FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
53
12%
Drugi
44
10%
Treći
144
33%
Četvrti
77
18%
Peti
35
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
1%
Osmi
17
4%
Ispadamo iz lige
38
9%

Ukupno glasova: 431

johntravolta123
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la johntravolta123 » 18 jul 2026, 10:40

Skupit se i dat podrsku a ne odma skidat glavu ZZ

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 18 jul 2026, 11:39

Rule_hz je napisao/la:
17 jul 2026, 23:05
Tatamata1946 je napisao/la:
17 jul 2026, 22:54
Vidjeces kakav je Meite kad budemo igrali protiv ekipa koje se ne brane skoro citavu utakmicu. Kad budemo igrali protiv Veleza, Zrinjskog, Borca gubit ce se samo tako...
A Maroodza je posebna prica i redovan kiks igrac a Zekic ga stavi da bude stub odbrane

Nije zekic kriv sto maruđa igra, vec je naređenje od kera mulfona radi potencijalne peodaje, i on i meite i svi ostali mamic ima odlicne procente od prodaje igraca, ne znam sta raji nije jasno ovdje, bezveze se nervira i ostalo, kad se zna cilj naseg kluba prodaja igraca i vlastita zarada. Ostalo tu i tamo sta se osvoji. Namjerno se ispalo i zekic je sam to rekao, jer nema kvalitetnu ekipu i to je jasno kao dan.
Moze li se znati gdje je to rekao i kad?
„Neki pojedinci imaju dosta upitnika kad ne igraju, a ja imam upitnike kad igraju.“ ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 18 jul 2026, 11:40

TrofejiSuTu je napisao/la:
18 jul 2026, 11:39
Rule_hz je napisao/la:
Tatamata1946 je napisao/la:
17 jul 2026, 22:54
Vidjeces kakav je Meite kad budemo igrali protiv ekipa koje se ne brane skoro citavu utakmicu. Kad budemo igrali protiv Veleza, Zrinjskog, Borca gubit ce se samo tako...
A Maroodza je posebna prica i redovan kiks igrac a Zekic ga stavi da bude stub odbrane

Nije zekic kriv sto maruđa igra, vec je naređenje od kera mulfona radi potencijalne peodaje, i on i meite i svi ostali mamic ima odlicne procente od prodaje igraca, ne znam sta raji nije jasno ovdje, bezveze se nervira i ostalo, kad se zna cilj naseg kluba prodaja igraca i vlastita zarada. Ostalo tu i tamo sta se osvoji. Namjerno se ispalo i zekic je sam to rekao, jer nema kvalitetnu ekipu i to je jasno kao dan.
Ma covjek samo rekao da tempiramo formu za ligu jer se svakako ne mozemo u grupe plasirati i to je sve.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

SamoTi4000
Kontakt:

Post Postao/la SamoTi4000 » 18 jul 2026, 11:51

mnon46 je napisao/la:
18 jul 2026, 11:40
Rule_hz je napisao/la:

Ma covjek samo rekao da tempiramo formu za ligu jer se svakako ne mozemo u grupe plasirati i to je sve.
Ne možemo se plasirati nigdje al se zato možemo redovno ofirati svugdje,od naše lige do Evrope.
I nije mi jasno zašto onda kukate što je malo raje na stadionu.
Plaćaš Ljajića,Cimirota,petog desetog,a nemoj Evropu jaki su,nemoj ligu ne da Vico,nemoj kup jači je Velež.
Koji **** onda se uopšte igdje takmiče,luzerčine najobičnije.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 18 jul 2026, 12:01

Cekati da sjase Kurta a uzjase Murta,nema druge.

Do tad egzistiraj i pravi sto vise novca.

Tako nekako sve i izgleda.
„Neki pojedinci imaju dosta upitnika kad ne igraju, a ja imam upitnike kad igraju.“ ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

ObjektivnaSApublika
Kontakt:

Post Postao/la ObjektivnaSApublika » 18 jul 2026, 12:02

doce raja evo neka uvezemo u prva tri kola tri pobjede skroz druga prica ce se pricati i kako je sada sve negativno i nista ne valja tada ce sve biti top takvi smo mi

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 18 jul 2026, 12:11

NajvecaRadosti je napisao/la:
18 jul 2026, 10:05
KosevoZove je napisao/la:
18 jul 2026, 00:27
Iskreno pustit cemo vrijeme da pokaze u novoj sezoni mozemo li se boriti za sami vrh da kazem titulu, ili opet ide borba za trece mjesto i ispadanje u prvom pretkolu, nadam se da grijesim i da ce nas klub nekad otici malo dalje i da neki iskorak napravimo, zato nam trebaju prava pojacanja, ne neki otpatci koje niko nece.
Ne mozemo,da se ne brines brate.Prvak je Zrinjski ove godine.
Nas je 2021 izbacio amaterski Milsami,2026 nas izbacuje Inter Turku,izmedju toga izbacio te Topedo Kutaisi i jednom nisi uopste izborio Evropu.2 puta kad si igrao protiv malo jaci ekipa od tebe izgubio si 3-0 odnosno 4-0.Od 2021,godina preuzimanja Mirvica do 2026.mi nismo izborili vise od 3.mjesta ali zato jesmo ispod.
Dakle mi za 5 godina odnosno 1825 dana nismo ni 2% napredovali rezultatski tako da nemam sta graditi optimizam da ce se nesto magicno sad promjeniti.Dolazit cu jer sam bolesnik ali vec znam ishod ove sezone prije nego sto je pocela.

Mi smo citavu proslu sezonu muku mucili sa igrom,ne znam zasto su ljudi kontali da ce se ova ista ekipa sa Zekicem transformisati kroz 3 sedmice smijesni treninga.Zoran ko Zoran ne moze ovo ispraviti preko noci,ima i on svoje mane ali nema magicni stapic.Neki jednostavno nemaju kvalitet za Sarajeva,neki se moraju odstraniti,neki su zapostavljeni,negdje fali ali ne mozemo dovesti jer trenutno imamo 35 igraca na platnom spisku i nismo Celzi da finansiramo 60 igraca.
:thumbup:
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 18 jul 2026, 12:17

ObjektivnaSApublika je napisao/la:
18 jul 2026, 12:02
doce raja evo neka uvezemo u prva tri kola tri pobjede skroz druga prica ce se pricati i kako je sada sve negativno i nista ne valja tada ce sve biti top takvi smo mi
100% takav smo mi mentalitet naroda kazem odmah se u staru pomiri da mi ne mozemo nazalost vise od treceg mjesta, jer je zrinjski i borac level iznad, mi se mozemo tjesiti da nije tako, ali jeste.

Sto se evrope tice daleko smo mi od ozbiljnog i za neki iskorak nikad, neka se ugledaju na dinamo godinama koji hara, sada zvezda u koju drzava ulaze prejaki su.

Kod nas mirvic ulaze( vise da opere novac?), a igraci nam krampe, amateri i zato mi ne mozemo da prodjemo ni prvo pretkolo, najaca ekipa nam je bila protiv borusije m….
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 18 jul 2026, 12:49

A napadose me sto sam sve ovo najavio kad je zvekic ozvanicen :bow:
Umjesto ZZ bolje ga zovite :zzz:
1946~

Herson

Post Postao/la Herson » 18 jul 2026, 13:02

Određeni grači jesu limitirani, ali stoprocentna odgovornost je na treneru. Dok god ne odredi optimanalan sistem koji odgovara ekipi prema kvaliteti i mogućnostima igrača i toga se ne bude držao minimalno 15 kola, mi je ne možemo davati bilokakvu ocjenu igračima. Pojedini igrači kod nas promjene više pozicija na terenu za 3 utakmice nego prosječan igrač u karijeri. Pogledajte to ludilo od sastava u ove dvije utakmice, pa kako je moguće prigovoriti igračima bilo šta? Igrač koji je u Zrinskom igrao isključivo na krilu, što i jeste njegova primarna pozicija, kod nas izigrava nekakvu polušpicu u sistemu 3 5 2. I takvih je bezbroj primjera. Stalne rotacije u odbrani i veznom redu dovode do ovoga ovome čemu svjedočimo u sezonama iza nas.Neobjašnjivo je ovo što treneri rade u Sarajevu zadnjih nekoliko godina, ali zaista neshvatljivo i neobjašnjivo. Ponekad djeluje kao da namjerno sabotiraju ekipu. A, mi se pitamo zašto neki igrač izgleda puno bolje u Veležu i Zrinskom nego kod nas...
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 18 jul 2026, 13:06

nokee je napisao/la:
18 jul 2026, 07:59
DoktorXabaras je napisao/la:
17 jul 2026, 21:02
nokee je napisao/la:
17 jul 2026, 20:06
Tekst na oslobođenje.ba je suština svega oko FK Sarajevo..
Pa i ne znam baš, forsira priču kako nema mladih igrača u ekipi a u isto vrijeme amnestira trenera. Mislim, kako autor teksta sebi nije postavio jednostavno pitanje, Kako će igrati ako ih trener ne stavlja u igru?. Jel!
Da mi nemamo mladih igrača to bi bilo razmno ali to baš i nije tako, zatim, svi smo složni da je Zekić trener kojem niko ne diktira sastav i da mu se tu niko ne mješa u posao. Dakle, Telalović, Ignjatkov, Mehmedović, Dizdarević, Vrban... zašto ih nije bilo je pitanje koje treba biti adresirano na trenera a ne na klupsku politiku.
Ja nisam ribica. Zoran Zekić je pokazao da ima fudbal u malom prstu. Skidati glavu nakon jednog kiksa je suludo. Taman i da je sve do njega, a nije.
Sustina teksta je ovo:
"klub bi čas da promoviše mlade igrače, čas da dovodi superzvijezde za bh. okvire, a čas se ni ne može zaključiti šta bi.

U Sarajevu ne postoji adekvatna sportska politika i filozofija, ili barem nije jasno iskomunicirana prema vani, a različiti nivoi u hijerahijskoj strukturi kluba očito žele različite stvari. Klub je tako rastegnut već nekoliko godina ni tamo ni ovamo, sa strategijama koje se konstantno smjenjuju."
Pa caj i taj Inter Turku gradi nesto i ima strategiju godinama i rezultat nekakav mora doći. Mi nemamo kontinuitet ni u cemu. Ni u strategiji, treneru, igracima itd itd..
Izadji na press (egomanijak, Mamic, Zekic) i otvoreno reci idemo sa 5 mladih igraca u prvih 11, halalimo ovu sezonu ali gradi nesto za budućnost.
U tekstu se navodi i ekipa u prvom mandatu Zekića i ova. Puno sporija, tromija ekipa. Nemas igraca kao Guliashvili i nedostatak kvalitete i brzine je evidentan.

Dakle sve svaliti na Zekica a znao i vidjeli smo koliko zna, je stvarno degutantno. A vidim pola bi vas da da otkaz sada, a da pri tome "gradimo nesto".. Ma smijurija od kluba pa do navijaca koji se zahvaljuju Bogu jer ne uzese sezonsku.. :wtf:
Kakvo skidanje glava, ja to nisam nigdje napisao. Problem pojedinaca je u tome što svaku kritiku prema nekom pojedincu gledaju u tom pravcu, pa bio to Zekić, Ljajić, Mirvić, Mamić...
Zašto u ovom ispadnju iz KL nema Zekićeve krivice, ok! ona prva utakmica nije mu niko ni zamjerio a i sam je najavio šta bi se moglo dešavati ali u ovoj drugoj gdje su iste greške pravili igrači a on nije reagovo i ostavio presporog Ristovskog u igri je možda pitanje svih pitanja od nekog nazovimo novinara.
Ponovo se vraćamo na mlade igrače, jel klub u toku prošle sezone rekao da je cilj da se da šansa mlađim igračima pa su se neki makeli a mlađi dobijali minimalne minute, sjeti se ko je bio prvi na tapetu, je.bavali smo Cvitanoviću sve po spisku.
Šta se desilo na početku ove sezone i šta je Mamić u onom intervju najavio pa gdje su sad ti igrači. Može se postaviti milion pitanja o svemu, Zekić kao trener sa atributom "ne je.be živu silu" bi trebao dati odgovor zašto nije bilo Ignjatkova, Telalovića, Živkovića... jer u suprotnom onda ova teorija koju je Rule_hz iznio ima smisla.

Opet ponavljam, nadam se da ovih 20 dana i dvije utakmice nisu uzalud potrošene i da su dobra lekcija Mamiću i Zekiću. Evo ima još do prvenstva, nek se još pripreme, neko je dobro napisao dvije-tri pobjede zaredom sve ovo će se brzo zaboravit kao i one godine kad smo ispali od Torpeda.
Za ove što se zahvaljiju Bogu što nisu uzeli sezonsku, prijatelju, takvi ne uzimaju ni pojedinaćnu.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO

DzemoSmjecanin
Kontakt:

Post Postao/la DzemoSmjecanin » 18 jul 2026, 13:18

mnon46 je napisao/la:
18 jul 2026, 11:40
Rule_hz je napisao/la:

To je najdebilnija i najnesporstkija izjava (ako postoji) odluka, greska i sta vec ne. Pa ne igraš ove utakmice samo da bi prosao u grupe, nego radi iskustva, prestiza, koeficijenta, izloga igrača za prodaju, imidza itd.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 18 jul 2026, 13:31

18 jul 2026, 13:06
nokee je napisao/la:
17 jul 2026, 21:02

Pa i ne znam baš, forsira priču kako nema mladih igrača u ekipi a u isto vrijeme amnestira trenera. Mislim, kako autor teksta sebi nije postavio jednostavno pitanje, Kako će igrati ako ih trener ne stavlja u igru?. Jel!
Da mi nemamo mladih igrača to bi bilo razmno ali to baš i nije tako, zatim, svi smo složni da je Zekić trener kojem niko ne diktira sastav i da mu se tu niko ne mješa u posao. Dakle, Telalović, Ignjatkov, Mehmedović, Dizdarević, Vrban... zašto ih nije bilo je pitanje koje treba biti adresirano na trenera a ne na klupsku politiku.
Ja nisam ribica. Zoran Zekić je pokazao da ima fudbal u malom prstu. Skidati glavu nakon jednog kiksa je suludo. Taman i da je sve do njega, a nije.
Sustina teksta je ovo:
"klub bi čas da promoviše mlade igrače, čas da dovodi superzvijezde za bh. okvire, a čas se ni ne može zaključiti šta bi.

U Sarajevu ne postoji adekvatna sportska politika i filozofija, ili barem nije jasno iskomunicirana prema vani, a različiti nivoi u hijerahijskoj strukturi kluba očito žele različite stvari. Klub je tako rastegnut već nekoliko godina ni tamo ni ovamo, sa strategijama koje se konstantno smjenjuju."
Pa caj i taj Inter Turku gradi nesto i ima strategiju godinama i rezultat nekakav mora doći. Mi nemamo kontinuitet ni u cemu. Ni u strategiji, treneru, igracima itd itd..
Izadji na press (egomanijak, Mamic, Zekic) i otvoreno reci idemo sa 5 mladih igraca u prvih 11, halalimo ovu sezonu ali gradi nesto za budućnost.
U tekstu se navodi i ekipa u prvom mandatu Zekića i ova. Puno sporija, tromija ekipa. Nemas igraca kao Guliashvili i nedostatak kvalitete i brzine je evidentan.

Dakle sve svaliti na Zekica a znao i vidjeli smo koliko zna, je stvarno degutantno. A vidim pola bi vas da da otkaz sada, a da pri tome "gradimo nesto".. Ma smijurija od kluba pa do navijaca koji se zahvaljuju Bogu jer ne uzese sezonsku.. :wtf:
Kakvo skidanje glava, ja to nisam nigdje napisao. Problem pojedinaca je u tome što svaku kritiku prema nekom pojedincu gledaju u tom pravcu, pa bio to Zekić, Ljajić, Mirvić, Mamić...
Zašto u ovom ispadnju iz KL nema Zekićeve krivice, ok! ona prva utakmica nije mu niko ni zamjerio a i sam je najavio šta bi se moglo dešavati ali u ovoj drugoj gdje su iste greške pravili igrači a on nije reagovo i ostavio presporog Ristovskog u igri je možda pitanje svih pitanja od nekog nazovimo novinara.
Ponovo se vraćamo na mlade igrače, jel klub u toku prošle sezone rekao da je cilj da se da šansa mlađim igračima pa su se neki makeli a mlađi dobijali minimalne minute, sjeti se ko je bio prvi na tapetu, je.bavali smo Cvitanoviću sve po spisku.
Šta se desilo na početku ove sezone i šta je Mamić u onom intervju najavio pa gdje su sad ti igrači. Može se postaviti milion pitanja o svemu, Zekić kao trener sa atributom "ne je.be živu silu" bi trebao dati odgovor zašto nije bilo Ignjatkova, Telalovića, Živkovića... jer u suprotnom onda ova teorija koju je Rule_hz iznio ima smisla.

Opet ponavljam, nadam se da ovih 20 dana i dvije utakmice nisu uzalud potrošene i da su dobra lekcija Mamiću i Zekiću. Evo ima još do prvenstva, nek se još pripreme, neko je dobro napisao dvije-tri pobjede zaredom sve ovo će se brzo zaboravit kao i one godine kad smo ispali od Torpeda.
Za ove što se zahvaljiju Bogu što nisu uzeli sezonsku, prijatelju, takvi ne uzimaju ni pojedinaćnu.
Ma stoji sve, i ne amnestiram Zekica od dijela krivice, ali koga staviti da igra? Jesmo vidjeli da nam je kompletna ekipa van bilo kakve forme? Jeamo vidjeli da je Gojkovic odigrao katastrofa prvu utakmicu i zamjenio ga je, zarotirao. Drugu ga s razlogom nije ni stavio. Prvu utakmicu nakon prelaska na 2 stopera Ristovski i Marodza su odigrali odlično, sta god ti rekao. I vjerovatno mu je to bila vodilja..
Jednostavno je rotirao jer nije mogao da nadje igraca koji ce odgovoriti zadatku i to mi je prosto nevjerovatno. Jedini Kyeremeh zaslužuje prolaznu ocjenu. Stas očekivati poslije takve činjenice? Dodas na to losa pojacanja i dobijes sta si dobio.
A za Telalovica i Zivkovica vjerovatno ima neko objašnjenje. Ignatkov je bio sa mladom reprezentacijom Ukraine koliko znam. Telalovic je bio povrijeđen prije dvomeca..

Mislim realno mi donosimo zakljucke na osnovu 2 polu tacne informacije, al hajd.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 18 jul 2026, 13:32

Da ima u klubu ko zna sta je FK Sarajevo, mozda bi se vise potrudili da prodju dalje jer bi u Istanbulu bilo nasih navijaca pun qurac.

Al dobro, nit Mirvic zna sta je Sarajevo nit on ima pojma koga da stavi u klub ko moze reci svima ovima sto nam uzimaju pare, da mi ipak imamo ime neko.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Herson

Post Postao/la Herson » 18 jul 2026, 13:47

nokee je napisao/la:
18 jul 2026, 13:31
nokee je napisao/la:

Sustina teksta je ovo:

Ma stoji sve, i ne amnestiram Zekica od dijela krivice, ali koga staviti da igra? Jesmo vidjeli da nam je kompletna ekipa van bilo kakve forme? Jeamo vidjeli da je Gojkovic odigrao katastrofa prvu utakmicu i zamjenio ga je, zarotirao. Drugu ga s razlogom nije ni stavio. Prvu utakmicu nakon prelaska na 2 stopera Ristovski i Marodza su odigrali odlično, sta god ti rekao. I vjerovatno mu je to bila vodilja..
Jednostavno je rotirao jer nije mogao da nadje igraca koji ce odgovoriti zadatku i to mi je prosto nevjerovatno. Jedini Kyeremeh zaslužuje prolaznu ocjenu. Stas očekivati poslije takve činjenice? Dodas na to losa pojacanja i dobijes sta si dobio.
A za Telalovica i Zivkovica vjerovatno ima neko objašnjenje. Ignatkov je bio sa mladom reprezentacijom Ukraine koliko znam. Telalovic je bio povrijeđen prije dvomeca..

Mislim realno mi donosimo zakljucke na osnovu 2 polu tacne informacije, al hajd.
Nema ta priča logike nikako. Odigrao loše poluvrijeme i šta? Treba ga odstraniti iz ekipe i skloniti do kraja sezone? Je li to rješenje za svakog onog koji podbaci na utakmici? Da nije možda i Arteta trebao suspednovati Gabriela i Odegarda poslije ispadanja od drugoligaša iz kupa? Odrediti sistem, definiši način igre i insistiraj na njemu. Apsolutno je nemoguće da drugu utakmici zaredom podbaci 15 od 20 igrača, ipak su problemi druge prirode. Potreban je određeni period da stvari legnu na svoje mjesto, da se ekipa upozna i da se stekne povjerenje u taj sistem. Ovo suludo rotitanje od utakmice do utakmice nas uništava već petu sezonu zaredom.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 jul 2026, 13:59

Ma ova je ekipa slabija nego sto smo bili posljdnje 3 sezone . Spora,stara,troma ekipa ,baz mladih igraca ,bez domaci s polovnim strancima. A ovi sto su glavna imena oni su na zalaaku karijere. Guly,Hamza,Čelik,Pavicic,Lulic,Bubanja,Krdzalic mi sad nemamo takvih igraca u timu . Ako Zekic poslozi ovu ekipu i napravi uspjeh treba mu dati dozivotni ugovor.

Haksss
Kontakt:

Post Postao/la Haksss » 18 jul 2026, 14:16

Evo jos love od procenata za Butica! Sad kad legnu pare, taman ima Ismir i Zoran da dovedu kakvog novog "velikog majstora" iz druge HNL i to iz kluba sto ispada iz lige. Zamisljam mu dragost kad vidi da se ovako nesto objavi. Mora obavezno 👍 opalit, otpao mu prst ako bog da kojim je lajkao!
slika

Herson

Post Postao/la Herson » 18 jul 2026, 14:18

bordobijeli je napisao/la:
18 jul 2026, 13:59
Ma ova je ekipa slabija nego sto smo bili posljdnje 3 sezone . Spora,stara,troma ekipa ,baz mladih igraca ,bez domaci s polovnim strancima. A ovi sto su glavna imena oni su na zalaaku karijere. Guly,Hamza,Čelik,Pavicic,Lulic,Bubanja,Krdzalic mi sad nemamo takvih igraca u timu . Ako Zekic poslozi ovu ekipu i napravi uspjeh treba mu dati dozivotni ugovor.
Nemamo igrače poput Krdžalića, Hamze i Čelika? Je li ti nas malo trolaš ovdje ili?

Krdžalić se ni kao igrač koji potpada pod u21 pravilo nije mogao izboriti za mjesto u timu, a sad neko žali za njim... Uh, svašta bih rekao. Čelika ovdje pojedini pljuvali i tjerali dok nije napustio klub, a Hamza otišao u drugu tursku ligu. Je li to ta klasa koju priželjkujemo i koja će sve ovo okrenuti na bolje?

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 18 jul 2026, 14:22

nokee je napisao/la:
18 jul 2026, 13:31
nokee je napisao/la:

Sustina teksta je ovo:

Možda je ovo što je Herson napisao ključ svega, "ubijaju nas rotacije" i to ne toliko u veznom redu i napadu koliko u odbrani a baš tu ne bi trebali rotirati.
Opet, nadam se da smo svi naučili nešto iz ovog perioda i da će ići ka boljem. Biti će težak početak sezone ali ništa strašno što nekoliko vezanih pobjeda neće pregazit.
Ja i dalje mislim da ima kvalitete i da mora nekako doći do izražaja i ako je iko sposoban da to uradi onda je to Zekić, nadoće ovo siguran sam.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 18 jul 2026, 14:31

Herson je napisao/la:
18 jul 2026, 13:02
Određeni grači jesu limitirani, ali stoprocentna odgovornost je na treneru. Dok god ne odredi optimanalan sistem koji odgovara ekipi prema kvaliteti i mogućnostima igrača i toga se ne bude držao minimalno 15 kola, mi je ne možemo davati bilokakvu ocjenu igračima. Pojedini igrači kod nas promjene više pozicija na terenu za 3 utakmice nego prosječan igrač u karijeri. Pogledajte to ludilo od sastava u ove dvije utakmice, pa kako je moguće prigovoriti igračima bilo šta? Igrač koji je u Zrinskom igrao isključivo na krilu, što i jeste njegova primarna pozicija, kod nas izigrava nekakvu polušpicu u sistemu 3 5 2. I takvih je bezbroj primjera. Stalne rotacije u odbrani i veznom redu dovode do ovoga ovome čemu svjedočimo u sezonama iza nas.Neobjašnjivo je ovo što treneri rade u Sarajevu zadnjih nekoliko godina, ali zaista neshvatljivo i neobjašnjivo. Ponekad djeluje kao da namjerno sabotiraju ekipu. A, mi se pitamo zašto neki igrač izgleda puno bolje u Veležu i Zrinskom nego kod nas...
Upravo to, Zekic je to radio i u prvom mandatu. Takodje simptomaticno je da nam ekipa kondiciono izgleda sve losije i losije sto je trener duze na klupi. Neobjasnjivo (razumijem da kojdicioni treneri su zato najvise zaduzeni)

Pogledajte kako smo izgledali prvih 15-16 kola prvig mandata kod rozmana pa kako smo izgledali posle zimski priprema gdje nas je sloboda zamalo izbacila iz kupa, pogledajte kako smo izgledali u prvom ZZ mandatu I KAKO je ekipa bila razjebana kad je husref uzo i sve do 13 kola. Takodje ogroman broj povrijdjeni igraca kod ZZ.

Cvitanovic je jedini trener koji je igrao konstantno isti nivo igre gdje IMAO odlican rezultat i gdje se nijedan igrac nije tesko povrijedio. Povreda MAMASA, je bila obnova povrede.

Daj boze da sam u krivu al j mislim da ce ZZ bit smjenjen u 5 tom kolu kad sjebe nam jos jednu sezonu, on je dobar trener za ekipe tipa sb osjek rijeku vojvodinu ekipe koje nemaju ambicije i koje su svjesne da nemogu bit prve i kojima ce bit sezina perfektna ako budu drugi vrlodobra ako budu treci al ako budu i 4-5 izbore evropu sasvim prihvatljivo. FK SARAJEVO nije taj klub koji se zadovoljava sa 2 mjestom kupom bh.

U nasoj ligi se igra izricito na rezultat, a posebno FK SARAJEVO mora igrat na rezultat sto vise pobjeda 1-0, zasto zato sto Vico i njegova druzina (sudije) kad borcu zastopa ide nepostojeci penal crveni go rukom itd. Borac nije osvoio broj bodova jer je imao igru od pocetka do kraja dobru vec zato sto je ekipa pogurana kad treba da kiksa i samim tim nije upadala u krizu mentalnu, i samim tim lakse se uigravala i bila postepeno bolja.

Prema tome nas roster je manje vise ok da mi mozemo pobjedit sve ekipe ako zasnujemo igru na posjedu i cvrstoj odbrani, budemol glumili FRANCUSKU repku zavrsicemo na 3 mjestu.

Takodje konstantno se prica kako zrinjski ima kontinuitet, a ljudi u zadnjih 5-6 godina zamjenili skoro isti broj igraca kao imi a mi smo procjenjeni kao klub koji najvise rotira.

Takodje;

Navijaci FK SARAJEVA, nisu volili gledat igru koju je igra CVITANOVIC jer je bila spora. I opravdavalo se ovde da bude smjenjen jer je ispao od veleza u kupu, i izgubio super kup od zrinjskog.

Siguran sam da je sudija svirnuo Crveni (drugi zuti) SPAHICU i da smo pobjedili prijedor (sviran nepostojeci crveni a kasnije u 94 minuti nepostojeci penal za prijedor ) da bi velez izbacili iz kupa. Takodje da smo super kup igrali na kosevu ili u vrapcicima zenici doboju da bi i taj trofej uzeli. Jel zrinjski od dolaska cvitanovica nama nije mogo nista.

U prvenstvu smo bili u 5-6 bodova sa borcem ako racunamo od momenta kad je Mario dosao.

Takodje klub je prodao u njegovom mandatu Gulisu i MLINARICA a i Jatta se moze racunat, samim tim imao je najslabi roster i klub je najvise zaradio prodajom igraca.

Uz to sve sto je imao peh na zimskim pripremama radi snijega u sarajevu i kise u antali gdje nije mogao odradit pripreme ni 70% ono sto je htio.

Zekic se zali jer je imao samo 27 dana priprema za uzvrat protiv Turkua. Da nepricamo o tome da su ljetne pripreme da je on vodio tu ekipu 14 mjeseci da zna kako stvari stoje u kakvo ukruzenje dolazi i sve to dok je Mario doso u ne razdrman orkestar vec u orkestar koji je bio slomljen i bez ikakvig iskustva u pl bh.

Veca je sramota od Turkua ispast nego izgubit super kup od zrinjskig u jednoj utakmici i to na njihovom terenu na penale

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []