FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
82
18%
2. Borbu za Evropu
184
40%
3. Sredinu tabele
84
18%
4. Borbu za opstanak
115
25%

Ukupno glasova: 465

dubioza144
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la dubioza144 » 09 jul 2026, 10:08

Bit ce problem veliki, raja vise nema strpljenja do sad se guralo nekako al ne moze se svake godine ovako. A mislim da smo trenutno i u vecim problemima jer smo potrosili bas puno nasih ljudi a i da oni vise sami ne zele obavezivat se i klubom pored svojih poslova. Steta je samo sto makar jednom nisu svi mogli zajedno bit u klubu tad bi bio vjerovatno jedan jak Željezničar.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 09 jul 2026, 11:06

Ma gotovo.Zao mi Zelje.Na Grbavici sam od moje 5 godine sa ocem zajedno poceo ic.Sad mi 61 i zamisli dodje i tom kraj.I niko ne odgovara.Slika i prilika drustva i seljakluka.Daj meni **** ostale.Imena ću ostavit za sebe a znam par kojih ću hraknut u sred glavuse.Vise ne gumo uradit ostarilo se.

blap
Kontakt:

Post Postao/la blap » 09 jul 2026, 11:17

slika
AMAR OSIM

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 09 jul 2026, 11:18

Najvise me boli sto se predstavlja kao da je sve ranije bilo med i mlijeko i onda dodje ovaj Buffalo Bill i on fol sve sjebo. Ovi prijasnji skinuli sa sebe odgovornost i mirna Bosna. Mamu ja njima J*** svima u zadnjih 10 godina, sve ublehe.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 09 jul 2026, 11:23

Sad Sanin Mirvić vjerovatno jede kokice negdje u Idahu i smije se kako smo naivni i glupi bili jer smo mu šutke dozvolili da upropasti klub do temelja.

A mi navijači umjesto da budemo ljuti na njega i ljude oko njega koji su mu sve to omogućili, mi pljujemo Odbor za hitnost koji pokušava da omogući minimum uslova za izlazak iz krize. Mi sad kao nećemo da kupimo godišnju, mi kao nećemo više kupovati u fan shopu, mi kao nećemo više na stadion.

Pa ako ikad treba kupiti godišnju i ići na stadion treba sada, da pomognemo ovim ljudima koji pokušavaju nešto, bore se.

I ja sam razočaran, plače mi se zbog svega, ali valjda sad najviše trebamo biti uz klub. Nemojte da budemo pitari koji vole klub samo kad je Evropa i kad dobro ide, a kad jednom kiksaju na Koševu sljedeću im dođe 1500 ljudi na stadion.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 09 jul 2026, 11:27

GrbavicaHrammm je napisao/la:
09 jul 2026, 10:01
Orvel je napisao/la:
09 jul 2026, 09:16
Mislim da je ovo prva godina od 2009 da necu uzeti sezonsku kartu. Ovakav javasluk necu finansirati.
Fakat ko ce ovo gledati? Opet borba za opstanak? Ja zaista nemam vise zivaca, svaka vama cast ko moze

Najjace jug 70km, nigdje tribine .

Fuj yebem ti klub da ti yebem, pomuzite ga jos malo, ako ima jos sta
Nije problem gledati los fudbal, problem je ako ce klub prezivljavati od karata koje plate navijaci dok nam uprava i ljudi u klubu nisu sposobni donijeti nikakav novac.

To je lazno prezivljavanje kluba dok konacno ne poklekne. Stvari treba razjasniti a ne gurat se u dubiozu kroz nestrucan rad i prezivljavanje preko ledja navijaca.

I taj novac od karata ce formirati sastav za sljedecu sezonu jer samo xes taj prihod imati za isplatu plata. Sramota.

Mauricio87
Kontakt:

Post Postao/la Mauricio87 » 09 jul 2026, 11:28

Ma sta god bilo ja jedva cekam Bsk na Grbavici...

