FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
82
18%
2. Borbu za Evropu
184
39%
3. Sredinu tabele
84
18%
4. Borbu za opstanak
116
25%

Ukupno glasova: 466

kvrgastrga
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kvrgastrga » 08 jul 2026, 20:31

Anpa je napisao/la:
08 jul 2026, 20:06
Arma00 je napisao/la:
08 jul 2026, 19:45
bhsport je napisao/la:
08 jul 2026, 19:36

Naravno, sada je ok dici kredit, a sa njim nije bilo. To je cilj svega. Covjek nije mogao biti investitor jer nije prosao statut a niko normalan nebi ubacivao milionske iznose bez pokrića.
Prelazno rjesenje je bio kredit koji se predstavio kao katastrofa a sada je jedino rjesenje.
Interesne struje, ničije a svačije su slozno nabile Mirvica.
Da je uskladio statut sa zahtjevima ministarstva prošao bi, sam je kriv za sve, vukao za nos cijeli klub, računajući i navijače
Pored toga, ponavljam, sa UO je dogovorio jednu stvar a kad je izglasan od strane skupstine htio je raditi skroz drugu. Kredit da se pokriju plate su mogli podici i oni koji su pregovarali.

Nakon sto je drasticno nabio ceh, nije produzio ugovore nekim bitnim igracima, umjesto da ulozi svoje pare, koje mozda i nema s obzirom da je vrlo moguce da ce ga jenkiji oguliti na sudu, on na sve to odgovara sa “nema dzabe ni kod stare babe”.

I prije nego sto je zakljucen sporazum on je imao pravo na “due diligence” i da je bila situacija kao sto je sad, a nije bila, mogao se i ranije ibretiti.

Sta dalje? Nemamo pojma, ovde mozemo spekulisat, vjerujem da ce oni neku hiljadu gurnut, da ce trazit od navijaca da poguraju i da ce pokusat prije oktobra od vlasti/saveza uzet jos koju markicu.

Pored toga nadat se da ce ovi hadalji zavrsit tribinu prije pocetka drugog dijela, na taj nacin bi mozda mogli i koji fening vise uzeti.
Pošto vidim da si upoznat sa situacijom i tim nekim internim dogovorima, mozes li nam objasniti šta je to Mirvic dogovorio kada je postao predsjednik UO, a šta je htio raditi kad je izglasan?

Ne zanima me u tome Mirvić, nego ovi aktuelni, jer pretpostavljam da su jednaki uslovi za sve i da su sad ovi novi dogovorili te iste stvari koje Mirvić kao predsjednik UO nije ispunio i zbog kojih je zlotvor kluba. Ti tvrdiš da znaš te dogovorene uslove i to što je ovaj htio a nije prihvatljivo, pa da nam kažeš šta su ti dogovori i obaveze ljudi koji žele voditi klub, pa koji god da su?

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 08 jul 2026, 20:38

Hoce li sada ova grupa za hitnost podici kredit kako bi se plate isplatile i tekuce obaveze?

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 08 jul 2026, 20:44

ELDIABLO20 je napisao/la:
08 jul 2026, 20:38
Hoce li sada ova grupa za hitnost podici kredit kako bi se plate isplatile i tekuce obaveze?
Nije kredit buhtla u pekari, ne može svako uzeti kredit nije ovo Titina Jugoslavija da uzmeš i da ga ne moraš vratiti

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 08 jul 2026, 20:46

kvrgastrga je napisao/la:
08 jul 2026, 20:31
Anpa je napisao/la:
Arma00 je napisao/la:
08 jul 2026, 19:45

Da je uskladio statut sa zahtjevima ministarstva prošao bi, sam je kriv za sve, vukao za nos cijeli klub, računajući i navijače
Pored toga, ponavljam, sa UO je dogovorio jednu stvar a kad je izglasan od strane skupstine htio je raditi skroz drugu. Kredit da se pokriju plate su mogli podici i oni koji su pregovarali.

Nakon sto je drasticno nabio ceh, nije produzio ugovore nekim bitnim igracima, umjesto da ulozi svoje pare, koje mozda i nema s obzirom da je vrlo moguce da ce ga jenkiji oguliti na sudu, on na sve to odgovara sa “nema dzabe ni kod stare babe”.

I prije nego sto je zakljucen sporazum on je imao pravo na “due diligence” i da je bila situacija kao sto je sad, a nije bila, mogao se i ranije ibretiti.

Sta dalje? Nemamo pojma, ovde mozemo spekulisat, vjerujem da ce oni neku hiljadu gurnut, da ce trazit od navijaca da poguraju i da ce pokusat prije oktobra od vlasti/saveza uzet jos koju markicu.

Pored toga nadat se da ce ovi hadalji zavrsit tribinu prije pocetka drugog dijela, na taj nacin bi mozda mogli i koji fening vise uzeti.
Pošto vidim da si upoznat sa situacijom i tim nekim internim dogovorima, mozes li nam objasniti šta je to Mirvic dogovorio kada je postao predsjednik UO, a šta je htio raditi kad je izglasan?

Ne zanima me u tome Mirvić, nego ovi aktuelni, jer pretpostavljam da su jednaki uslovi za sve i da su sad ovi novi dogovorili te iste stvari koje Mirvić kao predsjednik UO nije ispunio i zbog kojih je zlotvor kluba. Ti tvrdiš da znaš te dogovorene uslove i to što je ovaj htio a nije prihvatljivo, pa da nam kažeš šta su ti dogovori i obaveze ljudi koji žele voditi klub, pa koji god da su?
Eo samo dvije stvari iz prijedloga ugovora koji je potpisan i tu cu zavrsiti jer znamo i ja i ti tvoju krajnju motivaciju da pises:
1) on se obavezao da ce odma u prvoj godini istrest svoj kapital, ne kredit na ime kluba, nego svoj kapital. Kad mu je do kredita, sto ga na sebe nije digo.
2) po prijedlogu ugovora, on je imao ovlasti SAMO nad sportskim i komercijalnim segmentom. Nije imao pravo stavljati stadion pod hipoteku, sto je pokusao.

Mozes sad ici i trazit dnevnicu.

kvrgastrga
Kontakt:

Post Postao/la kvrgastrga » 08 jul 2026, 20:55

Anpa je napisao/la:
08 jul 2026, 20:46
Anpa je napisao/la:

Eo samo dvije stvari iz prijedloga ugovora koji je potpisan i tu cu zavrsiti jer znamo i ja i ti tvoju krajnju motivaciju da pises:
1) on se obavezao da ce odma u prvoj godini istrest svoj kapital, ne kredit na ime kluba, nego svoj kapital. Kad mu je do kredita, sto ga na sebe nije digo.
2) po prijedlogu ugovora, on je imao ovlasti SAMO nad sportskim i komercijalnim segmentom. Nije imao pravo stavljati stadion pod hipoteku, sto je pokusao.

Neka te s dnevnicom, ofiran si. Ko god dirne u tvoje, odmah je plaćenik. Moja motivacija je da vidim da li su ista mjerila za svakog i ako nisu, zašto nisu, koja je motivacija da jedan ima bolje uslove od drugog za istu poziciju u klubu.

Jel to o čemu govoriš ugovor koji je uslovljen promjenom statuta ili se odnosi na ono kad je postao predsjednik UO?

Pitam te zato što eto ima ta priča da je Sten jaran sa ministrom, da je bio predsjednik kluba prije Mirve i evo ga sad i nakon Mirve. Pa me zanima jel se on ili neko iz komiteta za hitnost isto obavezao da istrese pare ili je za njih OK da dignu kredit, kao što su ga već dizali i to kod Vice?

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 08 jul 2026, 21:06

08 jul 2026, 20:55
Anpa je napisao/la:

Neka te s dnevnicom, ofiran si. Ko god dirne u tvoje, odmah je plaćenik. Moja motivacija je da vidim da li su ista mjerila za svakog i ako nisu, zašto nisu, koja je motivacija da jedan ima bolje uslove od drugog za istu poziciju u klubu.

Jel to o čemu govoriš ugovor koji je uslovljen promjenom statuta ili se odnosi na ono kad je postao predsjednik UO?

Pitam te zato što eto ima ta priča da je Sten jaran sa ministrom, da je bio predsjednik kluba prije Mirve i evo ga sad i nakon Mirve. Pa me zanima jel se on ili neko iz komiteta za hitnost isto obavezao da istrese pare ili je za njih OK da dignu kredit, kao što su ga već dizali i to kod Vice?
Čuj on ofiran a ti nisi. Klasičan bot i plaćenik. Ista mjerila su za svakoga, zapitaj se da li će ikada neko biti dočekan sa oduševljenjem kao tvoj vođa stada iz SAD-a. A ne znam na kakva ista mjerlima misliš kada neko kao on preuzima stabilan Klub koji može funkcionisati krajem 2025. a sredinom 2026. ga napušta kao Klub slučaj. Šta očekuješ od ovih ljudi. Statut nije prošao jer nije bio u skladu sa zakonom koje je ministar ispoštovao, a sam statut je radio njegov tim, bez obzira na uopozorenja da nema šanse da na taj način može proći. Sten nema nikakve veze sa tim, nije on pisao statut čak i da je prijatelj sa Škobićem za što nema dokaza. Jedan od oblika spašavanja trenutne situacije će sigurno biti i kredit što je opravdano, jer se niko NIJE OBAVEZAO kao veliki vođa da će donijeti novac u Klub.

Zadnjom rečenicom si dovoljno rekao koliko poznaješ materiju ove lige a vjerovatno koje su ti i namjere, pa da i to raščistimo. SVI KLUBOVI su u nekon trenutku "kreditirani" od saveza, na način da im savez uplati novac ranije a da se to prebije kada dođe solidarnost od UEFE, tj te pare uzme savez logično. Eto tog famoznog "kredita".

Link ti nažalost ne mogu ovdje zalijepiti ali proguglaj kako je recimo sloboda kreditirana, pitanje je kada će se spomenuti svi klubovi kojima je to savez radio, a sigurno su svi zastupljeni, tu nema ništa mimo zakona.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 08 jul 2026, 21:24

Kakva milina citat Levinove postove :bow:

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 08 jul 2026, 21:26

Ima li đe turedoneta "kupovat ćemo magnete za 70 maraka ako treba" u usta mu se pokenjam
Zadnja izmjena: perodeformero, dana/u 08 jul 2026, 22:08, ukupno mijenjano 1 put.

kvrgastrga
Kontakt:

Post Postao/la kvrgastrga » 08 jul 2026, 21:33

AhmedNurudin je napisao/la:
08 jul 2026, 21:06
Anpa je napisao/la:

Čuj on ofiran a ti nisi. Klasičan bot i plaćenik. Ista mjerila su za svakoga, zapitaj se da li će ikada neko biti dočekan sa oduševljenjem kao tvoj vođa stada iz SAD-a. A ne znam na kakva ista mjerlima misliš kada neko kao on preuzima stabilan Klub koji može funkcionisati krajem 2025. a sredinom 2026. ga napušta kao Klub slučaj. Šta očekuješ od ovih ljudi. Statut nije prošao jer nije bio u skladu sa zakonom koje je ministar ispoštovao, a sam statut je radio njegov tim, bez obzira na uopozorenja da nema šanse da na taj način može proći. Sten nema nikakve veze sa tim, nije on pisao statut čak i da je prijatelj sa Škobićem za što nema dokaza. Jedan od oblika spašavanja trenutne situacije će sigurno biti i kredit što je opravdano, jer se niko NIJE OBAVEZAO kao veliki vođa da će donijeti novac u Klub.

Zadnjom rečenicom si dovoljno rekao koliko poznaješ materiju ove lige a vjerovatno koje su ti i namjere, pa da i to raščistimo. SVI KLUBOVI su u nekon trenutku "kreditirani" od saveza, na način da im savez uplati novac ranije a da se to prebije kada dođe solidarnost od UEFE, tj te pare uzme savez logično. Eto tog famoznog "kredita".

Link ti nažalost ne mogu ovdje zalijepiti ali proguglaj kako je recimo sloboda kreditirana, pitanje je kada će se spomenuti svi klubovi kojima je to savez radio, a sigurno su svi zastupljeni, tu nema ništa mimo zakona.
Ovdje uvijek neki imaginarni neprijatelji i svako ko postavi pitanje je bot. A 15 godina su isti fiksni ljudi na pozicijama u klubu, bez ikakve odgovornosti.

Ja iskreno sumnjam da je moguće stabilan klub ukanaliti u roku od 6 mjeseci, sve i da je imao namjeru to da uradi. Pošto nisam upoznat sa finansijama u klubu i ne pretvaram se da jesam, ne mogu baš komentarisati detalje.

Ali, o tome ko je pisao statut bi se itekako moglo raspravljati. Statut kluba ne može u ministarstvo predati neko ko nije u klubu. Znači, Mirvić i njegov tim ga mozda jesu pisali, to ni ti ni ja ne mozemo sa sigurnošću znati, osim ako nisi baš jedan od ljudi iz Skupštine. Ali obavezno ga je u ministarstvo morao predati neko iz kluba, valjda ga je taj neko prvo malo i pogledao? Kao imamo neke pravnike u skupštini, imamo nadzorni odbor, skupštinu... i ti ćeš mene sad pokušati ubijediti da je Mirvić sam sjeo u Americi i napisao statut koji niko u klubu nije aminovao.

Sad se ovdje forsira priča da taj statut niko iz kluba nije ni dotakao, već Mirvić i njegov tim, ljudi koji formalno nisu imali nikakve veze s klubom, oni sami otišli i prijavili promjene statuta kluba. Jel gore da su mu pustili da to tako radi ili da su zajedno s njim oni pravili taj statut?

I još ti uz to nije sumnjivo da taj neki Sten koji je bio na čelu kluba prije nove godine i sad je opet na čelu, nije bar nazvao svog jarana ministra da zamoli da se to pogleda prije predaje? Mislim, ne znam jel gore ako ga nije ni pitao ili ako ga je pitao prije predaje. Reci mi ti, šta bi bilo gore?

kvrgastrga
Kontakt:

Post Postao/la kvrgastrga » 08 jul 2026, 21:40

e moram i ovo prokomentarisati.

Da, kreditirana Sloboda od saveza, nema je na mapi, ne pita se ni za šta. I o kakvoj solidarnosti za Slobodu ti pričaš? Koga su oni igdje prodali pa da imaju neke pare od solidarnosti? Koje pare od solidarnosti sad očekuje Željo?? Što izmišljaš, nismo svi budale. Kreditiran Željo, dizali smo ruke za Čolpu, Vicinog pijuna i pustili da nas svedu ispod borbe za evropu, da se u glavnom gradu niko ne pita ni za šta u fudbalu. Kreditirani pitari, ne smiju prnut, šutaju ih, utovaraju pare, a na startu svake sezone znaju da ne mogu iznad trećeg mjesta. Posuđivao Čelik, krenuli iz zadnje lige, vidjećemo još za koga će igrati, ali može se pretpostaviti.

Sad ćeš mi reći da Vico nije na čelu FK Borac? Da pošteno radi za dobrobit fudbala u BiH i napredak države? Daj da još to čujem ovdje pa da znamo na čemu smo?

Znači, tebi je sasvim OK posuditi od direktnog konkurenta u ligi za kojeg ti je jasno u startu da ti ne želi dobro?

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 08 jul 2026, 22:28

08 jul 2026, 21:33
AhmedNurudin je napisao/la:
08 jul 2026, 21:06

Ovdje uvijek neki imaginarni neprijatelji i svako ko postavi pitanje je bot. A 15 godina su isti fiksni ljudi na pozicijama u klubu, bez ikakve odgovornosti.

Ja iskreno sumnjam da je moguće stabilan klub ukanaliti u roku od 6 mjeseci, sve i da je imao namjeru to da uradi. Pošto nisam upoznat sa finansijama u klubu i ne pretvaram se da jesam, ne mogu baš komentarisati detalje.

Ali, o tome ko je pisao statut bi se itekako moglo raspravljati. Statut kluba ne može u ministarstvo predati neko ko nije u klubu. Znači, Mirvić i njegov tim ga mozda jesu pisali, to ni ti ni ja ne mozemo sa sigurnošću znati, osim ako nisi baš jedan od ljudi iz Skupštine. Ali obavezno ga je u ministarstvo morao predati neko iz kluba, valjda ga je taj neko prvo malo i pogledao? Kao imamo neke pravnike u skupštini, imamo nadzorni odbor, skupštinu... i ti ćeš mene sad pokušati ubijediti da je Mirvić sam sjeo u Americi i napisao statut koji niko u klubu nije aminovao.

Sad se ovdje forsira priča da taj statut niko iz kluba nije ni dotakao, već Mirvić i njegov tim, ljudi koji formalno nisu imali nikakve veze s klubom, oni sami otišli i prijavili promjene statuta kluba. Jel gore da su mu pustili da to tako radi ili da su zajedno s njim oni pravili taj statut?

I još ti uz to nije sumnjivo da taj neki Sten koji je bio na čelu kluba prije nove godine i sad je opet na čelu, nije bar nazvao svog jarana ministra da zamoli da se to pogleda prije predaje? Mislim, ne znam jel gore ako ga nije ni pitao ili ako ga je pitao prije predaje. Reci mi ti, šta bi bilo gore?
Vi sebi nemojte laskati da ste imaginarni neprijatelji, vi koji podržavate Sanina ste stvarni neprijatelji. Klub je itekako moguće "ukanaliti" na razne načine znaš ti jako dobro, mi smo taj primjer, jednostavno je. Kada ti ne prođe statut, cilj je zadužiti Klub preko svake mjere i onda se povući ili se pak postaviti kao spasitelj i poklopiti imovinu. Nije prošlo ipak, taj Željo kojeg ismijavate ipak ima ljude koji razmišljaju o Klubu. U ime Kluba je prvi put statut predala uprava koju je on imenovao okupljena oko Nijaza Brkovića, nakon što je pregledan iz Ministartsva su došle jasne upute, koje velikom vođi nisu bile ni na kraj pameti da provede u statut. To je razlog ekspresnog otkaza toj upravi koja je tražila zamisli DA SE RADI PO ZAKONU. Vama to nije poznato, vidjeli smo po radu njegovih firmi u SAD-u. Sanin ga sigurno NI JEPISAO JERSMO VIDLI NJEGOVUPISMENOST kroz poruke koje je slao navijačima, često ničim izazvan samostalno.

Zadnjim pitanjem potvrđuješ moju priču, dakle ti mene ozbiljno pitaš zašto Ćubela nije pozvao MOŽDA svog prijatelja da pogura PROTUZAKONITU stvar...Shvati, statut je bio napisan mimo svih zakona, prvi sam nasjeo da smo žrtve, ali hvala Bogu na vrijeme sam progledao kao i ljudi koji sada pokušavaju spasiti Klub.
Zadnja izmjena: AhmedNurudin, dana/u 08 jul 2026, 22:44, ukupno mijenjano 1 put.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 08 jul 2026, 22:33

08 jul 2026, 21:40
e moram i ovo prokomentarisati.

Da, kreditirana Sloboda od saveza, nema je na mapi, ne pita se ni za šta. I o kakvoj solidarnosti za Slobodu ti pričaš? Koga su oni igdje prodali pa da imaju neke pare od solidarnosti? Koje pare od solidarnosti sad očekuje Željo?? Što izmišljaš, nismo svi budale. Kreditiran Željo, dizali smo ruke za Čolpu, Vicinog pijuna i pustili da nas svedu ispod borbe za evropu, da se u glavnom gradu niko ne pita ni za šta u fudbalu. Kreditirani pitari, ne smiju prnut, šutaju ih, utovaraju pare, a na startu svake sezone znaju da ne mogu iznad trećeg mjesta. Posuđivao Čelik, krenuli iz zadnje lige, vidjećemo još za koga će igrati, ali može se pretpostaviti.

Sad ćeš mi reći da Vico nije na čelu FK Borac? Da pošteno radi za dobrobit fudbala u BiH i napredak države? Daj da još to čujem ovdje pa da znamo na čemu smo?

Znači, tebi je sasvim OK posuditi od direktnog konkurenta u ligi za kojeg ti je jasno u startu da ti ne želi dobro?

slika

Prvo nekome reći da laže i izmišlja ide uz one kojima nestaje provala, i koji su dotjerani do zida argumentima, kada si već dovoljno nesposoban ili nesposobna ;) da pronađeš tekst, evo ti isječak i pronađi na novinama Faktor. Ovdje je poenta priče druga, jer kada su navijači saznali da je značajno manji iznos tražili su odgovore i dobili ih. Poenta je da se svi klubovi "kreditiraju" na ovaj način iz saveza. Interesantno je da sve činjenice koje iznose drugi su laž, a sve vezano za gospodina mesara i one gluposti koje iznosi fb amazonka su isitinite. Tvoja pojava je isto evidentan dokaz toga, od ulaska na forum si online što pokazuje da ti je to zaista posao. Intuicija mi govori da ćeš nam kroz naredne dane nastaviti prosipati pamet botujući za pastira ali hvala Bogu tu je nešto što se zovu argumenti, a vi ih nemate. Žao mi je što moram trošiti svoje vrijeme na takve ali eto, dosta je bilo trovanja ljudi 7 mjeseci, vidimo gdje ste Klub doveli.

berjan

Post Postao/la berjan » 08 jul 2026, 22:49

Ne znam sta je problem posuditi od saveza, sigurno ne trazi hipoteku i milion papira i garancija kao banka neka , ovo je sve supljak i demagogija mirvicevaca

I nek dizu kredite ovi nasi oni bar nisu investitori mocni sto ce "10 miliona ulagati po seznoni a kasnije i vise!"
ja drugog rjesenja ne znam evo neka par forumasa odluci ko ce biti uprava i odredi po koliko miliona da donesu hah

Brate sve kontam i Mirvica i sve ok nije prosao statut strah ga bilo pare ulagati neko ce ga izraditi, sve kontam fkt

Ali brate koji kur... ljudi mu se sklonili dali klub za 0 km , i nije htjeo marke uloziti .
Pa ovo u Vrbanjusi nebi mogao za 0km klub da dobije.

Napravio lik statut neki sto ne postoji nigdje u BIH , bas bi se ministar zajebavao sa zakonom nekim oko zelje i necega da ne zna da je bio 100% u pravu i da nije po zakonu, ali eto molio bih ovu novu upravu nek objave dijelove statuta i da vidimo postoji li u BiH to negdje jos pa da i to razjasnimo

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 08 jul 2026, 22:54

Ko god brani Mirvića samo nek odgovori na jedno pitanje.
Šta će nam Mirvić ako ćemo živjet od kredita?
On ničim nije pokazao da ima šlifa voditi fudbalski klub pa da bude tu ako ne daje svoje pare.
Ne vidim ni da je doveo neke sponzore.
Ne vidi se da je klub rastao na bilo koji način dok je on tu.
Dakle, ako neće uložiti pare, zašto bi se on išta pitao?

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 08 jul 2026, 22:58

Ma nema smisla raspravljat se s bindama, jos se u isto vrijeme upale retardi da pisu iste poruke.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 jul 2026, 23:00

imekorisnicko je napisao/la:
08 jul 2026, 22:54
Ko god brani Mirvića samo nek odgovori na jedno pitanje.
Šta će nam Mirvić ako ćemo živjet od kredita?
On ničim nije pokazao da ima šlifa voditi fudbalski klub pa da bude tu ako ne daje svoje pare.
Ne vidim ni da je doveo neke sponzore.
Ne vidi se da je klub rastao na bilo koji način dok je on tu.
Dakle, ako neće uložiti pare, zašto bi se on išta pitao?
Nazalost nema barem jedna stvar koju je on uradio u nasu korist. Niti jedna. Fakticki ne kontam sto se uopste pojavio, sta je on dobio od ovog blama.

berjan

Post Postao/la berjan » 08 jul 2026, 23:27

pa mislio je ovladati klubom, msm ne znam sta je mislio , ne znam sta su ni ti nasi mislili, kako da on dovodi igrace potpisuju za zelju i u svakom trenutkku da moze napusititi ako pogrijesi u procjenama rezultatima i td ostavivsi nama sve terete , znaci moglo se ovo desiti i aa godinu dvije isto

msm kakav je fol koji je rizik njegov?... ako mi prodje top, ako ne uhvatim se noge i cao
sto kaze neko na forumu da je on skrkao 5 miliona svojih u guzici bi mu mogao neko prnuti a u isto vrijeme i nama bi to garancija bila da se nece noge uhvatiti

ne moze me niko ubijediti da ih ima nebi za 3-4 mil zatvarao fabriku i ulazio u sporove neplacanja dobavljacima da ima, msm necu da u temu ulazim
lik je bukvalno mislio sad cu ja pokazati dole onim levatima kako se prave milioni pamecu, sta ce oni papci u bosni fukare , ne znaju voditi biznis ovo ono, dovoljna je moja pamet samo bez i marke da ulozi ko vrtit ce nas

sve ok shvatam i price i za sve uprave ovoliko godina, evo nek i nisu bolji ali previse sam ljut ovo sta nam uradi za 7mj lik nas ukanalio zivotom a ionako nam je malo trebalo, znsci necu da pricam u proslim upravama i vremenima, da je lako svi bi bili sampioni , treba milion faktora i znanja i srece i para i svega neceg tako da..

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 jul 2026, 23:37

Dosao lik, pojma nema o fudbalu, posudio klubu koliko vec para na 15% kamate, i uz to se sve pitao. Fakticki gori ispao od Butterfly.

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 08 jul 2026, 23:55

Nakon godina rada niko nema pravo da soli pamet i govori šta će uraditi, već šta je uradio. A svi mi znamo da svi ovi ljudi koji se godinama motaju oko kluba ništa nisu uradili za dobrobit Želje, naprotiv srozali su sa mjesta velikana na mjesto ispod prosjeka. I sad će se ovdje neko naći da napada Mirvića za 6 mjeseci a brani ove za decenije ničega.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 08 jul 2026, 23:58

Ne mogu vjerovat da postoje ljudi koji napadaju skupštinare, a brane Mirvića
Oni su uradili sve što je bilo do njih, izglasali, dali punu podršku, stali iza njega, a on izigrao povjerenje svih u i oko kluba.
Sada, kada je zadužio klub, doduše u manjoj mjeri od onog što mu je bila namjera, ali opet značajno, formiran je odbor za hitnost, i ponovo se neko usudi kritikovat te ljude koji su u nimalo zahvalnoj situaciji.
Barem su to naši ljudi za koje znamo i ko su i šta su, a šta znamo o ovom ? Saznali smo da ga pravosudni organi USA optužuju za malverzacije, neisplaćene plate.. pa vjerovafno je zbog toga i želio da izvuče novac iz kluba.
Uglavnom, potrebno je zbiti redove i stati uz ljude koji su se prihvatili posla dok su krizna vremena, kada se stabilizuje onda se može pričat o daljim koracima, smanjenju broja skupštinara, potencijalnom novom investitoru, novom statutu itd.
Željezničar za život cijeli!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921 i 34 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []