Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema
Re: Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema
Dominira u Bayernu u ligi gdje nemaju dostojnog protivnika, amaterski nivo realno. Rade sa loptom sta zele i koliko zele.
Koliko je dobar, pokaze se kad igra protiv jakih. Vidjeli smo, nije dobar.
On desetka nije, a niti je desetka Francuskoj bila potrebna. Potreban joj je bio pravi vezni igrac.
On je prirodno desno krilo i prinudna desetka. Na toj poziciji moze igrati kad se igra protiv puno losijih.
Je li Olise generalno bolji igrac od Olma? Naravno da jeste.
Je li u veznom redu bolji? Daleko losiji.
Koliko je dobar, pokaze se kad igra protiv jakih. Vidjeli smo, nije dobar.
On desetka nije, a niti je desetka Francuskoj bila potrebna. Potreban joj je bio pravi vezni igrac.
On je prirodno desno krilo i prinudna desetka. Na toj poziciji moze igrati kad se igra protiv puno losijih.
Je li Olise generalno bolji igrac od Olma? Naravno da jeste.
Je li u veznom redu bolji? Daleko losiji.
Zadnja izmjena: Elrond, dana/u 15 jul 2026, 13:14, ukupno mijenjano 2 puta.
A 66,namjesteno englezimaEpidaurus je napisao/la: ↑15 jul 2026, 12:30Pa ta njihova prva titula 1978. je vjerovatno najneregularnije SP ikad jbt. Cruyff nije htio igrati turnir zbog diktatorskog rezima dole, nastimali sebi mec s Peruom da bude nakon meca Brazila pa da tacno znaju kom razlikom trebaju dobiti za prolaz. Onda Videla i Kissinger dogovorili sa peruanskim rezimom da im prodaju mec u zamjenu za ekonomsku pomoc.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 11:5378 je isto politička odluka, pročitaj malo o argentinskoj diktaturi tada i o meču sa Peruom, famoznih 6-0boki86 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 11:36Englezi su se nesto malo dozvali zadnjih par godina, eto imaju dva finala eura, inace ekipa koje desetljecima nema nigdje. I ta titula 66 je cisto politicka odluka, dodjelili im titulu da “koljevka” fudbala ima eto barem jedan trofej.
Ali dogurali su eto do polufinala, imaju sansi
86 da ne pričamo o ruci
- QUARTERBACK
- Kontakt:
kad moze jedna Bosna igrati s 2 vezna, sto to ne bi mogla Francuska? 
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Mi igramo sa 2 bezveznaQUARTERBACK je napisao/la: ↑15 jul 2026, 13:09kad moze jedna Bosna igrati s 2 vezna, sto to ne bi mogla Francuska?![]()
66 je politicka odluka, 78 je nista drugo nego zlocin protiv covjecnosti. Tad su ameri po cijeloj juznoj americi mjenjali rezime, u cileu ubili aljendea, sve maslo onog zidova kissingera zemlja mu kosti izmetala.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 11:5378 je isto politička odluka, pročitaj malo o argentinskoj diktaturi tada i o meču sa Peruom, famoznih 6-0boki86 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 11:36Englezi su se nesto malo dozvali zadnjih par godina, eto imaju dva finala eura, inace ekipa koje desetljecima nema nigdje. I ta titula 66 je cisto politicka odluka, dodjelili im titulu da “koljevka” fudbala ima eto barem jedan trofej.
86 da ne pričamo o ruci
86 ne treba u isti kos, to je trenutak jednog fudbalskog genija.
Oni ce od 86 izgubiti dva finala, jednu uzeti. Engleza ni na mapi
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Mocvara1991 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 13:10Mi igramo sa 2 bezveznaQUARTERBACK je napisao/la: ↑15 jul 2026, 13:09kad moze jedna Bosna igrati s 2 vezna, sto to ne bi mogla Francuska?![]()
![]()
Istina,Shategabri je napisao/la: ↑15 jul 2026, 13:01Nije mane ni Englezima.
Sa Hrvatima je na startu bio vatromet.
Sa Meksikom u KO fazi isto tako.
Pa i ovo s Norveškom.
Judo i Kano protiv Messija i 10 hajduka![]()
da ih vidimo večeras u naponu snage protiv potrošene Argentine, ali i aktuelnih svjetskih prvaka
- Shategabri
- Kontakt:
Portugalski mediji donose vijest
Cristiano Ronaldo razmatra nastup na Svjetskom prvenstvu 2030. godine
Koševo Zapad
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
CR7 kao neki uhljeb, neda se istrat nikako. Novi izbornik da je pametan pa ga prekriži
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Daj ba, lik nije normalan vise. Mogli smo i mi komotno onda Konjica pozvati. Sta ce on sa 45 godina u 2030-oj? Ne moze im vodu nositi sa tim godinama.Shategabri je napisao/la: ↑15 jul 2026, 13:34Portugalski mediji donose vijest
Cristiano Ronaldo razmatra nastup na Svjetskom prvenstvu 2030. godine![]()
![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Helemnejse
- Kontakt:
Ali vece ublehe od tchoumenikite nema
Novi tener ga vodio u Nassru, ako trener živ dočeka svjetsko - ide sigurno.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 13:38CR7 kao neki uhljeb, neda se istrat nikako. Novi izbornik da je pametan pa ga prekriži
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- napoleon72
- Kontakt:
Skoro svako prvenstvo je obiljezeno politickim odlukama. Ova koja nisu upamcena su po sudijskim lakrdijama.boki86 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 13:1366 je politicka odluka, 78 je nista drugo nego zlocin protiv covjecnosti. Tad su ameri po cijeloj juznoj americi mjenjali rezime, u cileu ubili aljendea, sve maslo onog zidova kissingera zemlja mu kosti izmetala.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 11:5378 je isto politička odluka, pročitaj malo o argentinskoj diktaturi tada i o meču sa Peruom, famoznih 6-0boki86 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 11:36Englezi su se nesto malo dozvali zadnjih par godina, eto imaju dva finala eura, inace ekipa koje desetljecima nema nigdje. I ta titula 66 je cisto politicka odluka, dodjelili im titulu da “koljevka” fudbala ima eto barem jedan trofej.
86 da ne pričamo o ruci
86 ne treba u isti kos, to je trenutak jednog fudbalskog genija.
Oni ce od 86 izgubiti dva finala, jednu uzeti. Engleza ni na mapi
1930. dosta evropljana bojkotovali jer im je bilo daleko da idu u Urugvaj, plus Egipcani zakasnili, brod nije stigao na vrijeme.
1934. se igralo u fasistickoj Italiji, znalo se ko mora uzet.
1938. svi juznoamerikanci osim Brazila bojkotovali jer je FIFA prekrsila inicijalni dogovor da se igra naizmjenicno u Juznoj Americi i Evropi i dala Evropi dva turnira zaredom. Plus i taj Brazil pokraden, najboljem igracu nisu dali da igra protiv Italije jer je imao dvojno drzavljanstvo, lakrdija.
1950. nije igrano finale, sve bilo nastimano Brazilu, remi u zadnjoj utakmici im bio dovoljan za titulu. Sami sebi krivi.
1954. Nijemci dopingovani pobijedili, tad nije bilo doping kontrola, a igrac im umro par god nakon prvenstva od hemije koju su uzimali tad.
1962. Garrinchi ponisteno iskljucenje u polufinalu da bi igrao finale, itd itd. Mogu se do sutra nabrajat lakrdije sa svakog prvenstva, a tako i ta 1986. Trenutak genija ili trenutak prevaranta, lik zabio rukom, danas bi gorjelo sve da neko to uradi nekaznjeno.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
-
napapijri1987
- Kontakt:
Neki dan je objavio sliku na insta sa EP 2016. kada su osvojili istoDamirT je napisao/la: ↑15 jul 2026, 13:40Daj ba, lik nije normalan vise. Mogli smo i mi komotno onda Konjica pozvati. Sta ce on sa 45 godina u 2030-oj? Ne moze im vodu nositi sa tim godinama.Shategabri je napisao/la: ↑15 jul 2026, 13:34Portugalski mediji donose vijest
Cristiano Ronaldo razmatra nastup na Svjetskom prvenstvu 2030. godine![]()
![]()
Covjek unisti ekipu ali ne odustaje da dokaze da je on kao bolji od ovog drugog.
Ja sam to pisao i prije turnira. Jedina razlika je to sto su u Izraelu Juzne Amerike svi odrasli na tim pricama o jednom covjeku generacije koji je vise od Boga. Tako su Argentinci spremni da poginu za Mesija i da on osvoji titulu.
Portugalce nervira sto moraju ovog svog da trpe. Nisu odrasli na pricama o kultu licnosti. Boli Leao-a briga za Ronaldom. On zeli da dribla,da bude zvijezda i da se zeza.
Da ce se obojica povuc da nas ne smaraju vise. Dobri su bili dok su trajali ali ovo u zadnjih par godina je budalastina.
Ovo boldirano pogotovo. Daj pustite vise mladje, dopizdili svima. Ne znam jesu li mi oni gori ili njihovi glabaci njihovih cuna .napapijri1987 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 14:03Neki dan je objavio sliku na insta sa EP 2016. kada su osvojili isto
Covjek unisti ekipu ali ne odustaje da dokaze da je on kao bolji od ovog drugog.
Ja sam to pisao i prije turnira. Jedina razlika je to sto su u Izraelu Juzne Amerike svi odrasli na tim pricama o jednom covjeku generacije koji je vise od Boga. Tako su Argentinci spremni da poginu za Mesija i da on osvoji titulu.
Portugalce nervira sto moraju ovog svog da trpe. Nisu odrasli na pricama o kultu licnosti. Boli Leao-a briga za Ronaldom. On zeli da dribla,da bude zvijezda i da se zeza.
Da ce se obojica povuc da nas ne smaraju vise. Dobri su bili dok su trajali ali ovo u zadnjih par godina je budalastina.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Valjda Argentina uspije smoći snage da izbaci najveće cigane
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Pa zar je iko mislio da ce egomanijak propustiti priliku da igra SP koje ce se odrzavati i u Portugalu?
On ce se kao oprostiti, pa ce biti zvali ga suigraci da ih povede, on se kao spasioc vraca...
A jedini cilj je da dodje tamo i zabije kakav odbijanac ili penal, da ostane upisano da je zabijao na 7 prvenstava.
Zaboli njega za ekipu i uspjeh reprezentacije.
Siguran sam da ce i MOdric i Dzeko nastaviti da igraju takodje.
NIgdje se ne osjecaju bitnije nego kad dodju da igraju za reprezentaciju. Bukvalno rade sta zele i sve im je podredjeno.
Osjeacaju se nadmocno da su "vlast", a toga se tesko odreci. To su stvari koje ne mozes kupiti novcem, taj osjecaj nadmoci.
On ce se kao oprostiti, pa ce biti zvali ga suigraci da ih povede, on se kao spasioc vraca...
A jedini cilj je da dodje tamo i zabije kakav odbijanac ili penal, da ostane upisano da je zabijao na 7 prvenstava.
Zaboli njega za ekipu i uspjeh reprezentacije.
Siguran sam da ce i MOdric i Dzeko nastaviti da igraju takodje.
NIgdje se ne osjecaju bitnije nego kad dodju da igraju za reprezentaciju. Bukvalno rade sta zele i sve im je podredjeno.
Osjeacaju se nadmocno da su "vlast", a toga se tesko odreci. To su stvari koje ne mozes kupiti novcem, taj osjecaj nadmoci.
Pa jednom je istekao rok ima 5-6godina dok drugi ce nakon vecerasnje pobjede obezbijediti titulu najboljeg igraca SP 2026napapijri1987 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 14:03Neki dan je objavio sliku na insta sa EP 2016. kada su osvojili isto
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.