Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Re: Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema
I Spanija i Francuska su izisli u identicnoj formaciji 4-2-3-1. Prvo,dva vezna Tchou i Rabiot nisu dorasli Ruizu i Rodriju. Drugo, ova trojka francuskih zvjezdica Olise-Dembele-Barcola nisu ucestvovali u pomaganju veznom redu ni u kreaciji napada ni u branjenju,a o Mbappeu da ne govorim,taj ne igra odbranu da gori sve. Pogledati kako su Olmo,Baena i Yamal igrali i spustali se pomagati veznim igracima,stvarajuci visak i totalnu dominaciju na sredini terena,pa cak i Oyarzabala se vracao na svoju polovinu kod iznosenja lopte. Sinoc su u Spaniji svi igrali sve,a francuske zvjezdice su drkale kitu. Spanija je prije svega timska ekipa i prioritet je tim,a to se vidjelo i kod penala kad Lamine prepusti penal Oyarzabalu ,jer je pretrpio tezak start i svoj ego je sklonio u stranu. Da je bio penal za Francuze rat bi ispao ko ce sutirati. Pedri ulazi s klupe i suti,a Cherki i ne znam koji jos ono igrac danima u medijima padaju u depresiju jer nemaju ocekivanu minutazu,Mbappe kritikuje saigrace.... Au revoir Ballon d Or. Hahahaha
Zadnja izmjena: Mocvara1991, dana/u 15 jul 2026, 10:17, ukupno mijenjano 2 puta.
- Bazinga12345
- Kontakt:
Nije tacno da nisu igrali, sta si ti gledo. Problem je sto su spanci prokupitali sredinu, i sto izmedju linija napada i sredine zjapilo prazno 20 metara, to je nedopustivo. Ova 4 izadju u presing a ostlaih 6 gleda. A po gubitku lopte spanije odmah su se isla udvajanja na Oliseu, i sprecavanja prptoka lopte. Znali su kako treba igrati i tako su igrali. Frqncuzi nisu napali dva puta preko lijeve strane i tp tel kad je Olise izaso pa se Cherki dole spustio. Bekovi francuske nisu ni smjeli duboko jer gubitak lopte to je odmah propuh nazad, nema ko zatvoriti. Pa zato mislim da bi trpjics u vezi bila puno stabilnija, manje bi imali sansi ali stabilnije za ovaj nivo.
Ma cime ce ga smirivati, dopustaju mu sve. To gofno je trebalo dosad 2 puta biti na hladjenju dok je SP.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Španija odigrala taktički maestralno sinoć. Pojeli sredinu terena. Odvojili Francuzima napad od veznog reda, pustili ih da se razlete, da idu 1 na 1, odnosno 1 na 2, udvajanje radili čitavu utakmicu, zatvorili ih, čekali mudro. Odigrali čvrsto i iskusno. Vidi se zašto su osvojili Evropsko prvenstvo. Imaju znanje i iskustvo.
Todos con la Roja
Todos con la Roja
-
sportskimarketing
- Kontakt:
fali igrac kao pogba u veznom redu francuske. fudbalski nepismen vezni red imaju
Gdje nam je Goretzka nestao?
Da ipak nije otisao kod psihijatra da se lijeci?
Da ipak nije otisao kod psihijatra da se lijeci?
Hoće to kada čitate goretzku i slične panjeverio_Ferdy88 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 08:22Ti ko da si od jučer na forumu![]()
Tako je bilo i kad je Španija kiksala prvu u grupi, samo se vratiti i pročitati šta se pisalo![]()
Rajaz je napisao/la: ↑05 jul 2026, 01:17Ovu Francusku niko nije napao na prvenstvu. Španija će im prvo sakriti loptu, a onda im testirati i odbranu. Pitanje je hoće li zabiti jer su tupi u napadu bez Nica.Elrond je napisao/la: ↑05 jul 2026, 00:02Ma puci ce ovaj bunker bar jednom.
Ali ovo je dokaz da se Francuska nece bas prosetati do finala. Na stranu monstruozan napad, ova ekipa itektako ima limitiran ostatak sastava, pogotovo vezni red.
A nisam bas siguran da ce ova cetvorica naprijed funkcionisati protiv Maroka, a pogotovo ne protiv Spanije.
Pored pravih fudbalskih znalacaRajaz je napisao/la: ↑11 jun 2026, 16:01Francuska naravno može do kraja, ali im je vezni red daleko od nivoa ovih najjačihsljivo je napisao/la: ↑11 jun 2026, 15:03Pvo sto sam upratio prijateljskih Engleska najjaca, bas su defanzivno stabilni, a takve ekipe doguraju daleko. Portugal i Francuska indijanci, pojaki ali indijanci. Brazilce nisam ni gledo, a Argentina je vjerujem ko Engleska, al sa nijansu slabijom ekipom. Ne znam ko se s kim moze sastati ali izmadju Engleske, Spanije, Francuske i Argentine bih trazio prvaka.
N'Golo Kante
Manu Kone
Adrien Rabiot
Aurelien Tchouameni
Warren Zaire-Emery
baš tanko
- napoleon72
- Kontakt:
Nikad to za finale ne mozes reci. 2014. u polufinalu Njemacka dala 7 Brazilu, Argentinci jedva na penale, pa ih samo Higuainova ocajna zavrsnica sprijecila da uzmu SP.Elrond je napisao/la: ↑15 jul 2026, 08:53Spanija je toliko dominantna sinoc bila, ubila je i Francusku i ovu utakmicu veceras.
Ono, ko god prodje veceras, teski je ausajder.
Finale ce isto biti jednosmjerna utakmica.
Pravo finale je bilo sinic i vidjelu smo koja ekipa i koji stil je bolji.
Argentina ili Engleska ce u finale, samo iz razloga jer im je zdrijeb to omogucio.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Jedini koji može večeras izbaciti Engleze je Pickford
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
- Romagnoli13
- Kontakt:
Fascinantno je kako se glorifikuje ekipa koja nema bitan trofej već 60 godina. A s druge strane degradira ekipa koja ima takvih 5 u zadnjih 7 godina.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Preveliki kiks je onaj penal, na onakav glup nacin, na ovom nivou. Hajd da igras protiv Egipta, ali protiv Spanije napraviti onako glup penal je za izbacivanje iz reprezentacije.sljivo je napisao/la: ↑15 jul 2026, 10:08Mozda majbolja takticka izvedba neke repke sto sam gledo.
Desamp je pogrijesio sto je igrao sa 4 ofanzivca, da je igrao sa tri i gratis igracem sredine, Francuska bi mnogo bolje prosla. Al prema dosadasnjem nije mogao drugacije. Bi bi razapet ds je i tu ispo.
Nije to ni bilo strasno do penala, nakon penalamsu poceli pucati po savovima.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Por Malvinas, por el Diego, por la última de Leo, Argentina, quiero verte bicampeón…
Veceras GOAT kara vjecite chokere Engleze. Veceras Engleska bez dva najbolja igraca do sada. Hey Jude je ozljedjen,a zica je presjecena hahaha
Veceras GOAT kara vjecite chokere Engleze. Veceras Engleska bez dva najbolja igraca do sada. Hey Jude je ozljedjen,a zica je presjecena hahaha
Englezi veceras za spas fudbala. Za pravdu. Za istinu. Tesko ce biti protiv sudija ali ne i nemoguce.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
I to pazi jedini je Pickford taj koji ih može izbaciti, a nikako najbolji igrač mundijalaRomagnoli13 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 10:55Fascinantno je kako se glorifikuje ekipa koja nema bitan trofej već 60 godina. A s druge strane degradira ekipa koja ima takvih 5 u zadnjih 7 godina.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Engleska je vrlo dobra ekipa, ali puna igrača sa manama. Nije to nikakav mašinerija bez mane pobogu. Kane i Jude ih vuku kroz ovo prvenstvo. To je istina jedina.Rajaz je napisao/la: ↑15 jul 2026, 11:04I to pazi jedini je Pickford taj koji ih može izbaciti, a nikako najbolji igrač mundijalaRomagnoli13 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 10:55Fascinantno je kako se glorifikuje ekipa koja nema bitan trofej već 60 godina. A s druge strane degradira ekipa koja ima takvih 5 u zadnjih 7 godina.![]()
S druge strane je ekipa koja igra pravi takmicarski fudbal, koja još uvijek ima igrača koji ima više magije i mozga nego svi engleski igraču u historiji.
Ovdje se pričalo ovako i o setanju Fraancuske kroz turnir. Jer Spanija igra sporo i nemaju pravog napadača, dok su Olise i Mbappe zvijeri koje niko ne može uhvatiti.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Pa koliko su tek mana pokazali Argentinci protiv 3 puta laksih protivnika od engleskih dosad? Englezi apsolutno jesu favoriti i imaju kvalitetniju ekipu. To naravno nista ne mora znaciti na kraju ako opet u svom stilu chokeaju kao sto chokeaju kroz citavu historiju. Pokusavate od ekipe pune mesara napraviti neke velemajstore iskljucivo jer jasete Messijev ku.rac.
Cega to Argentina ima 5 u zadnjih 7 godina?
Finalisima
Ok
Ok
Trenutno korisnika/ca: DanijelTZ, Google Adsense [Bot], KockarVicin007, Mocvara1991, tiketoke i 18 gostiju.