FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
53
12%
Drugi
44
10%
Treći
144
33%
Četvrti
77
18%
Peti
35
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
1%
Osmi
17
4%
Ispadamo iz lige
38
9%

Ukupno glasova: 431

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 17 jul 2026, 08:24

Nevjerovatno je da se ne uci na greskama 6 godina je Mirvic u klubu i svake godine iste greske.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 17 jul 2026, 08:25

Valjda im je dovoljan još ovaj mjesec dana da ne budu noge teške od priprema strašnih i da se uigra koji "automatizam" pa da ne strahujemo od Radnika na Koševu al' ovo ispadanje je baš jadno bilo bez obzira na "takmičarsku formu" protivnika. Nije pauza bila 6 mjeseci valjda pa da su svi morali od nule da krenu. Dosta je bilo alibija. Igrajte pitchke.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 17 jul 2026, 08:28

mirzatele je napisao/la:
17 jul 2026, 08:21
belosevic23 je napisao/la:
17 jul 2026, 08:03
kad ja kazem Dejčer i slični igrači nisu pojačanja za FK Sarajevo nego ovdje se zakači kaže sačekaj da vidimo, nemoj tako ovo ono, pa bolan dovedi igrače iz Budućnosti Banovići, Travnika, Gračanice odigrat će ovako. Pas prvom do sebe, kad nemaš kome zategni je preko pola, izvedi aut i to su sve tvoje obaveze. Pa što plaćati momka iz Zagreba sigurno veće pare nego što bi neki naš momak igrao, a sigurno bih više zavolio klub jer postoji mogućnost da je i navijač kluba!!

Ne trebaju nam polovnjaci iz Hrvatske, dovedeni stranac mora biti duplo bolji od domaćeg igrača !!
Ama ne smije se kritikovati kad dovedeš igrača iz druge hrvatske lige il druge austrijske lige, moras sacekati da vidis na terenu kakvi su, i Tatar je dosao iz druge lige čovječe
Tako je, dok mi sačekamo, već 17 bodova kasnimo na polusezoni

Herson

Post Postao/la Herson » 17 jul 2026, 08:36

Nama su problem ovi takozvani starosjedioci, a ne Dajčer i Galešić. Nemaju zajedno 90 minuta fudbala u Sarajevu, samo totalni luđak može njima bilo šta prigovarati. Beganović, Kuprešak, Ristovski, Ljajić, Elezi i još par njih, tu bi trebali tražiti krivce za ovo jučer, plus glavni i odgovorni Zekić.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 17 jul 2026, 08:38

Herson je napisao/la:
17 jul 2026, 08:36
Nama su problem ovi takozvani starosjedioci, a ne Dajčer i Galešić. Nemaju zajedno 90 minuta fudbala u Sarajevu, samo totalni luđak može njima bilo šta prigovarati. Beganović, Kuprešak, Ristovski, Ljajić, Elezi i još par njih, tu bi trebali tražiti krivce za ovo jučer, plus glavni i odgovorni Zekić.
Pa ako si sa tim igračima bio treći, očekuješ od novih igrača da donesu novu energiju i prevagu..ako misliš da će ovi isti proigrati, ne dovodiš onda nikoga

StriktnoZlo
Kontakt:

Post Postao/la StriktnoZlo » 17 jul 2026, 08:44

Nešto moramo poduzeti. Osim ako nećemo da se dovedemo u situaciju kao kone, da šutimo, gledamo i ništa ne smijemo.
Trenutni sjever mislim da neće prozvati Mirvića taman u kanton ispali, a volio bih da me demantuju.
Mislim da je vrijeme da se dignemo i da vidi i on da ne može se sprdat s klubom kako poželi.
Uvijek nas je to i krasilo za razliku od njih, gdje se mi dignemo pa ako treba zapalit sve, ali neće kako su zamislili.

Nisam ga do sada uzimao na zub jer stvarno smo imali dosta i pehova, klanja od Vice na max, a dovodio je pojačanja, međutim nakon ove dvije sezone gdje si doveo Mamića valjda da se dovode i kapitalci i mlađi igrači koji će stasati uz njih, jok...

Mislim da je ovo najgori transfer rok ikada u historiji FKS urađen, uzmemo li to kolike su plate ovim novajlijama i trenutnim igračima.
Pod hitno, ali pod hitno se rješavati Ristovskog i Cimirota. Igrači koji imaju bolesne plate, a ništa ne pridonose + ne možeš marke uzeti na njima.
Dovedeš Telalovića, ubaci ga yebo ga belaj. Neće dijete ništa biti gori od Cimirota. I šta ako pogriješi? Pogriješio je Cimirot 10 puta, od Grbavice pa nadalje i ...? Ovo dijete će sutra kupiti iskustva, pa ga možeš prodati, a šta možeš od Cimirota.
Tu bih dodao i Adema, ali eto njega donekle mogu istrpiti, takav jedan igrač može biti tu i dosta.

Jeste vi svjesni od koga smo mi ispali? Nemojte mi te priče oni su prvi u finskoj ligi. Jesu al u FINSKOJ YEBENOJ LIGI.
Kakve grupe mi onda možemo pričati? Ovo je bio sudar dvije ekipe koje su lopate, i pobijedila je ekipa koja je manje griješila u odbrani.
Halo ljudi, ovi ljudi su prošli u evropi prvi put u historiji !!!!!
Koliko treba još brukanja da bude da bi se mi probudili i rekli dosta više.
Evo ja sam prvi bio za Mirvića, ali dokle više? Da se probudi, pa da kaže e dosta više pa hajde.
DA MI NEMAMO DJECE, BRATA MI JA MU A NE BIH REKAO, ALI LJUDI VIDJET ĆETE OVE MOMKEE , OVU NAŠU OMLADINU KAKVE ĆE KARIJERE NAPRAVITI. DAJ DJECII IMBECILU DA IGRAJU. MOŽEŠ BITI MAX 4 U LIGI, JER SIGURNO TI NE MOGU NIŠTA NI VELEŽ, NI ŽELJO , A NI ŠIROKI.
DAJ DJECI DEBILKOSU JEDAN DA IGRAJU U PRVOJ DA SE KALE, SUTRA ĆEŠ IMATI DIJETE KOJE IMA ISKUSTVA.
DRECA, MEHMEDOVIĆ SIRĆE LENTO ...

I OVO ZADNJE... ZEKIĆ JE DALEKO OD KRIVOG, KAD TI IMAŠ JEDNOG STOPERA U EKIPI KOJI JE POVRIJEĐEN, A DOVEDU TI JEDINOG ŠPICA BARIŠIĆA KOJI NEĆE ZABITI 5 GOLOVA U SEZONI, ONDA NE MOŽEŠ NIŠTA OČEKIVAT. HEJ GALEŠIĆ TI IGRA NAKAV, YEBEM LI VAM PLEME.
Jedina zamjerka ZEKIĆU su izmjene tjst izvadit i Adema i Agona je bilo samoubistvo...

RAJA USTANIMO MALO IZ FOTELJA DOK NIJE KASNO !
"Sve laže onaj mali ..."

ULTRAGOTIVA

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 jul 2026, 08:45

Uvijek se jedva čekao početak sezone, nekad s više, nekad s manje nade za titulom, prvi put da je dočekujemo a znamo da nemamo ni promil šanse da završimo prvi. Da makar u tom svemu guramo našu djecu, nego nam doveli 10 hrvatskih polovnjaka da nam kidaju živce. Bravo Ismire i bravo Mamiću.

Bravo za post iznad :clap:

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 17 jul 2026, 08:59

samoSA je napisao/la:
17 jul 2026, 08:10
Stroj1946 je napisao/la:
17 jul 2026, 07:44
DoktorXabaras je napisao/la:
17 jul 2026, 07:14
Sramota i poniženje za svakog istinskog navijača, nevjerovatno šta su nam priredili.

Jedno je voljeti klub i biti uz isti a nešto savim drugo pružati podršku ovoj skupini igrača.

Razumijem sve one koji neće ili ne žele da dolaze.
Podrška klubu nije nikad bio problem i neće nedostajati. Problem je što raja ne podržava ovaj način rada u klubu i neće ljudi da gledaju hadalje na terenu.
Reko sam već ako ne prođemo ove da će se odraziti na posjetu i na već osjetljivo raspoloženje raje. Ako ove godine ne napravimo kakav uspjeh, i ako se klub ne okrene 160, 170 ili 180 stepeni, biće jako teške sezone ispred nas, jer smo u ogromnom padu kao klub, u nenormalnom, jer redamo neuspjeh za neuspjehom, od posjete, rezultata kako u domaćem prvenstvu tako u Evropi.
Ne znam kakav uspjeh ocekivat sa ovim polovnjacima kad cemo vjerovatno vec u oktobru znat da od titule nema nista i ide borba za evropu da bi nam priredili OVO.Svaka godina preslikana samo nazadujemo
To je već do sportskog segmenta kluba, sš i igrača. Oni su plaćeni za taj dio. Borba za Evropu nam ostaje, ništa i ne očekujem, možda čak i da ne odemo, ne bi se iznenadio.

SamoTi4000
Kontakt:

Post Postao/la SamoTi4000 » 17 jul 2026, 09:12

mirzatele je napisao/la:
17 jul 2026, 08:45
Uvijek se jedva čekao početak sezone, nekad s više, nekad s manje nade za titulom, prvi put da je dočekujemo a znamo da nemamo ni promil šanse da završimo prvi. Da makar u tom svemu guramo našu djecu, nego nam doveli 10 hrvatskih polovnjaka da nam kidaju živce. Bravo Ismire i bravo Mamiću.

Ma ne smiješ na forumu Sarajeva spomenuti nšu djecu,odma se nakači onaj retard rimljanin i slični njemu da te ubjede da je bolje da igra stranac krampa nego naš momak.
Jbg takav vakat došao.

Mi svakog igrača kojeg smo prodali,ako u startu nije pokazao kvalitet bila mu je noga.
E samo mi skupljamo propalitete po čitavom svijetu,trpimo ih godinama i onda čistka pa novi autobus.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 17 jul 2026, 09:28

ajdohordas je napisao/la:
17 jul 2026, 07:21
Nije mi krivo što smo ispali i ranijih godina smo znali sebi ovo prirediti ovo od relativno prolaznih protivnika.

Više me boli ova tmurnost i tromost u svlačionici i na terenu. Ne osjeti se žar, ne osjeti se želja. Sve je usporeno.
Imam osjećaj da se iz dana u dan baš intenzivno pretvaramo u umjetni klub bez duše sa šleperom hrvatskih polovnjaka kojima je vrhunac karijere Dinamova filijala.

Iako sam i sam zagovornik igrača iz Hrvatske, ovo sada je stvarno postalo previše pa čak i gomilanje. Hujber, Dajčer, Barišić, Galešić, Banić, Živković.... Mikić hajde i nekako al nigdje veze to što radimo.
Upravo to mene brine. Ispadali smo ruku na srce i od puno gorih ekipa. Koliko god tesko bilo, meni je gore ovo sto vidim sa pojacanjima.

Rekoh ja kad je Zekić došao, ovo (Mamic-Zekic) ce biti ili boom pozitivno ili ide raspad sistema za 2 mjeseca. Sad smo nažalost blize ovom drugom osim ako se ne dovede makar 2 igraca koja odskaču ali bojim se da se ne ide u tom pravcu..
Možda je nepopularno sad poslije poraza ovo reci ali najmanje je ovo do Zekića.
Od svih "pojacanja" meni se jedino ovaj Danac sviđa, mlad, skolovan i bar ako ništa uvijek glavom prema golu okrenut. Samo njega vidim kao potencijalno pojacanje.
Nažalost kad dodaš losim pojacanjima ocajnu formu igraca koji bi trebali da povuku ekipu, to je to.
Ja ne mogu da vjerujem na sta su recimo spali Gojkovic i Elezi. To su dva top igraca iz proslih sezona. Elezi pogotovo.
Na hajr

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 17 jul 2026, 09:31

Nama treba špic da gori zemlja, ne Barišić.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Laganini1986
Kontakt:

Post Postao/la Laganini1986 » 17 jul 2026, 09:40

bordobijeli je napisao/la:
17 jul 2026, 07:56
Zasto se odustalo od akademije i mladih domaci igraca ???
Pitaj zorana ,on sad kako radi sve mi ide na to da je on veliki nacionalista,a po medijima su im puna usta bosne i bosanskog naroda. Samo vrati film i 10 godina vladavine u dinamu. Pa oni nisu ni jednog bosanskog igraca uzeli/promovisali
Sva nasa djeca koja su iole kvalitetna na njih se ne racuna.
Malo nesto se zalijepio za Drecu jer je cuo da bi ga mogao Bara uzeti ili ga je vec uzeo... ove ostale Mehmedovica,vrbana,cerica,dizdarevica, to je sve nabio nogom u hadzice. Redzica pustio u vojvodinu itd itd...
Mehmedovic npr.zabio gol na pripremama protiv veleza ,zabio 30golova kao mlađi junior i nigdje ga. Samo su ga sklonili.
Dok je ovaca (bosnjaka)bit ce i vune . Ziv ti meni bio

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 17 jul 2026, 09:47

To je do glavonje ne do Mamića. On je taj koji mora da kaže da moraju biti 2 juniora iz akademije u prvih 11 i još 2,3 ukupno među 17, 18 u rotaciji isto iz akademije. Znači 5,6 među 23, 24 igrača. Ako je tako model Dinama uspješan bio, nek ga prenese ovdje na akademiju i prvu ekipu. Ali to sve ovisi od glavonje.
Meni bi nazor igrali Telalović, Mehmedović i još jedan u prvih 11, i još 2 sa klupe. Nazor moraju igrati.

teamnorth1989
Kontakt:

Post Postao/la teamnorth1989 » 17 jul 2026, 09:49

SamoTi4000 je napisao/la:
17 jul 2026, 09:12
mirzatele je napisao/la:
17 jul 2026, 08:45

Ma ne smiješ na forumu Sarajeva spomenuti nšu djecu,odma se nakači onaj retard rimljanin i slični njemu da te ubjede da je bolje da igra stranac krampa nego naš momak.
Jbg takav vakat došao.

Mi svakog igrača kojeg smo prodali,ako u startu nije pokazao kvalitet bila mu je noga.
E samo mi skupljamo propalitete po čitavom svijetu,trpimo ih godinama i onda čistka pa novi autobus.
ja prije dva mjeseca napisao da Mamic nije doveo igraca da valja rimljanin i slicni degeni me ubijedjuju da je tek dosao i da ne serem po Mamicu, da je Bralic Alesandro Nesta za nase lige i slicne gluposti. Ovo kako je Mamic u klubu sve sto je otjerao doveo je samo gore igrace. Lik dovodi Hrvate ko da su Brazilci, i nijednog kojeg je doveo ne pravi razliku na terenu. Zekica je doveo da smiri navijace jer ga raja gotivi. Jedino sto je pozitivno sto nas sudije u ligi ne kradu ko prije doduse nije bilo ni potrebe za tim.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 17 jul 2026, 10:01

Ne znam sto vam je tesko reci da je jedini krivac za ovo jucer Zoran Zekic
Sad nesto prozivati Mirvica, Mamica, igrace...nidje veze

PAPE3
Kontakt:

Post Postao/la PAPE3 » 17 jul 2026, 10:09

nokee je napisao/la:
17 jul 2026, 09:28
ajdohordas je napisao/la:
17 jul 2026, 07:21
Nije mi krivo što smo ispali i ranijih godina smo znali sebi ovo prirediti ovo od relativno prolaznih protivnika.

Više me boli ova tmurnost i tromost u svlačionici i na terenu. Ne osjeti se žar, ne osjeti se želja. Sve je usporeno.
Imam osjećaj da se iz dana u dan baš intenzivno pretvaramo u umjetni klub bez duše sa šleperom hrvatskih polovnjaka kojima je vrhunac karijere Dinamova filijala.

Iako sam i sam zagovornik igrača iz Hrvatske, ovo sada je stvarno postalo previše pa čak i gomilanje. Hujber, Dajčer, Barišić, Galešić, Banić, Živković.... Mikić hajde i nekako al nigdje veze to što radimo.
Upravo to mene brine. Ispadali smo ruku na srce i od puno gorih ekipa. Koliko god tesko bilo, meni je gore ovo sto vidim sa pojacanjima.

Rekoh ja kad je Zekić došao, ovo (Mamic-Zekic) ce biti ili boom pozitivno ili ide raspad sistema za 2 mjeseca. Sad smo nažalost blize ovom drugom osim ako se ne dovede makar 2 igraca koja odskaču ali bojim se da se ne ide u tom pravcu..
Možda je nepopularno sad poslije poraza ovo reci ali najmanje je ovo do Zekića.
Od svih "pojacanja" meni se jedino ovaj Danac sviđa, mlad, skolovan i bar ako ništa uvijek glavom prema golu okrenut. Samo njega vidim kao potencijalno pojacanje.
Nažalost kad dodaš losim pojacanjima ocajnu formu igraca koji bi trebali da povuku ekipu, to je to.
Ja ne mogu da vjerujem na sta su recimo spali Gojkovic i Elezi. To su dva top igraca iz proslih sezona. Elezi pogotovo.
Na hajr
Samo vidi gdje je igrao Elezi ove dvije evropske utakmice i samo ce ti se reci...

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 17 jul 2026, 10:14

Tatamata1946 je napisao/la:
17 jul 2026, 10:01
Zato što je kriv Usro a nije Zekić. Hvala. :wave:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 17 jul 2026, 10:16

Ljudi ne shvataju pojam stranca.Nama svaki igrac koji nije iz Bosne mora bit 100% prevaga na terenu i duplo bolji od domaceg rijesenja.Tako je i pravilo prije nadlagalo dok nisu uveli ovo da mozes dovoditi sta hoces,tu krece divljanje menadzera i talovi.Pa imas situaciju da najveci klub iz glavnog grada ima u pocetnom sastavu 1 bosanca i 10 stranaca.To niko ne bi ni spomenuo da su kvalitetna rijesenja,cast pojedincima ali nisu.Ako cu birati izmedju nedokazanog juniora i skupog stranca iz komsiluka upitnog kvaliteta ja znam sta bi izabrao.A o dokazanom igracu iz nase lige da ne govorim ali jok to je nama ponizenje,mi imamo u glavi ako dobijemo Radnika 1-0 da smo Real Madrid za njih.

Zekica krivim jer je ocigledno da se nista nije radilo na pripremama.Ni po fizickom ni po taktickom planu.Sto?Jer ne znamo ni sta hocemo.Morao se kroz 7 dana priprema odluciti za sistem i reci ovo igramo a te price mi cemo se spremiti za 3 sistema da mozemo igrati za svaki slucaj, nema nista od toga.Za to ti treba ekipa od 100 miliona.

Iskreno ne znam sta i kako dalje,samo nastavak od prosle sezone a evo 5 godina ni centimetra jednog nismo pomakli.Izgubili smo identitet FKS,skroz udaljili se.Gledam raspored pocetka sezone i znam sta ce bit ali hajde da ne pisem to sada.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 17 jul 2026, 10:18, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 17 jul 2026, 10:17

Pendulum je napisao/la:
17 jul 2026, 10:14
Tatamata1946 je napisao/la:
17 jul 2026, 10:01
Zato što je kriv Usro a nije Zekić. Hvala. :wave:
Bar trunku respekta za najvećeg trenera u historiji našeg kluba ne bi bilo loše. Za razliku od ovog velemajstora koji nas je prošle godine ostavio na cjedilu, Husref je uvijek tu bio za FKS pa čak i prošle godine kad niko ni u ludilu nije htio da preuzme užarenu klupu. I opet će Zekić otići samo ako opet loše startamo u ligi i neće se javljati godinu dana.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 17 jul 2026, 10:20

Naš Zoran Tuchel je ostavio van kadra za ova dva meča Telalovića i Živkovića.
Galešić je odron utakmicu odigrao, moguće sasvim da nije kvalitet za FKS, ali nisam ga ja sinoć ubacio umjesto Adema u igru, a Rikija ostavio kući da sa TVa gleda.
Užasan meč, svaki dodatni komentar je suvišan.
Odjava do početka lige, nabijem ih sve redom na qurac.
S druge strane,konstantne posudbe od NFSBiH ili posudbe od širokobrijeških privrednika,držane su u tajnosti, a u istim onim internim krugovima i čuvarima Svetinje koji se "užasavaju" bankarskog kredita,kredit od Saveza bio je itekako dobrodošao.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bajroni, BurekSasirom i 23 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []