FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
53
12%
Drugi
44
10%
Treći
142
33%
Četvrti
76
18%
Peti
35
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
1%
Osmi
16
4%
Ispadamo iz lige
38
9%

Ukupno glasova: 427

bordospartanac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordospartanac » 10 jul 2026, 00:32

I ja mislim da veceras nije bilo lose, drugo poluvrijeme, prvo jeste. Mirisalo je na gol.
U ovakvim utakmicama sa golom na kraj u uzvratu mozemo ocekivati bolju igru i prolaz.

ObjektivnaSApublika
Kontakt:

Post Postao/la ObjektivnaSApublika » 10 jul 2026, 00:38

jeste dosadni sa tim borcem i zrinjskim sta nas boli k za politicke kurve normalno je da ce pobjeci 20b sta se sve radi u ovoj ligi njima u korist a sta sve protiv nas

veceras bili bolji u revans po prolaz
IGRAJ BORDO BIJELI !!!

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 10 jul 2026, 00:39

hz033 je napisao/la:
10 jul 2026, 00:30
Koliko god se vi tjesili, ovo je lose. Igra bezidejna, uigranost nulanema kretanja, spori su, tranzicija spora, ma niti jedan segment nije kako trwba.
Da, to je rekao i Zekic, to smo i svi vidjeli. Jbga navijamo, nadamo se da ce bit bolje kako vrijeme bude odmicalo, nadamo se da cemo ih izbacit. Sta reci, ja sam pobrojao dosadasnji konsenzus je da se moramo rijesit devetorice igraca i da dovedemo bolje pa da prodisemo.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 10 jul 2026, 00:42

Ovo su tekme u kojima ako ne zabiješ rano gol odu u ovom pravcu. Imam osjećaj da je bilo još 10 min nakon gola da bismo im min jedan dali. Al hajde...dobro je opet.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

riki46
Kontakt:

Post Postao/la riki46 » 10 jul 2026, 00:54

Realno smo zaslužili makar bod, ako ne i pobjedu. Prvo poluvrijeme loše, u drugom se sabrali.
Meni sa tribina Meite izgledao odlično, Agyekum isto dobar.
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 10 jul 2026, 00:59

Jel ima gdje da se pogleda utakmica,?

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 10 jul 2026, 01:00

Kako sandzacki pirlo gusi Elezija pa to nije humano !
Jos mu dalo 10ku i kapitensku.
Ma mars...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 10 jul 2026, 01:03

Nije loše nije ni dobro. Prvo poluvrijeme vezni red nije postojao kako treba, kroz par dodavanja dolazi su nam do gola. Brza i taktična ekipa. Gore će nam vjerovatno napasti od prve minute, pored toga igra se na plastici. Igrati 352 kad napadaš, a pritom igraš bez klasičnog napadača jednostavno nema smisla. Sama kretnja napadača dodatno unosi nemir u protivničku zadnju liniju, a krila koja su igrala napadače to nisu mogla kreirati. Plan je bio da Kyeremeh, Adem i Elezi igraju 8ice i da se Kyeremeh spušta dole. Naši wingovi su igrali između njihovih krila i bekova pokušavajući ih omesti u tranziciji. Tehnički imaju jake igrače, ali su isto tako skloni greškama zadnje linije, sigurno smo imali barem 3 oduzete lopte iz kojih ništa nismo uradili, a morali smo. Izostanak napadač, ponavljam ozbiljna je greška. Šta je tačno sa Caraballom? Kad će biti spreman?

Za uzvratnu pod pretpostavkom da će nas napasti što će vjerovatno i učiniti ne bi bilo loše da opet izađemo 352 sa Kyeremehom i Mikićem kao večeras. Ako planiramo ipak da mi diktiramo tempo moramo se prebaciti sa 4 nazad. Inače će biti patnja. Kuprešak i Beganović podbacili, Ljajić nekoliko dobrih lopti ali i promašaj ozbiljan, ona druga prilika daleko teža situacija pa je ne treba računati. Agyekum fino odigrao, sviđa mi se hrabrost, ulazi unutra i dosta se nudi, ne treba zaboraviti da mu je ovo prva seniorska utakmica (?) Kyeremeh također dosta agilan, fino odigrano, da je neko gledao ko ne prati Sarajevo rekao bi Summerville. Meite ok odigrano, morao je onaj prekršaj napraviti i opravdan žk. Mikić odličan, sjajan prvi korak, brz. Barišić se niie vidio do gola, to možemo očekivati od njega. Joker sa klupe, dobar za gađanje napadača, očekivati od njega da se spušta i igra kao Carlos nemojte bolje vam je. Očekujem da isporuči 10ak golova. Kosi loše, jedino pozitivno kako iznosi loptu bez pritiska iako ga napadači napadaju ne paničari. Maroodza fino odigrao stvarno.

Teren loš, natopljen na dijelu prema sjeveru, čak je ona lokva pomogla kod gola Finaca, ne znam šta se desilo ali teren preočajan.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 10 jul 2026, 01:05

Fizicka sprema duplo bolja nego prosle godine u ovo vrijeme...
Jako pozitivan segment..

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 10 jul 2026, 01:24

Vratih tekmu maloprije da u miru pogledam sve. Da smo dobri, lepršavi, uigrani... I nismo baš.
Medjutim, daleko je i od ove kuknjave, negative i pesimizma.

Prva stvar što trebamo shvatiti da ova ekipa nije rang nekih ribara, konobara, električara iz San Marina, Malte itd.

Kome nije jasno, neka pogleda njihovu tranziciju i sinhronizovanost izmedju linija prilikom defanzive. Na kraju krajeva, ljudi nakon 14/15 kola su u vrhu Finskog fudbala.

Osjeti se da smo malo teški i spori nakon priprema (iako sam lično očekivao da ćemo malo svježiji od njih biti), malo više kretnje bez lopte je falilo ali sve to nekako možemo pripisati i takmičarskom ritmu kojeg nam fali.

Realno ljudi dobiše poklon gol, poslije se branili 80 minuta gdje dmo kontrolisali utakmicu i zaslužili gol.

Sve u svemu, otvoren rezultat i tamo se može igrati i ne treba srljati nikako, kako rekoh nezgodna ekipa u tranziciji.

PS. Koliko sam upratio, ovaj Kosi je haman katastrofa...

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 10 jul 2026, 01:39

Mozesli postavit utakmicu da ija u miru i bez stresa pogledam??

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 10 jul 2026, 01:51

Najveci poraz mi je slaviti onaj bod, samo elezi zove igrace da se krene sa centra.

Trka ok
Zavrsnica standardno katastrofalna i bezidejna
Individualnih gresaka barem 120
Sredina zlocin, nema prilazenja po loptu, otkrivanja, nista.
Maroodza gradi napad i to nabijanjem na nepostojeceg spica

Generalno nezadovoljan, potajno se nadam prolazu iako su sanse sada dosta manje.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 10 jul 2026, 02:37

Ja ništa dobro večeras nisam vidio. Sve mi je bilo tako traljavo i bezvoljno...

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 10 jul 2026, 02:53

ThrillerHz je napisao/la:
03 jun 2026, 21:06
Jedva cekam da gledam Kupresaka i Kyeremeha na bekovskim pozicijama :opaopa:
Kao i sto sam najavio :zviz: :zviz:

Kakva ubleha od trenera, igra s dva napadaca, gdje stavlja 2 krila, na bekove stavlja krila, na stopere stavlja bekove :bow:

Ovaj Inter ekipa u rangu Krupe, umjesto da im utrpas 5 komada, nas vrli trener spasava bod svojim zamislima. Sreca ove sezone Radnik prvo kolo, pa ce sljedeci trener imat ipak malo vise vremena da nas iscupa za razliku od prosle godine.
1946~

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 10 jul 2026, 04:51

Neznam dalije neko postavljao i dali je ko pisao, gledao sam Magodu sa ligatom, KAKO SAM JA RAZUMIO NAM JE SUVLASNIK KLUBA.

I da je Nam rekao da zeli da budemo prvaci jer je lakse prodavat igrace. Parafrezira al takoje je rekao

Kosevo stadion kaze da je problem p e dera, da je lova spremna, vjerovatno laze

Takodje sto se tice kantona zeljo je na strani colpe i Gice, jer je uzo 400 k km kredita, a da smo mi pokrenuli sve i predvodnici rusenja Colpa DOO i vico, a da smo cucnuli jer je Colma i njegov kuz Vico, nasli nekog naseg bivseg direktora kojem smo duzni 1,2 m Franaka, i da su nam prijetili ako se ne povucemo da ce on naz tuzit i da ce nas radi toga suspendovat 3 godine. Nije reko koji direktor, niti na osnovu cega smo duzni 1,2 miliona franaka tom tipu

HeavyBassBlues
Kontakt:

Post Postao/la HeavyBassBlues » 10 jul 2026, 06:15

Dobro jutro.
Komentarisete utakmicu koja se jos nije zavrsila. Ok je biti optimistican ili pesimistican, ali ima jos citavih 90min.
Uvijek moze bolje, ali moze i gore. Dajte da ee zavrsi tekma, pa cemo se posvetiti onome sto najbolje znamo: pljuvanju u dalj ili hvaljenju bez granica.
Licno meni je bila sinoc samo jedna nejasnoca: zasto onog Ageykuma, ili kako vec, nije stavio od pocetka? Malac ima dansku skolu fudbala, a to nam je najblize skandinavskom tipu sto imamo. Racno vidis da je decko skolovan za taj i takav sustav i probijanje istog.
Ne zelim nikog vrijeđati, ali Beganovic odavno nije za kritike, nego za sanitarne inspekcije, a sandzacki Pirlo (izvinjavam se, moram upotrijebiti taj nadimak 😂👍), vec drugu godinu je za malog fudbala.
Sacekajmo i "drugo poluvrijeme".
Sretno, momci!!!

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 10 jul 2026, 06:44

nikad gora atmosfera na nekoj europskoj tekmi

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 10 jul 2026, 07:47

Opet Zekic zna sa izmjenama. Tu je fkt dobar.

Mislim da ste vi pod dojmom svjetskog i igre na istom, pa vam je ovo sinoc krvarenje ociju. Al po meni je ovo vrlodobro bilo.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 10 jul 2026, 07:56

Da li je vama Kosi izgledao lose pravo. Sve lopte mu prekratke, krene da dribla nekako odmah na prvu gubi loptu. Bas se kucio po lijevoj strani, ne znam jel trema il sta, al lose mi je dijelovo skroz.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Herson

Post Postao/la Herson » 10 jul 2026, 08:02

Izveo je najgori mogući sastav koji je mogao, nije teško pogoditi sa izmjenama, jer šta god da je zamjenio i koga da je uveo jednostavno nije moglo ići na gore. Beganović i Kuprešak kao wing bekovi, pa koliko dugo ćemo još trpiti taj zulum, to je i vrijeđanje inteligencije ljudima...
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Babayaro, nokee, trunks1946 i 18 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []