Sta ti si sad kao postolvaca lika i djela Jove Lukica....nisi zna ko je do jucer, ne znas ni sad nego si doso da provociras da bi sad ja pisao da je Jovo los ili nedaj Boze da ne napisem da ga mozda hejtam jer je SrbinDaduli je napisao/la: ↑21 jul 2026, 12:40De bainvincible1921 je napisao/la: ↑21 jul 2026, 12:36Tabakovic je igrao i igra na nivou koji jovo moze samo na plejci igratTabakovića samo vi spominjete, više ljudi u svijetu mu znaju ženu. Joj što možete u nebesa **** igrače dizat to je nevjerovatno (Hajrović i nekakav Vrančić svojevremeno sad Tabaković i Mahmić).
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
- invincible1921
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
=\_1921_/=
Možda jer Tabakovic kroz karijeru igra na nivou na kojem Jovo nikada neće biti.
Završeno je jedno poglavlje i sada se na neki način većina zasluga i resetuje. Mnogi će imati prostora da zasluže svoje mjesto dobrim igrama, pa će tako vjerovatno od toga gdje budu igrali i kako neke stvari i odlučivati.
U ovim utakmicama će broj igrača biti manji tj sa 26 na 23, tako da će neki igrači svakako otpasti. U napadu će za sada biti Džeko, Demirović, Tabaković i za četvrto mjesto će biti borba izmedju Lukića i Bazdara. Kulenović će biti opcija jedino ako bas bude imao jaku sezonu.
Ako Lukić zaista uspije otići u neki jak klub tipa Rennes ili Hoffenheim, sigurno će zacementirati mjesto na spisku, a od njegove forme će zavisiti i to da li će se progurati čak i u prvu postavu ili će ulaziti sa klupe.
S druge strane ako odabere Arabiju, upitno je hoće li biti i ispred Bazdara na spisku iako je meni on trenutno naravno dosta bolji od Bazdara.
U ovim utakmicama će broj igrača biti manji tj sa 26 na 23, tako da će neki igrači svakako otpasti. U napadu će za sada biti Džeko, Demirović, Tabaković i za četvrto mjesto će biti borba izmedju Lukića i Bazdara. Kulenović će biti opcija jedino ako bas bude imao jaku sezonu.
Ako Lukić zaista uspije otići u neki jak klub tipa Rennes ili Hoffenheim, sigurno će zacementirati mjesto na spisku, a od njegove forme će zavisiti i to da li će se progurati čak i u prvu postavu ili će ulaziti sa klupe.
S druge strane ako odabere Arabiju, upitno je hoće li biti i ispred Bazdara na spisku iako je meni on trenutno naravno dosta bolji od Bazdara.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Nema veze nije Dzeko da placemo, nacemo mi boljihKonzerva je napisao/la: ↑21 jul 2026, 12:43https://****/clanak/veliki-udarac-za-zmajeve-talentovani-napadac-odbio-igrati-za-bosnu-i-hercegovinu/
Veliki udarac za Zmajeve: Talentovani napadač odbio igrati za Bosnu i Hercegovinu
Dženan Pejčinović, koji bi ovog ljeta trebao preći iz Wolfsburga u Stuttgart, po svemu sudeći neće obući dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Direktor reprezentacije BiH Emir Spahić i NSBiH, prema informacijama koje je objavio portal **** nisu uspjeli ubijediti talentovanog mladog napadača da stane pod zastavu BiH.
U Wolfsburgu Pejčinovića zovu i “baby Džeko”, no neće krenuti Džekinim stopama kada je reprezentativni fudbal u pitanju.
Novi fudbalski dijamant brusi se u Njemačkoj: Emilio Telalović (15) gazi stazom uspjeha
Pejčinović još može braniti boje Crne Gore i Njemačke, a upravo je dres Elfa želja za 21-godišnjeg golgetera.
Prema istom izvoru direktor Emir Spahić poznaje Pejčinovićevog oca no to nije bilo dovoljno da mladi napadač promjeni odluku
“Hvala, ali Bosna i Hercegovina nam nije opcija”, bio je končani odgovor porodice Pejčinović za NSBiH.
Braća Fikić: Tresu mreže evropskim velikanima, a jednog je Schalke pozvao na probu
Pejčinović je 2025. godine u septembru debitovao za U21 Njemačke, gdje ima minimalnu minutažu. Za sada je jako daleko od A reprezentacije Njemačke.
“Pejčinović? Da, potencijalni reprezentativac kojeg pratimo duže vremena, imamo kontakte. Šta će se događati u budućnosti, ne možemo sa sigurnošću reći, ali tu je, sigurno, na listi”, govorio je ranije Spahić.
“Moj dugoročni cilj je jasan. Želim igrati za seniorsku reprezentaciju Njemačke. Ako u nekom trenutku ne budem dovoljno kvalitetan za to, onda ću razmisliti o igranju za Crnu Goru ili Bosnu i Hercegovinu. Djed i baka s očeve strane su iz BiH tako da i ja imam to državljanstvo, ali zasad sam njemački reprezentativac i želim učiniti sve što mogu da uspijem”, rekao je Dženan Pejčinović ranije.
Imaju Kovac, Jakupovic, Muminovic, Delimehic, Omanovic, Tubic, Ramic.. mora neko od njih uspjeti da ga ****
Mozda i Catak iz drugog tima Freibruga napravi neki bum
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Nema to veze, sad je Jovo bolji.
Odletio je i Huseinović iz Werdera u slabije lige, i ovaj u Salzburg, ima to nešto.. slabi su vam vaši idoli. Slabi baš. Tužan vam je život.
Glory Glory Man United
Arena reciklira stare vijesti. Pejcinovic je to izjavio prije skoro dvije godine. Stvari su sad drugacije.
LA HINCHADA DE LOS RAJVOS
Ako ode u Arabiju ne treba ga zvati, od od Tabakovića i Demirovića (drugi tipovi igrača, posebno Demirović) nije slabiji. Nasličniji je Džeki, a nisam pametan šta sa Džekom raditi, mislim da ne zna ni Barbarez više.DeeWa je napisao/la: ↑21 jul 2026, 12:46Završeno je jedno poglavlje i sada se na neki način većina zasluga i resetuje. Mnogi će imati prostora da zasluže svoje mjesto dobrim igrama, pa će tako vjerovatno od toga gdje budu igrali i kako neke stvari i odlučivati.
Baždara je Jovo prekucao, Kulenović nije nikada ni trebao biti opcija. Od raspoloživih igrača, tu u opticaju nekog rezervnog napadača mogu biti Prevljak ili Mulahusejnović (ako i to, s obzirom gdje igraju).
Glory Glory Man United
Pada vam idol, pada pada.jasmin10 je napisao/la: ↑21 jul 2026, 13:10Pa opet je u boljem klubu od Jove. Šta pričaš ti?
Glory Glory Man United
Vezano za Pejcinovica, citirat cu sta sam pisao prije par sedmica:
Ovo podebljano je kljucno, jer ako nema nase drzavljanstvo (sto je neki insajder tvrdio kasnije da zna kroz izvore u savezu), on je svakako izgubio mogucnost mijenjanja sportskog drzavljanstva i dzabe pisemo o njemu.viKK je napisao/la: ↑14 jul 2026, 13:52Ja iskreno ne racunam na Pejcinovica ni 5%. Razlozi su jasni.
Po svim pokazateljima on nema neku vezanost za BiH, po izjavama ni interes da igra za reprezentaciju. Mislim da je cak nekoliko razlicitih forumskih insajdera (ako im se moze vjerovati) potvrdilo da se sa Pejcinovicem sigurno stupilo u kontakt vec a i zdrav razum nalaze da su Spaha & co vjerovatno to morali dosad uradit. Na to dodaj cinjenicu da se zna da momak provodi vrijeme prije svega u CG, tamo ima kucu itd.
Postoji takodjer jos jedna stvar koju niko ne zna tacno, a to je kada je dobio BiH drzavljanstvo. Vecina pretpostavlja da ga je imao prije 2020. kada je nastupio za Njemacku U16. Ako je imao BiH drzavljanstvo tada, onda koliko znam, bi njegov prvi nastup za ijednu od selekcija Njemacke nakon 22. rodjendana (koji je pocetkom iduce godine) ga zauvijek iskljucio od promjene sportskog drzavljanstva. Ako ga nije imao tada, on bi trebalo da je vec izgubljen za nas, jer se ta granica valjda pomjera na 21. rodjendan, a on je vec nastupao za U21 ove godine nakon 21. rodjendana.
Svi uzimaju za pretpostavku ovo prvo, ali niko ne zna 100%.
Jovo se nije sastavio s loptom ni protiv Makedonije, ni protiv Paname, ni protiv Kanade i Bazdar je puno jaci od njega u mnogim segmentima. Jovo je jaci i prirodniji je napadac, dao je gol, svaka cast, al pala mu je direkt na glavu. Da je toliki kvalitet ne bi igrao u Rumuniju sa nepunih 28 godina i sad bi presao u ligi petice
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 21 jul 2026, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
- PeppermintSA
- Kontakt:
S Pejčinovićem će biti ono što će biti. Nama je ključno da ugrabimo trojac Ćatović-Topalović-Ličina. Bez klasnog špica se može igrati. Bez klasnih veznih možeš u špicu imati Van Bastena, ništa ti ne znači.
-
General505
- Kontakt:
Baždar i Jovo nisu isti tip igrača. Kad ti je Tabaković prošao u ligu petice? Baždar je prešao gdje ? Druga liga Španije? Kenan Kodro sa temua. Šta bi sa Baždarom? Druga liga ili drugi tim neke ekipe iz Poljske?NoDi80 je napisao/la: ↑21 jul 2026, 13:56Jovo se nije sastavio s loptom ni protiv Makedonije, ni protiv Paname, ni protiv Kanade i Bazdar je puno jaci od njega u mnogim segmentima. Jovo je jaci i prirodniji je napadac, dao je gol, svaka cast, al pala mu je direkt na glavu. Da je toliki kvalitet ne bi igrao u Rumuniju sa nepunih 28 godina i sad bi presao u ligi petice
Je li ti stvarno misliš da znaš nešto o fudbalu?
Glory Glory Man United
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Tačno, s tim što ovaj trojac iz veznog reda još nije ozbiljno ni debitovao na seniorskom nivou.PeppermintSA je napisao/la: ↑21 jul 2026, 13:57S Pejčinovićem će biti ono što će biti. Nama je ključno da ugrabimo trojac Ćatović-Topalović-Ličina. Bez klasnog špica se može igrati. Bez klasnih veznih možeš u špicu imati Van Bastena, ništa ti ne znači.
Pejčinović je u ovom trenutku jedini afirmisani senior, koji bi nas pojačao.
Dedu ne treba spominjati jer je već naš.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Stoji, ali nekad se prosto osjeti da će neki igrači izrasti u vrhunske. Kerim je debitovao za A reprezentaciju kao de facto junior, ali se znalo da će biti veliki igrač. Tarik je debitovao kao igrač Next Gena. Ja prvi sam hujao zbog toga, bilo mi je neozbiljno. Ali očito je da sam bio u krivu.LeCoq je napisao/la: ↑21 jul 2026, 14:20Tačno, s tim što ovaj trojac iz veznog reda još nije ozbiljno ni debitovao na seniorskom nivou.PeppermintSA je napisao/la: ↑21 jul 2026, 13:57S Pejčinovićem će biti ono što će biti. Nama je ključno da ugrabimo trojac Ćatović-Topalović-Ličina. Bez klasnog špica se može igrati. Bez klasnih veznih možeš u špicu imati Van Bastena, ništa ti ne znači.
Pejčinović je u ovom trenutku jedini afirmisani senior, koji bi nas pojačao.
Dedu ne treba spominjati jer je već naš.