Pakaš i uvrijeđena mlada, koja samo ima dobar šut a i to je u zadnje vrijeme kita bilo. Daleko mu kuća od Grbavice bila.svrakino1921 je napisao/la: ↑20 jul 2026, 21:13Lijevi bek Enes Alić prema svemu sudeći neće u novoj sezoni nositi dres Željezničara.
Alić nije otputovao na priprema sa Plavima, klub je objasnio da riješava svoj status, a postoji i mogućnost transfera.
Navodno je i sam fudbaler izrazio želju za odlaskom, a Plavi bi u tom slučaju dobili određene obeštećenje. Alić važeći ugovor ima do ljeta 2027.godine.
Sve bi trebalo biti jasnije već ove sedmice, a Željezničar je već spremio potencijalne zamjene. Kako saznaje Faktor, vode se pregovori sa nekoliko fudbalera i dobro su poznati ljubiteljima Premijer lige.
Alić je u Željezničar stigao na ljeto 2025. godine iz Varaždina, a nastupao je i za Kišvardu, Domžale, Mladost Doboj Kakanj...
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
1921zeljeznicar1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
-
Hansestadt
- Kontakt:
Ako bi nesto dobili za njega, bilo bi odlicno1921zeljeznicar1921 je napisao/la: ↑20 jul 2026, 21:44Pakaš i uvrijeđena mlada, koja samo ima dobar šut a i to je u zadnje vrijeme kita bilo. Daleko mu kuća od Grbavice bila.svrakino1921 je napisao/la: ↑20 jul 2026, 21:13Lijevi bek Enes Alić prema svemu sudeći neće u novoj sezoni nositi dres Željezničara.
Alić nije otputovao na priprema sa Plavima, klub je objasnio da riješava svoj status, a postoji i mogućnost transfera.
Navodno je i sam fudbaler izrazio želju za odlaskom, a Plavi bi u tom slučaju dobili određene obeštećenje. Alić važeći ugovor ima do ljeta 2027.godine.
Sve bi trebalo biti jasnije već ove sedmice, a Željezničar je već spremio potencijalne zamjene. Kako saznaje Faktor, vode se pregovori sa nekoliko fudbalera i dobro su poznati ljubiteljima Premijer lige.
Alić je u Željezničar stigao na ljeto 2025. godine iz Varaždina, a nastupao je i za Kišvardu, Domžale, Mladost Doboj Kakanj...
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
On sto odigra u svako doba moze Sehic i jos bolje od njega.
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Enes Alic objektivno nas ako ne najbolji, onda jedan od boljih. Jedini koji je licio na igraca tokom cijele sezone i imao si ocekivanje od njega.
Covjek bio ucesnik 10 golova u sezoni. Kamo srece da je imao bolje saigrace ili bar raspolozene kao on.
Eldar Sehic tokom cijele karijere nije imao tu statistiku. Samim tim sto nesto mozemo zaraditi na njemu. Treba pitati za Trupea, Koningsa i ostale vedete sta mozemo uzeti.
Covjek bio ucesnik 10 golova u sezoni. Kamo srece da je imao bolje saigrace ili bar raspolozene kao on.
Eldar Sehic tokom cijele karijere nije imao tu statistiku. Samim tim sto nesto mozemo zaraditi na njemu. Treba pitati za Trupea, Koningsa i ostale vedete sta mozemo uzeti.
Zadnja izmjena: zeljovolimte, dana/u 20 jul 2026, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.
Ako parametrima, statistikom i sveobuhvatnim dojomom analiziramo prošlu sezonu naši najbolji igrači su bili Odinaka i Vini Peixoto.zeljovolimte je napisao/la: ↑20 jul 2026, 22:04Enes Alic objektivno nas ako ne najbolji, onda jedan od boljih. Jedini koji je licio na igraca tokom cijele sezone i imao si ocekivanje od njega.
Eldar Sehic tokom cijele karijere nije imao tu statistiku.
Po kakvim parametrima je Odinaka bio najbolji ziv bio ti nama?
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Oba su nesto pokazala tacno.Redfire16 je napisao/la: ↑20 jul 2026, 22:07Ako parametrima, statistikom i sveobuhvatnim dojomom analiziramo prošlu sezonu naši najbolji igrači su bili Odinaka i Vini Peixoto.zeljovolimte je napisao/la: ↑20 jul 2026, 22:04Enes Alic objektivno nas ako ne najbolji, onda jedan od boljih. Jedini koji je licio na igraca tokom cijele sezone i imao si ocekivanje od njega.
Da je bilo varijanti da se zadrze. Ali **** ga mi zadrzali holandske ublehe.
Sosic, Alic, Odinaka, Vini, Hodzic, Pejic, Sedorf (klupa), Bicakcic, Cvetanoski, mogu ili su mogli pomoci.
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Nista on nije uradio, jedino pozitivno sto ide naprijed češće od ostalih pa to izgleda nesto dobro, al njegov trk većinom završi da se zabije u protivnickog igraca. Eventualno protiv nekih raspali ekipa odigra nesto. Dodje Borac Zrinjski Sarajevo ne moze meda.
Al je istina ako ga poredis s Sabicem i ostalim onda je Ronaldo.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Odinaka nijednu prijateljsku za ovu Bukovynu nije bio u sastavu
- MisterBlue
- Kontakt:
Enese Aliću hvala i doviđenja. Nisam suze pustio kad je otišao Adžem neću ni kad odeš ti 
Daj tog iz Young Boya da ga vidimo liči mi na Embola.
ko?MisterBlue je napisao/la: ↑20 jul 2026, 22:49Enese Aliću hvala i doviđenja. Nisam suze pustio kad je otišao Adžem neću ni kad odeš ti
- Ferroviere1987
- Kontakt:
Aaron Appiahseha77 je napisao/la: ↑20 jul 2026, 22:52ko?MisterBlue je napisao/la: ↑20 jul 2026, 22:49Enese Aliću hvala i doviđenja. Nisam suze pustio kad je otišao Adžem neću ni kad odeš ti
Jel to to sa pojacanjiima?
- Lokomotifa
- Kontakt:
Slažem se s ovim. Sve lafo Željo u srcu, ma mater bi rođenu prodali samo da im se ukaže prilika. Veći Željovci od Enesa Alića su se pokazali Pejić i Nastić, nego Enes Alić. Na djelu. Uz klub treba biti i kad je dobro i kad je loše. Sada je loše i sada se prava lica otkrivaju.1921zeljeznicar1921 je napisao/la: ↑20 jul 2026, 21:44Pakaš i uvrijeđena mlada, koja samo ima dobar šut a i to je u zadnje vrijeme kita bilo. Daleko mu kuća od Grbavice bila.svrakino1921 je napisao/la: ↑20 jul 2026, 21:13Lijevi bek Enes Alić prema svemu sudeći neće u novoj sezoni nositi dres Željezničara.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
100% Pejic i Nastic gospoda za pojedince i momcima svaka cast. Pejicu dati kapitensku ako vec nemamo nekog iz nase skole (Sabica ne racunam) on nema mjesta za klupe a ne sta drugo.Lokomotifa je napisao/la: ↑20 jul 2026, 23:28Slažem se s ovim. Sve lafo Željo u srcu, ma mater bi rođenu prodali samo da im se ukaže prilika. Veći Željovci od Enesa Alića su se pokazali Pejić i Nastić, nego Enes Alić. Na djelu. Uz klub treba biti i kad je dobro i kad je loše. Sada je loše i sada se prava lica otkrivaju.1921zeljeznicar1921 je napisao/la: ↑20 jul 2026, 21:44Pakaš i uvrijeđena mlada, koja samo ima dobar šut a i to je u zadnje vrijeme kita bilo. Daleko mu kuća od Grbavice bila.svrakino1921 je napisao/la: ↑20 jul 2026, 21:13Lijevi bek Enes Alić prema svemu sudeći neće u novoj sezoni nositi dres Željezničara.
Trebala bi biti još 3-4 imena.
Edit : Valjda ih uspiju registrovati do 10-11 kola ako se ne raspadnemo opet do tada.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Vini treba trcat u koso da bi mu noge isle pravo, zbuni i sebe i defanzivcaRedfire16 je napisao/la: ↑20 jul 2026, 22:07Ako parametrima, statistikom i sveobuhvatnim dojomom analiziramo prošlu sezonu naši najbolji igrači su bili Odinaka i Vini Peixoto.zeljovolimte je napisao/la: ↑20 jul 2026, 22:04Enes Alic objektivno nas ako ne najbolji, onda jedan od boljih. Jedini koji je licio na igraca tokom cijele sezone i imao si ocekivanje od njega.
-
Emindoks20
- Kontakt:
A otkud vama info da su Pejic i Nastic prihvatili smanjenje plate? Ne znam vala sumnjam.
mislim da trebamo prestati sa ovim mrskanjem igraca kad nam odu i td, postajemo papci sa tim
evo ja prvi alica ne mirisem nikako nafurant mali pa pavic je svaku utakmicu imao 3-4 centarsuta nema veze jel je pogodi ko ali bitno je da pokusas ubaciti pa mozda bude nesto, a za alicevu odbranu da ne pricam koliko nas je puta uhebao, lik jednostavno ne zna to igrati
ali mislim nije ok opet sto ih marskamo i seljakamo kad ko odlazi
nesto drugo kontam isto, koliko je zeznuto i hebeno voditi klub,
evo potpises igraca na godinu ode ti dzaba onda,
potpises ga na 3 god bude pusha ko holandezi npr i trpi ih 3 god , a u najgoru ruku evo i da ga fol prodajes dobijes 100.000 eura haha pa to je ok bilo 2007me mogao si dijeliti mozda 3mj plate neke sad mozes guzicu obrisati koliki nam je budget za plate,
za karamarka , bolju, evo sad i za alica plafon ako 100.000 dobijemo nabijat se u guzicu nogama
msm sve je jadno to niti ih potpisivati na godinu ni na 3, ovo sa dzaberom ne gledajte jer da nije arap i da se nije tako to potrefilo Bg zna koliko bi i njega prodali ikad ako nebi sacekao da mu istekne ugovor ili nesto pa dzaba otisao, on je bio i potpisao novi ugovor pred ovu zadnju sez iako se znalo da ce ga neko kupiti ali ja msm sve je to dogovor onog Jozaka i td da nas pogura malo i da celici te neke arape sta je planirao vec inace nikad mi do te love nebi dosli
a evo pokazalo se i kad dodjemo da nikakvu prevagu ne mozemo donijeti - samo nas jos vise unistile pare, navukli se badzo - adzo i slicni doveli nas do toga da neki nam investitor fol dodje i odvede nas u kur...
nema usrane smo cehre sta drugo reci..
evo ja prvi alica ne mirisem nikako nafurant mali pa pavic je svaku utakmicu imao 3-4 centarsuta nema veze jel je pogodi ko ali bitno je da pokusas ubaciti pa mozda bude nesto, a za alicevu odbranu da ne pricam koliko nas je puta uhebao, lik jednostavno ne zna to igrati
ali mislim nije ok opet sto ih marskamo i seljakamo kad ko odlazi
nesto drugo kontam isto, koliko je zeznuto i hebeno voditi klub,
evo potpises igraca na godinu ode ti dzaba onda,
potpises ga na 3 god bude pusha ko holandezi npr i trpi ih 3 god , a u najgoru ruku evo i da ga fol prodajes dobijes 100.000 eura haha pa to je ok bilo 2007me mogao si dijeliti mozda 3mj plate neke sad mozes guzicu obrisati koliki nam je budget za plate,
za karamarka , bolju, evo sad i za alica plafon ako 100.000 dobijemo nabijat se u guzicu nogama
msm sve je jadno to niti ih potpisivati na godinu ni na 3, ovo sa dzaberom ne gledajte jer da nije arap i da se nije tako to potrefilo Bg zna koliko bi i njega prodali ikad ako nebi sacekao da mu istekne ugovor ili nesto pa dzaba otisao, on je bio i potpisao novi ugovor pred ovu zadnju sez iako se znalo da ce ga neko kupiti ali ja msm sve je to dogovor onog Jozaka i td da nas pogura malo i da celici te neke arape sta je planirao vec inace nikad mi do te love nebi dosli
a evo pokazalo se i kad dodjemo da nikakvu prevagu ne mozemo donijeti - samo nas jos vise unistile pare, navukli se badzo - adzo i slicni doveli nas do toga da neki nam investitor fol dodje i odvede nas u kur...
nema usrane smo cehre sta drugo reci..
Trenutno korisnika/ca: Allosio, Combattente87, GBBP87 i 49 gostiju.