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 09 jul 2026, 11:50

Nadam se da ce rijesit radne dozvole Freemanu i Ibrahimu bar da gledamo kako pice uz liniju, bolje nego Saba.

berjan

Post Postao/la berjan » 09 jul 2026, 11:56

cuj ovog pitara sto su mu se sklonili ako je bilo tako bajno u decembru sto nisu trazilitrenera i igrace...

zato sto su navijaci vrsili pritisak za **** investitorom mislili doce dzek krcati pare nemilice iz ljubavi ,
evo sad cu reci otvoreno svaki bogatun je smece od covjeka , ne sto sam ljubomoran nesto nego jednostavno tako je u kapitalizmu
da si ti nakva ljudina dijelio sakom i kapom davao dobre plate i td svima placao sve kako treba nebi ti ni bio bogatun

i ovi panicari cuj od karata ce plate dijeliti, a sta je sa 50 sponzora nakvih, dzaba ih reklamiramo?

smeta i meni milion stvari, znaci kad se utakmica zavrsi samo pratiti kakva auta izlaze tamo od zapada na cestu, znao sam po 20 auta zaredom gledati od 200-300 hiljada izlaze, cayenni, macani i nema kakvi ne mercedesi dzipovi

sve je to ruzno, razumijem ogorcenje i sve, ali mi nemamo sada drugog izbora nego gurati ovo sad da se izvucemo iz ovoga pa poslije nekad ako i kako ne znam ni ja ali nemir i sranja bojkot utakmica i td ce samo dovesti do toga sto svi zele a to jeste imovine kluba

znsci ljubav samo ljubav , kad se voli nesto istinski tesko je to pobjediti ma koliko jaki bili, da ne zavrsimo ko ferolektri , magrosi , energoinvesti i td

samo ljubav nas moze spasiti !

GBBP87
Kontakt:

Post Postao/la GBBP87 » 09 jul 2026, 11:59

Svi na BSK 8.8.
Željo nas treba!!!
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš!

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 09 jul 2026, 11:59

Lokomotifa je napisao/la:
09 jul 2026, 11:23
Sad Sanin Mirvić vjerovatno jede kokice negdje u Idahu i smije se kako smo naivni i glupi bili jer smo mu šutke dozvolili da upropasti klub do temelja.

A mi navijači umjesto da budemo ljuti na njega i ljude oko njega koji su mu sve to omogućili, mi pljujemo Odbor za hitnost koji pokušava da omogući minimum uslova za izlazak iz krize. Mi sad kao nećemo da kupimo godišnju, mi kao nećemo više kupovati u fan shopu, mi kao nećemo više na stadion.

Pa ako ikad treba kupiti godišnju i ići na stadion treba sada, da pomognemo ovim ljudima koji pokušavaju nešto, bore se.

I ja sam razočaran, plače mi se zbog svega, ali valjda sad najviše trebamo biti uz klub. Nemojte da budemo pitari koji vole klub samo kad je Evropa i kad dobro ide, a kad jednom kiksaju na Koševu sljedeću im dođe 1500 ljudi na stadion.
Sistem da podržavamo kad je najteže traje godinama i nikud ne vodi,možda sad i treba probati obrnutu metodu.

kvrgastrga
Kontakt:

Post Postao/la kvrgastrga » 09 jul 2026, 12:00

Lokomotifa je napisao/la:
09 jul 2026, 11:23

Evo klasičnog posta "hajmo naći neprijatelja i fokusirati se na njega, da bi mi mogli raditi šta hoćemo u sjeni".

Pa ljudi koji su bili oko Mirvića i sve mu to omogućili su upravo ovi isti iz Odbora za hitnost i iz Skupštine koja je imenovala Odbor za hitnost.

Sad ćeš reći da nije potpuno isti saziv Skupštine omogućio ulazak Sanina Mirvića u klub, pregovarao s njim oko uslova i sadržaja novog Statuta, imenovao ga na mjesto predsjednika UO i mjesec dana kasnije imenovao Odbor za hitnost iz svojih redova?

inače me zanima šta je taj Odbor za hitnost? Da li je u skladu sa Statutom kluba da klub nema Upravni odbor nego ima Odbor za hitnost ili su pravnici iz skupštine svjesno zanemarili Statut stavljajući ovo izmišljeno tijelo na čelo kluba? Ako klub nema direktora i nema UO, ko potpisuje? Bar se plate moraju potpisati, ako ništa drugo ili recimo te radne dozvole. Da li to radi Komitet za hitnost ili neko drugi? U čemu je onda razlika Upravnog odbora i Odbora za hitnost? Jel to isto Upravni odbor samo pod drugim imenom da bolje zvuči raji? Koje su njegove ovlasti? Ima li neko vremensko ograničenje za postojanje tog tijela? Šta je cilj tog tijela, šta će to oni hitno uraditi i koliko hitno? Posebno me zanima zašto ništa od ovog nije objašnjeno i zašto se niko ispred tog Odbora svojim imenom i prezimenom nije oglasio ni oko čega?

Jel fakat nikog ovo ne zanima i niko nije primjetio da se cijelo vrijeme isti ljudi vrte u krug, a samo neprijatelji kluba se mijenjaju?

Bonton
Kontakt:

Post Postao/la Bonton » 09 jul 2026, 12:01

Levin je napisao/la:
09 jul 2026, 01:40
istokzeljo je napisao/la:
09 jul 2026, 00:26
Pa bil ti dao čiste pare a bez pokrića? Bez statuta niko ne bi davo pare. Ima tu i njegove krivice, ali zna se da je sve to sabotirano od nekih vojnika, pa i taj statut. A kako ja znam čovjek je dao 1 mil. Od toga 300000 gratis 700000 pozajmica i to nije sa kamatom 15 pposto kao što pricaju već puno puno nižom valjda kako sam čuo zakonski propisanom. Uglavnom ima krivice na svim stranama, al ono što je sigurno je da su vojnici najveća smetnja. Jer ko god dodje ispade ne valja samo oni valjaju a oni nas doveli u ovo stanje. Evo sad valja i kredit, a Mirviću ne valja. LZN
Pitaru **** sa teme.

Ima li neko onaj screenshot gdje komentariše sa drugog profila?

Evo ga...

slika
Ismirov bot, incestoidno smeće.

berjan

Post Postao/la berjan » 09 jul 2026, 12:04

hebote hitni odbor da te... sta trebaju ljudi, namjestali mu- ugadjali, svi se sklonili , od tune i ostalih, tuna jos potpisivao a nije predsjednik bio da bi mu gladili muda jer nije mogao niko potpisati osim njega jos ko bi to prihvatio?

sta treba sad, da ne postoji nikakav odbor jeli , da nema niko u klubu jeli pitarcino

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 09 jul 2026, 12:41

Orvel je napisao/la:
09 jul 2026, 11:27
GrbavicaHrammm je napisao/la:
09 jul 2026, 10:01
Orvel je napisao/la:
09 jul 2026, 09:16
Mislim da je ovo prva godina od 2009 da necu uzeti sezonsku kartu. Ovakav javasluk necu finansirati.
Fakat ko ce ovo gledati? Opet borba za opstanak? Ja zaista nemam vise zivaca, svaka vama cast ko moze

Najjace jug 70km, nigdje tribine .

Fuj yebem ti klub da ti yebem, pomuzite ga jos malo, ako ima jos sta
Nije problem gledati los fudbal, problem je ako ce klub prezivljavati od karata koje plate navijaci dok nam uprava i ljudi u klubu nisu sposobni donijeti nikakav novac.

To je lazno prezivljavanje kluba dok konacno ne poklekne. Stvari treba razjasniti a ne gurat se u dubiozu kroz nestrucan rad i prezivljavanje preko ledja navijaca.

