Slazem se da bi trebao biti jedan trener iz BiH zajedno sa Dariom, da nauci dosta od njega, ali je problem ko je taj? Pandza nazalost nije, mada kako cujem i Pandza je dosta spustio ego zadnje vrijeme i shvatio da se samo krvavim radom moze napraviti rezultat. Nazalost, nas kljucni problem iza rata je struka, ali sa druge strane kada se pogleda kako su mizerno placeni ti treneri po klubovima dobro je ijedan igrac izasao i bio osposobljen da igra neko takmicenje.djokica je napisao/la: ↑20 jul 2026, 22:40Iskreno mislim da ce roster biti ok. I Vrabac je dobar potpis kao igrac zadatka, stvarno je sve zreliji i u reprezentaciji su njegove minute i uloga bitni.DirkNowitzki je napisao/la: ↑20 jul 2026, 18:04Talic je solidno rjesenje kao back-up opcija. Nije doveden da bude prvi playmaker, tu se ceka neko ozbiljno ime koje ima poene u rukama. Gholston je takodjer dobro rjesenje, obzirom da je dosao za puno manje novca nego sto realno vrijedi. Zeli odlicnu sezonu da ima i onda da se proda dalje. Uvijek mi se svidjala ideja da neko odigra odlicnu sezonu i proda se dalje, a kod nas su vecinom nazalost dolazili Amerikanci ili na zalasku karijere ili sa vec ozbiljnim povredama iza sebe. Dario takve sigurno nece uzimati, a Darko treba da u nasoj ligi igra minute, eventualno zajedno s nekim mladim igracem. Mene najvise boli cinjenica sto je ulozeno toliko novca u sve ove “talente”, a nijedan od njih nece moci igrati u prvom timu naredne sezone. Vidjet cemo sta ce Dario reci na sve to. Ako dodje Alija, on ce biti sigurno treci centar, peti igrac u reketu. Mada nema neke razlike izmedju njega i Djoke, osim sto sam uvijek za npr. za potencijalnog reprezentativca nase drzave, a ne za nekoga ko ne igra za nasu reprezentaciju.
Ja sam siguran da ce se napraviti konkurentan roster, bez obzira na sve probleme koje je Dubravko ostavio, a nisu mali sigurno. Bonuse igracima, Zetra, i ko zna vega sve ne. Imao sam zaista misljenje da nece ostaviti niti jedan pfening duga, ali sam se grdno prevario. Mada misljenja sam i stava da Dario moze da napravi roster za 3 miliona, kao Dubravko za 5. Ima covjek ozbiljno znanje i ozbiljno se posla prihvatio.
Vjerujem da ce ga Dario koristiti u Bosni na isti nacin.
Jedina zamjerka za sada je da u stabu nema trenera iz BiH, perspektivnog koji moze raditi posao i napredovati uz selektora. Ne znam situaciju i mozda u ovom momentu nije bilo moguce imati takvog, ali generalno mislim da Bosna treba da bude lider u BiH i po pitanju skolovanja i usavrsavanja trenera.
KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Mirvić me već otjerao sa Koševa, a spiker bi mogao iz Zetreakisarajevo92 je napisao/la: ↑20 jul 2026, 21:25isto kao da su dali onom spikeru da im vodi profile na drustvenim mrezama
Još samo uz ona plava slova kod Vrabca nedostaje "Bolje vrabac u ruci nego golub na grani"071 je napisao/la: ↑21 jul 2026, 13:40Mirvić me već otjerao sa Koševa, a spiker bi mogao iz Zetreakisarajevo92 je napisao/la: ↑20 jul 2026, 21:25isto kao da su dali onom spikeru da im vodi profile na drustvenim mrezama![]()
Poznat je plan priprema, odnosno raspored pripremnih utakmica Bosne pred novu sezonu u regionalnoj ABA ligi i prvenstvu BiH.
Prva pripremna utakmica će biti protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u Tuzli 23. augusta godine.
Poslije toga, termin odigravanja prijateljske utakmice koja će biti odigrana 28. augusta, nema ime protivnika.
Sutjeska iz Nikšića će biti protivnik 1. i 2. septembra.
KK Bosna će od 4. do 6. septembra igrati na turniru u Rumuniji.
Prvi protivnik će biti mađarski Szolnok, da bi dan poslije bio protiv Oradee. Od 11. do 13. septembra bit će organizovan turnir u Sarajevu (protivnici će biti poznati poslije). Pripremni mečevi se završavaju 16. i 17. septembra kada je utakmica protiv rumunskog tima Politehnica Timisoara"
Bosna će će u novoj sezoni Jadranske ABA lige nastupati u grupi s Dubaijem, Partizanom, U-BT Cluj-Napocom, Derbyjem, Zadrom, Spartakom, Megom, Ilirijom i Viennom.
Druga dva bh. predstavnika, Igokea i Široki, u grupi su s ekipama Crvena zvezda, Olimpija, Budućnost, Cibona, FMP, Borac, Krka i Slovan Bratislava.
Prva pripremna utakmica će biti protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u Tuzli 23. augusta godine.
Poslije toga, termin odigravanja prijateljske utakmice koja će biti odigrana 28. augusta, nema ime protivnika.
Prvi protivnik će biti mađarski Szolnok, da bi dan poslije bio protiv Oradee. Od 11. do 13. septembra bit će organizovan turnir u Sarajevu (protivnici će biti poznati poslije). Pripremni mečevi se završavaju 16. i 17. septembra kada je utakmica protiv rumunskog tima Politehnica Timisoara"
Bosna će će u novoj sezoni Jadranske ABA lige nastupati u grupi s Dubaijem, Partizanom, U-BT Cluj-Napocom, Derbyjem, Zadrom, Spartakom, Megom, Ilirijom i Viennom.
Druga dva bh. predstavnika, Igokea i Široki, u grupi su s ekipama Crvena zvezda, Olimpija, Budućnost, Cibona, FMP, Borac, Krka i Slovan Bratislava.
Pretpostavljam da je ovaj 11-13 kindzetov turniKylian je napisao/la: ↑21 jul 2026, 13:51Poznat je plan priprema, odnosno raspored pripremnih utakmica Bosne pred novu sezonu u regionalnoj ABA ligi i prvenstvu BiH.
Aktuelne prvake Bosne i Hercegovine s trenerske klupe vodit će aktuelni selektor naših Zmajeva Dario Gjergja kojem će u stručnom štabu asistirati Ivan Perinčić i Nikola Bukvić
- akisarajevo92
- Kontakt:
prosle godine pripremne protiv CSKA i Dubaija, sad protiv nekih rumunskih klubova, dobar prikaz kakva ce razlika i u sezonama biti
Don't believe the hype.
Pregovaraju sa dva amerikanca, jedan je plej u fazonu one brace Pierre-Louis. Drugi je valjda bio haman pred potpisom sad jel to gotovo ne znam.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Kako su mi danas rekli pregovara se s puno igraca, ima raznih opcija. Dario je svoj posao shvatio maksimalno ozbiljno i sto je najvaznije, napravit ce sigurno dobar roster, ako finansije ne budu stekale i da dug ne bude bas prevelik. Bosna je dobila rekordne pare prosle sezone, nece niko nikada vise dobiti taj novac. Mislim da bi uskoro trebalo biti zavrseno jos par potpisa, do sada su potpisana dva back-up igraca i jedan sto bi trebao biti nosilac igre, sada se kapitalci ocekuju.
DirkNowitzki je napisao/la: ↑21 jul 2026, 18:25Kako su mi danas rekli pregovara se s puno igraca, ima raznih opcija. Dario je svoj posao shvatio maksimalno ozbiljno i sto je najvaznije, napravit ce sigurno dobar roster, ako finansije ne budu stekale i da dug ne bude bas prevelik. Bosna je dobila rekordne pare prosle sezone, nece niko nikada vise dobiti taj novac. Mislim da bi uskoro trebalo biti zavrseno jos par potpisa, do sada su potpisana dva back-up igraca i jedan sto bi trebao biti nosilac igre, sada se kapitalci ocekuju.
To je to
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Imam i ja par insajderskih. Naime, intenzivno se pregovara s puno igraca, jer, jelte, ovo je period kad se igraci dovode; neki od njih su domaci, neki su iz regiona, a neki su Amerikanci. Takodjer, ako se budu imalo dovoljno para - sklopit ce se dobar roster, a ako ne bude - roster ce svakako biti losiji. Medjutim, i tad ce to biti jedna prava fajterska ekipa, koja ni na jednu utakmicu nece doci s bijelom zastavom.
Unaprijed kazem: nema na cemu, ne morate mi se zahvaljivati u pp.
Unaprijed kazem: nema na cemu, ne morate mi se zahvaljivati u pp.
Pa sto si sve odao tajne ?Ghuraba je napisao/la: ↑21 jul 2026, 19:20Imam i ja par insajderskih. Naime, intenzivno se pregovara s puno igraca, jer, jelte, ovo je period kad se igraci dovode; neki od njih su domaci, neki su iz regiona, a neki su Amerikanci. Takodjer, ako se budu imalo dovoljno para - sklopit ce se dobar roster, a ako ne bude - roster ce svakako biti losiji. Medjutim, i tad ce to biti jedna prava fajterska ekipa, koja ni na jednu utakmicu nece doci s bijelom zastavom.
Unaprijed kazem: nema na cemu, ne morate mi se zahvaljivati u pp.![]()
Nego stručni stab? Imate li mišljenje?
Šta je sada dešava sa Muhom i Prasovicem?
Imaju li novi angažman
-
SilaNebeska1
- Kontakt:
Dubaiu i CSKA u ostalim timovima se mozemo zavaliti Kamenjasevicu. Da nije bilo njega igrali bi slicne meceve kao i sada sto igramo. Necemo se zavaravati
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Ove pripremne nisu ni za Orlovika
-
Helemnejse
- Kontakt:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
ma zajebancija malo na ono od nekidan kad je 10x napisao da Islamovic nije za Orlovika, ja cekam roster da budem negativanHelemnejse je napisao/la: ↑21 jul 2026, 22:38Sta fali pripremama, ne kontam koji vam je racku pa ste negativni?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.