Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- NK/RK Krivaja
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ideš na insert URL, ili kako već piše, upišeš u URL www.facebook.com i onda fino E-mail i pass i opleti 

E j.ebo mu ja mamu ,nakanim se da skinem sebi neki filmova ,opalim jedan prevod kasni,opalim drugi prevod kasni,zna li ko do cega je ? Inace gledam preko VLC playera (samo preko njega znam ubacit j.ebeni prevod )
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...
To je do prevoda.. moras naci sebi jedan prevod kome je FPS(mescini da se 'vako pise) isti kao u filma 

znas sta ces...skini sebi GOM player i kad pustis film samo znai prevuces prevod na player, tj film i odmah se ucita....a za to kasnjenje, i ja cesto skinem par prevoda i svi kasne i samo skidam dok ne nadjem neki da valjaLudLo 4 je napisao/la:E j.ebo mu ja mamu ,nakanim se da skinem sebi neki filmova ,opalim jedan prevod kasni,opalim drugi prevod kasni,zna li ko do cega je ? Inace gledam preko VLC playera (samo preko njega znam ubacit j.ebeni prevod )
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava
Pa isti film i prevod sa istogUSB kod druga pogledam i sve normala radi kod mene kasni
||| FKZeljeznicar |||
e onda ti nesto ne valja sa kompomLudLo 4 je napisao/la:Pa isti film i prevod sa istogUSB kod druga pogledam i sve normala radi kod mene kasni

Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava
Imas program Subtitle Workshop
U ovaj program ucitas prevod i video i kad na filmu prvi put neko progovori pritisnes Alt+C (za pocetak prevoda) i onda prebacis na kraj filma i kad se kaze zadnja rijec pritisnes Alt+V i to je to.
U ovaj program ucitas prevod i video i kad na filmu prvi put neko progovori pritisnes Alt+C (za pocetak prevoda) i onda prebacis na kraj filma i kad se kaze zadnja rijec pritisnes Alt+V i to je to.

- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
i mene isto zayebava u zadnje vrijeme, skini sebi BS player, i kad ti bude kasnio prijevod pritisnes ctrl+ lijeva i desna crtica, da sebi namjestis prijevo, da usporis ili ubrzas, ako ti je prijevod ide 5-6 sekundi zuri (LudLo 4 je napisao/la:E j.ebo mu ja mamu ,nakanim se da skinem sebi neki filmova ,opalim jedan prevod kasni,opalim drugi prevod kasni,zna li ko do cega je ? Inace gledam preko VLC playera (samo preko njega znam ubacit j.ebeni prevod )

Samo jedno pitanje nabrzinu, baš mi je hitno...
Kako da naštimam da mi se računar ne gasi kad se pregrije? Štimao sam nešto u BIOSU, nemam pojma, ali ništa ne pomaže.
Hvala unaprijed.
Kako da naštimam da mi se računar ne gasi kad se pregrije? Štimao sam nešto u BIOSU, nemam pojma, ali ništa ne pomaže.
Hvala unaprijed.
Mozes postavit temp. procesora pri kojoj se gasi u BIOSu ali nemoj to radit sprzices procesor,maticnu....prije ti rastavi komp ispusi prasinu,ocisti hladnjak sa procesor i zamijeni pastu.Harambaša je napisao/la:Samo jedno pitanje nabrzinu, baš mi je hitno...
Hvala unaprijed.
To gasenje je napravljeno sa razlogom da nebi sve kabooooom
RIP SALE VILENJAK
A jbt, onda neću ništa dirati tu.RKO je napisao/la:
Mozes postavit temp. procesora pri kojoj se gasi u BIOSu ali nemoj to radit sprzices procesor,maticnu....prije ti rastavi komp ispusi prasinu,ocisti hladnjak sa procesor i zamijeni pastu.
To gasenje je napravljeno sa razlogom da nebi sve kabooooom
Malo me je strah rastavljati ove gluposti, puno nekih kablova šta ja znam, nisam to nikad radio...

Samo mi, ako nije problem, objasni šta znači ovo zamijeni pastu? Kako se to radi, iskreno nikad nisam čuo za to..

Nemoras rastavljat i skidat neke kablove.Ovako kupis kompresovani zrak(limenkaa) i ispuses kompic iznutra,jedino sto ces odvrnuti je bocna strana kucista(nazad imaju 2 sarafa),onda fino skines cooler(hladnjak) od procesora(okrenes one 4 plasticne nozice u stranu samo).
Eh sad pasta(termalna) se nalazi izmedju procesora i hladnjaka,nju treba promjeniti.To kupis u nekom informatickom sopu(http://ingel.ba/ingelshop/category.php?id_category=58),ima ih i jeftiniji
.maramicom ocistis stari sloj i onda lagano naneses novi sloj(stavis kolicinu kao zrno kafe i razmazes).
Nije komplikovano ali ako ne znas i nisi siguran nek ti to neki frend sredi. Sto prije to rijesi da ti nebi sta krepalo.
Eh sad pasta(termalna) se nalazi izmedju procesora i hladnjaka,nju treba promjeniti.To kupis u nekom informatickom sopu(http://ingel.ba/ingelshop/category.php?id_category=58),ima ih i jeftiniji

Nije komplikovano ali ako ne znas i nisi siguran nek ti to neki frend sredi. Sto prije to rijesi da ti nebi sta krepalo.
RIP SALE VILENJAK
Iskreno meni comp treba još samo mjeec dana, možda i manje. Hoću naštimat da se mogu igrati barem malo a onda i onako ide u dijelove, nema koristi od njeg. Tako da neću bezveze ulagati u njeg sad ništa. Probat ću samo ovako prebrisat prašinu, mada sam to i prije par dana radio, pa vidjeti hoće li biti nekih rezultata.
Hvala u svakom slučaju.
Hvala u svakom slučaju.
U tom slucaju skini bocnu stranicu i lagano usisivac u ruke,nemoj previze priblizavaz da nebi otkinuo koji kondezator ili neki vrag,usisaj ventilator i cooler od procesora...to je toHarambaša je napisao/la:Iskreno meni comp treba još samo mjeec dana, možda i manje. Hoću naštimat da se mogu igrati barem malo a onda i onako ide u dijelove, nema koristi od njeg. Tako da neću bezveze ulagati u njeg sad ništa. Probat ću samo ovako prebrisat prašinu, mada sam to i prije par dana radio, pa vidjeti hoće li biti nekih rezultata.
Hvala u svakom slučaju.

RIP SALE VILENJAK
OK, hvala ti puno. Uzet ću ja usisivač pa valjda neće ništa se desiti loše.RKO je napisao/la:
U tom slucaju skini bocnu stranicu i lagano usisivac u ruke,nemoj previze priblizavaz da nebi otkinuo koji kondezator ili neki vrag,usisaj ventilator i cooler od procesora...to je to

Danas sam rastavljao malo ove dijelove i pokušavao da uočim šta ne radi.
Ventilator na napajanju uopšte ne radi, stao totalno. Sad kolko se ja razumijem u stvari oko računara on može oštetiti sve ostale dijelove, ali se može samo on i zamijeniti bez potrebe da mijenjam cijelu napojnu. Mada mislim da su ove žice, pošto je već vranije mijenjan ventilator, pogrešno spojene i da bi mogla biti greška i kod njih...
Zanima me šta vi mislite, da l ida mijenjam cijelu napojnu ili samo ventilator, ili nešto drugo da pokušam?
Ventilator na napajanju uopšte ne radi, stao totalno. Sad kolko se ja razumijem u stvari oko računara on može oštetiti sve ostale dijelove, ali se može samo on i zamijeniti bez potrebe da mijenjam cijelu napojnu. Mada mislim da su ove žice, pošto je već vranije mijenjan ventilator, pogrešno spojene i da bi mogla biti greška i kod njih...
Zanima me šta vi mislite, da l ida mijenjam cijelu napojnu ili samo ventilator, ili nešto drugo da pokušam?
- moustapha
- Kontakt:
Zavisi od toga kakve komponente imas unutra.
Ako nemas neku zvijer graficku kartu koja vuce puno struje, te ostale komponente nisu pretjerano zahtjevne prema napojnoj, onda mozes kupiti novu napojnu koja te nece skupo kostati.
To bi mozda bilo jeftinije nego mjenjati samo ventilator na napojnoj.
Ako nemas neku zvijer graficku kartu koja vuce puno struje, te ostale komponente nisu pretjerano zahtjevne prema napojnoj, onda mozes kupiti novu napojnu koja te nece skupo kostati.
To bi mozda bilo jeftinije nego mjenjati samo ventilator na napojnoj.
#divovi
MA evo sad ja olovkom malo dirnuo tamo proradi ko lud.. sad se i ne pregrijava vidjet ću malo kasnije šta će biti.. 

- Homer Simpson
- Kontakt:
molim vas pomozite mi neznam kako da ugasim kompjuter posto sad imam vindovs sedam prije sam na ikspeu gasio ono start i crveno dugme sad mi nema ni starta ni crvenog dugmeta . kompjuter mi je upaljen vec 2 dana 

I Love Málaga CF
Sada ti je umjesto starta ova ikona:Homer Simpson je napisao/la:molim vas pomozite mi neznam kako da ugasim kompjuter posto sad imam vindovs sedam prije sam na ikspeu gasio ono start i crveno dugme sad mi nema ni starta ni crvenog dugmeta . kompjuter mi je upaljen vec 2 dana

Pritisni tu i onda ides na Shut down ili mozes jednostavnije na Alt+F4

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.