Edin Džeko
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Edin Džeko
Pretpostavljam da će se nagoditi sa Schalkeom na kraju jer će u svakom slučaju imati pristojnu minutažu u Bundesligi. Ako već želi još malo igrati na vrhunskom nivou mislim da mu je Schalke jedina realna opcija, sve ostalo znači kraj karijere ili igranje van Evrope, eventualno negdje neki Bašakšehir i slični klubovi a da nije velika trojka (ako ih ima u Istanbulu) za dobru lovu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ili ovo ili Fener jos jedna sezona. Moje misljenjeRaonffa je napisao/la: ↑19 jul 2026, 19:51Pretpostavljam da će se nagoditi sa Schalkeom na kraju jer će u svakom slučaju imati pristojnu minutažu u Bundesligi. Ako već želi još malo igrati na vrhunskom nivou mislim da mu je Schalke jedina realna opcija, sve ostalo znači kraj karijere ili igranje van Evrope, eventualno negdje neki Bašakšehir i slični klubovi a da nije velika trojka (ako ih ima u Istanbulu) za dobru lovu.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- Beduin
- Kontakt:
Treba i Dzeko biti realan i svjestan da igranje u Cvajti i BL su dva rezlicita svijeta kvalitete i inteziteta fudbala, a Schalkea sigurno ne planira odigrati turisticki sezonu u najvisem rangu takmicenja.
Dzeko ako je svjestan svojih mogucnosti i da moze odigrati dobru sezonu, nista ga ne sprecava da to dokaze jer ce svakako imati svoje minute da se izbori za startnih 11.
Ako nista, onda trk u Wolfsburg da ih vrati u BL i usput izlobira Pejcinovica. Ja sam za ovu opciju.
Dzeko ako je svjestan svojih mogucnosti i da moze odigrati dobru sezonu, nista ga ne sprecava da to dokaze jer ce svakako imati svoje minute da se izbori za startnih 11.
Ako nista, onda trk u Wolfsburg da ih vrati u BL i usput izlobira Pejcinovica. Ja sam za ovu opciju.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ma sumnjam iskreno, da su ga htjeli zadržati to bi uradili još prošlo ljeto. Uglavnom vjerovatno ima plan da nastavi igrati i dalje, pa sad gdje vidjet ćemo, jer nešto kontam da bi se oprostio do sada da je htio.soccerfan je napisao/la: ↑19 jul 2026, 20:16Ili ovo ili Fener jos jedna sezona. Moje misljenjeRaonffa je napisao/la: ↑19 jul 2026, 19:51Pretpostavljam da će se nagoditi sa Schalkeom na kraju jer će u svakom slučaju imati pristojnu minutažu u Bundesligi. Ako već želi još malo igrati na vrhunskom nivou mislim da mu je Schalke jedina realna opcija, sve ostalo znači kraj karijere ili igranje van Evrope, eventualno negdje neki Bašakšehir i slični klubovi a da nije velika trojka (ako ih ima u Istanbulu) za dobru lovu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
Edincapitano
- Kontakt:
Umjesto da se oprostio poslje SP kao gospodin, sad ce se on vuci po klupi u mrtvom Schalkeu i hodati po terenu u repki u LN i poslje ciklus za EP.
Nije ni prvi ni zadnji koji ne zna sam sebi reci da je kraj i to je to.
Nije ni prvi ni zadnji koji ne zna sam sebi reci da je kraj i to je to.
Da je pametan ako već toliko želi da igra na nekom nivou, trebao je menadžer njegov da razgovara sa Wolfsburgom i da ispita stanje. Ako Pejcinovic ode, vjerujem da bi bila solidna šansa da dosta igra u Wolfsburgu. To je ekipa koja će sigurno pucati na prvo mjesto i gdje bi trebali biti dominantni u odnosu na protivnike često, što sve znači da bi Džeko imao prostora za golove a utvrdio je prošle sezone da je to neki nivo u kojem on možda još može jednu sezonu izgurati.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ne vjerujem da hoce opet da igra u cvajti, vjerovatno je dosao u Schalke zato sto je Katic tu i Muslic a on nista nije igrao u Fiorentini.DeeWa je napisao/la: ↑21 jul 2026, 13:20Da je pametan ako već toliko želi da igra na nekom nivou, trebao je menadžer njegov da razgovara sa Wolfsburgom i da ispita stanje. Ako Pejcinovic ode, vjerujem da bi bila solidna šansa da dosta igra u Wolfsburgu. To je ekipa koja će sigurno pucati na prvo mjesto i gdje bi trebali biti dominantni u odnosu na protivnike često, što sve znači da bi Džeko imao prostora za golove a utvrdio je prošle sezone da je to neki nivo u kojem on možda još može jednu sezonu izgurati.
Ako ne bude nista s Schalkeom onda bas ne znam gdje bi mogao. Turska? Arapski svijet? Hrvatska?
- Shategabri
- Kontakt:
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Kad ce vise ovaj lik da skonta da je njegovo proslo
Čovjek igra vrhunski jos uvijek...MostarNeretva je napisao/la: ↑21 jul 2026, 13:52Kad ce vise ovaj lik da skonta da je njegovo proslo
Došao je i ispunio cilj. Igrao je solidno. Ali mislim da nije ni muslic toliko lud da ga forsira konstantno od početka u Bundesligi jer to nikome neće dobro donijeti. Muslic bi dobio otkaz nakon 10 kola, a i Džeko bi sa novim menadžerom svakako završio na klupi. Koliko god muslic voli Bosnu mora misliti i na svoju karijeru. I ovako će im teško biti bez velikih pojačanja da opstanu.Edincapitano je napisao/la: ↑21 jul 2026, 13:48Ne vjerujem da hoce opet da igra u cvajti, vjerovatno je dosao u Schalke zato sto je Katic tu i Muslic a on nista nije igrao u Fiorentini.DeeWa je napisao/la: ↑21 jul 2026, 13:20Da je pametan ako već toliko želi da igra na nekom nivou, trebao je menadžer njegov da razgovara sa Wolfsburgom i da ispita stanje. Ako Pejcinovic ode, vjerujem da bi bila solidna šansa da dosta igra u Wolfsburgu. To je ekipa koja će sigurno pucati na prvo mjesto i gdje bi trebali biti dominantni u odnosu na protivnike često, što sve znači da bi Džeko imao prostora za golove a utvrdio je prošle sezone da je to neki nivo u kojem on možda još može jednu sezonu izgurati.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Ono protiv Katara je bila sramota vidjeti na terenu , isto Svica isto Amerika .. raja nece iz respekta za sve sto je uradio da mu zvizdi .. al i to je pitanje vremena kada ce pocetiIceplayer je napisao/la: ↑21 jul 2026, 14:08Čovjek igra vrhunski jos uvijek...MostarNeretva je napisao/la: ↑21 jul 2026, 13:52Kad ce vise ovaj lik da skonta da je njegovo proslo
-
Edincapitano
- Kontakt:
Bio je dobar u barazu jbg, zabio najvise golova za nas u ciklusu prije SP, to ga i dalje drzi + fenomenalna karijera iza sebe.MostarNeretva je napisao/la: ↑21 jul 2026, 14:40Ono protiv Katara je bila sramota vidjeti na terenu , isto Svica isto Amerika .. raja nece iz respekta za sve sto je uradio da mu zvizdi .. al i to je pitanje vremena kada ce pocetiIceplayer je napisao/la: ↑21 jul 2026, 14:08Čovjek igra vrhunski jos uvijek...MostarNeretva je napisao/la: ↑21 jul 2026, 13:52Kad ce vise ovaj lik da skonta da je njegovo proslo
Ali upravu si, nastup na SP je bio bas los. Nije mogao nista, pogotovo jer mi igramo kako igramo a on ima 40+ godina, nema trke, spor itd, sasvim normalno. Ovo je bila idealna sansa da se oprosti protiv Amerike i krecemo novi put s ovom novom ekipom, ali izgleda da bas hoce da igra LN i da se nada da cemo otici na EP.
Jedino ako bas hoce da igra, moze s klupe zadnji 30 minuta, nista vise, ali to je lagano meni pisati, nema sanse da Barbarez ili savez kazu znas sta, ti ides na klupu. Jedino ako on sam donese tu odluku, nesto slicno kao Ronaldo u Portugalu.
On jos zna dati gol, ali igra je daleko od vrhunske, vuce se po terenu sto je i normalno za njegove godine.Iceplayer je napisao/la: ↑21 jul 2026, 14:08Čovjek igra vrhunski jos uvijek...MostarNeretva je napisao/la: ↑21 jul 2026, 13:52Kad ce vise ovaj lik da skonta da je njegovo proslo
Njegovo je proslo. Nekad treba prihvatiti cinjenicu, pogledati se u ogledalo i reci kraj je, odoh sad uzivati u zivotu, sa parama koje sam posteno zaradio.
Čovjek najzaslužiji sto smo na svjetskom, da nije imao povredu ramena protil Italije u zadnjoj minuti zabio bi hrpu golova i prošli bi smo Amere. Vidjelo se da bez Džeke na nivou mi smo 50% slabija reprezentacija, zato pustit babuku da se vrati u formu i da nas opet nosiElrond je napisao/la: ↑21 jul 2026, 14:54On jos zna dati gol, ali igra je daleko od vrhunske, vuce se po terenu sto je i normalno za njegove godine.Iceplayer je napisao/la: ↑21 jul 2026, 14:08Čovjek igra vrhunski jos uvijek...MostarNeretva je napisao/la: ↑21 jul 2026, 13:52Kad ce vise ovaj lik da skonta da je njegovo proslo
Njegovo je proslo. Nekad treba prihvatiti cinjenicu, pogledati se u ogledalo i reci kraj je, odoh sad uzivati u zivotu, sa parama koje sam posteno zaradio.
Povedi nas na Euro babukaaaa

- PeppermintSA
- Kontakt:
Dosadio i bogu i narodu
Pa vi pljujete i Edina. Kakva ekipa se ovdje sjatila boze sacuvaj
E neka pitari kažu da je neko dojadio, u 30 godina nisu harnog igrača stvorili svaki mutaviji od drugog...
Recimo da je to tacno.Iceplayer je napisao/la: ↑21 jul 2026, 15:28Čovjek najzaslužiji sto smo na svjetskom, da nije imao povredu ramena protil Italije u zadnjoj minuti zabio bi hrpu golova i prošli bi smo Amere. Vidjelo se da bez Džeke na nivou mi smo 50% slabija reprezentacija, zato pustit babuku da se vrati u formu i da nas opet nosiElrond je napisao/la: ↑21 jul 2026, 14:54On jos zna dati gol, ali igra je daleko od vrhunske, vuce se po terenu sto je i normalno za njegove godine.
Njegovo je proslo. Nekad treba prihvatiti cinjenicu, pogledati se u ogledalo i reci kraj je, odoh sad uzivati u zivotu, sa parama koje sam posteno zaradio.![]()
I radi toga treba nastaviti da igra, a on vise ni hodati ne moze?