Svakako se vec povezivao sa dva talijanska drugoligasa, cini mi se Avellino i jos jedan.
On svakako ode, to se podrazumijeva da nece igrat u Fiorentini i bez dva pojacanja
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Svakako se vec povezivao sa dva talijanska drugoligasa, cini mi se Avellino i jos jedan.
Mogao bi se taj transfer negdje izmedju 20-25 € M realizovati, ako Dzenan bude do kraja odlucan u svojoj namjeri, a cini se da jeste.Principatus je napisao/la: ↑09 jul 2026, 13:46Ne vidim da ce Stuttgart platiti € 25-30M za Pejcinovica. Plus tu bi morao protiv Undava i Demirovica da se plasira. U U21 protiv Nicolo Tresoldi, a u Elf da ne pricamo. Ali hej ako bas hoce tako nek pokusa, samo da ne bude kajanja.
Nije da ga branim, cak vjerujem da mu je Njemacka prva opcija, ali lici na nesto sto bi i novinari sami od sebe dodali da upotpune clanak. Tipa xy igrac plijeni paznju strucnog staba a nikad nit spomenut u kontekstu reprezentacije.Goalgetter je napisao/la: ↑09 jul 2026, 12:53https://www.transfermarkt.de/pejcinovic ... ews/482687
Kicker pise da je Pejcinovic saopstio Wolfsburgu zeli u Stuttgart.Demnach wolle der U21-Nationalspieler Deutschlands die Chance nutzen, für den VfB in der Champions League aufzulaufen, um sich für die deutsche Nationalmannschaft zu empfehlen. Die Stuttgarter seien in diesem Sommer das einzige Transferziel des gebürtigen Münchners, der seit 2022 für die Wölfe spielt, wo er bis 2029 unter Vertrag steht.
Navodno je i jedan od razloga, zeli sebi kroz igranje u Stuttgartu i Ligi Prvaka stvoriti sansu da bude pozvan u Njemacku A-reprezentaciju.
Nasa luda sreca je sto Njemci to nikad nisu radili jer su previse jaki i nisu ni imali potrebe. Sad je isto tako realno ocekivati da urade to.viKK je napisao/la: ↑09 jul 2026, 14:43Mislim, zasto ne uzeti i sljedece u obzir:
zasto Njemci ne bi i Pejcinovica i Tresoldija (kojeg bi im Italijani mogli potencijalno oteti) pozvali na okupljanje na jesen za LN, ubacili po 2-3 minute i zauvijek se osigurali da, ako jedan od njih eksplodira u buducnosti, imaju mogucnost da ga pozovu? Obojica imaju napunjenu 21 godinu i sluzbeni nastup za A selekciju bi ih obojicu zauvijek iskljucilo od mijenjanja sportskog drzavljanstva.
Razumijem da je tesko zamisliti da dva igraca koja su realno po kvaliteti i dalje ispod nivoa njihove A selekcije budu cisto pozvana da ih se kaparise, ali s druge strane, Njemci ce sigurno raditi neke cistke u svojoj selekciji uslijed blamaze na SP i promjene selektora. Dodaj na to cinjenicu da im je napadacka pozicija ono gdje im najvise skripi i to vec godinama.. Undavu ce sad 30 godina, Havertz nije klasican napadac niti je Beier a Woltemade takodjer ne briljira kao sto su ocekivali. U biti ni za kog od njih ne mozes rec da je siguran da ce im nositi napad na nacin na koji Kane ili Haaland to rade.
Da, tu se slazem i to je i najvjerovatnije.Madal je napisao/la: ↑09 jul 2026, 14:46Nasa luda sreca je sto Njemci to nikad nisu radili jer su previse jaki i nisu ni imali potrebe. Sad je isto tako realno ocekivati da urade to.viKK je napisao/la: ↑09 jul 2026, 14:43Mislim, zasto ne uzeti i sljedece u obzir:
zasto Njemci ne bi i Pejcinovica i Tresoldija (kojeg bi im Italijani mogli potencijalno oteti) pozvali na okupljanje na jesen za LN, ubacili po 2-3 minute i zauvijek se osigurali da, ako jedan od njih eksplodira u buducnosti, imaju mogucnost da ga pozovu? Obojica imaju napunjenu 21 godinu i sluzbeni nastup za A selekciju bi ih obojicu zauvijek iskljucilo od mijenjanja sportskog drzavljanstva.
Razumijem da je tesko zamisliti da dva igraca koja su realno po kvaliteti i dalje ispod nivoa njihove A selekcije budu cisto pozvana da ih se kaparise, ali s druge strane, Njemci ce sigurno raditi neke cistke u svojoj selekciji uslijed blamaze na SP i promjene selektora. Dodaj na to cinjenicu da im je napadacka pozicija ono gdje im najvise skripi i to vec godinama.. Undavu ce sad 30 godina, Havertz nije klasican napadac niti je Beier a Woltemade takodjer ne briljira kao sto su ocekivali. U biti ni za kog od njih ne mozes rec da je siguran da ce im nositi napad na nacin na koji Kane ili Haaland to rade.
ne znam, ali po ovome sto vidim bolji mi djeluje od tog Catovica.
Sta Cardaklija 2 liga spanije, jel to bio neki transfer il se najavljuje, u GAISu je za sad?DzaniMehmet je napisao/la: ↑09 jul 2026, 14:55Gk
Siljevic (19) 5 Liga za sad, 3-4 opcija u Bundesligi
Karic (20) - 2-3 Opcija u Rakowu
Hamzic (19) 1 opcija u Austriji
Jurkas (18) 1 opcija u BL
Odbrana
Celik (19) - najveci potencijal za sad
Kospo (19) - tesko da ce on nesto uspjeti u naredenih 2 godine
Hadzimujovic (18) - potencijal
Dulic (21) - potencijal
Cardaklija (21) - 2 Liga spanija, eto bolje nego Kospo
Sredina
Licina (19) - Rom, Crnogorac, Svabo, ni ti neznas hoce li uspjeti uopste u seniorskom fubdalu
Topalovic (20) - Slovenac, Hrvat, Bih, ne mislim da smo mu mi neka opcija uopste
Busuladzic (19) - Ok potencijal, izrekao se da ga za sad samo svedska interesuje (znaci do 22 godine nece mjenjati drzavljanstvo)
Bilalovic (21) - ne znam ga
Duric (23) - Srbin, Svabo, BiH, do sad 3 Liga, ako uspije bitka izmedju nas i srba
Catovic - sigurno nece mjenjati drzavljanstvo do 22/23 godine, pogotovo ako uspije u nekoj prvoj ligi
Napad
Pejcinovic (21) - Svabe, CG, ima li on uopste veze s nama, Njemacka prva opcija, do 22/23 godine sigurno nece mjenjati
Deket (16) - potencijal
Jakupovic (17) - igla onu polu omladinsku ligu u SADu, potencijal
dedo26 je napisao/la: ↑09 jul 2026, 15:21Sta Cardaklija 2 liga spanije, jel to bio neki transfer il se najavljuje, u GAISu je za sad?DzaniMehmet je napisao/la: ↑09 jul 2026, 14:55Gk
Siljevic (19) 5 Liga za sad, 3-4 opcija u Bundesligi
Karic (20) - 2-3 Opcija u Rakowu
Hamzic (19) 1 opcija u Austriji
Jurkas (18) 1 opcija u BL
Odbrana
Celik (19) - najveci potencijal za sad
Kospo (19) - tesko da ce on nesto uspjeti u naredenih 2 godine
Hadzimujovic (18) - potencijal
Dulic (21) - potencijal
Cardaklija (21) - 2 Liga spanija, eto bolje nego Kospo
Sredina
Licina (19) - Rom, Crnogorac, Svabo, ni ti neznas hoce li uspjeti uopste u seniorskom fubdalu
Topalovic (20) - Slovenac, Hrvat, Bih, ne mislim da smo mu mi neka opcija uopste
Busuladzic (19) - Ok potencijal, izrekao se da ga za sad samo svedska interesuje (znaci do 22 godine nece mjenjati drzavljanstvo)
Bilalovic (21) - ne znam ga
Duric (23) - Srbin, Svabo, BiH, do sad 3 Liga, ako uspije bitka izmedju nas i srba
Catovic - sigurno nece mjenjati drzavljanstvo do 22/23 godine, pogotovo ako uspije u nekoj prvoj ligi
Napad
Pejcinovic (21) - Svabe, CG, ima li on uopste veze s nama, Njemacka prva opcija, do 22/23 godine sigurno nece mjenjati
Deket (16) - potencijal
Jakupovic (17) - igla onu polu omladinsku ligu u SADu, potencijal
Mislim da tog Bilalovica ne treba ni spominjati, skotska liga izvan 2 velikana je potpuni haos, sto i govori cinjenica da 500 godina niko nije osvojio ligu osim ta dva kluba. Momak ne igra u Aberdeenu skoro nikako. A taj Aberdeen je rang mozda FK Zrinjskog ili Sarajeva.
Isto vazi i za Jakupovica koga cesto spominjamo, momak igra u Filadelfiji II, i nema uopste neke naznake da je world classa. Nema mozda 20 minuta seniorskog fudbala, u cini mi se najgore rangiranoj ekipi MLSa.
Jasno mi je da je mlad i da moze napravit karijeru, al kazem rano je govorit za nekog ko uopste nije dao neke naznake da bi mogao biti neki svjetska klasa spic, a ja se nadam da ce bit.
Ovdje je neko slao skrin Topalovicevog oca da je rekao da bi Luka igrao za BiH, tako da ja vjerujem da ce to biti zavrseno, al pitanje je da li ce napravit karijeru. Ima dobar potencijal, igra za najbolji talijanski klub, i one minute u zadnjoj utakmici sto je dobio pokazao se dobro. Vidjet cemo gdje sad slijedi posudba i u kom smjeru ide. Njega treba imati na radaru svakako.
Trenutno korisnika/ca: dena24, General505, LeCoq, majstorS35 i 38 gostiju.