Eto vidiš da neće, dzaba sve, kažem ti ja.Ghuraba je napisao/la: ↑08 jul 2026, 21:43Haha, mene samo treba udaljiti od foruma i svih ovih stvari.![]()
Ma sta ces ubjedjivati Penavu, ovo mu je jedina prilika u karijeri da igra ozbiljnu ligu protiv kvalitetnih ekipa, a da se moze izboriti za solidnu minutazu i usput zivjeti u rodnom gradu. Ispratio sam ga zadnjih sezona, u Poljskoj mu nikad nisu dovoljno vjerovali, niti su mu dali neku znacajniju ulogu - cak ni kad su igrali s 8 igraca. Problem je sto oni u klubovima na sve to samo slegnu ramenima, a kad u reprezentaciji prema njima neko bude malo nepravedan u samo jednoj utakmici - odmah glumataju zvijezde i naljute se.
KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Ma samo dobri ameri ljudi njih da je pogodit kakvi ovi domaci
Ovi kvalitetni traze previse para, ovi nekvalitetni ce ti doc al nemas nikakve koristi od njih
Ovi kvalitetni traze previse para, ovi nekvalitetni ce ti doc al nemas nikakve koristi od njih
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Caruthers je zavrsen i nece biti u Bosni naredne sezone. Bice ekipa mladja sigurno i radit ce se krvavo tokom sezone, to je ideja za sada. Prosle godine to realno i nije bilo moguce, stalno putovanja, utakmice itd.JHam je napisao/la: ↑09 jul 2026, 20:12po meni je to sasvim ok ako stvarno planiraju raditi na duze staze, svakako je bilo onih okupljanja da se vidi ko sta moze za A repku u buducnosti pa valjda je selektor neke zapamtio...i sa takvom ekipom sw moze opet ganjati Top 8, a da dobijes u kog mladog za sljedecu sezonu i tako u krugDirkNowitzki je napisao/la: ↑09 jul 2026, 18:36Bice 3/4 stranca, ali i sigurno ce se pokusati sa 4/5 mladjih igraca da popunjavaju 1/2 mjesta u prvom timu, a da sto vise igraju u Prvenstvu BiH.
opet, sve zavisi od igraca koji se dovedu, ali mislim da repka vise dobija da mladi igraju prvenstvo i koji min u ABA, nego da neki placenici igraju europska takmicenja...treba malo sacekati s pljuvanjem, ima vremena jel i za to, ali meni je vec plus sto nece biti Westa i Djoke
Bolje je sto se ne igra FIBA Europe Cup, ne dobijas nista, a samo troskove pravis.
Taman da Gutić napokon dobije šansu koju nezaslužuje. Ima da ga Dario gura životom ko Barba Tahirovića.DirkNowitzki je napisao/la: ↑09 jul 2026, 18:36Bice 3/4 stranca, ali i sigurno ce se pokusati sa 4/5 mladjih igraca da popunjavaju 1/2 mjesta u prvom timu, a da sto vise igraju u Prvenstvu BiH.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Koliko znam da trenutno nije u planovima kod Darija.Maverick je napisao/la: ↑10 jul 2026, 00:13Taman da Gutić napokon dobije šansu koju nezaslužuje. Ima da ga Dario gura životom ko Barba Tahirovića.DirkNowitzki je napisao/la: ↑09 jul 2026, 18:36Bice 3/4 stranca, ali i sigurno ce se pokusati sa 4/5 mladjih igraca da popunjavaju 1/2 mjesta u prvom timu, a da sto vise igraju u Prvenstvu BiH.
Kako neko može i pomisliti da neki projekat može biti uspješan, kada je i sam zasnovan na lažima. Sva ta neka pusta obećanja su prekršena, Evropa - ništa, Skenderija - ništa. Borba za trofeje... Sa kakvim sastavom?

Ali da, trebamo biti jako zadovoljni, jer će sezonske koštati manje, a to što ne igraš evropsko takmičenje, već će ti u goste dolaziti bh. ekipe ne trebamo uzeti u obzir? Ne mislim da je tačno da ne dobijaš ništa od Evrope, ipak si stavljen kako-tako na neku mapu i širu sliku. Uz to, neko mora i dolaziti u dvoranu, sigurno da bi Liga Prvaka/Eurokup privukao značajno više navijača.
Hajde da se izoliramo na isključivi kvalitet igrača, zašto su Simanić i Talić bolji igrači od Kovačevića, očigledno ne postoji opcija napredovanja što se tiče rostera, već će se isti napuniti domaćim igračima, jako, ali jako upitnog kvaliteta, koji u normalnim uslovima ne bi prišli reprezentaciji i prodat će se priča kako Bosna opet gradi reprezentaciju i kako je rasadnik talenata. Kakvih talenata? Trenutno, ako bar malo znaš košarke, koledži zovu, zovu veći klubovi, kako onda misliš nešto uraditi sa mladim igračima? Možda da nam nosioci igre budu tinejdžeri?
Ovi Nihadovi botovi neka me zaobiđu, baš kao i navijači Partizana, a vala i veliki zaljubljenici u klub koji nisu bili na dvije utakmice prošle godine, ali oni znaju šta je klub, jer im je tata trenirao prije pedeset godina tu.

Ali da, trebamo biti jako zadovoljni, jer će sezonske koštati manje, a to što ne igraš evropsko takmičenje, već će ti u goste dolaziti bh. ekipe ne trebamo uzeti u obzir? Ne mislim da je tačno da ne dobijaš ništa od Evrope, ipak si stavljen kako-tako na neku mapu i širu sliku. Uz to, neko mora i dolaziti u dvoranu, sigurno da bi Liga Prvaka/Eurokup privukao značajno više navijača.
Hajde da se izoliramo na isključivi kvalitet igrača, zašto su Simanić i Talić bolji igrači od Kovačevića, očigledno ne postoji opcija napredovanja što se tiče rostera, već će se isti napuniti domaćim igračima, jako, ali jako upitnog kvaliteta, koji u normalnim uslovima ne bi prišli reprezentaciji i prodat će se priča kako Bosna opet gradi reprezentaciju i kako je rasadnik talenata. Kakvih talenata? Trenutno, ako bar malo znaš košarke, koledži zovu, zovu veći klubovi, kako onda misliš nešto uraditi sa mladim igračima? Možda da nam nosioci igre budu tinejdžeri?
Više puta citirano, njegove riječi. Vidjet ćemo da li će sa ovakvom podrškom doći do bar ligaške titule. Pored svega, da li je realno da ozbiljan klub, na onakav način predstavi trenera. Stavi bolan u Gemini, napravi dobar prompt i eto ti slike, a ne kao da igramo seosku ligu.Nihad Selimović: Da sam imao 10% podrške kao neki danas, Sparsi bi igrali Euroligu
Ovi Nihadovi botovi neka me zaobiđu, baš kao i navijači Partizana, a vala i veliki zaljubljenici u klub koji nisu bili na dvije utakmice prošle godine, ali oni znaju šta je klub, jer im je tata trenirao prije pedeset godina tu.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Ma to je to cim krece prica mladi domaci igraci,nema para znaci nema rezultata.Ocekivat rezultat u rangu splita ove sezone borba za 13. mjesto u aba ligi i 2. ili 3. mjesto u bosanskoj ligi
ja vjerujem da ce biti para, ali isto tako vjerujem da s obzirom da je politika umijesana, da nece tek tako dati pare da se dovode igraci od kojih nema nikakve koristi, ovako bar mogu "prodati" pricu kako se pare trose i kako je to dobro i za repku...nek dovedu Gegica jos na ovu trojicu, par dobrih stranaca, i 1-2 mlada po utakmici da se rotiraju i ja mislim da se i dalje moze ganjati top 8..europa je vise trosak nego sto imas neke koristi trenutno, a sigurno onda ne bi mogao razvijati igrace i ne bi imao mozda 1 reprezentativca jer nemamo onih koji bi dosli u bosnu a da nisu preskupi za tu igranku...
Pa da ovaj Europa cup je realno besmislen za igrati al morao se ove godine sklopiti ozbiljan roster koji ce igrati aba ligu i bcl/eurocup
Možeš li objasniti kako je to do njega?DirkNowitzki je napisao/la: ↑09 jul 2026, 17:47Nije niko osim Dubravka kriv zato sto Bosna nece igrati nijedno europsko takmicenje, Nihad tu nista nije kriv.
Niko ne spominje to, nego FIBA Champions League, koju smo trebali igrati jer smo osvojili titulu.DirkNowitzki je napisao/la: ↑09 jul 2026, 21:30Bolje je sto se ne igra FIBA Europe Cup, ne dobijas nista, a samo troskove pravis.
Pozitivna je ideja da selektor radi ono sto je radio godinama u belgiji kak selektor i trener ostendea.
Znamo li ko ce ciniti njegov strucni stab?
@Dirk
Znamo li ko ce ciniti njegov strucni stab?
@Dirk
-
bordobijeli
- Kontakt:
Kad sastave tim i krenu utakmice mozemo pricati o novoj sezoni ,ovo sad su sve nagadjanja. Ono sto mozeno reci da je prosla sezona bila odlicna a vidjet cemo sta nas ceka u sljedecoj.
Nekad od 50. minute je poceo govoriti o Bosni, pa je dobrih 15-ak minuta o tome pricao...
Kad ga ovako slušaš insan bi reko da je Keno skroz okej lik.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
Dopao mi se intervju, posebno dio oko Bosne. Ima to sve smisla. Dubravkovo “sve je moj uspjeh”, a Magodom ego nije malen želi da let “malo je i moj”. To je to, bas se lijepo složila cijela priča.
Evo Aleksej Nikolic ne ostaje u Cedeviti Nihad ga zna 
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Mogu objasniti kako je do njega. Nije poslao papire za prijavu za takmicenje, zelio je dovesti klub u situaciju da ne igra nista naredne godine, osim naseg Prvenstva.Madafaka je napisao/la: ↑10 jul 2026, 15:25Možeš li objasniti kako je to do njega?DirkNowitzki je napisao/la: ↑09 jul 2026, 17:47Nije niko osim Dubravka kriv zato sto Bosna nece igrati nijedno europsko takmicenje, Nihad tu nista nije kriv.Niko ne spominje to, nego FIBA Champions League, koju smo trebali igrati jer smo osvojili titulu.DirkNowitzki je napisao/la: ↑09 jul 2026, 21:30Bolje je sto se ne igra FIBA Europe Cup, ne dobijas nista, a samo troskove pravis.
Za ABA ligu se u zadnji cas prijavilo, ostalo je Dubravko odbio da se igra, jer mu je najavljeno da mu nece dati lovu. Nije bilo sanse da ostane, jer ne bi bilo novca.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Koliko znam Ivan Perincic ce sigurno biti tu, jer je uvijek s njim, a drugi pomocni je jos neizvjesno, mozda ce biti jedan sto je imao cak i iskustva u NBA ligi.