To je toSlatinash_7 je napisao/la: ↑17 jul 2026, 09:58Ma ljudi hoce kod nas da za 3 godine imanja picerije kupe sebi auto od 100 hiljada KM i cijene su spram toga..Evo u Tuzli nemaš gdje popiti craft pivo, bilo pa nestalo,ne nabavljaju kaže ne ide..Kako će ići kad je cijena 7 KM a za isto to pivo u Brčkom platiš 4 marke,kod nas su marže nerealne..
U pivnici gdje proizvode pivo skuplje nego u tu nekoj ćevapdžinici, mene bi to bilo sramota,ja bi pive u pivari dzaba dijelio uz grah ili kobasice
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
- invincible1921
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
=\_1921_/=
- invincible1921
- Kontakt:
Zamisli dodje ti neko u goste na veceru i ti mu izneses puru, i kazes jbg ovo je sad 10+ marakaAsteriks je napisao/la: ↑17 jul 2026, 09:43Kad ćevap provjereno bude od domaće junetine, uz kvalitetnu pripremu, onda mogu tek pomisliti na ozbiljnu cijenu.invincible1921 je napisao/la: ↑17 jul 2026, 09:34Nebitno za Hrvatsku, kod nas su ljudi od svega luksuz napravili...jbt pura ko cevapi...
Zamisli uopće, jedeš hljeb od bh pšenice, krompir iz HNK itd.
=\_1921_/=
Kvalitetna domaća hrana nema cijenu.
Recimo moji u Hercegovini kupuju provjereno domaći sir (kravlji i ovčiji), te kajmak iz Podveležja.
Pura sa ovim sirom, neprocjenivo.
Upravo je pravi domaćin u BiH, onaj koji ti na trpezu iznese rezultate domaćeg rada i truda.
Recimo moji u Hercegovini kupuju provjereno domaći sir (kravlji i ovčiji), te kajmak iz Podveležja.
Upravo je pravi domaćin u BiH, onaj koji ti na trpezu iznese rezultate domaćeg rada i truda.
Genocid u Srebrenici, da se nikad ne zaboravi !
- invincible1921
- Kontakt:
Ma daj brate ba ljudi prodaju za 15 20 maraka hranu koju bi inace jeo u ratnim uvjetima kad nemas sta drugo,,,Asteriks je napisao/la: ↑17 jul 2026, 10:21Kvalitetna domaća hrana nema cijenu.
=\_1921_/=
Kg ovčijeg sira oko 22 KM, made in Podveležje. Čovjek ga svake sedmice doveze na noge, za narudžbe oko Mostara i općine Čapljina.
Kome je ovo skupo, nek jede fušeraj iz trgovine. Dao bi mu 30, kad vidim ovce na 800 metara NV, i ljude za kojima po cesti idu stada.
Kome je ovo skupo, nek jede fušeraj iz trgovine. Dao bi mu 30, kad vidim ovce na 800 metara NV, i ljude za kojima po cesti idu stada.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 17 jul 2026, 10:45, ukupno mijenjano 1 put.
- Shategabri
- Kontakt:
Slažem se sa Asteriksom, domaći proizvodi nemaju alternativu.
Koševo Zapad
- feniksptica
- Kontakt:
Al.su i domacini docekali svoje..cijene su u pm
Niie samo to, nego jaro moj ides u teku pa cekas svoj red.
A sto se tice pice ima stvarno ljudi sto gleda da uzme sve najkvalitetnije sastojke pa to na kraju i izadje poskupo, samo sto su takvi rijetki.
Niie samo to, nego jaro moj ides u teku pa cekas svoj red.
A sto se tice pice ima stvarno ljudi sto gleda da uzme sve najkvalitetnije sastojke pa to na kraju i izadje poskupo, samo sto su takvi rijetki.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- ASD
- Kontakt:
Nažalost, cijene su kod nas rezultat toga što ne radimo i ne proizvodimo dovoljno pa tako stvaramo konkurenciju.
Svako od nas može otvoriti nešto svoje i biti konkurencija preplaćenim proizvodima.
Svako od nas može otvoriti nešto svoje i biti konkurencija preplaćenim proizvodima.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Ni po čemu ne mora značiti da je domaće bolje.
- feniksptica
- Kontakt:
Tacno, al hajmo rec mirniji si jer znas porijeklo i to je to.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- BenjooJutub
- Kontakt:
Nije to samo u BiH, to je svugdje u Evropi. Domaća hrana je dobila na vrijednosti prvenstveno zbog smeća koje se prodaje u trgovinama.
U Austriji 10 domaćih jaja 5€, ali također imaš jaja i u SPARU/Lidlu za 2,5€.
Najviše od svih su profitirali ovi koji u trgovinama prodaju hranu pod bio etiketom, lafo domaće. Razvalili cijenu, a kad uporediš sa stvarno domaćim proizvodima, razlika nebo i zemlja a cijena ista.
Najviše od svih su profitirali ovi koji u trgovinama prodaju hranu pod bio etiketom, lafo domaće. Razvalili cijenu, a kad uporediš sa stvarno domaćim proizvodima, razlika nebo i zemlja a cijena ista.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ja bih rekao da kvalitetna hrana (bilo čija) nema cijenu..ali zapravo ima i problem je sto ta cijena nije realna u drugoj ruci tj u ugostiteljskom objektu ili prodavnici..gospodin kupi kilu tog sira od 22 KM,stavi ga 100 grama (2 KM) i uzme 100 grama brašna od 20 KM (što je nepostojeća cijena) i ubaci u ulje napravi uštipke za 10 minuta i to naplaćuje 15 KM a njega košta 5 KM u vrh glave...
Cijena kafe poraste za 10% on tebi ukupnu cijenu digne za 30%, nesrazmjerno totalno..
Cijena kafe poraste za 10% on tebi ukupnu cijenu digne za 30%, nesrazmjerno totalno..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Imamo nekokliko vrsta zaštite domaćih proizvoda - zaštićeno porijeklo, zaštićeno geografsko porijeklo i zagarantovano tradicionalni specijalitet. Tu postoje standardi koji se moraju poštovati.
Druga stvar lično se uvjeriti. Odete recimo u Podveležje i vidite živote ljudi od kojih kupujete sir.
Jedemo ga već godinu. Kad god dođem u BiH, obavezno je dodatna narudžba za stoju, sira i kajmaka. Iako moji uzimaju na sedmičnoj bazi.
Uvijek isti šmek i kvalitet. To znam jer sam svega probao u Njemačkoj, čak direktno sa Bauernhofa. A posebno sam tu izbirljiv, i osjetim sir fušeraj.
Druga stvar lično se uvjeriti. Odete recimo u Podveležje i vidite živote ljudi od kojih kupujete sir.
Jedemo ga već godinu. Kad god dođem u BiH, obavezno je dodatna narudžba za stoju, sira i kajmaka. Iako moji uzimaju na sedmičnoj bazi.
Uvijek isti šmek i kvalitet. To znam jer sam svega probao u Njemačkoj, čak direktno sa Bauernhofa. A posebno sam tu izbirljiv, i osjetim sir fušeraj.
- invincible1921
- Kontakt:
Pa dobro jbmu nije sad sve domaca hrana,,,u pekar da se najedes treba ti 10 marakaBenjooJutub je napisao/la: ↑17 jul 2026, 11:15Nije to samo u BiH, to je svugdje u Evropi. Domaća hrana je dobila na vrijednosti prvenstveno zbog smeća koje se prodaje u trgovinama.
=\_1921_/=
- Shategabri
- Kontakt:
Bolje pojest jedan burger u Mami nego 10 u Burger Kingu 
Koševo Zapad
- BenjooJutub
- Kontakt:
Pa kazem ti, uvijek si se mogao najest za 10 maraka. Prije si zdravu hranu kupovao za cenera, dok sad nezdravu kupujes.invincible1921 je napisao/la: ↑17 jul 2026, 11:18Pa dobro jbmu nije sad sve domaca hrana,,,u pekar da se najedes treba ti 10 marakaBenjooJutub je napisao/la: ↑17 jul 2026, 11:15Nije to samo u BiH, to je svugdje u Evropi. Domaća hrana je dobila na vrijednosti prvenstveno zbog smeća koje se prodaje u trgovinama.
Najviše od svih su profitirali ovi koji u trgovinama prodaju hranu pod bio etiketom, lafo domaće. Razvalili cijenu, a kad uporediš sa stvarno domaćim proizvodima, razlika nebo i zemlja a cijena ista.![]()
Zdrava je nekad bila jeftina, nezdrava skupa, što je apsurd. Sad je kontra kako i treba a ljudima nije jasno zašto je tako
Da li je ovdje mozda neko radio bronhoskopiju i da li se vrsi hospitalizacija zbog toga ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- feniksptica
- Kontakt:
Vodio sam ja ocu,
po njegovoj reakciji boli u pm. Pripremi se psihicki, al poslije zahvata on je isao kuci. Kod njega je bilo sve ok, sad ako bronhoskopija sta pokaze mozda i ostanes
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Trazi da radis u anesteziji ako ikako mozes. Ako sve prodje kako treba mozes kuci odmah nakon procedure.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Burger king je smece. Americki fast food je vecinom smece.Shategabri je napisao/la: ↑17 jul 2026, 11:21Bolje pojest jedan burger u Mami nego 10 u Burger Kingu![]()
Juce poslije dugo vremena odem u taco bell, onaj steak nemam pojma sta je ono, necu vise.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.