u sport ili će on opet biti sporedna, nevažna stavka? Mnogo toga će zavisiti od izbornih rezultata i odnosa nove vlasti prema sportu. Ja ne bih došao
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.