Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema

We are 26
darker10
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026 - opšta tema

Post Postao/la darker10 » 16 jul 2026, 10:47

Shategabri je napisao/la:
16 jul 2026, 10:37

Daleko od maestralnog 40 minuta prije kraja ti igraš sa 8 defanzivaca.
Pa čak je i Kane igrao više u svojih 16. Šta su tu mogli on i Jude kad je ovaj odlučio braniti životom tih 1-0?
A to nisu uspjeli ni drugi na 10-15 minuta do kraja.
Katastrofalno i to su odmah svi vidjeli, samo Tušel je takva pizzda uvijek bio i više puta mu se obilo o glavu.
Pa eno Tuchel nije nikog direktno prozvao ,al covjek rece da je vidio da ne mogu zadrzat loptu ,da sve vise centarsuteva prolazi (sto je i bio slucaj , Pickford je imao par dobrih odbrana ) i da je onda odlucio da "pomogne" tim ljudima u odbrani uvodjenjem Burna i slicnih drvosjeca.Na kraju se ta odluka pokazala pogresnom,al da su izdrzali pricalo bi se o taktickom masterclassu :mrgreen: I moze se tu sad pricat trebao je ovo,trebao je ono.Ja licno mislim da on nije imao koga tu ubacit da nesto promijeni momenta kad se pritisak poceo pojacavat.Kad se poceo pojacavat Englezi su nesvjesno padali nazad.

Na klupi su mu povrijedjeni i nedovoljno spremni Saka,Madueke,Rashford.Sve su to igraci koji bi se uklopili u stanje na terenu ,jer u momentu nemaju kapacitet da uzmu ,smire i zadrze loptu.

Svaka prica ima dvije strane ,al meni je nidje veze da igrac izadje i da govori o selektoru,a ovaj to drugi put radi.Druze svaki dan si sa njim ,kazi mu nasamo .Ovako izgleda samo da se pere preko selektora :rol:

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 16 jul 2026, 10:48

PSV je napisao/la:
16 jul 2026, 09:38
Drago mi zbog navijaca Barcelone moram priznati. Napokon da i oni malo srecu osjete u nogometu pa makar i preko reprezentacija (mnozina jer ni oni ne znaju da li bi navijali za Spanjolsku, Argentinu ili nekog treceg). S obzirom da je Barka klub koji luta godinama, koji pliva u dugovima, dovodi pojacanja pa ih se rjesava, a na evropskoj sceni glaba čundaru ekipama poput Rome, Eintrachta i drugih - u prevodu nebitan faktor vec 11 godina. I tako ce i ostati. Zato iskoriste i najmanju sansu da operu temu na ruke jer eto igrac kojeg smatraju legendom a ujedno su ga i sutnuli radi finansija igra finale SP kao i par njihovih igraca (iako su nebitni u ovoj Spanjolskoj). Pitam se samo za koga ce sad navijati? :rol:

No, poslije nedjelje, kako god zavrsi, vracate se u sivilo. Ide borba sa Rejalom za LaLigu - jer UCL necete vise ocima vidjet, pa onda mozete opet na temi EPL jahati čundaru Guardioli npr. ili na UCL velikom Enriqeu - jer su vas eto nekad trenirali. :rol:

A za podsmijavanje Oliseu i Kaneu morate imati rezultate decki. Ne mozete se Bauernu non stop saginjati i imati pravo glasa, ne ne. :nene: Dali bi sve da ih mozete imati u ekipi, mozda neki otpadak uleti opet kad se istrosi (citaj kao Letwandowski).

A drago mi je i da sam bio citiran pa sigurno 10-15x - to mi je glavni dokaz da sam vam komplekse nabio opasne. Zivciram vas, kosu cupate, disat ne mozete. Samo u mozak j. debilne kantalonce. I tako mesecima, godinama, dok ne crknu. :yawn:
Momče, već sam ti prije par dana rekao. Ti se moraš liječiti. Urgentno.

P.S. Baš me zanima kako izgleda vanjski oblik kože koja prekriva glavu ovakvog oblika života?
Unutarnjeg sadržaja nema previše, to je evidentno.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 16 jul 2026, 10:50

Oj brate, ko bi to pricao o taktickom masterclassu molim te? Kako moze biti takticki masterclass kad te vadi golman i protivnik reda prilike?

Gdje god vidis komentare tokom utakmice pri vodstvu, ljudi sprdnju prave od njega.

Da je prosao, pricalo bi se da je imao srece. To je to.

Covjek pustio da najbolji centarsut svih vremena neometano centrira svaki napad. Misli bit ce svijece ko u Meksika.

Masterclass, nema sta.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 jul 2026, 10:54

Tuchel glumio Tonya Pulisa, ali bezuspjesno :lol:

Nego, zbog cega ljudi govore da je Argentina bila bolja do gola Engleske? Bukvalno 50 minuta igre od strane obje reprezentacije se svodilo na udaranje, koskanje i borbu na sredini terena.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 jul 2026, 10:54

darker10 je napisao/la:
16 jul 2026, 10:47
16 jul 2026, 10:37

Daleko od maestralnog 40 minuta prije kraja ti igraš sa 8 defanzivaca.
Pa čak je i Kane igrao više u svojih 16. Šta su tu mogli on i Jude kad je ovaj odlučio braniti životom tih 1-0?
A to nisu uspjeli ni drugi na 10-15 minuta do kraja.
Katastrofalno i to su odmah svi vidjeli, samo Tušel je takva pizzda uvijek bio i više puta mu se obilo o glavu.
Pa eno Tuchel nije nikog direktno prozvao ,al covjek rece da je vidio da ne mogu zadrzat loptu ,da sve vise centarsuteva prolazi (sto je i bio slucaj , Pickford je imao par dobrih odbrana ) i da je onda odlucio da "pomogne" tim ljudima u odbrani uvodjenjem Burna i slicnih drvosjeca.Na kraju se ta odluka pokazala pogresnom,al da su izdrzali pricalo bi se o taktickom masterclassu :mrgreen: I moze se tu sad pricat trebao je ovo,trebao je ono.Ja licno mislim da on nije imao koga tu ubacit da nesto promijeni momenta kad se pritisak poceo pojacavat.Kad se poceo pojacavat Englezi su nesvjesno padali nazad.

Na klupi su mu povrijedjeni i nedovoljno spremni Saka,Madueke,Rashford.Sve su to igraci koji bi se uklopili u stanje na terenu ,jer u momentu nemaju kapacitet da uzmu ,smire i zadrze loptu.

Svaka prica ima dvije strane ,al meni je nidje veze da igrac izadje i da govori o selektoru,a ovaj to drugi put radi.Druze svaki dan si sa njim ,kazi mu nasamo .Ovako izgleda samo da se pere preko selektora :rol:
Ne znam, ja Burna ne bih uveo upravo zbog dojma koji ostavlja :mrgreen:
Španci da su odlučili braniti 1-0 sličan scenario bi ih zadesio.
Jasno, Španija nije Engleska.
U pravu si, nije sve ni do Engleza. Pitala se i Argentina, a oni su pokazali na ovom prvenstvu da su najopasniji zadnih 15-20 minuta.

Ma dobro, to je neko opšte pravilo, nema kritike trenera od strane igrača, nema kritike sudija od igrača i trenera itd.
Dobiće neku kaznu i ukor i idemo dalje.
Biće i Belingem i Tušel na narednom EP.
Koševo Zapad

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 16 jul 2026, 10:54

I zanimljiva izvlakuka, vidio da nisu mogli zadrzati loptu. Zato su Cape Verde i Egipat mogli koliko toliko. Aj mrs

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 jul 2026, 10:56

DamirT je napisao/la:
16 jul 2026, 10:54

Nego, zbog cega ljudi govore da je Argentina bila bolja do gola Engleske? Bukvalno 50 minuta igre od strane obje reprezentacije se svodilo na udaranje, koskanje i borbu na sredini terena.
Onaj heatmap kontrole lopte je bio debelo na strani Engleza dok nisu dali gol. Poslije toga je loptu imala isključivo Argentina.
Nije tu Engleska nešto konkretno napravila iz te kontrole, al nije bilo napada Argentine.
Da li nisu mogli tako igrati svih 90 minuta ili je bio plan zabij i svi nazad, to zna Tušel.
Koševo Zapad

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 jul 2026, 10:59

Kajzer10 je napisao/la:
16 jul 2026, 10:50
Oj brate, ko bi to pricao o taktickom masterclassu molim te? Kako moze biti takticki masterclass kad te vadi golman i protivnik reda prilike?

Gdje god vidis komentare tokom utakmice pri vodstvu, ljudi sprdnju prave od njega.

Covjek pustio da najbolji centarsut svih vremena neometano centrira svaki napad. Misli bit ce svijece ko u Meksika.

Masterclass, nema sta.
Hajd centarsutevi nego je njegov "blok" ostavljao prostora Argentincima da sutaju oko 16 potpuno neometani kako pozele. Enzo mu prvo sam suta sa 25 metara, Pickford vadi samo da bi odmah iz kornera iza toga Enzo opet ostao sam na ivici 16 i naravno zakucao rutinski. Prije drugog gola isto Macca ostao sam na vrhu 16 i na njihovu srecu pogodio stativu. Samo totalna budala ne vidi kakvu je sabotazu Tuchel sinoc napravio, dao Argenticima savrsen scenarij fakticki da strpaju i 5 ako treba.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 jul 2026, 11:00

16 jul 2026, 10:56
DamirT je napisao/la:
16 jul 2026, 10:54

Onaj heatmap kontrole lopte je bio debelo na strani Engleza dok nisu dali gol. Poslije toga je loptu imala isključivo Argentina.
Nije tu Engleska nešto konkretno napravila iz te kontrole, al nije bilo napada Argentine.
Da li nisu mogli tako igrati svih 90 minuta ili je bio plan zabij i svi nazad, to zna Tušel.
Nisam gledao heatmap, mada se vidjelo i dok se gleda mec da je bilo bukvalno nista-nista. Pa ne mozes jednu situaciju izdvojiti u prvom poluvremenu vrijednu paznje.

Mozda i najlosije poluvrijeme na SP-u sto se tice igre. Bilo je zanimljivo jedino zbog koskanja i frke :mrgreen:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 16 jul 2026, 11:05

Nije fazon braniti se nego braniti se taktički a nije neko taktiziranje ubaciti šest defanzivaca na teren koji prvi put igraju skupa u istoj ekipi i uz to ne znaju se postaviti na terenu,.

Engleska do svog gola Argentini nije dopustila ništa, bez pare šanse, nakon što je Tuškel uveo bataljon defanzivni igrača u nadi da će pojačati odbranu i zatvoriti utakmicu desilo se suprotno, Argentinci su ima napravili 5-6 dobrih prilika i zabili dva gola. TušKel je ovo izgubio budimo realni, ima toliku širinu na klupi da se igra taktički a on je odlučio da zadnjih pola sata ne igra ništa nego samo izbija lopte sa svoje polovice i to mu se osvetilo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 jul 2026, 11:07

chily-rz je napisao/la:
16 jul 2026, 11:05
Nije fazon braniti se nego braniti se taktički a nije neko taktiziranje ubaciti šest defanzivaca na teren koji prvi put igraju skupa u istoj ekipi i uz to ne znaju se postaviti na terenu,.

Engleska do svog gola Argentini nije dopustila ništa, bez pare šanse, nakon što je Tuškel uveo bataljon defanzivni igrača u nadi da će pojačati odbranu i zatvoriti utakmicu desilo se suprotno, Argentinci su ima napravili 5-6 dobrih prilika i zabili dva gola. TušKel je ovo izgubio budimo realni, ima toliku širinu na klupi da se igra taktički a on je odlučio da zadnjih pola sata ne igra ništa nego samo izbija lopte sa svoje polovice i to mu se osvetilo.
Ubacio je Rašforda i Tonija kad je vuk pojeo magarca :kafa:
Koševo Zapad

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 16 jul 2026, 11:07

PSV je napisao/la:
16 jul 2026, 09:38
Drago mi zbog navijaca Barcelone moram priznati. Napokon da i oni malo srecu osjete u nogometu pa makar i preko reprezentacija (mnozina jer ni oni ne znaju da li bi navijali za Spanjolsku, Argentinu ili nekog treceg). S obzirom da je Barka klub koji luta godinama, koji pliva u dugovima, dovodi pojacanja pa ih se rjesava, a na evropskoj sceni glaba čundaru ekipama poput Rome, Eintrachta i drugih - u prevodu nebitan faktor vec 11 godina. I tako ce i ostati. Zato iskoriste i najmanju sansu da operu temu na ruke jer eto igrac kojeg smatraju legendom a ujedno su ga i sutnuli radi finansija igra finale SP kao i par njihovih igraca (iako su nebitni u ovoj Spanjolskoj). Pitam se samo za koga ce sad navijati? :rol:

No, poslije nedjelje, kako god zavrsi, vracate se u sivilo. Ide borba sa Rejalom za LaLigu - jer UCL necete vise ocima vidjet, pa onda mozete opet na temi EPL jahati čundaru Guardioli npr. ili na UCL velikom Enriqeu - jer su vas eto nekad trenirali. :rol:

A za podsmijavanje Oliseu i Kaneu morate imati rezultate decki. Ne mozete se Bauernu non stop saginjati i imati pravo glasa, ne ne. :nene: Dali bi sve da ih mozete imati u ekipi, mozda neki otpadak uleti opet kad se istrosi (citaj kao Letwandowski).

A drago mi je i da sam bio citiran pa sigurno 10-15x - to mi je glavni dokaz da sam vam komplekse nabio opasne. Zivciram vas, kosu cupate, disat ne mozete. Samo u mozak j. debilne kantalonce. I tako mesecima, godinama, dok ne crknu. :yawn:
Kad cemo vidjet te najbolje igrace svijeta po tvom misljenju(Kane,Olise)-ja ih ne vidim jer ghostaju cim neka velika reprezentacija dođe.
Kad spominjes LP kad je Kane to osvojio bas se ne sjecam,a za Olisea se sjecam da je uvijek qurac protiv jakih ekipa,jedino dobar na ovim utakmicama sa Pafosom i Club Bruggeom :rol:
Ocito ti je krivo jer si shvatio da ce SP osvojiti ili GOAT ili 8 igraca te Barke kako je nazivas,a ujedno i zlatnu loptu uzima GOAT ili buduci GOAT yamal tako da vjerojatno razmisljas o ubojstvu nakon finala :kafa:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 16 jul 2026, 11:07

Epidaurus je napisao/la:
16 jul 2026, 10:59
Kajzer10 je napisao/la:

Masterclass, nema sta.
Hajd centarsutevi nego je njegov "blok" ostavljao prostora Argentincima da sutaju oko 16 potpuno neometani kako pozele. Enzo mu prvo sam suta sa 25 metara, Pickford vadi samo da bi odmah iz kornera iza toga Enzo opet ostao sam na ivici 16 i naravno zakucao rutinski. Prije drugog gola isto Macca ostao sam na vrhu 16 i na njihovu srecu pogodio stativu. Samo totalna budala ne vidi kakvu je sabotazu Tuchel sinoc napravio, dao Argenticima savrsen scenarij fakticki da strpaju i 5 ako treba.
Najgore sto te ovakve utakmice emotivno uniste ko Murinja sa Bayernom prije, pa budes jos gori.

I pored toga, iako je on bolji od Southgatea, vidis po ovome da tu nema klase za rezultat. Iznadprosjecan trener i to je sve.

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 16 jul 2026, 11:11

Tuchelov zadnjih uspjeh je osvajanje LP 2021, sve poslije toga je blagoreceno provala.
Srce, čast i ponos!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 16 jul 2026, 11:13

DamirT je napisao/la:
16 jul 2026, 10:40
Najjace, ostalo 3 minute do kraja i lik se tad sjetio da ubacuje napadace. Pa sta ce ti uraditi za 3 minute jbt? Morao je ubaciti jedno krilo za kontre. Ovako su se nabili u 16 metara i samo ispucavali jer logicno, nije imao nikoga u napadu da istrci kontru.
Znaci bacio je bunkre, Barbaareza bi bilo stid :D
=\_1921_/=

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 jul 2026, 11:18

Kajzer10 je napisao/la:
16 jul 2026, 11:07
Epidaurus je napisao/la:
16 jul 2026, 10:59
Kajzer10 je napisao/la:

Masterclass, nema sta.
Najgore sto te ovakve utakmice emotivno uniste ko Murinja sa Bayernom prije, pa budes jos gori.

I pored toga, iako je on bolji od Southgatea, vidis po ovome da tu nema klase za rezultat. Iznadprosjecan trener i to je sve.
Ovaj je ovakve stvari vec odavno radio. Preslikani potezi onima sa Bayernom na Bernabeu 2024. godine. Ovo je vjerovatno jos i gore jer je bilo protiv reprezentacija koja nije imala nacin da te kazni iz neke tranzicije nego iskljucivo ovako kad im pustis da kruze oko 16. U tome nema bolje ekipe od Argentine.

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 16 jul 2026, 11:23

Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 jul 2026, 11:30

Winters je napisao/la:
16 jul 2026, 11:23
Pokrivanje usta u situacijama koje nisu konfrotacija nego normalan razgovor igraca nije crveni. Nije ga dobio ni onaj Marokanac kad je pokrio usta i govrio nesto Dembeleu prije nego je Bono penal odbranio. S druge strane, Enzovo udaranje Andersona u potiljak je cist crveni karton

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 jul 2026, 11:32

Epidaurus je napisao/la:
16 jul 2026, 11:30
Winters je napisao/la:
Pokrivanje usta u situacijama koje nisu konfrotacija nego normalan razgovor igraca nije crveni. Nije ga dobio ni onaj Marokanac kad je pokrio usta i govrio nesto Dembeleu prije nego je Bono penal odbranio. S druge strane, Enzovo udaranje Andersona u potiljak je cist crveni karton

Bukvalno ne znam kako ljudi dosad nisu skontali da se crveni za pokrivanje usta daje samo kad je u pitanju neko koskanje i naguravanje izmedju ekipa.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 16 jul 2026, 11:41

Epidaurus je napisao/la:
16 jul 2026, 11:30
Winters je napisao/la:

Ni prva ni druga situacija nisu za crveni,pogotovo u polufinalu

Odgovori

Natrag na “FIFA WORLD CUP 2026”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, StevieG8 i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []