Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

SlobodaTuzla075
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la SlobodaTuzla075 » 20 jul 2026, 09:32

NoDi80 je napisao/la:
19 jul 2026, 23:14
akisarajevo92 je napisao/la:
19 jul 2026, 22:47
austrijska liga u par deka sa HNL-om, neka onda bude Zlomislic starter :rol:
Zlomislic ima 28 godina i presao je u Qarabag, sigurno bolje momka od 19 forsirati. Hamzic i Jurkas umjesto Zlomislica i Hadzikica
19 godina austrijska liga, danas Tirol, sutra RB Salzburg, prekosutra Bundesliga.

Soli
Kontakt:

Post Postao/la Soli » 20 jul 2026, 09:55

Cartman je napisao/la:
20 jul 2026, 07:45
GIBRA je napisao/la:
20 jul 2026, 04:55
Kakav bolan Muftić, presmiješan golman, za njega možeš napraviti kompilaciju primljenih golova sa 30 metara, pa gdje ga ljudi lobuju na liniji, pa mu zabiju iz mrtvog ugla, pa mu ispadne lopta, pa sam sebi smjesti loptu u mrežu...

Smiješan golman
Ma klasicna skola PL BiH, isto Vasilj. Iz te propale lige je izasao jedan ozbiljan igrac a to je Dzeko. Ostali ce te ukopat svaki put.
Memić je jedini uradio pravi potez. Najbolje je sa 16-17-18, ako imaš kvalitet da se uhvatiš Češke, Slovenije, druge Austrijske. BHPL je obično ubijanje u pojam, sve je drugo važnije od terena.

eleGancy
Kontakt:

Post Postao/la eleGancy » 20 jul 2026, 10:27

Soli je napisao/la:
20 jul 2026, 09:55
Cartman je napisao/la:
GIBRA je napisao/la:
Kakav bolan Muftić, presmiješan golman, za njega možeš napraviti kompilaciju primljenih golova sa 30 metara, pa gdje ga ljudi lobuju na liniji, pa mu zabiju iz mrtvog ugla, pa mu ispadne lopta, pa sam sebi smjesti loptu u mrežu...

Smiješan golman
Ma klasicna skola PL BiH, isto Vasilj. Iz te propale lige je izasao jedan ozbiljan igrac a to je Dzeko. Ostali ce te ukopat svaki put.
Memić je jedini uradio pravi potez. Najbolje je sa 16-17-18, ako imaš kvalitet da se uhvatiš Češke, Slovenije, druge Austrijske. BHPL je obično ubijanje u pojam, sve je drugo važnije od terena.
Ni portugalska nije nedostizna. Mislim realno to su sve srednja zalost klubovi. Ali ako se definitivno trudis, odigrat ces po dvije tekme protiv Benfice, Porta, Sportinga na cijim utakmicama je uvijek brdo skauta, privuces paznju i eto te u Ligama petice.

Licno poznajem momka, koji je iz nase Prve Federalne lige koji je otisao u Bragu, licno sam sebi bez agenta dogovorio probu. Otisao tamo njima na noge, vidjeli, i kulturno ga vratili kuci. On okacio kopacke o klin i tjt. Sad dal su ga planirali za B tim, ne znam. I sad nesto kontam ili je Braga ili je Osasuna, ali nek bude Braga jer onda ovu pricu mi nema smisla spominjati.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 20 jul 2026, 11:07

Ako gledamo objektivno, ni Džeko ni Sučić nisu proizvod naše lige. Moglo bi se reći da su poluprpozvod u najboljem slučaju. I jedan i drugi su nakon odlaska iz bhpl, igrali u nižim rangovoma i juniorima Češke i hnl, liga koje ne spadaju ni u top 10 u Europi. Tek nakon 2-3 godine prilagodbe, napretka u prve lige tih država, bili su spremni za iskorak na veliku scenu. A radi se o zaista velikim talentim, koje je bilo teško upropastiti.
Slijedeći na listi je Zukanović, late bloomer, koji je tek nakon godina igranja po slabim klubovima i ligama, dospio do Serie A.
Ostalim bhpl igračima je, barem za sada, bolji klub turske ili belgijske lige vrhunac.
Nažalost mi ne možemo reći da smo proizveli nijednog igrača, koji je direktno iz naše lige bio spreman da standardno igra barem u fenejrašima liga 5.
A klupski navijači uvijek istu pjesmu, navale da se pozove njihov igrač prije nego se ispostavi da nema kvalitet za bilo šta više.
Zadnja izmjena: LeCoq, dana/u 20 jul 2026, 11:10, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 jul 2026, 11:08

Maksimalno sto Mufitc moze bit je treci golman da ga se ispostuje i tjt
=\_1921_/=

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 20 jul 2026, 11:09

Čudi me da niko nije prokomentarisao gol Hasića protiv Seville

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 20 jul 2026, 11:13

Muftić mora da se nametne u AEK-u, pokaže dobru formu i tek onda bude u kombinacijama za reprezentaciju. Golman koji nije ni među tri najbolja u bhpl, ne može biti reprezentativac.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 jul 2026, 11:17

KockarVicin007 je napisao/la:
20 jul 2026, 09:05
Cartman je napisao/la:
GIBRA je napisao/la:

Smiješan golman

Ivan Bašić :kafa:
Ja za nekoga ko igra u Kazahstanu i gubi 4-1 od albanaca nikad necu rec da je ozbiljan igrac. To vise zvuci kao premijer liga specijal.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 20 jul 2026, 11:19

LeCoq je napisao/la:
20 jul 2026, 11:07
Ako gledamo objektivno, ni Džeko ni Sučić nisu proizvod naše lige. Moglo bi se reći da su poluprpozvod u najboljem slučaju. I jedan i drugi su nakon odlaska iz bhpl, igrali u nižim rangovoma i juniorima Češke i hnl, liga koje ne spadaju ni u top 10 u Europi. Tek nakon 2-3 godine prilagodbe, napretka u prve lige tih država, bili su spremni za iskorak na veliku scenu. A radi se o zaista velikim talentim, koje je bilo teško upropastiti.
Slijedeći na listi je Zukanović, late bloomer, koji je tek nakon godina igranja po slabim klubovima i ligama, dospio do Serie A.
Ostalim bhpl igračima je, barem za sada, bolji klub turske ili belgijske lige vrhunac.
Nažalost mi ne možemo reći da smo proizveli nijednog igrača, koji je direktno iz naše lige bio spreman da standardno igra barem u fenejrašima liga 5.
Slazem se, talentovani polu proizvodi, nesto slicno kao Perisic u Hrvatskoj, koji je meni poslije Modrica njihov najkorisniji igrac zadnjih ne znam koliko godina. Kod mene problem pocinje kad se ljudi samo drze jedne uspjesne price i misli da je to univerzalno za svakog igraca. Da je tako jednostavno, hejbet igraca bi napravilo karijeru u Ceskoj gdje su nasi igraci poslije Dzeke masovno imali sansu u toj sredini. Ima tu dosta faktora na koje covjek nema uticaja, a zeli da previdi. Po mom misljenju nasi klubovi nemaju ni blizu kapacitet da razmisljaju o mladim igracima, nema kvalitetnog rada po neki Evropskim standardima, i to je nazalost glavni razlog sto nemamo kvalitetniju reprezentaciju.
Zadnja izmjena: Hansestadt, dana/u 20 jul 2026, 11:19, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 jul 2026, 11:19

Cartman je napisao/la:
20 jul 2026, 11:17
Cartman je napisao/la:

Ja za nekoga ko igra u Kazahstanu i gubi 4-1 od albanaca nikad necu rec da je ozbiljan igrac. To vise zvuci kao premijer liga specijal.
Nista lose o Basicu, ali covjek igra za rep silom prilika jer smo pretanki u sredini....da je ozbiljan igrac ne bi se vucaro po kazahstanu
=\_1921_/=

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 jul 2026, 12:16

Mehic (23) jucer zabio za Benevento u pripremnoj, vidjecemo ga u Serie B, a Serie C i Serie D je prekucao
Onako robustan veznjak koji zna zabiti, asistirati, a zna i defanzivno igrati. Tek je napunio 23 i ima nade za njega da postane dobar igrac. Prosao je omladinske skole Intera, Atalante, igrao sve od primavere, serie d, serie c i evo plasirao se u serie b, ja govorio prije 2 godine u Zelju da ga dovedemo standardno smijali se **** ih radovac i milosevic
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 jul 2026, 12:41

Smajlovic sa Olympiakosom protiv NEC-a u Ligi prvaka.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 jul 2026, 13:16

RaZuti je napisao/la:
20 jul 2026, 11:09
...i to golcinu :D
=\_1921_/=

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 jul 2026, 13:17

General505 je napisao/la:
20 jul 2026, 12:50
slika
Novi krajiski klub
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 20 jul 2026, 13:19

invincible1921 je napisao/la:
20 jul 2026, 13:16
RaZuti je napisao/la:
20 jul 2026, 11:09
...i to golcinu :D
Džaba kad ima staklene nege, odigrat će 2 dobre utakmice i bit će povrijeđen do kraja sezone...

goodfella
Kontakt:

Post Postao/la goodfella » 20 jul 2026, 13:25

Cartman je napisao/la:
20 jul 2026, 11:17
Cartman je napisao/la:

Petar Sučić...

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 20 jul 2026, 14:11

Hansestadt je napisao/la:
20 jul 2026, 11:19
LeCoq je napisao/la:
20 jul 2026, 11:07
Slazem se, talentovani polu proizvodi, nesto slicno kao Perisic u Hrvatskoj, koji je meni poslije Modrica njihov najkorisniji igrac zadnjih ne znam koliko godina. Kod mene problem pocinje kad se ljudi samo drze jedne uspjesne price i misli da je to univerzalno za svakog igraca. Da je tako jednostavno, hejbet igraca bi napravilo karijeru u Ceskoj gdje su nasi igraci poslije Dzeke masovno imali sansu u toj sredini. Ima tu dosta faktora na koje covjek nema uticaja, a zeli da previdi. Po mom misljenju nasi klubovi nemaju ni blizu kapacitet da razmisljaju o mladim igracima, nema kvalitetnog rada po neki Evropskim standardima, i to je nazalost glavni razlog sto nemamo kvalitetniju reprezentaciju.
Naši su izgleda, nakon godina nekakvog polovičnog rada i fušeraja u mladim klupskim kategorijama, izgleda skontali da to treba bataliti.
Mlade kategorije će ostati jer moraju postojati, ali mislim da niko više ozbiljno ne računa da igrači iz tih pogona igrati značajnu ulogu u seniorima.
Već je postao standard da mladići koji zabijaju po 40 golova u U19 uzrastima, ne mogu primirisati prvom timu. Što i nije neobično, jer velika većina U19 klubova radi na nivou srednjoškolskih vannastavnih aktivnosti.
Deket se npr već gura prema seniorima, a jedva da je odigrao polusezonu u bhpl. Prerano je to.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 20 jul 2026, 15:05

NoDi80 je napisao/la:
20 jul 2026, 12:16
Mehic (23) jucer zabio za Benevento u pripremnoj, vidjecemo ga u Serie B, a Serie C i Serie D je prekucao
Onako robustan veznjak koji zna zabiti, asistirati, a zna i defanzivno igrati. Tek je napunio 23 i ima nade za njega da postane dobar igrac. Prosao je omladinske skole Intera, Atalante, igrao sve od primavere, serie d, serie c i evo plasirao se u serie b, ja govorio prije 2 godine u Zelju da ga dovedemo standardno smijali se **** ih radovac i milosevic
Ovaj Intera nikad nije vidio. U Seriji C igrao za prosječan klub sa 23 godine. Jel ti ikad pogledaš tog kojeg igrača ili samo listaš transfermarkt? Znaš li koliko igrača prođe kroz omladinske kategorije Atalante, Intera (mada nije bio u Interu), Milana i samo nestanu nakon par sezona po Seriji C i Seriji D? I naravno da će ti se smijati jer listaš transfermarkt, nađeš igrače sa našom zastavom i za svakog pišeš da ga treba dovesti. Nijednog od tih igrača nisi vidio ni na slikama.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 jul 2026, 15:07

General505 je napisao/la:
20 jul 2026, 12:50
slika
De reci, jel novi igrač? :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], kovac, MostarNeretva, Proximic, SanaBosna i 46 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []