Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Kakve su šanse da Mak bude pozvan u U16?

Znaci po objavi na FB od SR-a, Eman Jasarevic ne igra jer je 2007, odnosno mladji, pa će iduce godine igrati u U-20. A sam Eman je izjavio da želi da se individualno sprema tokom ljeta. Miljan, Jan, Livadic, Spahic oni igraju iako su 2007.
Kakvo je to spinovanje o mladjim i starijim sada. Čini mi se da je Savez dobro uradio ovo sa angazovanjem SR da “saradjuju” zajedno, odnosno da on ide za njima i “pere” i “cisti” njihov nerad ili nedostatke, a on dobija promociju stranice zauzvrat. Čestitam na saradnji, mada vi već odavno saradjujete, kao sto sam govorio, neka ste ozvaničili.
To sto nemamo dobroga centra u U-20 odnosno Livadic i Baberovic igraju tu poziciju dok Vreco i neki Spahic sjede, (ne znam ni ko je ovo), to nema veze. Sve je super.
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 11 jul 2026, 20:20, ukupno mijenjano 2 puta.
Sa Makom i Leonom Bosnićem (da je odlučio igrati za nas) mislim da bi se mogli nadati laganom ulasku u A diviziju a ovako gdje se ne zna ni jel Mak pozvan a Bosnić mlađi će igrati za Švedsku ovo ljeto ne vidim da ćemo biti neki favoriti za ulazak u A diviziju. Mislim da ova U16 selekcija ima najmanje šanse da ode u A diviziju, U18 po meni ima najveće šanse jer je po imena talentovana generacija pa ćemo vidjeti kako će to Irhad izbalansirati.
Omerović je prošle godine dobio poziv Ahmeta Pašalića da se priključi kadetskoj reprezentaciji BiH pred kojom je bilo Evropsko prvenstvo B divizije, ali se nije pojavio na pripremama.
A Leon nije nikada ni planirao da igra za BiH, isto kao
Dino Subasic koji sada igra za U-20 Hrvatske, a kada je bio kadet dobio je poziv i BiH i Hrvatske i tako odlučio
A Leon nije nikada ni planirao da igra za BiH, isto kao
Dino Subasic koji sada igra za U-20 Hrvatske, a kada je bio kadet dobio je poziv i BiH i Hrvatske i tako odlučio
-
Helemnejse
- Kontakt:
Pa ne da babo egoista sinu da igra za Bosnu.
Vedran je supak ogroman
Vedran je supak ogroman
U16 spisakSelektor Slaviša Ožegović računa na sljedeće igrače: Alem Elezović (Sloboda Tuzla), Matej Bokur (Igokea), Pavle Damjanović (Igokea), Kenan Jusić (Spars), Edin Maličbegović (Orlovik), Ibrahim Džemić (Realway), Tarik Halilović (Realway),Ali Jašarević (Realway), Kemal Buljubašić (Bayern), Adi Morankić (Baskonia), Mak Omerović (Mega), Asad Bećarević (Mega), Pavle Koprivica (Real Beograd), Ahmed Nuhanović (Dragons), Fatih Prašović (CEBA Rijeka), Džan Prašović (CEBA Rijeka) i Harun Zukić (Vukovi).
Bayern, Baskonia, Mega x2
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
Daj malo Vrecu i Spahica,Baberovic i Livadic su pokazali svoje neznanje 
- marlostanf1eld
- Kontakt:
u16 odlican spisak, odlicna generacija, mora se ciljati ulazak u A diviziju
Zar nije Harun Zukic u Dubaiju, jesu li se ovi zbunili malo?
Zar nije Harun Zukic u Dubaiju, jesu li se ovi zbunili malo?
Zadnja izmjena: marlostanf1eld, dana/u 11 jul 2026, 21:32, ukupno mijenjano 1 put.
Pa jel moguće da su Spahić i Vrećo toliko loši da nemaju mjesta pored jednog od trojca Baberovića/Livadića/Kuridže? Nemamo normalnog visokog igrača u ovoj ekipi.
Strasno sta rade zasada
I Hrelja je klasicni Bh profil igraca poput:Atica,Gegica,Vrabca itd.Nedefinisana pozicija,fizikalije i polovican sut....
I Hrelja je klasicni Bh profil igraca poput:Atica,Gegica,Vrabca itd.Nedefinisana pozicija,fizikalije i polovican sut....
- marlostanf1eld
- Kontakt:
I onda dodje neki roditelj napravi profil ovdje i kaze ti da ne smijes kritikovati ove antitalente.
Zamisli braniti Kuridžu i Baberovića pa to nema nigdjemarlostanf1eld je napisao/la: ↑11 jul 2026, 21:37I onda dodje neki roditelj napravi profil ovdje i kaze ti da ne smijes kritikovati ove antitalente.
Iako su moja očekivanja od U-16 najveća i mislim da trebaju preci barem oni u diviziju A, ipak moram napisati sto vidim na prvi pogled, jače je od mene.Nirton je napisao/la: ↑11 jul 2026, 21:13U16 spisakSelektor Slaviša Ožegović računa na sljedeće igrače: Alem Elezović (Sloboda Tuzla), Matej Bokur (Igokea), Pavle Damjanović (Igokea), Kenan Jusić (Spars), Edin Maličbegović (Orlovik), Ibrahim Džemić (Realway), Tarik Halilović (Realway),Ali Jašarević (Realway), Kemal Buljubašić (Bayern), Adi Morankić (Baskonia), Mak Omerović (Mega), Asad Bećarević (Mega), Pavle Koprivica (Real Beograd), Ahmed Nuhanović (Dragons), Fatih Prašović (CEBA Rijeka), Džan Prašović (CEBA Rijeka) i Harun Zukić (Vukovi).
Bayern, Baskonia, Mega x2![]()
Da zapišem ovdje barem potvrdjene porodične veze, koje na prvi pogled vidim, jer ne mozes izgleda dobiti poziv ako ne zna ti babo nekoga ko zna selektora
•Kemal Buljubašić (Bayern München) — Sin Hasiba Buljubašića, trenera koji radi sa omladinskim Bayerna, trenira i Hodovica
• Fatih Prašović i Džan Prašović (CEBA Rijeka / ranije Ilidža) djeca brata Admira Prašovića (selektora U20 reprezentacije, i trenera KK Bosna itd.)
• Ibrahim Džemić (Realway) — Sin Nedima Džemića, predsjednika kluba KK Realway Sarajevo (i bivšeg igrača/trenera).
• Harun Zukic je prešao u KK Dubai
• Ali Jasarevic je sin Adnana Jašarević (predstavnik KS Kantona Sarajevo) — on je član u UO KS BiH koji je Ozegovica nominovao za selektora.
• Obzirom da je Ozegovic trener u Realway za moj ukus previše igrača Realwaya (Tarik Halilović, Ali Jašarević, Ibrahim Dzemic i Asad Becarevic)
Nemam vise inspiracije ali nastavice se ….
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ovaj s brojem 7 ne mozeigrati ni basket u mahali.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
I sta sad ne treba ih zvati jer su sinovi nekih tamo iako su najtalentovaniji sto imamo? Za Buljubasica i Prasovice se pricalo da su talentovani kad su 10 godina imaliKylian je napisao/la: ↑11 jul 2026, 21:49Iako su moja očekivanja od U-16 najveća i mislim da trebaju preci barem oni u diviziju A, ipak moram napisati sto vidim na prvi pogled, jače je od mene.Nirton je napisao/la: ↑11 jul 2026, 21:13U16 spisakSelektor Slaviša Ožegović računa na sljedeće igrače: Alem Elezović (Sloboda Tuzla), Matej Bokur (Igokea), Pavle Damjanović (Igokea), Kenan Jusić (Spars), Edin Maličbegović (Orlovik), Ibrahim Džemić (Realway), Tarik Halilović (Realway),Ali Jašarević (Realway), Kemal Buljubašić (Bayern), Adi Morankić (Baskonia), Mak Omerović (Mega), Asad Bećarević (Mega), Pavle Koprivica (Real Beograd), Ahmed Nuhanović (Dragons), Fatih Prašović (CEBA Rijeka), Džan Prašović (CEBA Rijeka) i Harun Zukić (Vukovi).
Bayern, Baskonia, Mega x2![]()
Da zapišem ovdje barem potvrdjene porodične veze, koje na prvi pogled vidim, jer ne mozes izgleda dobiti poziv ako ne zna ti babo nekoga ko zna selektora
•Kemal Buljubašić (Bayern München) — Sin Hasiba Buljubašića, trenera koji radi sa omladinskim Bayerna, trenira i Hodovica
• Fatih Prašović i Džan Prašović (CEBA Rijeka / ranije Ilidža) djeca brata Admira Prašovića (selektora U20 reprezentacije, i trenera KK Bosna itd.)
• Ibrahim Džemić (Realway) — Sin Nedima Džemića, predsjednika kluba KK Realway Sarajevo (i bivšeg igrača/trenera).
• Ali Jasarevic je sin Adnana Jašarević (predstavnik KS Kantona Sarajevo) — on je član u UO KS BiH koji je Ozegovica nominovao za selektora.
• Obzirom da je Ozegovic trener u Realway za moj ukus previše igrača Realwaya (Tarik Halilović, Ali Jašarević, Ibrahim Dzemic i Asad Becarevic)
Ko je taj Spahic, igra negdje u Sloveniji, meni nepoznat, nema ni statistika da je tamo nešto pokazao. Vreco je sirovina to znam
-
KockarVicin007
- Kontakt:
Najbolji strijelac btw
Niko nije rekao da ih ne treba zvati, čak sam rekao da imam velika očekivanja od U16, prelazak u diviziju A.marlostanf1eld je napisao/la: ↑11 jul 2026, 21:52I sta sad ne treba ih zvati jer su sinovi nekih tamo iako su najtalentovaniji sto imamo? Za Buljubasica i Prasovice se pricalo da su talentovani kad su 10 godina imaliKylian je napisao/la: ↑11 jul 2026, 21:49Iako su moja očekivanja od U-16 najveća i mislim da trebaju preci barem oni u diviziju A, ipak moram napisati sto vidim na prvi pogled, jače je od mene.
O buljubasicu i prasovicu pričali oni čiji glas se može cuti. Očevi im treneri. Nego o kome će pričati?
Realwaya je ipak previše tu bih miksao još klubova
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.