FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
86
18%
2. Borbu za Evropu
186
39%
3. Sredinu tabele
85
18%
4. Borbu za opstanak
125
26%

Ukupno glasova: 482

MukiBek
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MukiBek » 20 jul 2026, 10:52

bhsport je napisao/la:
20 jul 2026, 10:46
Lokomotifa je napisao/la:
20 jul 2026, 10:43
Sanin umjesto da je uložio svoje pare u igrače i u klub, on je meščini uložio pare da plati botove koji će mu popraviti rejting u javnosti. To se često radi u okviru PR kampanja i nemojte da se iznenadite ako bude još profila koji će iznenada braniti Saninov lik i djelo. I sam Haris Slato je priznao da je Saninu više bilo bitno kako će nešto biti predstavljeno u javnosti, nego rješavanje problema u klubu.

Samo naivni misle da je takvo pisanje iz "ideala". Ideali su davno pokopani, ostao je samo interes.
A na osnovu čega je trebao uloziti?
Sto ti ne prodas, stan, kucu i auto i ulozis u Zelju.
Uprava je sve prepustila Mirvicu ni na osnovu čega, digli noge i hladovina.
Na osnovu čega je mislio uložiti kad je dolazio u klub? Necemo uzimati to da on nije nista htio uložiti sto je budali jasno, al me zanima zasto je htio u klub? Napraviti pozajmicu na 500 hiljada a uplatit 300 plus uzeti kamatu, to je dobro jel

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 20 jul 2026, 10:59

Covjek nas je unazadio i tu treba svaka prica o Mirvicu da zavrsi.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 20 jul 2026, 11:00

Pa jel realno da ljudi i dalje pravdaju cinjenicu da je lik najjednostavnije zamijenio teze jer je vidio da ga niko nece provjeravati. Od strateskog partnera doslo je da se definise kao investitor.

Dogovor je bio da on istovari *SVOJE*, ponavljam, *SVOJE* pare i da u buducnosti ubire pare od prodaje igraca, vise manje kao ovo sto mu brat radi sa sarajevom.

On je dosao, dodatno nabio ceh, krenuo da uzme kredit al ne na svoje ime, nego na ime kluba, i kad nije proslo, ispalio se.

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 20 jul 2026, 11:04

Coek kupio hiljadu clanski, bio 8 mjeseci u klubu, otjerao sve sto je on doveo jer su ljudi vidjeli da je prevarant i šlag na tortu naguzio Preleca, a onda se ispalio .

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 20 jul 2026, 11:06

Anpa je napisao/la:
20 jul 2026, 11:00
Pa jel realno da ljudi i dalje pravdaju cinjenicu da je lik najjednostavnije zamijenio teze jer je vidio da ga niko nece provjeravati. Od strateskog partnera doslo je da se definise kao investitor.

Dogovor je bio da on istovari *SVOJE*, ponavljam, *SVOJE* pare i da u buducnosti ubire pare od prodaje igraca, vise manje kao ovo sto mu brat radi sa sarajevom.

On je dosao, dodatno nabio ceh, krenuo da uzme kredit al ne na svoje ime, nego na ime kluba, i kad nije proslo, ispalio se.
Brate niko njega ne pravda ovdje, ali sve sa svaljuje na njega kao da je to problem zadnjih 7. mjeseci,a mi ne vidimo svjetlo ima 10 godina.
Ovi su došli kao spasioci pa eto neka oni ulože te pare i neka se onda oni pitaju za sve.
U klubu postoji milion pitanja a samo se vrti oko **** mirvića i kako nas je zavalio.
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 20 jul 2026, 11:07

Uniited je napisao/la:
20 jul 2026, 11:06
Anpa je napisao/la:

Brate niko njega ne pravda ovdje, ali sve sa svaljuje na njega kao da je to problem zadnjih 7. mjeseci,a mi ne vidimo svjetlo ima 10 godina.
Ovi su došli kao spasioci pa eto neka oni ulože te pare i neka se onda oni pitaju za sve.
U klubu postoji milion pitanja a samo se vrti oko **** mirvića i kako nas je zavalio.
Pa sto se niste sjetili tih ljudi prije mirvica evo konkretno na ovom forumu. Vrati stranice u to vrijeme pisali odlični, rade težak posao itd. Vama satro trebo Mirvic da vidite da su repovi hadzije u klubu dalje tu i nista ne rade, zanimljivo jako.
Zadnja izmjena: MukiBek, dana/u 20 jul 2026, 11:10, ukupno mijenjano 1 put.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 20 jul 2026, 11:10

dubioza144 je napisao/la:
20 jul 2026, 10:40
Admir74 je napisao/la:
20 jul 2026, 10:28
Da li se osim ovih agencijskih igraca i trenera jos nesto popravilo od ovih spasilaca? Zna li se ko je direktor kluba, izmirujemo li ove poreze, jesul plate bile igracima, šta je sa OP? puno pitanja, a nigdje odgovora ili ovima oprastamo sve jer nas spašavaju?
Zna li se jesul uplacivane plate 6 mjeseci prije, zna li se ko je bio direktor, zna li se sto je Slato napustio gospodina koji ga je doveo, sta je sa Op i da li su bile place proteklih 6 mjeseci, da li su se izmirivali porezi proteklih 6mj, i koliko je novog duga nastalo proteklih 6 mj, koliko se unijelo novaca proteklih 6mj ? Puno pitanja a nigdje odgovora ili njima oprastamo jer su dosli investirat.
Na pitanje se odgovara odgovorom.
Rekosmo nije valjalo, a ovo valja?

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 20 jul 2026, 11:11

Admir74 je napisao/la:
20 jul 2026, 11:10
Admir74 je napisao/la:
20 jul 2026, 10:28
Da li se osim ovih agencijskih igraca i trenera jos nesto popravilo od ovih spasilaca? Zna li se ko je direktor kluba, izmirujemo li ove poreze, jesul plate bile igracima, šta je sa OP? puno pitanja, a nigdje odgovora ili ovima oprastamo sve jer nas spašavaju?
Zna li se jesul uplacivane plate 6 mjeseci prije, zna li se ko je bio direktor, zna li se sto je Slato napustio gospodina koji ga je doveo, sta je sa Op i da li su bile place proteklih 6 mjeseci, da li su se izmirivali porezi proteklih 6mj, i koliko je novog duga nastalo proteklih 6 mj, koliko se unijelo novaca proteklih 6mj ? Puno pitanja a nigdje odgovora ili njima oprastamo jer su dosli investirat.
Odgovorit cu za 6 mjeseci
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 20 jul 2026, 11:13

MukiBek je napisao/la:
20 jul 2026, 11:07
Uniited je napisao/la:
Anpa je napisao/la:

Pa sto se niste sjetili tih ljudi prije mirvica evo konkretno na ovom forumu. Vrati stranice u to vrijeme pisali odlični, rade težak posao itd
Nisam upoznat za rad u klubu nit imam nekog u klubu da mi prenosi, ja samo vidim što i obični navijač.
Ali sam ovo kometarisao zato što se sve hoće na lika svaliti.
A mi od drveta ne vidimo šumu.
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 20 jul 2026, 11:14

20 jul 2026, 11:11
Admir74 je napisao/la:

To nije rjesenje. Ovaj pominjani je otjeran radi toga. A ovi ce isto tako raditi? Da li je to rjesenje ili nemas odgovore pa jw lakse u svađu?
Ja opet kazem hebo mirvica nisam advokat, ali taj sistem klub treba i lako smo ga popljuvali i odbacili, a branimo ovo sto smo imali prije i sada... nelogicno
Zadnja izmjena: Admir74, dana/u 20 jul 2026, 11:16, ukupno mijenjano 1 put.

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 20 jul 2026, 11:16

Uniited je napisao/la:
20 jul 2026, 11:13
MukiBek je napisao/la:
20 jul 2026, 11:07
Uniited je napisao/la:

Pa sto se niste sjetili tih ljudi prije mirvica evo konkretno na ovom forumu. Vrati stranice u to vrijeme pisali odlični, rade težak posao itd
Nisam upoznat za rad u klubu nit imam nekog u klubu da mi prenosi, ja samo vidim što i obični navijač.
Ali sam ovo kometarisao zato što se sve hoće na lika svaliti.
A mi od drveta ne vidimo šumu.

Nijedan taj se ranije nije vodio kao investitor, niti je jedan od tih biznismen iz amerike. Svi dobročinitelji su dolazili kad su stizale pare od transfera, pa hadzija naslijedi 5 miliona, pa ovi Jaberove itd. I niko tad nije pisao riječ. I na jednom poslije prevaranta se sjetili njih, ne valja to. Evo vrati postove ovoge admira tad i gledaj sta sad pise

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 jul 2026, 11:17

Odgovorni su i oni koji su Mirvića pustili u klub a i Mirvić koji nas je životom zavalio.

Međutim, mi sad nemamo ništa od toga ko je sve odgovoran. Sad trebamo ponovo skupiti redove i kad i ako se klub stabilizuje tražiti da se naprave ozbiljne promjene u funkcionisanju kluba. Tražiti otvorene izbore za klučne strukture kluba i veću transparentnost u radu istog. Ovako više ne ide.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 20 jul 2026, 11:18

Admir74 je napisao/la:
20 jul 2026, 11:14
20 jul 2026, 11:11
Admir74 je napisao/la:

To nije rjesenje. Ovaj pominjani je otjeran radi toga. A ovi ce isto tako raditi? Da li je to rjesenje ili nemas odgovore pa jw lakse u svađu?
Ja opet kazem hebo mirvica nisam advokat, ali taj sistem klub treba i lako smo ga popljuvali i odbacili.
Nek u 6 mjeseci srede pola sranja sto je ostavio ovaj dobri su, i da treba nam sistem al ne sistem koji je htio taj uhljeb, jer takav sistem mi imamo godinama pa opet nismo u 6 mjeseci doveli klub u bas ovoliku dubiozu.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 20 jul 2026, 11:27

Admir74 je napisao/la:
20 jul 2026, 11:14
Ja opet kazem hebo mirvica nisam advokat, ali taj sistem klub treba i lako smo ga popljuvali i odbacili.
Šta je indikator da će ovi isto tako raditi?
Pričaš o poreskoj, pa ovi su "već" srezali troškove do nekoliko stotina hiljada mjesečno samo na plate za polovnjake od ovih prije.
Ovi nisu investitori.
Neće niko od njih izvalit 1 a ne 10 miliona da pokrije dugove udruženja građana jer mu je dosadno u životu.
Neće ni ovi ni prošli upravni odbori izvaljivat svoj novac za klub.
Ono što bi morali jeste donijeti novac u klub kroz partnerstva, a tu smo O-ČAJ-NI. I sa prošlim i sa pretprošlim i općenito deceniju unazad.
Ovo kroz agenciju ne smije biti rješenje, al je najjeftinija moguća slamka spasa jer ti faktički ne finansiraš dobar dio toga, i ako ovaj golman bude ok za rotacije, a bočni bude mogao startati, već smo na konju u odnosu na kako smo ušli u pripreme (mali portugalac daj Bože s juniorima da se može poigrati).

Elem, kad onaj čovjek dođe i hoće da zaradi na klubu i kaže da je investitor, onda mora svoje pare uvaliti.
Kad vidi da ne može, jer statut ne prolazi, onda MINIMUM što treba je da on ne zavaljuje klub.
Ovaj i svi oko njega su šutili i mutili, a redom mu kulturno odoše i Savo i Slato i Marić i Prelec i svi koje je taj isti dovukao za sobom.

Čija je greška...
Po mom mišljenju i njegova i od skupštine i od prošlih uprava.
ALI, ključno ALI. Kad vidiš da nešto ne ide, ne može ti biti exit zavaljivanje onih koji te trebaju naslijediti, a tu smo kao narod velemajstori.
Pošteno, pa kako bude.

KrajinaTm87
Kontakt:

Post Postao/la KrajinaTm87 » 20 jul 2026, 11:34

Novu sezonu u Premijer ligi BiH otvoriće Željezničar i BSK, a taj meč na Grbavici se igra u petak 7. avgusta

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 20 jul 2026, 11:39

Znaci do Mirvica sve bilo bajno i dosao mesar iz Amerike i unistio nam klub :urnebes: Kakvo razmisljanje ,pa vas moze svaka budala zeznuti :crazy:

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 20 jul 2026, 11:55

TMmanija2012 je napisao/la:
20 jul 2026, 11:39
Znaci do Mirvica sve bilo bajno i dosao mesar iz Amerike i unistio nam klub :urnebes: Kakvo razmisljanje ,pa vas moze svaka budala zeznuti :crazy:
Nije bilo bajno ali obaveze prema igračima i zaposlenima su se, koliko-toliko izmirivale i dugovi držali pod kontrolom.

Nadam se da su ljudi u klubu shvatili koliko jedan čovjek sa svojim potezima može ugroziti opstanak kluba i da će biti mnogo pametniji idući put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 20 jul 2026, 12:00

Vi i dalje o j3benom Saninu, jos vas par daje zapravo bilo sta rec o sadasnjoj "upravi".
Koliko nam je sramote i blamaze lik napravio za 8 mjeseci da se crvenim ulicom kad hodam sto sam navijac Zelje, mogu rec da smo se spasili skoro na vrijeme nek je otiso daleko mu Grbavica bila, iskreno ne bi me nista cudilo da je debil ovo uradio u dogovoru sa glupim bratom koji i konama radi stetu.
Morate shvatit da smo bili ocajni za novcem kojeg smo spiskali a borili se za opstanak, "nikad vise para za transfere" rekose a docekase nas lale Rakic &Co i onda daj sta das daj Mirvica, koji sjedi sa bratom na janjetini mjesec poslije.
Lik doso 1 u Sarajevo za 8 mjeseci?! I opet ima debila koji ga brane pa ja ne mogu da vjerujem sta citam.
Dobro mozda Jusuf i nije neki kapacitet al je uskocio kad smo mi svi odustali, pa mi za 8 mjeseci nismo protesta napravili "najjaca" navijacka grupa kako se nazivaju šute odavno vec i ne oglasavaju se.
I jos slag na tortu nadje se "gospodja" sa alipasinog branit govedara a pljuvat ljude koje gase pozar na zgradi sa casom vode.

Yamaogo? Bekima? Appiah?
Moraju potpisat danas najkasnije sutra, nece covjek nista stic uigrat sutra mu druga pripremna. Al mozda imamo te probleme sa registracijom pa se nasi ne zalecu, al bi nam valjala ova trojica vise nego ovi sto su vec dosli.

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 20 jul 2026, 12:05

Ovi dok dobiju radnu dozvolu bice peto kolo

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 20 jul 2026, 12:10

MukiBek je napisao/la:
20 jul 2026, 10:52
bhsport je napisao/la:
20 jul 2026, 10:46
Lokomotifa je napisao/la:
20 jul 2026, 10:43
Sanin umjesto da je uložio svoje pare u igrače i u klub, on je meščini uložio pare da plati botove koji će mu popraviti rejting u javnosti. To se često radi u okviru PR kampanja i nemojte da se iznenadite ako bude još profila koji će iznenada braniti Saninov lik i djelo. I sam Haris Slato je priznao da je Saninu više bilo bitno kako će nešto biti predstavljeno u javnosti, nego rješavanje problema u klubu.

Samo naivni misle da je takvo pisanje iz "ideala". Ideali su davno pokopani, ostao je samo interes.
A na osnovu čega je trebao uloziti?
Sto ti ne prodas, stan, kucu i auto i ulozis u Zelju.
Uprava je sve prepustila Mirvicu ni na osnovu čega, digli noge i hladovina.
Na osnovu čega je mislio uložiti kad je dolazio u klub? Necemo uzimati to da on nije nista htio uložiti sto je budali jasno, al me zanima zasto je htio u klub? Napraviti pozajmicu na 500 hiljada a uplatit 300 plus uzeti kamatu, to je dobro jel
Koliko nam je predstavljeno na osnovu statuta bi ulagao.
Statut nije prosao i na osnovu cega ce bilo ko ulagati?
Prica je bila Zeljo ima 5 miliona budzet i on ce dodati 5 i naplacivati od prodaje.
Svako ko misli da ce IKO dati 5 miliona onako nije dobar u glavu vizavi buducih investitora.
Radna grupa koja je pregovarala i dogovarala ne smije imati nists u odlucivanju ubuduce.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Cwirek, Google Adsense [Bot], MisterBlue i 34 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []