Babaluk nije nas igrac.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- Ferroviere1987
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Sta je s Alicem? Pitam jer mnogi ga spominju tu je/nije tu. Nama.jenspas da se dobro spremimo i pretrcavamo i udaramo protivnike.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
**** Alica nikakva prevaga. Ako mu se ide nek ide u pm, sta treba svako malo nesto on uvrijedjen.
Treba ove momke sto su danas dosli odmah prikljuciti ekipi i da se pokusaju spremiti koliko toliko do pocetka prvenstva.
- Ferroviere1987
- Kontakt:
Zanima me portugalac mali u vezi, trenutno Radovac i Milosevic igraju ispod svih ocekivanja. Vidim Mhanda sa Pejicem i Madzidom u vezi.
Zanimljivo je da cemo imat napadaca od 197cm Benato Bekima ako je istina a ovaj sto je napiso danas pogodio je i vjerovatno je to to, mladi stoper Yamaogo (koji je opet nizak kao i Sedorf) i Apiah koji moze pokrit sve pozicije u napadu. Od ovih igraca jedino ocekujem Apiah da nesto napravi jer je njegova karijera jedina u uzlaznoj putanji i mozda Bekima s obzirom na fizicke predispozicije. Ako svi potpisu vise cemo imat crnih nego bijelih igraca u prvoj postavi i kad Cveta ozdravi.
Na kraju to moze izgleda dosta dosta ozbiljnije nego danas
Abdulahovic
Rascic-Sedorf-Yamaogo-Dabo
Pejic-Mhand
Sosic
Apiah-Bekima-Cvetanoski
Rascic u21
S tim da se meni Hamidovic izrazito svidio i mislim da on uz Rascica jedini moze od "djece" napravit nesto ma da su nam svi juniori...
Dabo je predstavljen kao igrac desne strane, medjutim igrao je najvise lijevog beka u prijasnjim klubovima, tako da s obzirom na situaciju sa Alicem on ce nam bit prva opcija na lijevom beku.
Nije neki kvalitet al eto moramo vjerovat da se moze nesto napravit, jedino sto nemamo vremena, upitna je fizicka spremna ne samo kod novih nego i kod starih igraca, a u nekim kompleksnijim stvarima ala automatizacije u igri ne vrijedi ni pricat.
Svakako trebamo pruzit podrsku koliko god se nama ovaj put ne svidio odbor za hitnost je uradio 710% vise nego govedar.

Zanimljivo je da cemo imat napadaca od 197cm Benato Bekima ako je istina a ovaj sto je napiso danas pogodio je i vjerovatno je to to, mladi stoper Yamaogo (koji je opet nizak kao i Sedorf) i Apiah koji moze pokrit sve pozicije u napadu. Od ovih igraca jedino ocekujem Apiah da nesto napravi jer je njegova karijera jedina u uzlaznoj putanji i mozda Bekima s obzirom na fizicke predispozicije. Ako svi potpisu vise cemo imat crnih nego bijelih igraca u prvoj postavi i kad Cveta ozdravi.
Na kraju to moze izgleda dosta dosta ozbiljnije nego danas
Abdulahovic
Rascic-Sedorf-Yamaogo-Dabo
Pejic-Mhand
Sosic
Apiah-Bekima-Cvetanoski
Rascic u21
S tim da se meni Hamidovic izrazito svidio i mislim da on uz Rascica jedini moze od "djece" napravit nesto ma da su nam svi juniori...
Dabo je predstavljen kao igrac desne strane, medjutim igrao je najvise lijevog beka u prijasnjim klubovima, tako da s obzirom na situaciju sa Alicem on ce nam bit prva opcija na lijevom beku.
Nije neki kvalitet al eto moramo vjerovat da se moze nesto napravit, jedino sto nemamo vremena, upitna je fizicka spremna ne samo kod novih nego i kod starih igraca, a u nekim kompleksnijim stvarima ala automatizacije u igri ne vrijedi ni pricat.
Svakako trebamo pruzit podrsku koliko god se nama ovaj put ne svidio odbor za hitnost je uradio 710% vise nego govedar.
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Pregledah par YT klipova ovih prinova.
Ovaj Vitorino čini da Šabić djeluje kao Balon'd'Or kandidat u poređenju.
Dijete ima par mjeseci seniorskog fudbala ko i ovi naši, i to u 4. portugalskoj ligi. Serie C im nije 3. već 4. liga, grupa C.
Moj dobar drug koji je svojevremeno igrao juniore u portugalu jedva je u Bosni poslije igrao sezonu za Olimpik, i onda odmah u nižu ligu.
Ne kažem da je pravilo, al ako ovaj pilić bude bar konkurentan da popuni kad Pejić nakupi žutih... daj Bože.
Senegalac sa španskim papirima obećava. Piše na zvaničnoj da je konkurencija za desnu stranu, ja mu gledam video gdje igra više CF nego RW, što na njegovu građu i ima smisla. Djeluje da ima snage da se tuče s ovim našima, a za 190cm visine da ima i pristojnu brzinu.
Za golmana ne nađoh ništa, al ako je bolji od Tarika, valjaće.
Ovaj Vitorino čini da Šabić djeluje kao Balon'd'Or kandidat u poređenju.
Dijete ima par mjeseci seniorskog fudbala ko i ovi naši, i to u 4. portugalskoj ligi. Serie C im nije 3. već 4. liga, grupa C.
Moj dobar drug koji je svojevremeno igrao juniore u portugalu jedva je u Bosni poslije igrao sezonu za Olimpik, i onda odmah u nižu ligu.
Ne kažem da je pravilo, al ako ovaj pilić bude bar konkurentan da popuni kad Pejić nakupi žutih... daj Bože.
Senegalac sa španskim papirima obećava. Piše na zvaničnoj da je konkurencija za desnu stranu, ja mu gledam video gdje igra više CF nego RW, što na njegovu građu i ima smisla. Djeluje da ima snage da se tuče s ovim našima, a za 190cm visine da ima i pristojnu brzinu.
Za golmana ne nađoh ništa, al ako je bolji od Tarika, valjaće.
Pošteno, pa kako bude.
Ne kontam vi nesto branite sto se odbraniti ne moze. Jedno je ako ti ne mozes dovesti nikoga pa ti mora igrati Sabic Korora Dragovic to je sasvim ok, al isto tako mora se biti svjestan da ćemo se boriti za opstanak.
Osnovno u fudbalu da s 20 godina moras biti sprema da jedes zemlju. I ako nisi neki talenat mozes trkom, borbom nadomjestiti to. Ovdje problem sto ovi momci nemaju ni jedno ni drugo. Tu se prica završava.
Zavrsit ce ko Mujagic, Beca, Gasal i da ne nabrajam dalje.
Al to potenciranje neko da moraju igrati je smijesno.
Pripreme nismo poceli na vrijeme ok, kasnilo se ok, al ti ako zbog sebe se ne spremas da budes fizički spreman nijedne pripreme ti nece pomoći. Isto tako ako ti samo znas primiti loptu, vratit je nazad ili prvom do sebe od tebe nema nista. To su cinjenice ne trebas biti neki naučnik za takve stvari.
Osnovno u fudbalu da s 20 godina moras biti sprema da jedes zemlju. I ako nisi neki talenat mozes trkom, borbom nadomjestiti to. Ovdje problem sto ovi momci nemaju ni jedno ni drugo. Tu se prica završava.
Zavrsit ce ko Mujagic, Beca, Gasal i da ne nabrajam dalje.
Al to potenciranje neko da moraju igrati je smijesno.
Pripreme nismo poceli na vrijeme ok, kasnilo se ok, al ti ako zbog sebe se ne spremas da budes fizički spreman nijedne pripreme ti nece pomoći. Isto tako ako ti samo znas primiti loptu, vratit je nazad ili prvom do sebe od tebe nema nista. To su cinjenice ne trebas biti neki naučnik za takve stvari.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Sabic je radio na sebi u pauzi ali na bradici
Rascic ne da nije spreman nego malac ne moze ispratiti jedan trk protivnickog igraca.
Dragovic umjesto da se uhvati malo teretane, on isti godinu dana, svaki duel je izgubio.
Ove starije necu da spominjem, pojedince vidis guzove zapustili a ko bi rekao da kasne plate
Dragovic umjesto da se uhvati malo teretane, on isti godinu dana, svaki duel je izgubio.
Ove starije necu da spominjem, pojedince vidis guzove zapustili a ko bi rekao da kasne plate
Samo usporediti ovu dvojicu malaca sto su nam zabili po 2 gola, obojica 20 godina koja je razlika u odnosu na svakog našeg mladog igrača. Momci su par put napravili prodore sto ovi nisu u zivotu uradili.
Dragovic dobije loptu, zabije glavu u travu i zabije se u igraca. To radi od kad dobija priliku za igru.
Dragovic dobije loptu, zabije glavu u travu i zabije se u igraca. To radi od kad dobija priliku za igru.
Sto se tice fizicke spreme, ko god da je gledao video iz teretane jucer a da se imalo razumije u kineziologiju je vidio koliko su nespremni. Na osnovnim vjezbama se raspadaju, jedini poluspreman je bio seedorf.
- dubioza144
- Kontakt:
To se moglo zakljucit i po faci trenera gledajuci ih
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
evo da napisem sad pa razmislite, mi smo dobro ograjisali, ne samo mi nego i cijela liga i td
inter turku za plate izdvaja zadnje dvije godine po 900.000 eura godisnje, hjk helsinki je rekorder finske izdvaja godisnje 2.6 mil eura za plate igraca
ovo je vrlo lako provjerljivo online gdje je sve uredno prijavljeno u finskoj radi poreza i td , dalje ako se nekome da kopati moze provjeriti i ostale klubove npr rfs estonski ili farane i islandjane, vidjecete koliko su im mizerni budjeti a ljudi igraju redovno grupe i td liga europskih
sad nek neko meni objasni za sta sarajevo potrosi 20 mil a zeljo 12 mil na sezonu, ovo je uzas zivi , kome daju pare sta, za koga , kakav vidic je primao od sloge nakve 6000eura
ja ne znam ovdjd ovi klubovi nisu normalni, imate intervju na yt sa onim direktorom novog pazara u kojem govori da mu je najveca plata u klubu 2000eura
ovo treba sve bataliti napraviti amatersku studensku ligu i nek igraju dzaba ili za 500km ko hoce toplog obroka
za sta se bacaju narodne pare, da se sabere koliko je miliona ulozeno u sport baceno nakvim usranim igracima i upravama od rata pa na ovamo, i za koje rezultate?
pun mi je vise kur ovoga, ljudi ne mogu trcati 20 min , ne mogu dodati 2 pasa zaredom tacna
onaj strucnjak pise kaze nisu igrali zajedno i td
sto kaze muki kad je sam na stoperu lijepo primi loptu fol i lijepo doda ovom pored sebe, cim pridje neko na 1m gube se svi posvadjaju se sa loptom
ali nije to samo ova sad sezona i prosla , mi smo i sa amarom kantani od nakvih hapoela po 5-0, izbacivali nas crnogorci, makedonci itd
mi papci mislimo oni su stranci eto imaju para ok je to
nijenok provjerite koliko su budjeti i u izraelu npr nikakve pare
pa sta je reci onda? znanje... otjerali su sve ljude stare koji su bar imali slifa da prepoznaju ko je igrac ili ne
doveli nakve fol sa mocnim licencama uefa, adzem trener eee u pm pa jebote za sta po cemu?
uprava takodje neznalice iste ko i on, nijednog sportskog radnika ni niceg, miso smajlovic moze samo u makijatu sjediti ne smije prismrditi salonu, ma hebo njega star sta ce on , zdenko jelic eno ga jos ziv lik mislis pitao ga je neko za savjet od 95te naovamo?
i ako vas tjesi ... da znate da je kitare izbacio klub za 900.000eura budgeta za plate , izbacio ih ko slinu
bice opet treci potrosice opet 20 miliona za sta kako ja msm muda mirvic sebi moze jesti
inter turku za plate izdvaja zadnje dvije godine po 900.000 eura godisnje, hjk helsinki je rekorder finske izdvaja godisnje 2.6 mil eura za plate igraca
ovo je vrlo lako provjerljivo online gdje je sve uredno prijavljeno u finskoj radi poreza i td , dalje ako se nekome da kopati moze provjeriti i ostale klubove npr rfs estonski ili farane i islandjane, vidjecete koliko su im mizerni budjeti a ljudi igraju redovno grupe i td liga europskih
sad nek neko meni objasni za sta sarajevo potrosi 20 mil a zeljo 12 mil na sezonu, ovo je uzas zivi , kome daju pare sta, za koga , kakav vidic je primao od sloge nakve 6000eura
ja ne znam ovdjd ovi klubovi nisu normalni, imate intervju na yt sa onim direktorom novog pazara u kojem govori da mu je najveca plata u klubu 2000eura
ovo treba sve bataliti napraviti amatersku studensku ligu i nek igraju dzaba ili za 500km ko hoce toplog obroka
za sta se bacaju narodne pare, da se sabere koliko je miliona ulozeno u sport baceno nakvim usranim igracima i upravama od rata pa na ovamo, i za koje rezultate?
pun mi je vise kur ovoga, ljudi ne mogu trcati 20 min , ne mogu dodati 2 pasa zaredom tacna
sto kaze muki kad je sam na stoperu lijepo primi loptu fol i lijepo doda ovom pored sebe, cim pridje neko na 1m gube se svi posvadjaju se sa loptom
ali nije to samo ova sad sezona i prosla , mi smo i sa amarom kantani od nakvih hapoela po 5-0, izbacivali nas crnogorci, makedonci itd
pa sta je reci onda? znanje... otjerali su sve ljude stare koji su bar imali slifa da prepoznaju ko je igrac ili ne
doveli nakve fol sa mocnim licencama uefa, adzem trener eee u pm pa jebote za sta po cemu?
uprava takodje neznalice iste ko i on, nijednog sportskog radnika ni niceg, miso smajlovic moze samo u makijatu sjediti ne smije prismrditi salonu, ma hebo njega star sta ce on , zdenko jelic eno ga jos ziv lik mislis pitao ga je neko za savjet od 95te naovamo?
i ako vas tjesi ... da znate da je kitare izbacio klub za 900.000eura budgeta za plate , izbacio ih ko slinu
bice opet treci potrosice opet 20 miliona za sta kako ja msm muda mirvic sebi moze jesti
Yacouba Dabo koji je danas predstavljen primarno igra poziciju lijevog beka, iako na TM stoji da igra po desnoj strani i napadača.
Dakle, radi se o polivalentnom igraču, ali u prošla dva kluba je igrao primarno lijevog beka.
Dakle, radi se o polivalentnom igraču, ali u prošla dva kluba je igrao primarno lijevog beka.
Željezničar za život cijeli!
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Pa onda lažu i TM i njegovi klipovi predstavljanja:
LD je desni bek, možda te to buni? (al i tu je po TM odigrao samo 2 utakmice ikad)

Najnoviji klipovi mu kažu EI DC ED (ilitiga LW CF RW)
A osnovna pozicija piše da mu je RW
Pošteno, pa kako bude.
zastitaIdentiteta je napisao/la: ↑18 jul 2026, 22:49Pa onda lažu i TM i njegovi klipovi predstavljanja:
LD je desni bek, možda te to buni? (al i tu je po TM odigrao samo 2 utakmice ikad)
Najnoviji klipovi mu kažu EI DC ED (ilitiga LW CF RW)
A osnovna pozicija piše da mu je RW

Lijevi bek, ovo je graf od prošle sezone
Željezničar za život cijeli!
- dubioza144
- Kontakt:
Haman se i sam jos trazi gdje ce igrat
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Neka igra poziciju Sabica to je najbitnije
Uredjene drzave gdje se sve zna i radi, a kod nas nema ni zakona o sportu. Kad vide igraci kako se stima liga, kako su klubovi neogodvorni i oni izgube volju i rijetko koji daje 100% cijelu sezonu. Mi ne mozemo trenera da nadjemo da vodi jednu citavu sezonu..berjan je napisao/la: ↑18 jul 2026, 22:31evo da napisem sad pa razmislite, mi smo dobro ograjisali, ne samo mi nego i cijela liga i td
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Zulfo najjaci. Lik pise nebuloze nevjerovatno. Zakon o sportu bitan koliko igrac ima platu u Finskoj. Genije
Zulfo ko ce ti pristati na manju platu u neuredjenoj drzavi?
Neke moras bas platiti da dodju, da smo neka Austrija sve bi bilo lakse, a sto se tice domacih ne vrijedi ni jedan 10.000
Uostalom klubovi u finskoj i uredjenim drzavama imaju smjestaje za igrace i mnoge druge pogodnosti
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 18 jul 2026, 23:17, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Trenutno korisnika/ca: knoa, kosuljaplava, mnon46, ultra1987 i 58 gostiju.