FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Nema narod više živaca gledati borbu za opstanak, onu oranicu od terena, zapušteni infrastrukturu, igrače poput Šabića i Jaganjca, kako te Doboj, Prijedor, Posušje gaze na Grbavici
Jednostavno ne može pod kožu, apsolutno razumijem svakog onog ko kaže neću više...
Jednostavno ne može pod kožu, apsolutno razumijem svakog onog ko kaže neću više...
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
TojeMojTim1921
- Kontakt:
Zadnja rečenica je 100% ispravna , a evo ja bi pitao da li je možda nekome i bio cilj da se dovedemo na ovaj nivo.Arma00 je napisao/la: ↑09 jul 2026, 09:37Naravno da je grlom u jagode, nakon 7 vezanih utakmica bez pobjede, katastrofe u derbiju, navijača koji bi ih vješali da ga nisu pustili u klub.bhsport je napisao/la: ↑09 jul 2026, 09:04Pa sto nije?
Sta je skupstina radila?
Jesmo li imali prijedlog statuta u pregovorima, jesmo li ga usaglasili ili smo grlom u jagode pa dali čovjeku vlast ni na oanovu cega.
Vukao je kad smo levati i nespremni u svemu ovome. Sta su radile radne grupe i pregovaraci?
Naravno da je napravljena greška, ali nisu ni imali drugu opciju, da su ga tada odbili bili bi linčovani.
Nažalost, sada će se ovo odrazit i na buduće investitore, jer sve i da bude ispravan vrlo teško će dobit povjerenje i skupštine i navijača da uopšte i prođe skupštinu.
-
ajntrahtrier
- Kontakt:
ma nek idu u vraga neće više niko dugo smo čekali eto ih tamo nek se ugase.
Trenutni model funkcionisanja koji imamo je pogresan, model funkcionisanja s investitorom je nemoguc zbog zakona, odnosno nedostatka istog.
Ovaj model koji imamo je funkcionisao u socijalizmu gdje je drzava regulisala klub a i cijelu ligu tako da su varijabilnosti svedene na minimum.
U danasnje vrijeme, vecina klubova koji nisu privatizovani imaju ovaj 50+1 nacin poslovanja, s tim da se detalji mijenjaju u zavisnosti od kluba/drzave.
Ovaj model koji imamo je funkcionisao u socijalizmu gdje je drzava regulisala klub a i cijelu ligu tako da su varijabilnosti svedene na minimum.
U danasnje vrijeme, vecina klubova koji nisu privatizovani imaju ovaj 50+1 nacin poslovanja, s tim da se detalji mijenjaju u zavisnosti od kluba/drzave.
-
KrajinaTm87
- Kontakt:
Jel moguce da se povezujemo sa Nedimom za trenera ? Daj ljudi recite da od toga nema nista, jos nam samo taj coban fali u ovom trenutku...
-
kvrgastrga
- Kontakt:
Kako samo hladno ignorišu sva pitanja veliki navijači, forumski štoonokaže vojnici kluba.
Znači, ja dovedem lika koji ukanali klub. Sklonim mu se, ugađam mu, ni ne pregledam dokumente kojim on želi mijenjati osnovne principe kluba, potpisujem sve što on kaže da potpišem, bez razmišljanja ikakvog. On postavi uslove za ulazak, ja prihvatam ni ne razmišljam, uopšte ne ubacim neke svoje uslove u te dokumente. Samo on piše, ja ništa, ni ne čitam niti šta dopisujem da odbranim interes kluba. Neko me natjerao da tako radim, al niko ne zna ko - potura se u prenesenom značenju navijači koji su se javno deklarisali da nisu ni za ni protiv investitora, valjda. Ili forumaši? ovo 5-6 botova koji se vrte ovdje, oni su natjerali Skupštinu da se skloni Mirvi? I kad on ode, on je šupak, a ja sam legenda. Ponovo daj meni, da ja nađem izlaz i rješenje.
Svako normalan bi se bar zapitao, tražio odgovor na pitanja, pa kad ga dobije onda bi donosio sud. Svako ko nije bot, bar bi pomislio da postoji mozda neka odgovornost i na Nadzornom odboru, pa na Skupštini, pa na tom Odboru za pregovore sa investitorom, pa na predsjedniku Skupštine... Jok, oni su 100% čisti čak i kad ne odgovore ni na jedno od pitanja, daj opet njih u Odbor za hitnost, nek nam oni nađu novi izlaz.
Al pitar je onaj ko se pita jel to baš moguće da niko ništa nije znao i mogao, jel baš moguće da je samo mrski Sanin sve to sam radio ili je ipak malo logičnije da su i drugi učestvovali. A vojnik kluba je onaj što govori da ne treba ni o čemu promisliti, samo slijepo nastaviti slušati i podržavati iste one koji su trebali, pa i morali, ako već eto nisu pratili šta se dešava s klubom (a jesu, nije niko lud) i u kojem pravcu sve ovo ide.
Znači, ja dovedem lika koji ukanali klub. Sklonim mu se, ugađam mu, ni ne pregledam dokumente kojim on želi mijenjati osnovne principe kluba, potpisujem sve što on kaže da potpišem, bez razmišljanja ikakvog. On postavi uslove za ulazak, ja prihvatam ni ne razmišljam, uopšte ne ubacim neke svoje uslove u te dokumente. Samo on piše, ja ništa, ni ne čitam niti šta dopisujem da odbranim interes kluba. Neko me natjerao da tako radim, al niko ne zna ko - potura se u prenesenom značenju navijači koji su se javno deklarisali da nisu ni za ni protiv investitora, valjda. Ili forumaši? ovo 5-6 botova koji se vrte ovdje, oni su natjerali Skupštinu da se skloni Mirvi? I kad on ode, on je šupak, a ja sam legenda. Ponovo daj meni, da ja nađem izlaz i rješenje.
Svako normalan bi se bar zapitao, tražio odgovor na pitanja, pa kad ga dobije onda bi donosio sud. Svako ko nije bot, bar bi pomislio da postoji mozda neka odgovornost i na Nadzornom odboru, pa na Skupštini, pa na tom Odboru za pregovore sa investitorom, pa na predsjedniku Skupštine... Jok, oni su 100% čisti čak i kad ne odgovore ni na jedno od pitanja, daj opet njih u Odbor za hitnost, nek nam oni nađu novi izlaz.
Al pitar je onaj ko se pita jel to baš moguće da niko ništa nije znao i mogao, jel baš moguće da je samo mrski Sanin sve to sam radio ili je ipak malo logičnije da su i drugi učestvovali. A vojnik kluba je onaj što govori da ne treba ni o čemu promisliti, samo slijepo nastaviti slušati i podržavati iste one koji su trebali, pa i morali, ako već eto nisu pratili šta se dešava s klubom (a jesu, nije niko lud) i u kojem pravcu sve ovo ide.
- VibeTribeX
- Kontakt:
The Maniacs da preuzmu sve funkcije u klubu
najbolje bi bilo za sve nas
najbolje bi bilo za sve nas
Miske, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo.
- VibeTribeX
- Kontakt:
a Buffalo Bill bio tu kod nas ukupno minutu i poELDIABLO20 je napisao/la: ↑09 jul 2026, 11:18Najvise me boli sto se predstavlja kao da je sve ranije bilo med i mlijeko i onda dodje ovaj Buffalo Bill i on fol sve sjebo. Ovi prijasnji skinuli sa sebe odgovornost i mirna Bosna. Mamu ja njima **** svima u zadnjih 10 godina, sve ublehe.
Miske, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
-Domovina se brani vjerom!
-I?!
-I tuđim mrtvim sinom!
-I?!
-I tuđim mrtvim sinom!
- Lokomotifa
- Kontakt:
Nisam za Feju za trenera, direktno je kriv što su slomili nogu Cvetanoskom na Grbavici, onaj nastup Sloge je bio za svaku sramotu, mesarski, bezobrazan, primitivan.
Ozbiljno mislim da bi Edis Mulalić bio najbolje rješenje za trenera. Njegovo ludilo je ono što nam sada treba, jer je situacija u i oko kluba sve samo nije normalna. Neki dan vidim da je i Cocalić nahvalio Edisa i kao čovjeka i kao trenera.
Ozbiljno mislim da bi Edis Mulalić bio najbolje rješenje za trenera. Njegovo ludilo je ono što nam sada treba, jer je situacija u i oko kluba sve samo nije normalna. Neki dan vidim da je i Cocalić nahvalio Edisa i kao čovjeka i kao trenera.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Nemoj samo Britke Sablje, živ bio. Ne treba nam njegovo ludiloLokomotifa je napisao/la: ↑09 jul 2026, 13:53Nisam za Feju za trenera, direktno je kriv što su slomili nogu Cvetanoskom na Grbavici, onaj nastup Sloge je bio za svaku sramotu, mesarski, bezobrazan, primitivan.
- WeekendOffender
- Kontakt:
-
TojeMojTim1921
- Kontakt:
Kad se ima Edis se šuta a kad je kriza hajde Edise. Pa je li normalno da čovjek pristane. Za Feju nisam nikako, daleko mu kuća bila.
-
TojeMojTim1921
- Kontakt:
Na istoku
-
Hansestadt
- Kontakt:
Kakav je to mamac publikeKrajinaTm87 je napisao/la: ↑09 jul 2026, 13:31Jel moguce da se povezujemo sa Nedimom za trenera ? Daj ljudi recite da od toga nema nista, jos nam samo taj coban fali u ovom trenutku...
- WeekendOffender
- Kontakt:
Sumnjam da ce Nedim biti trener, ovo je postao ritual svaki put kad ostanemo bez trenera da on bude kandidat. Kakvo bi to bilo pisanje po Cvetanoskom jos, onaj mu grmalj slomio nogu coban Nedim reko nije bio ostar start i da mu sad trener bude
Curva Sud
Radnicka klasa? Necu da podrzim klub?Pact1921 je napisao/la: ↑09 jul 2026, 12:41Haj kolega ti si podrzavao Sanina Mirvica a sad neces da podrzis klub . Ja sam bio kontra ja sam stupio u bojkot dok je bio Sanin Mirvic iako sam imao sezonsku kartu ali evo sad kako je otisao obnavljam je za sledecu sezonu jer ja fakat vjerujem u radnicku klasu i ne podrzavam nikakvu vrstu investitora sto si ti ismijavao ovdje pa ja na kraju ispao upravu a ti se ljutis to je samo pokazatelj da nisi nikalav navijac.Orvel je napisao/la: ↑09 jul 2026, 11:27Nije problem gledati los fudbal, problem je ako ce klub prezivljavati od karata koje plate navijaci dok nam uprava i ljudi u klubu nisu sposobni donijeti nikakav novac.GrbavicaHrammm je napisao/la: ↑09 jul 2026, 10:01
Fakat ko ce ovo gledati? Opet borba za opstanak? Ja zaista nemam vise zivaca, svaka vama cast ko moze
Najjace jug 70km, nigdje tribine .
Fuj yebem ti klub da ti yebem, pomuzite ga jos malo, ako ima jos sta
To je lazno prezivljavanje kluba dok konacno ne poklekne. Stvari treba razjasniti a ne gurat se u dubiozu kroz nestrucan rad i prezivljavanje preko ledja navijaca.
I taj novac od karata ce formirati sastav za sljedecu sezonu jer samo xes taj prihod imati za isplatu plata. Sramota.
Ja sam podrzao Sanina jer sam vjerovao, kao i vecina da je to ispravan put, a vjerujem i dalje samo sa osobom koja ce normalno uci u klub (a takav ne postoji dok ne dobijemo zakon o sportu).
Radnicka klasa su ti ovi ljudi u skupstini i upravi? Dajte nemojte vise da se zavaravate ljudi, RADNICKA KLASA radi, ovi ne rade nista, a i da pokusaju, ne znaju ocigledno sto i vidimo zadnjih 5-6 godina jer su sve vrijeme prisutni u klubu.
Ja cu navijati za Zelju do smrti ali do moje smrti a ne Zeljine. Ne zelim davati legitimitet ovakvim ljudima vise gdje cemo se radovati sto dobro igramo sa pitarima i eventualno se nekad priblizimo cetvrtom mjestu uz ucenje da neko od prva tri uzme kup. Haj malo realno. Ne tjeram nikoga vala da radi stoni ja, nek radi ko sta hoce, ja sam iznio svoje misljenje.
Dok je ovakve "radnicke klase" u klubu, necemo dalje od 4 mjesta a ako je to nekima ok, uzivajte.
Cjelokupan proces bi trebao biti završen do kraja sedmice s obzirom na to da je već za početak naedne sedmice planiran odlazak na pripreme u Sloveniju, koje su već ranije dogovorene. Ko će se naći u autobusu ostaje da se vidi u narednim danima.
Nije se radilo.
Nije se radilo.
Dogovorene jesu ali nisu placene i tu je razlika...Admir74 je napisao/la: ↑09 jul 2026, 14:27Cjelokupan proces bi trebao biti završen do kraja sedmice s obzirom na to da je već za početak naedne sedmice planiran odlazak na pripreme u Sloveniju, koje su već ranije dogovorene. Ko će se naći u autobusu ostaje da se vidi u narednim danima.
Nije se radilo.
Nisu otkazane, dakle ima se sredstavaBlank123 je napisao/la: ↑09 jul 2026, 14:29Dogovorene jesu ali nisu placene i tu je razlika...Admir74 je napisao/la: ↑09 jul 2026, 14:27Cjelokupan proces bi trebao biti završen do kraja sedmice s obzirom na to da je već za početak naedne sedmice planiran odlazak na pripreme u Sloveniju, koje su već ranije dogovorene. Ko će se naći u autobusu ostaje da se vidi u narednim danima.
Nije se radilo.
Željezničar za život cijeli!
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 23 gosta.