I taj novac od karata ce formirati sastav za sljedecu sezonu jer samo xes taj prihod imati za isplatu plata. Sramota.
Haj kolega ti si podrzavao Sanina Mirvica a sad neces da podrzis klub . Ja sam bio kontra ja sam stupio u bojkot dok je bio Sanin Mirvic iako sam imao sezonsku kartu ali evo sad kako je otisao obnavljam je za sledecu sezonu jer ja fakat vjerujem u radnicku klasu i ne podrzavam nikakvu vrstu investitora sto si ti ismijavao ovdje pa ja na kraju ispao upravu a ti se ljutis to je samo pokazatelj da nisi nikalav navijac.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
26.12.2025 Dan kad sam ja ispao upravu a ostali budale.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 09 jul 2026, 12:43

Orvel je napisao/la:
07 avg 2025, 18:14
A bosnji glavna tema "kako je on dobar ako ulozi?" I "Gdje sam tu ja".

Da mi sta znamo imali bi milione pa bi znali zasto uloziti ili ne uloziti u klub a ovako dok vecina raje ima kredit znaci u startu si u minusu finansijski, dzaba trosis slova pokusavajuci artikulisati svoje misli kad nemas pojma kako zaraditi ogromne pare i kako ih trositi tj investirati.

Druga stvar, gore onaj neki napisa da mu nece to biti taj klub vise, rasnicka klasa i navijaci. Pa meni ne oada na pamet prestati pratiti klub i dolaziti na tekme jer je tu investitor, pratit cu ga i da je najbolji i da je najgori, to je valjda filozofija prema klubu. A radnicki klub smo bili u trenutku osnivanja i u bivsoj drzavi, ti vise nisi radnicki klub, ti samo prezivljavas radi ludih navijaca koji su voljni odvojiti od svojih usta da bi klub prezivio.

Ja ne vjerujem ni u sta dok to ne bude na papiru. Neko pustio info o saninu mirvicu kao i o diglisicu a ko zna jesul uopste to tr osobe jer iz clanaka koje sam procitao ocigledno su napisane od nekog ko nema info nego je info skupljao po forumima i komentarima na drustvenim mrezama.

Investitor bi znacio da se mozemo fokusirati na fudbal bez da se bojimo hocemol prezivjeti sljedecu sezonu. Ako smo se do sad ovako drzali, realno je ocekivsti da bi sa dodatnim novcem i tim fokusok na fudbal uspjeli biti bolji nego sad.

A ako jeste Sanin opcija, onda je jasno da zeli istu situaciju kao i brat mu (pricaju medjusobno, braca su). Pa tako i on zna i upucen je kako novac moze teci i kako moze sebi podici vrijednost jer preko fudbala se niko nije obogatio ali je narastao u drugim sferama sto prosjecnom covjeku nikad nece biti jasno jer nije nikad ni razmisljao o tome a ne da se nasao u toj situaciji.
. A evo ovdje napisa prije tacno godinu dana da mu nije bitno u kojem je stanju klub on ce dolaziti ipak je slagao kao njegov uzor Sanin Mirvic .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
26.12.2025 Dan kad sam ja ispao upravu a ostali budale.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 09 jul 2026, 12:48

ELDIABLO20 je napisao/la:
09 jul 2026, 11:18
Najvise me boli sto se predstavlja kao da je sve ranije bilo med i mlijeko i onda dodje ovaj Buffalo Bill i on fol sve sjebo. Ovi prijasnji skinuli sa sebe odgovornost i mirna Bosna. Mamu ja njima **** svima u zadnjih 10 godina, sve ublehe.
:kafa:

Ramirez
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez » 09 jul 2026, 12:51

Ide trener i par igrača, narednih sedam dana je ključno :rol:

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 09 jul 2026, 12:52

54 skupštinara po VIP Gold sezonsku - 108.000KM
Neka daju primjer svima i lagano možemo doći do potrebnog novca.
Željezničar za život cijeli!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 09 jul 2026, 12:55

Arma00 je napisao/la:
09 jul 2026, 12:52
54 skupštinara po VIP Gold sezonsku - 108.000KM
Neka daju primjer svima i lagano možemo doći do potrebnog novca.
Neki nece kartu da plate za utakmicu nego traze preko stele haha
To sve rastjerati i formirati novu skupstinu koju ce Biscevic, Zubanovic, Svraka i slicni voditi uz naravno par biznismena
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Orvel, Riziko i 58 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []