Svakako trebaju igrat Ivanišević i Maroodza. Po kvalitetu.Vanja8 je napisao/la: ↑11 jul 2026, 10:32Tesko ce se Gojkovic vratiti poslije one povrede, pogotovu ako uzmemo u obzir njegove godine...
Meni je jos uvijek pred ocima Pidrina povreda i koliko je samo vremenski proslo, dok nije poceo liciti na sebe...
Ako Zekic planira igrati sa 4 pozadi onda donekle mozemo racunati na Renata, ako planira sa 3, onda igrati sa Gojkovicem je cisto samoubistvo...
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- jurisicduska
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Jes', pa Ivanišević kad pogriješi jedan pas, ebu mu odmah majku. Sad odjednom kvalitet za prve..
-
SamoTi4000
- Kontakt:
Da,mjesec dana je mali period.Šta da je imao povredu neku lakšu,to ti je mjesec neigranja.GalileoGalilei je napisao/la: ↑11 jul 2026, 10:10Čuj nije igrao zadnjih mjesec dana, to je mali period jel?SamoTi4000 je napisao/la: ↑11 jul 2026, 10:06Kao prvo niko ga ne pljuje nego se najnormalnije konstatuje da je loš.GalileoGalilei je napisao/la: ↑11 jul 2026, 09:55
Gojković je neopravdano izostavljen kod Marija. Nije odigrao utakmicu takmičarsku odavno, a i nema smisla ga pljuvati zbog jedne greške. Drugo, nezamislivo mi je da nema VAR-a jer bi ono bilo poništeno.
I ne bih se složio da nije odigrao utakmicu odavno,igrao je kod Marija,nije igrao zadnjih mjesec dana,a to nije odavno.
Gojković kad je bio u najboljoj formi bio je spor,a sada je prespor.
Ja se smijem kladiti da neće dugo proći prije nego što će ga Ivanišević izbaciti iz ekipe.![]()
Igrač kad je na klupi 2-3 utakmice, osjeti se, a kamoli mjesec dana. Bralić je isti takav, ništa bolji.
Na kraju krajeva odradio je kompletne pripreme,bio u trenažnom procesu i opet opravdanja.
Čim se ti kleberiš tako i te dječije smajliće stavljaš veze ti nemaš sa fudbalom
Zadnja izmjena: SamoTi4000, dana/u 11 jul 2026, 11:57, ukupno mijenjano 1 put.
Ristovski i Maroodza su dosta dobro izgledali iako su konstantno branili širok prostor protiv brzih igrača. Nismo ih poziciono vidjeli na šta liče, ali ono drugo poluvrijeme je bilo baš solidno.
-
rimljanin90
- Kontakt:
Mislim da ce se finci pripremar za formaciju s 4 nazad jer smo ih tako nadigrali na kosevu. Moguce onda da cemo poceti s istim sastavom s 3 nazad
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ma legitimno je i jedno i drugo. Tamo mozda bude dobro funkcionisalo s tri malo se spustis u blok da vidimo kako oni izgledaju kad napadju nisu djelovali da imaju neka specijalna rijesenja tu onda Gojkovic moze biti koristan gdje ce oni imati vjerovatno koji korner i ubacaj vise. Sam Zekic je rekao na presu da sve zavisi od razvoja utakmice moze s 3 moze s 4 nazad i isto opet zavisi od karakteristika igraca vise nego do formcije. Al kako god ja vjerujem da mi njih mozemo proci u revansu.rimljanin90 je napisao/la: ↑11 jul 2026, 12:58Mislim da ce se finci pripremar za formaciju s 4 nazad jer smo ih tako nadigrali na kosevu. Moguce onda da cemo poceti s istim sastavom s 3 nazad
-
rimljanin90
- Kontakt:
Svakako mislim da se ljudi previse vezu za formaciju, to se u stvarnoj igri dosta mijenjabordobijeli je napisao/la: ↑11 jul 2026, 13:12Ma legitimno je i jedno i drugo. Tamo mozda bude dobro funkcionisalo s tri malo se spustis u blok da vidimo kako oni izgledaju kad napadju nisu djelovali da imaju neka specijalna rijesenja tu onda Gojkovic moze biti koristan gdje ce oni imati vjerovatno koji korner i ubacaj vise. Sam Zekic je rekao na presu da sve zavisi od razvoja utakmice moze s 3 moze s 4 nazad i isto opet zavisi od karakteristika igraca vise nego do formcije. Al kako god ja vjerujem da mi njih mozemo proci u revansu.rimljanin90 je napisao/la: ↑11 jul 2026, 12:58Mislim da ce se finci pripremar za formaciju s 4 nazad jer smo ih tako nadigrali na kosevu. Moguce onda da cemo poceti s istim sastavom s 3 nazad
- NisamInSajder
- Kontakt:
Smiješno kako neki pričaju o tim famoznim formacijama i u kojim smo momentima igrali koju, u kojoj smo foramciji primili gol itd. Činjenica je samo da smo loše igrali i da odavno nije bila slabija kvaliteta igre u Europskim utakmicama, pogotovo na Koševu. Neki igrači se dižu, neki spuštaju, više po nekoj ljubavi prema određenom igraču nego prema njegovoj kvaliteti igre.
Što se tiče, same utakmice, tanko. Primio si gol iz klasične situacije Intera, loši u presingu, linije su nam bile po 60tak metara udaljene u prvom dijelu presinga i tu si prelagano ispadao. Pojedini igrači smiješni sa svojim hodanjem u tim momentima, Ljajić konkretno. Cimirot ostavljen na vjerometini sam se kretao tu, Eleziu nejasna uloga, pogubljen. Ristovski očajnih odluka, na drugoj strani Maroodza dosta bolje radio svoj posao. Gojković tanak, vidi se da je ispao iz ritma, nema osjećaja. Mikić i Kyeremeh su radili posao koji može jedan igrač raditi i onda nemaš tog drugog špica koji će napadati dubinu biti oko stopera. Vidjelo se i par sistema iz kojih smo kanili napadati i izlaziti iz presinga, ali zakazali su u izvedbi, niti Kuprešak, niti Beganović nisu dobijali lopte u prostor kada su trebali, ili su kasnile lopte za njih ili su im bile date preduge.
Ovakve ekipe se prolaze kući, samim remijem smo zakomplikovali situaciju. Nije da je nemoguće, ali dosta dosta teža situacije.
Što se tiče, same utakmice, tanko. Primio si gol iz klasične situacije Intera, loši u presingu, linije su nam bile po 60tak metara udaljene u prvom dijelu presinga i tu si prelagano ispadao. Pojedini igrači smiješni sa svojim hodanjem u tim momentima, Ljajić konkretno. Cimirot ostavljen na vjerometini sam se kretao tu, Eleziu nejasna uloga, pogubljen. Ristovski očajnih odluka, na drugoj strani Maroodza dosta bolje radio svoj posao. Gojković tanak, vidi se da je ispao iz ritma, nema osjećaja. Mikić i Kyeremeh su radili posao koji može jedan igrač raditi i onda nemaš tog drugog špica koji će napadati dubinu biti oko stopera. Vidjelo se i par sistema iz kojih smo kanili napadati i izlaziti iz presinga, ali zakazali su u izvedbi, niti Kuprešak, niti Beganović nisu dobijali lopte u prostor kada su trebali, ili su kasnile lopte za njih ili su im bile date preduge.
Ovakve ekipe se prolaze kući, samim remijem smo zakomplikovali situaciju. Nije da je nemoguće, ali dosta dosta teža situacije.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Gojkovic ce zavrsit karijeru sledece godine u maju, on ce pomoc malo u pl bh, kad budemo vodili 1-0 protiv jaci ekipa da ga ubaci u 80 minuti kad se vratimo u niski blok, jer on to jedino moze igrat, jer dobro se postavlja igra dobro glavom plus sto je visok, a fizicki je snazan.
Moze pricat ko sta hoce mi smo primili veoma mali broj golova sa marodzom brakicem mujkicem ivanasevucem ristovskim. Pod vodstvom Cvitanovica.
Takodje u ove 4 utakmice smo primili 5 golova i to tri u prvih 15 minuta, uz promasen penal od zrinjskog.
Marodza ivanisevic dizdarevic ristovski
Kupresak adem elez maita mujkic
————————— MIKIC——————
Moze pricat ko sta hoce mi smo primili veoma mali broj golova sa marodzom brakicem mujkicem ivanasevucem ristovskim. Pod vodstvom Cvitanovica.
Takodje u ove 4 utakmice smo primili 5 golova i to tri u prvih 15 minuta, uz promasen penal od zrinjskog.
Marodza ivanisevic dizdarevic ristovski
Kupresak adem elez maita mujkic
————————— MIKIC——————
-
bordobijeli
- Kontakt:
Slazem se s vecinom dobro si objasnio gdje smo imali probleme i tako je bilo nema sta. Al isto tako mi smo bili bolji ovu utakmicu od protivnika koji nije los, posjed 70 % ima li smo pored postignutog gola jos 3/4 jako dobre situacije za gol oni s druge strane nista. Tako da nebi ja bas da je to toliko lose.NisamInSajder je napisao/la: ↑11 jul 2026, 14:33Smiješno kako neki pričaju o tim famoznim formacijama i u kojim smo momentima igrali koju, u kojoj smo foramciji primili gol itd. Činjenica je samo da smo loše igrali i da odavno nije bila slabija kvaliteta igre u Europskim utakmicama, pogotovo na Koševu. Neki igrači se dižu, neki spuštaju, više po nekoj ljubavi prema određenom igraču nego prema njegovoj kvaliteti igre.
Eldin Čengić novi je trener NK Dugopolje!
NK Dugopolje s ponosom objavljuje kako je novi šef stručnog stožera prve momčadi Eldin Čengić.
HVALA
NK Dugopolje s ponosom objavljuje kako je novi šef stručnog stožera prve momčadi Eldin Čengić.
HVALA
Predsjednik NK Dugopolje Mario Smodlaka potvrdio je kako je klub posljednjih mjeseci u pregovorima s više potencijalnih strateških partnera, među kojima i s Ajlom Alimanović, naglasivši da je riječ o potpuno novoj suradnji koja nema direktne veze s FK Sarajevom.
Nek se pripreme navijači Dugopolja za najcrnji scenario, sa ovim nesojima.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
Smatram da je nasa igra bila bar 15% losija radi tako rano primljenog gola. Takodje gol je primljen iz polu sanse. Sto je dodatni teret za ekipu. Tako da je trebalo 25-30 minuta igracima da se dohavizaju. Al i pored toga kontrolisali smo utakmicu cjelo vrijeme.
Moze bit da su finci povukli rucnu smatrajuci da je 0-1 dovoljno za prolaz.
Nesmijemo dozvolit da primimo go u prvih 15-20 minuta, otezavajuca okolnost ponas je ta umjetna trava, nemogu da vjerujem da UEFA dopusta umjetnu travu na euro tekmama
Moze bit da su finci povukli rucnu smatrajuci da je 0-1 dovoljno za prolaz.
Nesmijemo dozvolit da primimo go u prvih 15-20 minuta, otezavajuca okolnost ponas je ta umjetna trava, nemogu da vjerujem da UEFA dopusta umjetnu travu na euro tekmama
Fali u toj priči o Dugopolju još jedna osoba za potpuni ugođaj. 
Ja ako se ne varam mi imamo samo dvije pobjede na Kosevu u Evropi zadnjih 8 godina, Banants i Krajova prošle godine, jbt isto uklet stadion
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- ObjektivnaSApublika
- Kontakt:
i ja mislim da je do stadiona to je nas glavni problem sigurno nisu bili ni igraci,treneri,sd,uprave krivi/krive nego stadion cim ga promjenimo osvojit cemo ligu prvaka
- trunks1946
- Kontakt:
Sto hvala? Ovaj klub će očigledno biti naša filijala kojem ćemo slati naše talente da se kale, isto nam ga dodje ako tako bude.
orde del male
O tome pričamo već dvije godine, a ništa slično se nikada nije dogodilo
Žele razvijati talente? a onda tamo šalju trenera koji je uništio U19 selekciju? zar treba da upropasti još jednu generaciju?možda je može naučiti kako da pravi TikTokove. ali o fudbalu nema pojma.
Žele razvijati talente? a onda tamo šalju trenera koji je uništio U19 selekciju? zar treba da upropasti još jednu generaciju?možda je može naučiti kako da pravi TikTokove. ali o fudbalu nema pojma.
Sumnjam ja da ce oni napasti jer su svjesni da ako prime neki go iz kontre da ga puse. Oni ce nama prepustiti posjed i cekati neku gresku a i da idu do penala.bvsic je napisao/la: ↑10 jul 2026, 21:02Tamo je bitno da prezivimo prvih 45min, jer ce oni sigurno da napadnu maksimalno.
Trebaju nam 2 prava zadnja vezna (Cimi, Meite), Elezi ispred a Ljajic od 45 ili 60min da mi napdanemo. Puno stabilnije smo izgledali sa 4 nazad i ulaskom Meitea.
Ja bi probao Beganovic-Ristovski-Gojkovic-Maroodza i ispred Cimi-Meite
Gojoovic nece igrati sigurno i igrat cemo 4-2-3-1 ili 4-3-3.
Bolja smo ekipa sigurno i to treba da donese i prolaz.
hvala bogu pa je otisao daleko od nas, ubleha koju znam licno, smrce bijelo svaki dan i nikad u zivotu nije fudbal igrao.
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
Trenutno korisnika/ca: NeSamSafetee i 12 gostiju.