Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
246
42%
Activision Blizzard
68
11%
Konami
173
29%
CapCom
14
2%
Take-Two
11
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 592

miki_92
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la miki_92 » 26 jun 2026, 11:35

Beli98 je napisao/la:
24 jun 2026, 18:56
Koliko ono mi mucenici na PCu moramo cekat? 2-3 godine?
RDR2 PC verzija je izasla godinu dana nakon konzola
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 01 jul 2026, 22:12

Od 2028. obustavlja se proizvodnja igara na fizičkim diskovima.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 10 jul 2026, 10:51

Black Flag Resynced 60€ :rol: Inače nisam AC fan, ali Black Flag mi je jedna od najdražih igara ikad i toliko sam bio nahajpan za ovaj remaster, al realno nije normalan ko plati 60 eura za ebeni remaster/reciklažu, još u vremenu kad Witcher 3 sa DLCovima + RDR2 možeš dobit za 25€ total.
Jednostavno ne vidim način da platim to ili 80€ za ono woke sranje gta za koje nema još ni gameplaya, a da to ne vidim kao saučensištvo u uništanjavu gaming industrije
fīat iūstitia ruat cælum

vperyod, nikak nazad

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 12 jul 2026, 08:56

GTA VI je "too woke" za fransizu koja je imala DLC pod nazivom The Ballad of Gay Tony LOL

GTA je "woke" fransiza od svog zacetka, parodija Američke kulture i ismijavanje i ljevice i desnice podjednako, crnaca, bijelaca, zutih, LGBT itd.

vjerovatno je zena kao jedan od protagonista kap koja je prelila woke casu, ili to sto ce igra smjestena na Floridi imati gej i trans likove (vjerovatno), stvarno neobicno za Floridu da ima takve likove
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 12 jul 2026, 12:42

miki_92 je napisao/la:
12 jul 2026, 08:56
vjerovatno je zena kao jedan od protagonista kap koja je prelila woke casu, ili to sto ce igra smjestena na Floridi imati gej i trans likove (vjerovatno), stvarno neobicno za Floridu da ima takve likove
Nije problem što će imati takve likove, nego što to neće biti zanimljivi likovi. Nisam radio na igrici, pa ne znam šta nas čeka, ali sudeći po svemu što smo vidjeli i čuli od Rockstara, mogu pretpostaviti da nas čeka neki trans sporedni lik, sa teškom pričom o social injustice i šta već ne.. bili su drag queen NPCovi u GTA5, pa su pod pritiskom woke brigade uklonjeni iz enhanced verzije jer, pazi ovo: Izgledom su izazivali transfobiju u ljudima, koji bi ih posebno targetirali. (?)
The original piece by Carolyn Petit that sparked the Out Making Games open letter argued that the trans sex worker NPCs were designed in a way that seemed calculated to appeal to transphobic players — garish makeup, prominent bulges, designed to seem "ridiculous and repulsive" — essentially suggesting they were engineered to be targets that certain players would relish killing specifically because they were trans.
Onda
"Bloomberg reported that Rockstar is asking its scriptwriters to be less offensive towards transgender people and other minorities, who used to be frequent targets of jokes in previous games."
In 2024, Take-Two's annual report explicitly championed progressive causes — supporting Pride rights, minority scholarships, and social justice initiatives.
Što je, kao što sam spomenuo, jedan patern koji se vidi još od GTA5/Online updatea.
slika
And earlier this month, Kirsty Cloud took to Twitter to note that “Rockstar appears to have disabled the trans caricatures or ‘drag queens’ from spawning outside Cockatoos.”
“The models still exist in Director Mode at the moment, but their dialogue options have been removed (presumably this means protagonist dialogue lines to these NPCs about using hormones etc are therefore unused now too),” Kirsty added.

Rockstar hasn’t acknowledged the changes but it comes after an open letter was sent to the company asking them to “remove transphobic elements” from the GTA games by Out Making Games, a UK-based advocacy group for LGBTQ+ people working in the games industry.
GTA je "woke" fransiza od svog zacetka, parodija Američke kulture i ismijavanje i ljevice i desnice podjednako, crnaca, bijelaca, zutih, LGBT itd.
Znači nije problem ovo, nego je problem što očito odstupaju od ovoga.. Čovječe pa u GTA Trilogy bukvalno uklonili konfederativnu zastavu sa majice Phil Cassidya i zamijenili mrtvačkom glavom :rol: Lik koji je bukvalno osmišljen kao white supremacist i retardirani rednek

Al na stranu sve, samo sam rekao da je pljačka tražiti 80€ bez da uopšte pokažeš gameplay. Znam da je to rockstar effect i da će ljudi opet uzimat, al nek mi puše qrac eto. To je sve :D
fīat iūstitia ruat cælum

vperyod, nikak nazad

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: AshburtonG, s4mke i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []