Najjace kad napisu jedna radosna vijest sa Grbavice... a ono mrtvaci dobili Radnika iz Hadzica 2:0 ili neki junior potpisao na 2 godineTelalovic je napisao/la: ↑16 jul 2026, 15:37Ovaj portal mrzi sarajevo vise nego dodikPitaristok je napisao/la: ↑16 jul 2026, 12:39Ni jedan text da se objavi, u najmanju ruku nepošteno od ovog portala
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Ovo moze bit i 352 i 433
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- belosevic23
- Kontakt:
Ovdje bi mnogi vjesali i streljali da Gojkovic nije produzilo ugovor, a jedino razumno je bilo da se ugovor nije produzio. Ali hajde dobro ..sada je kasno pricati.
- FKS -
S bismilom
Beganović i Kuprešak?
Je li ovo neka zajebancija?
Je li ovo neka zajebancija?
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
-
SamoTi4000
- Kontakt:
Ako bude Kuprešak na krilu,a Beganović na beku može imati nekog smisla.
Realno mi ide na živce da igramo sa krilima u napadu umjesto napadača.
Prosralo sa Gulijem,a klupirali Reanana i sada nastavljaju isto.
Realno mi ide na živce da igramo sa krilima u napadu umjesto napadača.
Prosralo sa Gulijem,a klupirali Reanana i sada nastavljaju isto.
Frustrirani mitomani od muke ne znaju sta ce
Šta je onda rješenje za bosanskohercegovački sport ako to nisu bogati vlasnici?
U Bosni i Hercegovini trenutno postoje dva kluba koja se, prema domaćim standardima, mogu smatrati uspješnim. Jedan je iz Banje Luke, drugi iz Mostara, a iza oba stoje etničke politike koje se nalaze na vlasti.
Još sa prvim pokušajima demokratskog društvenog uređenja pojavili su se sportski spektakli koji su, pod krilaticom „hljeba i igara“, služili kao sredstvo upravljanja masama. Pažnja se skretala sa važnijih tema, dok se istovremeno stvarao privid zadovoljstva.
Pogledajte samo koliko je interesovanje za politička dešavanja opalo zbog održavanja Svjetskog prvenstva u fudbalu. Čak i finansijska tržišta posljednjih sedmica sporije reaguju na vijesti sa Bliskog istoka.
Naravno, ne postoji nikakva zavjera iz političkog podzemlja. Riječ je o društvenom sistemu koji je organski opstao zato što je efikasan.
Političko i društveno uređenje Bosne i Hercegovine daje poseban kontekst cijeloj priči. Nije slučajno što su upravo Borac i Zrinjski odabrani predstavnici.
FK Sarajevo je treći aktivni politički projekat, iako je to manje očigledno zbog nedostatka sportskih rezultata. Odgovor na pitanje zašto rezultati izostaju nalazi se nekoliko pasusa ranije. Na kraju krajeva, radi se o braći.
Ipak, činjenica da FK Sarajevo već godinama neometano posluje prema modelu koji bosanskohercegovački zakon ne prepoznaje, da je rasterećen dijela obaveza legalnog poslovanja prilikom plaćanja igrača i da se različitim pravnim i finansijskim konstrukcijama izbjegavaju posljedice kršenja finansijskog fair-playa, svrstava ga u istu grupu sa Zrinjskim i Borcem.
U Bosni i Hercegovini trenutno postoje dva kluba koja se, prema domaćim standardima, mogu smatrati uspješnim. Jedan je iz Banje Luke, drugi iz Mostara, a iza oba stoje etničke politike koje se nalaze na vlasti.
Još sa prvim pokušajima demokratskog društvenog uređenja pojavili su se sportski spektakli koji su, pod krilaticom „hljeba i igara“, služili kao sredstvo upravljanja masama. Pažnja se skretala sa važnijih tema, dok se istovremeno stvarao privid zadovoljstva.
Pogledajte samo koliko je interesovanje za politička dešavanja opalo zbog održavanja Svjetskog prvenstva u fudbalu. Čak i finansijska tržišta posljednjih sedmica sporije reaguju na vijesti sa Bliskog istoka.
Naravno, ne postoji nikakva zavjera iz političkog podzemlja. Riječ je o društvenom sistemu koji je organski opstao zato što je efikasan.
Političko i društveno uređenje Bosne i Hercegovine daje poseban kontekst cijeloj priči. Nije slučajno što su upravo Borac i Zrinjski odabrani predstavnici.
FK Sarajevo je treći aktivni politički projekat, iako je to manje očigledno zbog nedostatka sportskih rezultata. Odgovor na pitanje zašto rezultati izostaju nalazi se nekoliko pasusa ranije. Na kraju krajeva, radi se o braći.
Ipak, činjenica da FK Sarajevo već godinama neometano posluje prema modelu koji bosanskohercegovački zakon ne prepoznaje, da je rasterećen dijela obaveza legalnog poslovanja prilikom plaćanja igrača i da se različitim pravnim i finansijskim konstrukcijama izbjegavaju posljedice kršenja finansijskog fair-playa, svrstava ga u istu grupu sa Zrinjskim i Borcem.
Zadnja izmjena: Dobar, dana/u 16 jul 2026, 16:03, ukupno mijenjano 1 put.
Sasvim okej i najbolje sto imamo
Mada bi ja ovde jos jednog defanzivnog veznog stavio bar prvo poluvrijeme
Ovako ce Meite dobit karton za 20minuta max jer mora sam da drzi citav prostor ispred stopera
Mada bi ja ovde jos jednog defanzivnog veznog stavio bar prvo poluvrijeme
Ovako ce Meite dobit karton za 20minuta max jer mora sam da drzi citav prostor ispred stopera
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ako je ovo sastav onda je s 4 nazad nema Gojkovica .
Beganovic Ristovski Marodza Dajcar tako mi izgleda ne vjerujem da ce Marodzu na centralnog i da igra onda s 3 nazad.
Beganovic Ristovski Marodza Dajcar tako mi izgleda ne vjerujem da ce Marodzu na centralnog i da igra onda s 3 nazad.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 16 jul 2026, 16:04, ukupno mijenjano 1 put.
Katastrofabelosevic23 je napisao/la: ↑16 jul 2026, 15:50
Da vidimo i tog Dejčera, Gojkovic je zasro proslu pa je na klupi
3-5-2
0:2 Mikic, Elezi
0:2 Mikic, Elezi
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
Ja kakvo smeće od portala ni riječi o našoj utakmici a počinje za sat ,yebala im plava prostitutka majku jadnu,ovi su gori od vice i četnika
-
bordobijeli
- Kontakt:
Samo se čini da je Adem špic.bordobijeli je napisao/la: ↑16 jul 2026, 16:11Meni izgleda kao sastav koji je igrao drugo poluvrijeme s 4 nazad al hajd vidjet cemo. ABd prolaz![]()
- luckystrike
- Kontakt:
Maroodza umjesto Gojkovića.N3R3D je napisao/la: ↑16 jul 2026, 15:37Znači Barišić u špiculuckystrike je napisao/la: ↑16 jul 2026, 15:35Jednog si igrača samo promašio. 4 3 3 u napadu, 4 4 2 u odbrani - presingu.
Kyeremeh i Elezi na visokim 8. Kuprešak i Ljajić po krilima.
U fazi odbrane Kyeremeh prelazi na lijevo krilo, Ljajić ostaje naprijed uz Mikića.
-
KarloIvandic
- Kontakt:
Uzas sastav. Napadamo sa Mikicem 
e nije mi jasan Zekic, opet sa 3 nazad, a izgledali smo katastrofalno sa 3 nazad u 1.pol sa Fincima.
ne znam sta reci.
bit ce opet da cemo na poluvremenu mijenjati i ganjati rezultat, ne vidim ja ovde sansu za prolaz.
ne znam sta reci.
bit ce opet da cemo na poluvremenu mijenjati i ganjati rezultat, ne vidim ja ovde sansu za prolaz.
- PeppermintSA
- Kontakt:
ko je ovu splačinu napisao?Dobar je napisao/la: ↑16 jul 2026, 16:01Frustrirani mitomani od muke ne znaju sta ce
Dajcer-Maroodza-Ristovski-Beganovic
Kupresak je i onako tanak nazad zato i jest taj wing-bek koji mozda pomogne a mozda i ne
Kupresak je i onako tanak nazad zato i jest taj wing-bek koji mozda pomogne a mozda i ne
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.