Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
I bas dobar naslov sam vidio prije neki dan
“Sve vise klubova i trenera a sve manje igrača košarke u BiH”
Objasnjava lijepo tekst tu su klubovi, treneri, od kojih neki postoje samo da budu nakačeni na budžete, pa roditelji koji mjesečno plaćaju članarine da bi djeca trenirala. Pa kampovi, dodarni treninzi, statistike, MVP priznanja, highlight videi i objave po društvenim mrežama – a na kraju često ispadne ništa. Prvo se pozivaju uvijek “isti”, a ti “isti” neće uvijek da se odazovu. Onda ide drugi krug pozivanja, kad odbiju “isti”, mogu koji bilo.
Moramo biti svjesni da je ovo je nova generacija djece koja više vremena provodi online nego na igralištu. Treba bas biti izazovan u sportu i uspješan da bi dijete željelo se time baviti. Vjerujem da sada svi žele biti Bajraktarevic, Alajbegovic, Dedić….(uspješni su)
Roditelji zbog obaveza nemaju vremena da ih stalno voze na utakmice i treninge, a mnogima je postalo i preskupo finansirati kompletnu „košarkašku avanturu“ – opremu, članarine, treninge, kampove, turnire i putovanja.
Zato nije ni čudo što mnogi odustanu prije nego što stignu do seniorskog nivoa, a raspada se već prije juniorskog uzrasta, pubertet, ljubav, društvo, a sto da trenira kad svi znaju šta se na kraju cijeni vise od rada.
Naravno, žao je meni sve to, ali moramo biti realni.
Ili će se nešto mijenjati ili ćemo morati pod ovolikim opterećenjem jedno vrijeme potonuti pa plivati prema površini godinama da ponovo isplivamo
P.S. Ne odnosi se samo na reprezentacije ali sam smatrao tekst prigodnim, jer veliki broj neodazivanja jednako muških i ženskih igrača ove godine smatram vise nego alarmom
“Sve vise klubova i trenera a sve manje igrača košarke u BiH”
Objasnjava lijepo tekst tu su klubovi, treneri, od kojih neki postoje samo da budu nakačeni na budžete, pa roditelji koji mjesečno plaćaju članarine da bi djeca trenirala. Pa kampovi, dodarni treninzi, statistike, MVP priznanja, highlight videi i objave po društvenim mrežama – a na kraju često ispadne ništa. Prvo se pozivaju uvijek “isti”, a ti “isti” neće uvijek da se odazovu. Onda ide drugi krug pozivanja, kad odbiju “isti”, mogu koji bilo.
Moramo biti svjesni da je ovo je nova generacija djece koja više vremena provodi online nego na igralištu. Treba bas biti izazovan u sportu i uspješan da bi dijete željelo se time baviti. Vjerujem da sada svi žele biti Bajraktarevic, Alajbegovic, Dedić….(uspješni su)
Roditelji zbog obaveza nemaju vremena da ih stalno voze na utakmice i treninge, a mnogima je postalo i preskupo finansirati kompletnu „košarkašku avanturu“ – opremu, članarine, treninge, kampove, turnire i putovanja.
Zato nije ni čudo što mnogi odustanu prije nego što stignu do seniorskog nivoa, a raspada se već prije juniorskog uzrasta, pubertet, ljubav, društvo, a sto da trenira kad svi znaju šta se na kraju cijeni vise od rada.
Naravno, žao je meni sve to, ali moramo biti realni.
Ili će se nešto mijenjati ili ćemo morati pod ovolikim opterećenjem jedno vrijeme potonuti pa plivati prema površini godinama da ponovo isplivamo
P.S. Ne odnosi se samo na reprezentacije ali sam smatrao tekst prigodnim, jer veliki broj neodazivanja jednako muških i ženskih igrača ove godine smatram vise nego alarmom
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Nista od cetvrtfinala za nas. Island dobio Portugal
Moraju dobiti 10 razlike, sto je vjerovatno naucna fantastika...
Tu je i kombinacija da Kosovo pobjedi Portugal onda može bilo kakva pobjeda
, što je još teže nego da mi pobjedimo 10+ razlike.
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Jel ovaj Subasic kod ujki sin Edisa Subasica?
- marlostanf1eld
- Kontakt:
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Al smo patriote u pm. Iako ne znam sta da mu kazem,covjek gleda sta je najbolje za njegovo dijete. Ko bi se j3bavao s ovim nasim pitagorama.
Ma ko mu **be Maju (mutter) nikad nece zaigrati za seniore a realno nema mjesta ni kod nas na pozicijama 1-2Mocvara1991 je napisao/la: ↑14 jul 2026, 20:08Al smo patriote u pm. Iako ne znam sta da mu kazem,covjek gleda sta je najbolje za njegovo dijete. Ko bi se j3bavao s ovim nasim pitagorama.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
U-18, danas objavljeno
Pripreme su premještene sa Vlašića na Ilidžu
Selektor Tinjak dao je izjavu:
"Svi žele pokušati izboriti A-diviziju, svi imaju ambicije pa i mi, sigurno.Način na koji radimo daje nam za pravo da se nadamo dobrom rezultatu".
KLUBOVI IZ BOSNE I HERCEGOVINE (9)
KK Borac (2)
* Marko Tomić
* Srđan Kurtović
KK Spars (2)
* Danis Durmić
* Zinadin Bešlagić
KK Igokea (1)
* Mićo Milovanović
KK Bosna (1)
* Drago Božić
KK Orlovik (1)
* Edin Preldžić
HKK Mostar (1)
* Robert Grizelj
KK Realway (1)/ KK Dubai
* Halid Šipković
KLUBOVI IZVAN BOSNE I HERCEGOVINE (6)
Njemačka (3)
München Ost
* Dženis Hodović
Porsche BBA Ludwigsburg
* Armin Pivac
Paderborn Baskets
* Muhamed Briština
Hrvatska (1)
Cedevita Junior
* El Emin Mešić
Srbija (1)
Spartak Subotica
* Malik Skalonjić
Ujedinjeni Arapski Emirati (1)
Dubai Basketball
* Imran Subašić
Pripreme su premještene sa Vlašića na Ilidžu
Selektor Tinjak dao je izjavu:
"Svi žele pokušati izboriti A-diviziju, svi imaju ambicije pa i mi, sigurno.Način na koji radimo daje nam za pravo da se nadamo dobrom rezultatu".
KLUBOVI IZ BOSNE I HERCEGOVINE (9)
KK Borac (2)
* Marko Tomić
* Srđan Kurtović
KK Spars (2)
* Danis Durmić
* Zinadin Bešlagić
KK Igokea (1)
* Mićo Milovanović
KK Bosna (1)
* Drago Božić
KK Orlovik (1)
* Edin Preldžić
HKK Mostar (1)
* Robert Grizelj
KK Realway (1)/ KK Dubai
* Halid Šipković
KLUBOVI IZVAN BOSNE I HERCEGOVINE (6)
Njemačka (3)
München Ost
* Dženis Hodović
Porsche BBA Ludwigsburg
* Armin Pivac
Paderborn Baskets
* Muhamed Briština
Hrvatska (1)
Cedevita Junior
* El Emin Mešić
Srbija (1)
Spartak Subotica
* Malik Skalonjić
Ujedinjeni Arapski Emirati (1)
Dubai Basketball
* Imran Subašić
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 14 jul 2026, 21:33, ukupno mijenjano 2 puta.
Nije ni hrvatski savez nista bolji od naseg niti je njihova kosarka ispred naseMocvara1991 je napisao/la: ↑14 jul 2026, 20:08Al smo patriote u pm. Iako ne znam sta da mu kazem,covjek gleda sta je najbolje za njegovo dijete. Ko bi se j3bavao s ovim nasim pitagorama.
Imamo i bolju ligu i bolju repku a igokea i bosna su prosle sezone 3 puta bili jaci od bilo kojeg hrvatskog tima
Tinjak je zasad prekrizio 2 najlosija igraca, sto daje neku nadu da ce povesti 12 najboljih. Otpast ce jos jedan visoki od 6 koliko ih trenutno ima (pretpostavljam da su Pivac i Tomic sigurni, mozda i Bristina). Volio bih da to bude Kurtovic, ali mislim da ce odluka pasti na Durmica ili Mesica. Otpast ce i minimalno jedan od trojice playmakera (Beslagic, Bozic, Grizelj), te moguce Hodovic. Samo da na kraju ne prekrizi Sipkovica ili Skalonjica, sto bi bila katastrofalna odluka, a toga se malo pribojavam...
- RollingPaper
- Kontakt:
Jest se vala i usrecio. Ne zna se ciji je gori savezMocvara1991 je napisao/la: ↑14 jul 2026, 20:08Al smo patriote u pm. Iako ne znam sta da mu kazem,covjek gleda sta je najbolje za njegovo dijete. Ko bi se j3bavao s ovim nasim pitagorama.
Za vikend će se održati dvije pripremne utakmice za U18 u petak i subotu od 18.30 sati u dvorani Hrasnica. Ulaz slobodan.
Protivnik će biti Austrija, koja nastupa u A-diviziji, a vrši svoje zadnje pripreme u Sarajevu.
To će biti posljednje provjere pred odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se od 24. jula do 2. augusta održati u Rijeci i Opatiji (Hrvatska).
Protivnik će biti Austrija, koja nastupa u A-diviziji, a vrši svoje zadnje pripreme u Sarajevu.
To će biti posljednje provjere pred odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se od 24. jula do 2. augusta održati u Rijeci i Opatiji (Hrvatska).
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Sandro Kulenovic koji je igrao za Dinamo mu je blizi rodjak.Mocvara1991 je napisao/la: ↑14 jul 2026, 20:08Al smo patriote u pm. Iako ne znam sta da mu kazem,covjek gleda sta je najbolje za njegovo dijete. Ko bi se j3bavao s ovim nasim pitagorama.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
u18 imaju bas tesku grupu, ove godine jako kompetitivna u18 B divizija.Kylian je napisao/la: ↑15 jul 2026, 07:01Za vikend će se održati dvije pripremne utakmice za U18 u petak i subotu od 18.30 sati u dvorani Hrasnica. Ulaz slobodan.
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Sandro je rodjen u Zagrebu,iako mu je otac Biscanin. Ali bitna je razlika da je Sandro rodjen i odrastao u Hrvatskoj,igrao za sve njihove omladinske selekcije i nema nikakvih dodirnih tacaka s BiH i BH nogometom osim da mu je otac iz Bihaca. A ovaj mali je rodjen u Bihacu,prosao sve kategorije u ocevom klubu Bosna XXL i onda se ispalio za njihovu reprezentaciju. Nesto ne vjerujem da nije bilo poziva iz BiH. Edis je sigurno dobar kosarkaski strucnjak,ali mislim da se i u kosarci ponavlja da nasi igraci prihvataju poziv nasih reprezentacija samo kad vide da ih druge repke nece,pa daj sta das.marlostanf1eld je napisao/la: ↑15 jul 2026, 07:06Sandro Kulenovic koji je igrao za Dinamo mu je blizi rodjak.Mocvara1991 je napisao/la: ↑14 jul 2026, 20:08Al smo patriote u pm. Iako ne znam sta da mu kazem,covjek gleda sta je najbolje za njegovo dijete. Ko bi se j3bavao s ovim nasim pitagorama.
Danas Island-BiH
Očekivani spisak Austrijske reprezentacije U-18 (bili su U-16 -2024.)
1. Mirza Bajramovic
2. Armin Kapic
3. Eris Javaragic
4. Lenny Benczak
5. Sean Reif
6. Jelani Grissett
7. Francis Chavez
8. Hannes Muller
9. Leo Manukian
10. Jonas Mendl
11. Georg Renner
12. Kilian Witzmann
Sad sam se sjetio kada je Austrija 2024 izborila ulazak u A diviziju i osvojili 2. mjesto u B diviziji predvodio ih je Imran Suljanović, bio je nevjerovatan možda čak i MVP, ali definitvno u TOP 3 igrača tog prevnestva, inače sin našega Ramiza Suljanovića. Imran ima i starijeg brata, Omer Suljanović, koji je također košarkaš. Ali čini se da ta ekipa Austrije ne igra ove godine U-20 ove godine, šteta
https://****/sport/kosarka/sinovi- ... hatgpt.com
1. Mirza Bajramovic
2. Armin Kapic
3. Eris Javaragic
4. Lenny Benczak
5. Sean Reif
6. Jelani Grissett
7. Francis Chavez
8. Hannes Muller
9. Leo Manukian
10. Jonas Mendl
11. Georg Renner
12. Kilian Witzmann
Sad sam se sjetio kada je Austrija 2024 izborila ulazak u A diviziju i osvojili 2. mjesto u B diviziji predvodio ih je Imran Suljanović, bio je nevjerovatan možda čak i MVP, ali definitvno u TOP 3 igrača tog prevnestva, inače sin našega Ramiza Suljanovića. Imran ima i starijeg brata, Omer Suljanović, koji je također košarkaš. Ali čini se da ta ekipa Austrije ne igra ove godine U-20 ove godine, šteta
https://****/sport/kosarka/sinovi- ... hatgpt.com
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Trebali bi iz ove grupe ispasti jos Hodovic i Beslagic. Nadam se da treci nece biti Mesic, jer me impresionirao sa svojom odbranom i pokretljivoscu u Cedeviti, a vidim da je momak skoro 2010. godiste. Ruke do koljena i bas dobar profil.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.