Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

dedo26
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la dedo26 » 09 jul 2026, 13:10

LeCoq je napisao/la:
09 jul 2026, 10:26
hujdur007 je napisao/la:
09 jul 2026, 09:55
Fiorentina dovela Dragusina.
Nadam se da će Košpo otići negdje na posudbu, jer će u Fiorentini teško dobiti šansu i ove godine.
Doveli su i Vieryja, za 14 miliona. Košpo je sada 7-8 stoper u rosteru, ne treba ni naglašavati da mora da ide.
Svakako se vec povezivao sa dva talijanska drugoligasa, cini mi se Avellino i jos jedan.

On svakako ode, to se podrazumijeva da nece igrat u Fiorentini i bez dva pojacanja

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 09 jul 2026, 13:28

Nece Pejcinovic kod nas ako predje u Stuttgart. Ostace da se nada pozivu u Njemacku A vrstu, a on nema jos puno vremena da se odluci konacno.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 jul 2026, 13:46

Ne vidim da ce Stuttgart platiti € 25-30M za Pejcinovica. Plus tu bi morao protiv Undava i Demirovica da se plasira. U U21 protiv Nicolo Tresoldi, a u Elf da ne pricamo. Ali hej ako bas hoce tako nek pokusa, samo da ne bude kajanja.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 09 jul 2026, 13:49

Ma nek ih cek vala, imamo 6-7 persepektivnih u18 napadaca, valjda ce jedan uspijeti da izgradi karijeru

Edit:
1-Malik Jakupovic (17)
2-Adin Delic (15)
3-Arif Kovac (19)
4-Din Ramic (17)
5-Vedad Turbic (15)
6-Matej Deket (16)
7-Ajdin Muminovic (17)
8-Amil Fejzic (16)
9-Tarek Zornic (18)

Da ga yebes ako jedan napravi 50% od onog sto je uradio Edin mi smo na konju realno
Zadnja izmjena: Atlanta, dana/u 09 jul 2026, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.
LA HINCHADA DE LOS RAJVOS

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 jul 2026, 13:58

Principatus je napisao/la:
09 jul 2026, 13:46
Ne vidim da ce Stuttgart platiti € 25-30M za Pejcinovica. Plus tu bi morao protiv Undava i Demirovica da se plasira. U U21 protiv Nicolo Tresoldi, a u Elf da ne pricamo. Ali hej ako bas hoce tako nek pokusa, samo da ne bude kajanja.
Mogao bi se taj transfer negdje izmedju 20-25 € M realizovati, ako Dzenan bude do kraja odlucan u svojoj namjeri, a cini se da jeste.
Za A-reprezentaciju Njemacke nije nemoguce, slijede ocito velike promjene tamo, on i Tresoldi su najvece perspektive u napadu. Ako bi kojim slucajem otisao u Stuttgart i tamo bude zabijao, poziv mu nije daleko.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 jul 2026, 13:58

Goalgetter je napisao/la:
09 jul 2026, 12:53
https://www.transfermarkt.de/pejcinovic ... ews/482687
Demnach wolle der U21-Nationalspieler Deutschlands die Chance nutzen, für den VfB in der Champions League aufzulaufen, um sich für die deutsche Nationalmannschaft zu empfehlen. Die Stuttgarter seien in diesem Sommer das einzige Transferziel des gebürtigen Münchners, der seit 2022 für die Wölfe spielt, wo er bis 2029 unter Vertrag steht.
Kicker pise da je Pejcinovic saopstio Wolfsburgu zeli u Stuttgart.
Navodno je i jedan od razloga, zeli sebi kroz igranje u Stuttgartu i Ligi Prvaka stvoriti sansu da bude pozvan u Njemacku A-reprezentaciju.
Nije da ga branim, cak vjerujem da mu je Njemacka prva opcija, ali lici na nesto sto bi i novinari sami od sebe dodali da upotpune clanak. Tipa xy igrac plijeni paznju strucnog staba a nikad nit spomenut u kontekstu reprezentacije.
Ako nista uskoro ce se oko njega sve saznati jer mu istice vrijeme ako bi igrao za BiH.
Iskreno gledajuci statistiku ne vjerujem da plijeni paznju Njemacke ali eto vidjeti cemo, svakako da je veliki potencijal.

Nek ga Demir obradi u Stuttgartu i sve mu je oprosteno.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 09 jul 2026, 14:34

Pejčinović ako se vrati u bundesligu i dobro ga krene, u novembra mu sleduje poziv. Ne bi tu bilo ništa nobično. Pravo pitanje je kakva mu je perspektiva kod Švaba na duži period. Kod njih moraš držati 15-20 golova po sezoni, da bi bio standardan reprezentativac.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 09 jul 2026, 14:43

Mislim, zasto ne uzeti i sljedece u obzir:
zasto Njemci ne bi i Pejcinovica i Tresoldija (kojeg bi im Italijani mogli potencijalno oteti) pozvali na okupljanje na jesen za LN, ubacili po 2-3 minute i zauvijek se osigurali da, ako jedan od njih eksplodira u buducnosti, imaju mogucnost da ga pozovu? Obojica imaju napunjenu 21 godinu i sluzbeni nastup za A selekciju bi ih obojicu zauvijek iskljucilo od mijenjanja sportskog drzavljanstva.

Razumijem da je tesko zamisliti da dva igraca koja su realno po kvaliteti i dalje ispod nivoa njihove A selekcije budu cisto pozvana da ih se kaparise, ali s druge strane, Njemci ce sigurno raditi neke cistke u svojoj selekciji uslijed blamaze na SP i promjene selektora. Dodaj na to cinjenicu da im je napadacka pozicija ono gdje im najvise skripi i to vec godinama.. Undavu ce sad 30 godina, Havertz nije klasican napadac niti je Beier a Woltemade takodjer ne briljira kao sto su ocekivali. U biti ni za kog od njih ne mozes rec da je siguran da ce im nositi napad na nacin na koji Kane ili Haaland to rade.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 jul 2026, 14:46

viKK je napisao/la:
09 jul 2026, 14:43
zasto Njemci ne bi i Pejcinovica i Tresoldija (kojeg bi im Italijani mogli potencijalno oteti) pozvali na okupljanje na jesen za LN, ubacili po 2-3 minute i zauvijek se osigurali da, ako jedan od njih eksplodira u buducnosti, imaju mogucnost da ga pozovu? Obojica imaju napunjenu 21 godinu i sluzbeni nastup za A selekciju bi ih obojicu zauvijek iskljucilo od mijenjanja sportskog drzavljanstva.

Razumijem da je tesko zamisliti da dva igraca koja su realno po kvaliteti i dalje ispod nivoa njihove A selekcije budu cisto pozvana da ih se kaparise, ali s druge strane, Njemci ce sigurno raditi neke cistke u svojoj selekciji uslijed blamaze na SP i promjene selektora. Dodaj na to cinjenicu da im je napadacka pozicija ono gdje im najvise skripi i to vec godinama.. Undavu ce sad 30 godina, Havertz nije klasican napadac niti je Beier a Woltemade takodjer ne briljira kao sto su ocekivali. U biti ni za kog od njih ne mozes rec da je siguran da ce im nositi napad na nacin na koji Kane ili Haaland to rade.
Nasa luda sreca je sto Njemci to nikad nisu radili jer su previse jaki i nisu ni imali potrebe. Sad je isto tako realno ocekivati da urade to.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 09 jul 2026, 14:50

Taman da krene zabijat i ode igrat za Njemacku i izbaci Demirovica iz Stuttgarta, da mu se najeb kolektivno svi :lol: ..a i romantika bi bila da se odluci za nas pa da zajedno igraju

Sto se tice Kospe drago mi je da pregovara sa nekim u Serie B, da igra citavu sezonu kod nekog Italijanskog trenera da ga maltretiraju sa taktikom nazad i da se polahko kompletira, on vec ima lijepu nogu i tehniku sto je usavrsio u Barsi.
Samo da prati put Tarika od Serie B pa gore i nece promasit, najbitnije je da igra.
BašČelik!🖤❤️

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 09 jul 2026, 14:54

Madal je napisao/la:
09 jul 2026, 14:46
viKK je napisao/la:
09 jul 2026, 14:43

Nasa luda sreca je sto Njemci to nikad nisu radili jer su previse jaki i nisu ni imali potrebe. Sad je isto tako realno ocekivati da urade to.
Da, tu se slazem i to je i najvjerovatnije.

Moram spomenut doduse da mi s vremenom pomalo ide na zivce i cijela situacija oko Pejcinovica, lik koji je javno izjavio da nas iskljucivo kao rezervu gleda mi jako lose smrdi kao neki potencijalni slucaj Ahmedhodzic vol. 2.. Ali s druge strane nije prvi, niti mora biti ikakav indikator, i Katic je isti takav primjer pa je opet ginuo na terenu i pod ozlijedom cak igrao..

DzaniMehmet
Kontakt:

Post Postao/la DzaniMehmet » 09 jul 2026, 14:55

Gk
Siljevic (19) 5 Liga za sad, 3-4 opcija u Bundesligi
Karic (20) - 2-3 Opcija u Rakowu
Hamzic (19) 1 opcija u Austriji
Jurkas (18) 1 opcija u BL

Odbrana
Celik (19) - najveci potencijal za sad
Kospo (19) - tesko da ce on nesto uspjeti u naredenih 2 godine
Hadzimujovic (18) - potencijal
Dulic (21) - potencijal
Cardaklija (21) - 2 Liga spanija, eto bolje nego Kospo

Sredina
Licina (19) - Rom, Crnogorac, Svabo, ni ti neznas hoce li uspjeti uopste u seniorskom fubdalu
Topalovic (20) - Slovenac, Hrvat, Bih, ne mislim da smo mu mi neka opcija uopste
Busuladzic (19) - Ok potencijal, izrekao se da ga za sad samo svedska interesuje (znaci do 22 godine nece mjenjati drzavljanstvo)
Bilalovic (21) - ne znam ga
Duric (23) - Srbin, Svabo, BiH, do sad 3 Liga, ako uspije bitka izmedju nas i srba
Catovic - sigurno nece mjenjati drzavljanstvo do 22/23 godine, pogotovo ako uspije u nekoj prvoj ligi

Napad
Pejcinovic (21) - Svabe, CG, ima li on uopste veze s nama, Njemacka prva opcija, do 22/23 godine sigurno nece mjenjati
Deket (16) - potencijal
Jakupovic (17) - igla onu polu omladinsku ligu u SADu, potencijal

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 jul 2026, 15:05

Izjava Pejcinovica za njemacke novine, kao U21 reprezentativac Njemacke, da zeli igrati za njih, iskreno ne znaci nista. Svaka druga izjava bi mu bila stetna za njega.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 09 jul 2026, 15:13

Bosnjo22 je napisao/la:
09 jul 2026, 11:40
Konzerva je napisao/la:
09 jul 2026, 00:49
Ovaj Adin Licina ce biti igracina....moramo ga kaparisati od njemacke
Koja je njemu naturalna pozicija,moze li na 8-icu?
ne znam, ali po ovome sto vidim bolji mi djeluje od tog Catovica.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 09 jul 2026, 15:20

Adin Licina je moderni wingfielder, desno krilo + desetka.
LA HINCHADA DE LOS RAJVOS

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 09 jul 2026, 15:21

DzaniMehmet je napisao/la:
09 jul 2026, 14:55
Gk

Odbrana
Dulic (21) - potencijal

Sredina
Licina (19) - Rom, Crnogorac, Svabo, ni ti neznas hoce li uspjeti uopste u seniorskom fubdalu
Topalovic (20) - Slovenac, Hrvat, Bih, ne mislim da smo mu mi neka opcija uopste
Busuladzic (19) - Ok potencijal, izrekao se da ga za sad samo svedska interesuje (znaci do 22 godine nece mjenjati drzavljanstvo)
Duric (23) - Srbin, Svabo, BiH, do sad 3 Liga, ako uspije bitka izmedju nas i srba
Catovic - sigurno nece mjenjati drzavljanstvo do 22/23 godine, pogotovo ako uspije u nekoj prvoj ligi

Napad
Pejcinovic (21) - Svabe, CG, ima li on uopste veze s nama, Njemacka prva opcija, do 22/23 godine sigurno nece mjenjati
Deket (16) - potencijal
Sta Cardaklija 2 liga spanije, jel to bio neki transfer il se najavljuje, u GAISu je za sad?

Mislim da tog Bilalovica ne treba ni spominjati, skotska liga izvan 2 velikana je potpuni haos, sto i govori cinjenica da 500 godina niko nije osvojio ligu osim ta dva kluba. Momak ne igra u Aberdeenu skoro nikako. A taj Aberdeen je rang mozda FK Zrinjskog ili Sarajeva.

Isto vazi i za Jakupovica koga cesto spominjamo, momak igra u Filadelfiji II, i nema uopste neke naznake da je world classa. Nema mozda 20 minuta seniorskog fudbala, u cini mi se najgore rangiranoj ekipi MLSa.

Jasno mi je da je mlad i da moze napravit karijeru, al kazem rano je govorit za nekog ko uopste nije dao neke naznake da bi mogao biti neki svjetska klasa spic, a ja se nadam da ce bit.

Ovdje je neko slao skrin Topalovicevog oca da je rekao da bi Luka igrao za BiH, tako da ja vjerujem da ce to biti zavrseno, al pitanje je da li ce napravit karijeru. Ima dobar potencijal, igra za najbolji talijanski klub, i one minute u zadnjoj utakmici sto je dobio pokazao se dobro. Vidjet cemo gdje sad slijedi posudba i u kom smjeru ide. Njega treba imati na radaru svakako.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 09 jul 2026, 15:54

dedo26 je napisao/la:
09 jul 2026, 15:21
DzaniMehmet je napisao/la:
09 jul 2026, 14:55
Gk

Odbrana
Dulic (21) - potencijal

Sredina

Napad
Deket (16) - potencijal
Sta Cardaklija 2 liga spanije, jel to bio neki transfer il se najavljuje, u GAISu je za sad?

Mislim da tog Bilalovica ne treba ni spominjati, skotska liga izvan 2 velikana je potpuni haos, sto i govori cinjenica da 500 godina niko nije osvojio ligu osim ta dva kluba. Momak ne igra u Aberdeenu skoro nikako. A taj Aberdeen je rang mozda FK Zrinjskog ili Sarajeva.

Isto vazi i za Jakupovica koga cesto spominjamo, momak igra u Filadelfiji II, i nema uopste neke naznake da je world classa. Nema mozda 20 minuta seniorskog fudbala, u cini mi se najgore rangiranoj ekipi MLSa.

Jasno mi je da je mlad i da moze napravit karijeru, al kazem rano je govorit za nekog ko uopste nije dao neke naznake da bi mogao biti neki svjetska klasa spic, a ja se nadam da ce bit.

Ovdje je neko slao skrin Topalovicevog oca da je rekao da bi Luka igrao za BiH, tako da ja vjerujem da ce to biti zavrseno, al pitanje je da li ce napravit karijeru. Ima dobar potencijal, igra za najbolji talijanski klub, i one minute u zadnjoj utakmici sto je dobio pokazao se dobro. Vidjet cemo gdje sad slijedi posudba i u kom smjeru ide. Njega treba imati na radaru svakako.

Topalovica treba svkakao imati na radaru ali treba malo i smanjiti ocekivanja. Tahirovic je isto tako ulazio sa klupe za Romu i to par puta pa vidimo kako mu karijera za sada ide. Realno Topalovic mora ganjati sada klub gdje ce igrati redovno. Vidjet cemo kako ce se razvijati.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 09 jul 2026, 16:02

Evo ovaj portal ponovo prenio vijest koju je Golgeter ovdje zalijepio i opet sve ide u smjeru da se izazove pljuvanje tih momaka od strane naseg naroda. Tacno im se nema sta zamjeriti ako nas ne izaberu...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 jul 2026, 16:19

Ovaj portal odavno radi protiv naše reprezentacije.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 jul 2026, 16:21

Dzaba mu Stuttgart, valja grijati klupu Demirovicu :kafa:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dena24, General505, LeCoq, majstorS35 i 38 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []