Ma ti si najboljih trener svih vremena a Tuchel je amater, kako znas pametovati, ne vjerovatno.Epidaurus je napisao/la: ↑16 jul 2026, 02:08Mislim da u zivotu nisam vidio vecu trenersku sabotazu od ovoga sto je Tuchel veceras uradio nakon gola. Ovo i ono sta je uradio dok je vodio Bayern u revansu SF na Bernabeu 2024. godine. Sergej nas nije uspio ovoliko osakatiti svojim ludilom protiv Amera.
Covjek postavio utakmicu odlicno, kontrolisao desavanja na terenu vecinu vremena i na duge lopte uspijavao lako doci do zadnje trecine. Takodjer kad god je vise stisnuo Argentince, oni bi se poceli gubiti i napucavati lopte koje Julian ne moze kupiti.
Iz jedne takve duge lopte i pada gol Gordona za 1:0. Onda lik nakon tog gola umjesto da iskoristi fizikalije EPL igraca koje ima u ekipi i stisne ovu Argentinu koja je jednostavno spora ekipa i nema nacina da te ugrozi u tranziciji ili na otvorenom terenu, on povlaci sve igrace unutar 25 metara.
Da stvar bude smjesnija, postavlja nekakav kretenski 5-3-2 blok koji po defaultu ima slabosti sto dopusta suteve sa 20-25 metara, a Argentina ima vjerovatno najbolje sutere na prvenstvu. Osim toga, dopusta Messiju i vrijeme i prostor na lopti sto ce on i sa 80 godina moci iskoristiti da pogodi nekog u glavu.
Onda tek ide potpuno ludilo. Stavlja Konsu umjesto Gordona koji mu je daleko najbrzi igrac u ekipi i prelazi full na 3 stopera. Ljudi jednostavno ne znaju braniti tako spamanje centarsuteva i generalno su pogubljeni gdje ko treba stajati. Ko da mu to sve nije bilo dovoljno, on vadi jos i Ricea i Reecea pa na terenu ima genijalnu postavku sa 4 stopera, 2 LB, jedne sestice, dvije osmice/desetke i Kanea. Samo pravis dodatnu guzvu u sredini i oduzimas si sanse da izadjes s loptom.
Kad se vec isao braniti sto je samo po sebi suludo protiv ekipe koja ce uvijek probit bunker i koja se muci pod presingom, trebas vaditi Kanea koji ti u tim situacijama ku.rcu ne sluzi, a ne najbrzeg igraca. Imao je covjek sve u svojim rukama, imao je fizicki jacu i brzu ekipu koja je mogla uraditi Argentini isto ono sto su i Svicarci radili do crvenog i prelomiti mec do kraja jer ima individualce kakve Svicarci nemaju. On se odlucio braniti ko da vodi nas ili Irak, a ne ekipu od milijarde. Engleski savez je lud ako ga vec sutra ne otpuste zbog ovog sto im je uradio. Dovelo ga kao neki upgrade za Southgatea da bi na kraju lik ispao jos veci idiot. Osim meca sa Hrvatskom na otvaranju, svaki mec je imao manje ili vece brainfartove da bi sve kulminiralo ovom otvorenom sabotazom veceras.
Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema
-
Edincapitano
- Kontakt:
Re: Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema
- invincible1921
- Kontakt:
Drago mi zbog navijaca Barcelone moram priznati. Napokon da i oni malo srecu osjete u nogometu pa makar i preko reprezentacija (mnozina jer ni oni ne znaju da li bi navijali za Spanjolsku, Argentinu ili nekog treceg). S obzirom da je Barka klub koji luta godinama, koji pliva u dugovima, dovodi pojacanja pa ih se rjesava, a na evropskoj sceni glaba čundaru ekipama poput Rome, Eintrachta i drugih - u prevodu nebitan faktor vec 11 godina. I tako ce i ostati. Zato iskoriste i najmanju sansu da operu temu na ruke jer eto igrac kojeg smatraju legendom a ujedno su ga i sutnuli radi finansija igra finale SP kao i par njihovih igraca (iako su nebitni u ovoj Spanjolskoj). Pitam se samo za koga ce sad navijati?
No, poslije nedjelje, kako god zavrsi, vracate se u sivilo. Ide borba sa Rejalom za LaLigu - jer UCL necete vise ocima vidjet, pa onda mozete opet na temi EPL jahati čundaru Guardioli npr. ili na UCL velikom Enriqeu - jer su vas eto nekad trenirali.
A za podsmijavanje Oliseu i Kaneu morate imati rezultate decki. Ne mozete se Bauernu non stop saginjati i imati pravo glasa, ne ne.
Dali bi sve da ih mozete imati u ekipi, mozda neki otpadak uleti opet kad se istrosi (citaj kao Letwandowski).
A drago mi je i da sam bio citiran pa sigurno 10-15x - to mi je glavni dokaz da sam vam komplekse nabio opasne. Zivciram vas, kosu cupate, disat ne mozete. Samo u mozak j. debilne kantalonce. I tako mesecima, godinama, dok ne crknu.
No, poslije nedjelje, kako god zavrsi, vracate se u sivilo. Ide borba sa Rejalom za LaLigu - jer UCL necete vise ocima vidjet, pa onda mozete opet na temi EPL jahati čundaru Guardioli npr. ili na UCL velikom Enriqeu - jer su vas eto nekad trenirali.
A za podsmijavanje Oliseu i Kaneu morate imati rezultate decki. Ne mozete se Bauernu non stop saginjati i imati pravo glasa, ne ne.
A drago mi je i da sam bio citiran pa sigurno 10-15x - to mi je glavni dokaz da sam vam komplekse nabio opasne. Zivciram vas, kosu cupate, disat ne mozete. Samo u mozak j. debilne kantalonce. I tako mesecima, godinama, dok ne crknu.
- RollingPaper
- Kontakt:
Nije covjek naucio beknut Engleski, iako je jedna od najpoznatijih licnosti na svijetu. Zato je i ostao u Barsi cijelu karijeru, jer se prica Spanski kao u Argentini.
Sto rece jedan moj jaran za neke fudbalere “ko nema u glavi ima u nogama”.
Zanimljivo je da Geret Bejl za sve godine u Realu nije naucio ni da se predstavi na spanskom jeziku. Ima dosta takvih primjera. Dok neki igraci, npr Pjanic, govore tecno 5 jezika.
- Shategabri
- Kontakt:
Ma imaš ovih Južnoamerikanaca koji igraju po 4-5 godina u Engleskoj, a ne znaju beknuti.
Koševo Zapad
Samo sto Tucheliban ima citav historijat ovakvih povlacenja i vadjenja kompletnog napada kad mu ekipa povedeEdincapitano je napisao/la: ↑16 jul 2026, 09:37Ma ti si najboljih trener svih vremena a Tuchel je amater, kako znas pametovati, ne vjerovatno.Epidaurus je napisao/la: ↑16 jul 2026, 02:08Mislim da u zivotu nisam vidio vecu trenersku sabotazu od ovoga sto je Tuchel veceras uradio nakon gola. Ovo i ono sta je uradio dok je vodio Bayern u revansu SF na Bernabeu 2024. godine. Sergej nas nije uspio ovoliko osakatiti svojim ludilom protiv Amera.
Covjek postavio utakmicu odlicno, kontrolisao desavanja na terenu vecinu vremena i na duge lopte uspijavao lako doci do zadnje trecine. Takodjer kad god je vise stisnuo Argentince, oni bi se poceli gubiti i napucavati lopte koje Julian ne moze kupiti.
Iz jedne takve duge lopte i pada gol Gordona za 1:0. Onda lik nakon tog gola umjesto da iskoristi fizikalije EPL igraca koje ima u ekipi i stisne ovu Argentinu koja je jednostavno spora ekipa i nema nacina da te ugrozi u tranziciji ili na otvorenom terenu, on povlaci sve igrace unutar 25 metara.
Da stvar bude smjesnija, postavlja nekakav kretenski 5-3-2 blok koji po defaultu ima slabosti sto dopusta suteve sa 20-25 metara, a Argentina ima vjerovatno najbolje sutere na prvenstvu. Osim toga, dopusta Messiju i vrijeme i prostor na lopti sto ce on i sa 80 godina moci iskoristiti da pogodi nekog u glavu.
Onda tek ide potpuno ludilo. Stavlja Konsu umjesto Gordona koji mu je daleko najbrzi igrac u ekipi i prelazi full na 3 stopera. Ljudi jednostavno ne znaju braniti tako spamanje centarsuteva i generalno su pogubljeni gdje ko treba stajati. Ko da mu to sve nije bilo dovoljno, on vadi jos i Ricea i Reecea pa na terenu ima genijalnu postavku sa 4 stopera, 2 LB, jedne sestice, dvije osmice/desetke i Kanea. Samo pravis dodatnu guzvu u sredini i oduzimas si sanse da izadjes s loptom.
Kad se vec isao braniti sto je samo po sebi suludo protiv ekipe koja ce uvijek probit bunker i koja se muci pod presingom, trebas vaditi Kanea koji ti u tim situacijama ku.rcu ne sluzi, a ne najbrzeg igraca. Imao je covjek sve u svojim rukama, imao je fizicki jacu i brzu ekipu koja je mogla uraditi Argentini isto ono sto su i Svicarci radili do crvenog i prelomiti mec do kraja jer ima individualce kakve Svicarci nemaju. On se odlucio braniti ko da vodi nas ili Irak, a ne ekipu od milijarde. Engleski savez je lud ako ga vec sutra ne otpuste zbog ovog sto im je uradio. Dovelo ga kao neki upgrade za Southgatea da bi na kraju lik ispao jos veci idiot. Osim meca sa Hrvatskom na otvaranju, svaki mec je imao manje ili vece brainfartove da bi sve kulminiralo ovom otvorenom sabotazom veceras.
- Wilshere10
- Kontakt:
Teroristicke izmjene i najgore vođena utakmica u povijesti nogometa. Da je samo mijenjao poziciju za poziciju, ne bi ga Argentina nikad dala. To svi mi nogometni znalci vidimo ali evo Tušel kaže da ništa on tu ne bi dirao i da je dobre izmjene napravio.
Vi ste svoju nafaku posrkali, sad je na nas red.
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Madridska placip*cka Jude krivi trenera za poraz. Za medije dao izjavu da je trener kriv. Imao si p*zdo 100 minuta na terenu da nesto napravis,nisi se vodio,nista napravio nije,osim padanja pri svakom kontaktu,dok vam duplo stariji igrac sveze 2 asista za finale. Ahahhaha
Hey Judeeee hahaha England is going home.
- JayCatwright
- Kontakt:
Messiu trebaju još bar tri svjetska da ga se stavi u istu rečenicu. Sa Maradonom.
Ma samo nek nisu englezi, Vamos Espana 
Slažem se . ovo je već uradio 2014 čini mi se sa Bayernom protiv Reala.
Ja ne znam , mogu samo zamisliti reakcije našeg naroda da je Barba ovako nešto napravio.
Glory Glory Man United
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Za Argentinu navijati jedino da igra protiv Izraela.
Vamos España!
Vamos España!
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 16 jul 2026, 10:09, ukupno mijenjano 1 put.

Inače do sad su Bayern i Inter držali ovu tradiciju ali je Kane prekinuo njihovu sinoć. Tako da za naredno SP repke koje drže do sebe bi trebale imat Interistu u sastavu
Zadnja izmjena: Biscione, dana/u 16 jul 2026, 10:11, ukupno mijenjano 1 put.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Ma ciganluk teži, vidjelo se odmah kad su preokrenuli.
Idemo Španija!
Idemo Španija!
4-IN-A-ROW
- Shategabri
- Kontakt:
Ne znam jel bolje da im suspenduju po ekipe zbog političkih poruka ili da se ponovi 27.03.2018.
Mada, uzimaju cigani i brane titulu. Nažalost.
Mada, uzimaju cigani i brane titulu. Nažalost.
Koševo Zapad
Ja ney sto se on kaca sa Tuchelom ,a Tuchel ga zvao ovdje kad su mnogi govorili da uopste ne treba ic.Da je bio neki drugi selektor mozda bi i poslusao javno mnjenje i ostavio ga kuciMocvara1991 je napisao/la: ↑16 jul 2026, 09:53Madridska placip*cka Jude krivi trenera za poraz. Za medije dao izjavu da je trener kriv. Imao si p*zdo 100 minuta na terenu da nesto napravis,nisi se vodio,nista napravio nije,osim padanja pri svakom kontaktu,dok vam duplo stariji igrac sveze 2 asista za finale. Ahahhaha
Da li ce FIFA bit dosljedna i kaznit par Argentinaca za ovaj transparent hmm
Jedva im zute daju, a da ih suspenduju
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
PSV skinut s respiratora. Vecu **** ovaj forum nije vidio.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.