FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
83
18%
2. Borbu za Evropu
185
39%
3. Sredinu tabele
84
18%
4. Borbu za opstanak
118
25%

Ukupno glasova: 470

imekorisnicko
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la imekorisnicko » 14 jul 2026, 15:57

Anpa je napisao/la:
14 jul 2026, 15:48
imekorisnicko je napisao/la:
14 jul 2026, 15:40
Ramirez je napisao/la:
14 jul 2026, 15:38
Imali smo trenere koji su imali strasne CV papire,a nikad gori nismo bili tako da sacekati treba sa zakljuccima za ovog momka
Postoji 0.1% šanse da smo dobili dragulja,ali čak i u tom slučaju nema opravdanja za njegovo dovođenje. Kojom logikom je ovaj čovjek doveden?
Motivacija je navedena u postu koji je klub objavio.
S druge strane, u cilju transparentnosti, treba provjeriti da li postoje neke poveznice izmedju agencije koja ga zastupa i ljudi koji su ga odabrali. Nije mi jasno na koji nacin su dosli do njega.
Kakva motivacija? Chatgpt sastavio tekst. Koja je vizija kluba i kako se ovaj čovjek u nju uklapa?
U tom istom tekstu piše da se on svojim iskustvom uklapa u vizije kluba,a on ima adekvatno iskustvo samo iz druge Litvanske lige gdje je uspio boraviti na sredini tabele. Možda je naša vizija upravo to,da ispadnemo,ali da budemo stabilni drugoligaš.

Realnost je da je ovo neka ublehaška priča,ne nužno ni neki lopovluk, vjerovatno neka slična slična arapima i onom treneru,dakle jedno veliko ništa što će ispuhat za mjesec.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 14 jul 2026, 15:58

Evo ide i Prokop najvjerovatnije... Babaluk, Efendić, Prokop, Nastić, Aleksa... Nastavi niz...

A dolazi vjerovatno Ovčina.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 14 jul 2026, 16:00

Levin je napisao/la:
14 jul 2026, 15:58
Evo ide i Prokop najvjerovatnije... Babaluk, Efendić, Prokop, Nastić, Aleksa... Nastavi niz...

Odakle ovo za Prokopa i Pejica?

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 14 jul 2026, 16:01

Jako mi je žao Prokopa, ali očito je plata problem, hvala mu na sporazumnom raskidu i neka se Holanđani ugledaju na njega
Željezničar za život cijeli!

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 14 jul 2026, 16:02

Meridian je objavio za Prokopa, ako ode i Pejic to je lose bas, njih dvojica su mogli bas dat ruke u ovom jadu
Curva Sud

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 14 jul 2026, 16:03

ELDIABLO20 je napisao/la:
14 jul 2026, 16:00
Levin je napisao/la:

Za dominika je završeno :
"Olympiacos Nicosia has reached an agreement with Dominik Prokop, according to information on our website."

Hvala mu.

Za Aleksu i Nastića lično očekujem u narednim danima. Ne možemo mi to plaćati.

kvrgastrga
Kontakt:

Post Postao/la kvrgastrga » 14 jul 2026, 16:10

Bajroni je napisao/la:
14 jul 2026, 12:41
Levin je napisao/la:
14 jul 2026, 12:18
irfo je napisao/la:
14 jul 2026, 12:16

E vala su dobro ludi ovi u odboru ako su ga platili
Ne mora značiti da smo ga mi platili uopšte...
Agencija platila da bi mu u CV pisalo da je bio trener nekog kluba iz BiH. Jer osim toga sto govori spanski perfektno nema drugih referenci.
Ako je platila agencija koja ce istovremeno imati i igrace u klubu, onda je logicno da ce cilj za ovu sezonu prvo biti afirmacija tih igraca, pa onda rezultat.

Sistem je vec vidjen u Prijedoru, cini mi se da su i akteri isti, iste sponzore imamo, tj isti je ‘investitor’.

Prijedor se i nije baš usrecio s ovim sistemom, iako je agencija dobro prosla.

Ja da botujem za aktuelnu upravu, odbornike i komitete, radije bih forsirao pricu da je klub platio odstetu, nego neka agencija. Ono kao ‘eto kako ljudi dobro rade, vec su sanirali mirvicev belaj i jos imaju para da kupe talentovanog trenera iz druge litvanske lige’
Zadnja izmjena: kvrgastrga, dana/u 14 jul 2026, 16:10, ukupno mijenjano 1 put.

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 14 jul 2026, 16:10

E ovo je vec katastrofa… Prokop i Pejic su nam bili jedini od sredine sto valja (osim Sosica i Hodzica koji se jos oporavlja)… sad sam jos troduplo zabrinutiji… Boze sacuvaj..

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 jul 2026, 16:13

Hocemol imat igraca za prvih 11?

Juka Tanovic opet izigrava Misimovica i dovodi nepoznate trenere, iza saradnje sa Arapima je ostao Jaber a sta li ce ostati iza ovog španca?
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 14 jul 2026, 16:14, ukupno mijenjano 1 put.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 14 jul 2026, 16:14

Levin je napisao/la:
14 jul 2026, 16:03
Levin je napisao/la:

"Olympiacos Nicosia has reached an agreement with Dominik Prokop, according to information on our website."

Hvala mu.

Pejic i Nastic ne opravdavaju platu za koju igraju. Steta Prokopa, dobar igrac. Da je kako jos bar dvojice holandjana se rijesit.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 jul 2026, 16:15

Najveca ubleha je ovo neopravdavaju platu, tako se i Dangi sralo pa otjerase covjeka i dovedose skupljeg a puno losijeg.
Bagra nesposobna.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 14 jul 2026, 16:15

KORRO je napisao/la:
14 jul 2026, 15:11
AhmedNurudin je napisao/la:
14 jul 2026, 13:00
KORRO je napisao/la:
14 jul 2026, 12:12

Jedan od placenika si ti ,uz to da si najveci glupan medju njima...... Sve ti pratis,skrinas,komentarises...... E ako ti ovi donesu rezultat,ja cu biti drugi Vladimir Srebrov u SA,ako upste znas ko je taj covjek.
Oprostite gospoDŽO zaista nisam imao namjeru da vam udarim na posao iz snova. Boravite u svoja 4 zida i iznosite laži o Klubu za koji ja navijam. Za pogoršanje simptoma agorafobije postoje lijekovi. Što se tiče toga da sve pratim, naravno da pratim i to vam evidentno smeta, naravno da puno stvari i skrinam, ko se zamjeri mom Klubu zamjerio se i meni. Ne komentarišem nigdje, osim ovdje, javno ne, nek vas pere paranoja i dalje. A zašto dosta tih stvari radim, radim samo iz razloga što sistematski tvoji poslodavci i ostali uništavaju ovaj Klub, živim za dan kad će svako odgovarati za štetu koju je Željezničaru nanio, pa možda tu bude i ova famozna odšteta za Davida Musleru. Vidjet ćemo.

"E ako TI ovi donesu rezultat,ja cu biti drugi Vladimir Srebrov u SA,ako upste znas ko je taj covjek." - Ako donesu rezultate, donijet će ih sigurno MENI i mnogim navijačima Željezničara širom svijeta jer se radujemo svakom pozitivnom trenutku Željezničara, a to da će tebi donijeti čir i nagon za povraćanjem hoće sigurno.

A što se tiče Mladena Nikolića, zaista ne znam ko je, ne čitam ja ništa....ŠEĆER STIG'O BOLAN/BONA ;)
Eeee moj djecace,nemas ti godina zivota,koliko ja utakmica,samo na Grbavici,drzi se ti tate Cubele i njegovih "ahbaba"..... A doci ce kraj i vama ,kao i onim prije vas.
Ako je tako za utakmice na Grbavici meni je drago, ali nešto sumnjam. Što se Ćubele tiče, nigdje oni od mene pozitivnu ocjenu nisu dobili osim što sam rekao da je teško preuzeti Klub u situaciji u kakvoj smo bili i još uvijek smo. Ovaj igrački egzodus ti to potvrđuje. A što se kraja svima tiče, ja se nadam da će svako zlo oko Željezničara nestati, jedno je nestalo nedavno a ostala vidjet ćemo da li su zla i kada će nestati.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 14 jul 2026, 16:16

Sve su to ocigledno skupi igraci koji su dosli zimus kad je Mirvic obecavao kule i gradove a nasi trosili

KORRO
Kontakt:

Post Postao/la KORRO » 14 jul 2026, 16:16

SamLake je napisao/la:
14 jul 2026, 15:44
KORRO je napisao/la:
14 jul 2026, 15:40
SamLake je napisao/la:
14 jul 2026, 15:37

Tebi mirva sve to yebo piCHko plaćenička
BOLI ,AAAAAA E KLOSARU NESPOSOBNI
Vidimo kome smeta pa se nadovezuje, teška istina ha? HAHAHAHAHAHAAHAH
PA GLUPANE TI SI SE MENI NAKACIO PRVI HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 14 jul 2026, 16:17

bhsport je napisao/la:
14 jul 2026, 16:15
Najveca ubleha je ovo neopravdavaju platu, tako se i Dangi sralo pa otjerase covjeka i dovedose skupljeg a puno losijeg.
Bagra nesposobna.
100%!

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 14 jul 2026, 16:20

Levin je napisao/la:

E ovo je zaista katastrofa u najavi, ni najmanje nije obećavajuće. Zar je moguće da smo u tolikom finansijskom problemu? Iskreno svašta sam vidio, ali da igrač odrađuje pripreme a da ima drugi angažman dogovoren uporedo to baš nisam viđao. Zar se baš toliko plata duguje? Očajan zimski prelazni rok, van naših gabarita. Aleksa Pejić i Prokop su igrači koji imaju mjesta u prvoj postavi, što se Nastića tiče njegov odlazak možemo preživiti. Lijevo su Alić i Memišević a stopera ćemo valjda još jednog naći...Ako Pejić ode pogotovo će biti problem jer nemamo takvog igrača u sredini. Baš teška situacija.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 14 jul 2026, 16:20

Meni je zanimljivo da se svi igrači tjeraju čak i oni koji nisu igrali ili su igrali malo a da ne tjeramo Miloševića koji je igrao bio najgori.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 14 jul 2026, 16:21

irfo je napisao/la:
14 jul 2026, 16:14
Levin je napisao/la:

Hvala mu.

Pejic i Nastic ne opravdavaju platu za koju igraju. Steta Prokopa, dobar igrac. Da je kako jos bar dvojice holandjana se rijesit.
Pejić nam je najbolji igrač.
Nastić ništa nije pokazao, tako da nema štete, a Prokopa ćemo teško nadoknadit, doduše nisu ga znali ni iskoristit pokušaji od trenera.
Željezničar za život cijeli!

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 14 jul 2026, 16:23

irfo je napisao/la:
14 jul 2026, 16:14
Levin je napisao/la:

Hvala mu.

Za Pejića se ne bih čak ni složio samo što sad nemamo para za njega. Kad bi pristao na neko smanjenje vrijedilo bi ga zadržati jer takvog nemamo trenutno. Što se tiče Nastića majke mi meni isti Troupee a plata više nego za dvojicu Troupee-a.

Valjalo bi se riješiti Konigsa i Ismaila. Ismaila čisto zbog toga što imamo već pokrivenu tu poziciju.

blap
Kontakt:

Post Postao/la blap » 14 jul 2026, 16:33

MukiBek je napisao/la:
14 jul 2026, 16:20
Meni je zanimljivo da se svi igrači tjeraju čak i oni koji nisu igrali ili su igrali malo a da ne tjeramo Miloševića koji je igrao bio najgori.
:urnebes:

On se usutio. Zavukao se ispod sudopera. 29 utakmica, jedna asistencija. Pet oduzetih lopti. :urnebes:
AMAR OSIM

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ajntrahtrier, Anpa, knoa, Stanceski, voltron30 i 52 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []