[/spoiler]Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema
Re: Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
Sad će teoretičari zavjera da je FIFA preko Tuchela pogurala Argentince.Epidaurus je napisao/la: ↑16 jul 2026, 02:08Mislim da u zivotu nisam vidio vecu trenersku sabotazu od ovoga sto je Tuchel veceras uradio nakon gola. Ovo i ono sta je uradio dok je vodio Bayern u revansu SF na Bernabeu 2024. godine. Sergej nas nije uspio ovoliko osakatiti svojim ludilom protiv Amera.
Covjek postavio utakmicu odlicno, kontrolisao desavanja na terenu vecinu vremena i na duge lopte uspijavao lako doci do zadnje trecine. Takodjer kad god je vise stisnuo Argentince, oni bi se poceli gubiti i napucavati lopte koje Julian ne moze kupiti.
Iz jedne takve duge lopte i pada gol Gordona za 1:0. Onda lik nakon tog gola umjesto da iskoristi fizikalije EPL igraca koje ima u ekipi i stisne ovu Argentinu koja je jednostavno spora ekipa i nema nacina da te ugrozi u tranziciji ili na otvorenom terenu, on povlaci sve igrace unutar 25 metara.
Da stvar bude smjesnija, postavlja nekakav kretenski 5-3-2 blok koji po defaultu ima slabosti sto dopusta suteve sa 20-25 metara, a Argentina ima vjerovatno najbolje sutere na prvenstvu. Osim toga, dopusta Messiju i vrijeme i prostor na lopti sto ce on i sa 80 godina moci iskoristiti da pogodi nekog u glavu.
Onda tek ide potpuno ludilo. Stavlja Konsu umjesto Gordona koji mu je daleko najbrzi igrac u ekipi i prelazi full na 3 stopera. Ljudi jednostavno ne znaju braniti tako spamanje centarsuteva i generalno su pogubljeni gdje ko treba stajati. Ko da mu to sve nije bilo dovoljno, on vadi jos i Ricea i Reecea pa na terenu ima genijalnu postavku sa 4 stopera, 2 LB, jedne sestice, dvije osmice/desetke i Kanea. Samo pravis dodatnu guzvu u sredini i oduzimas si sanse da izadjes s loptom.
Kad se vec isao braniti sto je samo po sebi suludo protiv ekipe koja ce uvijek probit bunker i koja se muci pod presingom, trebas vaditi Kanea koji ti u tim situacijama ku.rcu ne sluzi, a ne najbrzeg igraca. Imao je covjek sve u svojim rukama, imao je fizicki jacu i brzu ekipu koja je mogla uraditi Argentini isto ono sto su i Svicarci radili do crvenog i prelomiti mec do kraja jer ima individualce kakve Svicarci nemaju. On se odlucio braniti ko da vodi nas ili Irak, a ne ekipu od milijarde. Engleski savez je lud ako ga vec sutra ne otpuste zbog ovog sto im je uradio. Dovelo ga kao neki upgrade za Southgatea da bi na kraju lik ispao jos veci idiot. Osim meca sa Hrvatskom na otvaranju, svaki mec je imao manje ili vece brainfartove da bi sve kulminiralo ovom otvorenom sabotazom veceras.
Glory Glory Man United
-
CrvenoCrnaArmija
- Kontakt:
Tip uvodi Konsu i onog šljivotresa iz Newcastlea i prima go glavom.DamirT je napisao/la: ↑16 jul 2026, 00:48Bukvalno je veceras svaku izmjenu pogresno uradio. Strasno da je lik izvadio jedinog jaceg veznjaka (bez Bellinghama) u ekipi. Ovo veceras da pustaju na svim seminarima i da se uci kako se ne vodi utakmica.let3 je napisao/la: ↑16 jul 2026, 00:46Jel moze iko objasniti zamjenu Rice - O'Reillyizbacuje momka koji mu drzi sredinu, koji moze povuci neku kontru, da bi ubacio lijevog beka koji nicemu nije sluzio.. Sve to dok im argentinci plesu oko 16-erca i stvaraju sanse.
Eto samo ta nenormalna izmjena je dovoljna za otkaza.
Glory Glory Man United
Uraditi onakve izmjene je za otkaz i neka su ispali.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Blikni malo pod Conquista del Desierto i Rincón Bomba Massacre. Cheers.
Genocid u Srebrenici, da se nikad ne zaboravi !
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Ne pamtim u životu da sam vidio da je neki trener upropastio utakmicu kao ovo sinoć. Daješ najboljem svih vremena 35 minuta sa loptom u nogama na 25-30 metara od tvog gola, nakon sto si ga perfektno neutralisao do 55 minute ne dajući mu da primi loptu u zadnjoj trećini. Argentina se najbolje osjeća kada napada protiv niskog bloka i bas si im to omogućio da urade. Izbacio sve outlete i samo prizivao pritisak od 55. minute.
Može biti da je Redknapp bio u pravu i da je ovaj fakat njemački špijun, jer mi je neshvatljivo da neki trener svjetskog renomea ovo može uraditi.
Može biti da je Redknapp bio u pravu i da je ovaj fakat njemački špijun, jer mi je neshvatljivo da neki trener svjetskog renomea ovo može uraditi.
-
Marokanci58
- Kontakt:
Nije ipak Barba najgori. Ovo sinoc od Tuhela je zločin najveći.
BRATSTVO GRAČANiCA
Nema kontre bez Trenta
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Baš je lijepo pročitati smislen post koji pogađa srž.Epidaurus je napisao/la: ↑16 jul 2026, 02:08Mislim da u zivotu nisam vidio vecu trenersku sabotazu od ovoga sto je Tuchel veceras uradio nakon gola. Ovo i ono sta je uradio dok je vodio Bayern u revansu SF na Bernabeu 2024. godine. Sergej nas nije uspio ovoliko osakatiti svojim ludilom protiv Amera.
Covjek postavio utakmicu odlicno, kontrolisao desavanja na terenu vecinu vremena i na duge lopte uspijavao lako doci do zadnje trecine. Takodjer kad god je vise stisnuo Argentince, oni bi se poceli gubiti i napucavati lopte koje Julian ne moze kupiti.
Iz jedne takve duge lopte i pada gol Gordona za 1:0. Onda lik nakon tog gola umjesto da iskoristi fizikalije EPL igraca koje ima u ekipi i stisne ovu Argentinu koja je jednostavno spora ekipa i nema nacina da te ugrozi u tranziciji ili na otvorenom terenu, on povlaci sve igrace unutar 25 metara.
Da stvar bude smjesnija, postavlja nekakav kretenski 5-3-2 blok koji po defaultu ima slabosti sto dopusta suteve sa 20-25 metara, a Argentina ima vjerovatno najbolje sutere na prvenstvu. Osim toga, dopusta Messiju i vrijeme i prostor na lopti sto ce on i sa 80 godina moci iskoristiti da pogodi nekog u glavu.
Onda tek ide potpuno ludilo. Stavlja Konsu umjesto Gordona koji mu je daleko najbrzi igrac u ekipi i prelazi full na 3 stopera. Ljudi jednostavno ne znaju braniti tako spamanje centarsuteva i generalno su pogubljeni gdje ko treba stajati. Ko da mu to sve nije bilo dovoljno, on vadi jos i Ricea i Reecea pa na terenu ima genijalnu postavku sa 4 stopera, 2 LB, jedne sestice, dvije osmice/desetke i Kanea. Samo pravis dodatnu guzvu u sredini i oduzimas si sanse da izadjes s loptom.
Kad se vec isao braniti sto je samo po sebi suludo protiv ekipe koja ce uvijek probit bunker i koja se muci pod presingom, trebas vaditi Kanea koji ti u tim situacijama ku.rcu ne sluzi, a ne najbrzeg igraca. Imao je covjek sve u svojim rukama, imao je fizicki jacu i brzu ekipu koja je mogla uraditi Argentini isto ono sto su i Svicarci radili do crvenog i prelomiti mec do kraja jer ima individualce kakve Svicarci nemaju. On se odlucio braniti ko da vodi nas ili Irak, a ne ekipu od milijarde. Engleski savez je lud ako ga vec sutra ne otpuste zbog ovog sto im je uradio. Dovelo ga kao neki upgrade za Southgatea da bi na kraju lik ispao jos veci idiot. Osim meca sa Hrvatskom na otvaranju, svaki mec je imao manje ili vece brainfartove da bi sve kulminiralo ovom otvorenom sabotazom veceras.
- Cassano2024
- Kontakt:
Ovo sam pisao i posle SAD-BIH ali iz druge perspektive.
Zašto kad imaš kontrolu utakmice i povedeš, ne odlučiš da nastaviš sa istom igrom, daš i drugi gol i završiš priču, nego izabereš da se povučeš, pustiš protivnika u krilo, ovog puta je to Messi, i dozvoliš da te ugrožava kako stigne. Nemam pojma
.
Evo ja nemam pojma o fudbalu. Ja bih se malo povukao kod 1-0, sačekao da protivnik ubaci sve u napad (što je uradio) i onda nastavio svoju igru i napao, jer on nema s kim da se brani. Ali eto...šta ja znam.
Iako ih ne volim, čestitam argentincima na najboljoj partiji prvenstva. Bravo i za Messija.
Nadam se da će bar u finalu biti zaustavljeni.
Zašto kad imaš kontrolu utakmice i povedeš, ne odlučiš da nastaviš sa istom igrom, daš i drugi gol i završiš priču, nego izabereš da se povučeš, pustiš protivnika u krilo, ovog puta je to Messi, i dozvoliš da te ugrožava kako stigne. Nemam pojma
Evo ja nemam pojma o fudbalu. Ja bih se malo povukao kod 1-0, sačekao da protivnik ubaci sve u napad (što je uradio) i onda nastavio svoju igru i napao, jer on nema s kim da se brani. Ali eto...šta ja znam.
Iako ih ne volim, čestitam argentincima na najboljoj partiji prvenstva. Bravo i za Messija.
Nadam se da će bar u finalu biti zaustavljeni.
Commando Ultrà Curva Sud
Argentini je ovo bilo sesto polufinale koje su igrali, svako su dobili i prosli u finale 
I mi nesto Barbi govorimo. Pa ovaj terorista je trebao da odmah nakon zvizduka dobije otkaz. Svaka cast ako se vrati u LondonDaduli je napisao/la: ↑16 jul 2026, 08:00Tip uvodi Konsu i onog šljivotresa iz Newcastlea i prima go glavom.DamirT je napisao/la: ↑16 jul 2026, 00:48Bukvalno je veceras svaku izmjenu pogresno uradio. Strasno da je lik izvadio jedinog jaceg veznjaka (bez Bellinghama) u ekipi. Ovo veceras da pustaju na svim seminarima i da se uci kako se ne vodi utakmica.let3 je napisao/la: ↑16 jul 2026, 00:46Jel moze iko objasniti zamjenu Rice - O'Reillyizbacuje momka koji mu drzi sredinu, koji moze povuci neku kontru, da bi ubacio lijevog beka koji nicemu nije sluzio.. Sve to dok im argentinci plesu oko 16-erca i stvaraju sanse.
Eto samo ta nenormalna izmjena je dovoljna za otkaza.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Koga su to Englezi mogli dovesti za selektora? Bolje da su ostali na Sautgejtu. Od njihovih domaćih jedino onaj trener Njukasla moze proći iole.
Mozda je vrijeme za Pepa. On Engleze a Njemacku da preuzme Klopp. Pa da gori EURO za 2 godine.
Mozda je vrijeme za Pepa. On Engleze a Njemacku da preuzme Klopp. Pa da gori EURO za 2 godine.
Jos mi nije jasno da ne zelis da gledas carbnjaka na sceni kako sa 40 godina lomi ove levate od kojih je svaki drugi placen 100+ mil eura. Koji iz dana u dan pokazuje da je najveci ikad i iako je sad na nekih 60-70% svojih mogucnosti jedno 2 klase je bolji od svih ostalih - uzivaj dok traje poslije ces morati gledati kojekakve trkace kokosi za koje ce se govoriti najbolji ovakvi onakvi - uostalom vec ima dosta formasa pa nake olise, Jude mabpe i slicne trkace kokosi smatraju najboljim, a nivo fudbalskog znanja, razumjevanja i kvaliteta nije ni 50% onog sto je Messinapapijri1987 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 14:32Ljudi poput tebe su jedan od razloga sto molim Boga da se ova dvojica povuku.Sport90 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 14:18Pa jednom je istekao rok ima 5-6godina dok drugi ce nakon vecerasnje pobjede obezbijediti titulu najboljeg igraca SP 2026napapijri1987 je napisao/la: ↑15 jul 2026, 14:03
Neki dan je objavio sliku na insta sa EP 2016. kada su osvojili isto
Covjek unisti ekipu ali ne odustaje da dokaze da je on kao bolji od ovog drugog.
Ja sam to pisao i prije turnira. Jedina razlika je to sto su u Izraelu Juzne Amerike svi odrasli na tim pricama o jednom covjeku generacije koji je vise od Boga. Tako su Argentinci spremni da poginu za Mesija i da on osvoji titulu.
Portugalce nervira sto moraju ovog svog da trpe. Nisu odrasli na pricama o kultu licnosti. Boli Leao-a briga za Ronaldom. On zeli da dribla,da bude zvijezda i da se zeza.
Da ce se obojica povuc da nas ne smaraju vise. Dobri su bili dok su trajali ali ovo u zadnjih par godina je budalastina.
Citajuci, ispade Engleska sama sebe pobjedila, odnosno trener im jedini krivac. Je li to bas tako?
Igras onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Sam Kane je rekao da plan nije bio da se povuku, to Tuhel nije trazio od njih. Reagovao je tek kad je vidio da ne mogu izaci iz 16 metara, da veliki broj lopti ide u 16m. Pokusao je sprijeciti skok i spasiti sta se spasiti da. Igru su vec bili izgubili, ne trenerovom odlukom, nego svojim kukavickim mentalitetom i kao poslijedica fakat odlicne igre Argentine.
Igras onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Sam Kane je rekao da plan nije bio da se povuku, to Tuhel nije trazio od njih. Reagovao je tek kad je vidio da ne mogu izaci iz 16 metara, da veliki broj lopti ide u 16m. Pokusao je sprijeciti skok i spasiti sta se spasiti da. Igru su vec bili izgubili, ne trenerovom odlukom, nego svojim kukavickim mentalitetom i kao poslijedica fakat odlicne igre Argentine.
Zadnja izmjena: Elrond, dana/u 16 jul 2026, 09:35, ukupno mijenjano 2 puta.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Stones,Guenhi,Burn i Mcalister ti 2 puta prijeti glavom,plus primis go glavom za ispadanje,ona igra engleza od postignutog gola je za izucavanje.Sve sto su uradili bilo je pogresno,bukvalno sami vratili argentince koji do tad nisu meda mogli.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.