Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

SSj4
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la SSj4 » 20 jul 2026, 18:14

Došli u bermudama
Samo jedni druge krive i uopšte ne žive

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 20 jul 2026, 18:49

Arvid je napisao/la:
20 jul 2026, 11:49
Jabroni je napisao/la:
20 jul 2026, 11:42
VensanKasel je napisao/la:
20 jul 2026, 10:59
Koliko se čeka pasoš sada? Je li i dalje 3 sedmice?
Dobit ćeš onaj online tracker pa ćeš moći lijepo pratiti. Ja sam nešto prebrzo dobio prošli august, manje od dvije sedmice a svi su mi govorili oko 3
Isto
Hvala na odgovorima momci, ja se vodim neka bude 3 sedmice top. Kćerki pasoš ističe 6 novembra, a na more idemo 14 avgusta, da ne bude zezancije u EU taman na vrijeme.

@invincible1921 vjeruj da sam i to kontao jutros, 250 KM mislim da ja :D
Odem u policiju tamo i taman da uđem sjetim se da ima sada u Švrakinom, kontam haj kad sam tu ispunim uplatnicu i sve pripremim, nema dva čovjeka jao ljepote kad se prije sjetim kako je bilo...
Ako ovdje nema gužve, ona nema ni u Švrakinom vjerovatno. Ali zamalo, ludilo izvadio broj 30 i neki, ma ko će čekati i odem... Sutra ću poraniti pa da vidimo.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 20 jul 2026, 19:05

chily-rz je napisao/la:
20 jul 2026, 16:48
Wilshere10 je napisao/la:
20 jul 2026, 14:06
Gdje je onaj, jedan od meni dražih forumasa, da mi kaže kako da ubrzam BHT da mi zamijeni ruter, spržen danas munjama? 1444 nazvao, čekao pola sata, kaže poslali su nalog nekome tamo. Rekao sam da glasam za NiP, ne znam moze li to ubrzati stvari. :yawn:
Mogao si da se prsiš dok te Asim slao. :mrgreen:
Jutros prijavio kvar, ništa evo cijeli dan. Vjerujem da mogu biti srećan ako do petka dođu. Ali polako, neće ni nepismeni NiPovci vječno. :yawn:
Vi ste svoju nafaku posrkali, sad je na nas red.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 jul 2026, 08:49

Debil zbog ljubomore zaklao ženu pred njihovim djetetom.
Pa imam osjećaj da se svaki mjesec desi ubistvo neke žene.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 21 jul 2026, 09:04

jasmin10 je napisao/la:
21 jul 2026, 08:49
Debil zbog ljubomore zaklao ženu pred njihovim djetetom.
Pa imam osjećaj da se svaki mjesec desi ubistvo neke žene.
Nije to ljubomora. Kod muškaraca je to manje izraženo nego kod žena. Ovo je što se dešava kod nas je ego, ponos i kontrola, plus ako se doda kod nekih neimaština i novac.
Ako je ja ne mogu više kontrolisati, i ako mi nije više podložna i pokorna, onda je neće biti. Drugim riječima, ja imam samo pravo na nju. To se vuče od onog doba još, kad se žene udaju, postaju neka vrsta vlasništva, nije to samo kod nas, nego je to bila praksa u Evropi sve do nekih 80ih i početkom 90ih godina, pogotovo u manjim gradovima i mjestima. U većim je to bilo manje izraženo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 jul 2026, 11:25

Preminuo vozač romobila koji je jučer doživio tešku nesreću u centru Sarajeva

Eto rekoh nedavno kao da sam znao.... :roll:
=\_1921_/=

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 21 jul 2026, 12:02

invincible1921 je napisao/la:
21 jul 2026, 11:25

Problem je nedostatak kilometara biciklističkih staza, pa su pored romobila i biciklisti problem.

Ako Nizozemska ima mrežu od 35000 km, BiH onako odoka za početak treba 2000 km.
Nad zelenom rijekom labudov luk.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 jul 2026, 12:34

Asteriks je napisao/la:
21 jul 2026, 12:02

Problem je nedostatak kilometara biciklističkih staza, pa su pored romobila i biciklisti problem.

Ne kazem da nisi u pravu, al kod nas je problem svijesti..kako u saobracaju sa autima tako i sa ovim ostalim sredstvima prevoza....nije vlast kriva ako je neko..retard koji vozi romobil ko da ima 9 zivota

Banalan primjer za auta...desi se nesreca i raja se.re sto nema autoputa...ok a to sto ljudi prave totalke i ginu po gradovima dje ogranicenje 50 to nikom nista
=\_1921_/=

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 21 jul 2026, 12:39

21 jul 2026, 12:34
Asteriks je napisao/la:

Ne kazem da nisi u pravu, al kod nas je problem svijesti..kako u saobracaju sa autima tako i sa ovim ostalim sredstvima prevoza....nije vlast kriva ako je neko..retard koji vozi romobil ko da ima 9 zivota

Banalan primjer za auta...desi se nesreca i raja se.re sto nema autoputa...ok a to sto ljudi prave totalke i ginu po gradovima dje ogranicenje 50 to nikom nista
Voze romobil na cesti po 80 km/h bez kacige, pa i treba da poginu.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

NebeskaSila96
Kontakt:

Post Postao/la NebeskaSila96 » 21 jul 2026, 12:40

Ja kako vidim u ovoj državi mi nemamo više nikakva prava.Jbt digla se hajka oko one scene u Sanskom Mostu kaže napadnuti srbski povratnici evo dan poslije tužilaštvo USK ekspresno pokrenulo istragu o incidentu a kad se desi neko ubojstvo ili ne znam ti ja sta Bogami traje i traje da se nešto pokrene.Mislim ja sam za to ko god da je napravio prekršaj da bude sankcionisan ali na onom snimku se jasno vidi da se zbog nekih glupi pijanaca digne ovolika hajka.Po komentarima ljudi ko poznaje te srbe koji drže tu kafanu da su oni vise puta napadali goste.Jbt kakvu represiju vrši policija rs-a zbog zastava maltretiraju ljude niko ni da se počeše a ovdje se tolika hajka digla oko ovih pijanaca

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 jul 2026, 12:47

NebeskaSila96 je napisao/la:
21 jul 2026, 12:40
Ja kako vidim u ovoj državi mi nemamo više nikakva prava.Jbt digla se hajka oko one scene u Sanskom Mostu kaže napadnuti srbski povratnici evo dan poslije tužilaštvo USK ekspresno pokrenulo istragu o incidentu a kad se desi neko ubojstvo ili ne znam ti ja sta Bogami traje i traje da se nešto pokrene.Mislim ja sam za to ko god da je napravio prekršaj da bude sankcionisan ali na onom snimku se jasno vidi da se zbog nekih glupi pijanaca digne ovolika hajka.Po komentarima ljudi ko poznaje te srbe koji drže tu kafanu da su oni vise puta napadali goste.Jbt kakvu represiju vrši policija rs-a zbog zastava maltretiraju ljude niko ni da se počeše a ovdje se tolika hajka digla oko ovih pijanaca
Pa naravno da nemamo, niti prava niti ovlasti,,,,nista se ne pitamo niti nas ko sta pita, jedini problem je sto nas ima previse pa ne mogu jos uvijek da nas totalno zatru i naprave u najboljem slucaju nekakve palestince

Izbuse liku gume u sarajevu sa BG tablama, Benjamina se izvinjava jbt ministri se oglasavaju, sejo mu placa rucak,,,tebe da sutra ubiju u BL rekli bi ti "sto si iso koji qrac"
=\_1921_/=

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 21 jul 2026, 12:48

Asteriks je napisao/la:

Vidi, procentualno svega 10ak posto ljudi gine na autoputevima u EU, dok 90 % na ostalim putevima.

Mentalitet poštivanja biciklista recimo u Njemačkoj je na visokom nivou. Čim nagaziš prijelaz, odma staju.

Saobraćajna kultura se razvija na kvalitetnoj infrastrukturi. Kod Švaba svaki zaseok ima biciklističku stazu, e onda su jasne uloge i propisi.

A ti recimo vozis iz Konjica prema Čelebićima, i na toj dionici zatekneš biciklistu, znači na putu gdje se vozila mimoilaze u pola metra.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 jul 2026, 12:54

Asteriks je napisao/la:
21 jul 2026, 12:48
Asteriks je napisao/la:

Vidi, procentualno svega 10ak posto ljudi gine na autoputevima u EU, dok 90 % na ostalim putevima.

Mentalitet poštivanja biciklista recimo u Njemačkoj je na visokom nivou. Čim nagaziš prijelaz, odma staju.

Saobraćajna kultura se razvija na kvalitetnoj infrastrukturi. Kod Švaba svaki zaseok ima biciklističku stazu, e onda su jasne uloge i propisi.

A ti recimo vozis iz Konjica prema Čelebićima, i na toj dionici zatekneš biciklistu, znači na putu gdje se vozila mimoilaze u pola metra.
Ne salzem se iskreno, ajde to za staze inekako...ali, kod nas su ljudi problem i trebace decenije da se to promijeni, ako je uopste i moguce. Kod nas raja moze bit nepisemna ali vozacku mora imat, moze da hljeba nema, ali auto se mora vozit.

Kod nas ljudi ne nose kacigu na motoru jer kako ce onda iko znat da je to on...iako ce mu ista spasit zivot u 90% situacija

Kod nas se ljudi ne vezu jer je to valjda za pi.ckice

Kod nas ljudi voze onoliko koliko im saobracaj dopsusta, a ne koliko je propis

Kod nas biciklisti misle da su bogom dani, pa su po poptrebi pjesaci po potrebi automobili

Kod nas raja s romobilima jurca kroz pjesacke zone

Kod nas raja vozi sva srdstva prevozna po zakonu "Znam ja sebe, nece se meni desit, siguran sam"

Itd itd...

Infrastruktura moze biti puno bolja, ali to nije izgovor za neciji javasluk. Da apsolutno ne ides dalje ni ukakve primjere, samo pogledas nesrece koje se desavaju po Sarajevo,,,pa to je za naucni rad napisat sta ljudi uspiju u gradu gdje vazda guzva i gdje vozit preko 50 je misano imenica...
=\_1921_/=

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 21 jul 2026, 12:55

Ja ne znam stvarno šta je tim ljudima koji voze to isto mahniti a nemamo infrastrukture za to.. To je isto kao da dođeš na benzinsku i nema benzina ti naspeš dizela i kukaš sto ti se sjebalo auto..Nismo mi dovoljno bogata država da se tako bacamo kilometrima biciklističkih staza..
Čovjeka mi je stvarno zao, ali kad vidim pojedince kako voze biciklo, romobil ili cak trče po gradu **** bi im mater..Neki dan lik trči i samo skreće na pješački i momak koji vozi auto ga logicno nije vidio i nije mu stao, ovaj poce lupati po kolima kao sto mi nisi stao,druze trcis kako da te vidi covjek, kad trcis ko mahnit, ja ne znam uopste kako je to regulisano zakonom, pješak normalno ide 5 km/h ovaj sto trci ide ko zna koliko puta brze i samo ti se stvori...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 21 jul 2026, 13:03

Vidi, da bi stopu smrtnosti u saobraćaju imali ispod 50 poginulih na milion, trebamo autoputeve, brze puteve i biciklističke staze. Naravno uz obavezno poštivanje propisa.

Ali, manja je šansa da stradaš kada te budala pretiče na autobanu (ograničenje 130, on vozi 200), u odnosu na preticanja po većini trenutnih bh dionicama.

Jer, budala će uvijek biti, kako u BiH, tako i Zapadu.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 21 jul 2026, 13:10

Neki dan ispred mene tip sa onim flatbed kamiončićem pretiče 2 putnička automobila u potpuno nepreglednoj krivini. Ne mogu to da shvatim, jesu li ljudi jednostavno suicidalni ili šta? Kako se uopšte odlučiš na to da pretičeš u takvoj situaciji i bukvalno aminaš da ne naiđe niko iz kontra smijera.
Ja vozim iza i srce mi lupa 300 na sat, samo čekam hoće li ili neće pokupiti nekoga
fīat iūstitia ruat cælum

vperyod, nikak nazad

SSj4
Kontakt:

Post Postao/la SSj4 » 21 jul 2026, 13:15

Kod nas je oko cijelog grada napravljena staza gdje se uredno mogu mimoici i biciklisti i pjesaci.Kada idem iz nocne najcesce vidim starije zene i muskarce kako idu pjeske/biciklom po ulici gdje se na nekim djelovima auto iz druge trake mora zaustaviti ako mu ide auto u susret.
Uz to voze biciklo po sredi trake :D

Imali pravo ili ne nikada necu razumijeti tu logiku.Sansa da te netko udari na 5m udaljenoj stazi od ulice je skoro nikakva
Samo jedni druge krive i uopšte ne žive

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 jul 2026, 13:22

Vozi romobil 40kmph-50 i više šta će drugo očekivati.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 jul 2026, 13:31

SSj4 je napisao/la:
21 jul 2026, 13:15
Kod nas je oko cijelog grada napravljena staza gdje se uredno mogu mimoici i biciklisti i pjesaci.Kada idem iz nocne najcesce vidim starije zene i muskarce kako idu pjeske/biciklom po ulici gdje se na nekim djelovima auto iz druge trake mora zaustaviti ako mu ide auto u susret.
Uz to voze biciklo po sredi trake :D

Imali pravo ili ne nikada necu razumijeti tu logiku.Sansa da te netko udari na 5m udaljenoj stazi od ulice je skoro nikakva
Pa evo imas i u sarajevu staza pa raja opet vozi ko luda po ulici, trotoaru i kuda sve ne

Ko je kriv kad levat uzme preticat preko pune?

Sto se tice brzine kod nas ljudi to uzimaju kao proizvoljno, a ne obavezno...zato sto ne shvataju koliko 10 na sat znaci a kamol 20/30
=\_1921_/=

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 21 jul 2026, 13:40

Balavurdija koja vozi ta **** po pjesackim zonama, tu mislim na centar kao korzo ili sl gdje je pun k setaca sad ljeti. Ne dao mu Bog da me i okrzne, bio bi isamaran pred roditeljima, a i oni bi nakon toga dobili svoju porciju. Stoka.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 14 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []