Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
29
16%
Blagaj
3
2%
Zapadna Hercegovina
17
9%
Planine u BiH
20
11%
Turska
34
18%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
29
16%
nešto drugo ?
53
29%

Ukupno glasova: 185

Beduin
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la Beduin » 20 jul 2026, 18:01

bavariapivo je napisao/la:
20 jul 2026, 13:57
sta je problem, ako to napisem, sta si se nasao uvrijedjen?

ako mislis da sam protiv tebe nesto htjeo da napisem, nisam, nego ne mogu te sjevernoafricke drzave nikako.

tebi zelim lijep provod tamo, i uzivaj :salut:
Nisam se uvrijedio drug, daleko od toga, nego generalno mi je to glupo "ne bih isao tu i tu pa da mi i plate", a da se ni ne objasni zasto, narocito kad neko vec ide na tu destinaciju i trazi savjete da bi lakse sve to prosao i bolje se proveo.
Upravo ovo sto i Asteriks je napisao, jedna od kolijevki civilizacije, nesto sto si ucio u skoli i divio se, o cemu su dokumentarci i dokumentarci snimati sa psotovanjem i divljenjem, naravno da onda imadnes zelju jednog dana to uzivo vidjeti. A ujedno imas i dosta vrhunskih hotela te turistickih izleta, nesto novo da vidis ako si u mogucnosti.

Ja nemam naviku se vezati za jedan hotel i jedno mjesto, gledam svake godine nesto novo da posjetim. Nekad profulam sa destinacijom ili aranzmanom, nekad bude na nivou, ali sve gledam na novo iskustvo i bogatstvo. :mrgreen:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 20 jul 2026, 18:31

LegendKiller je napisao/la:
20 jul 2026, 17:12
Asteriks je napisao/la:
20 jul 2026, 14:06
Svaka zemlja ima svoje čari. Egipat je jedna od koljevki civilizacije.

Prva historijska djela koja sam čitao, te uopće stručnu litetaturu, vezana su za tu zemlju.

Što se tiče tog odmorišnog i avanturističkog turizma, meni je recimo draže otići negdje na jezera i planine.

Ali glede historijskog turizma, Egipat mi je sigurno top 3 želja, uz Iran i Peru.
Vidiš mogli smo zajedno :D, jer iste dvije zelje imam, hajde za Iran je lako ima stalno aranžmana a moze se lakse i individualno, ali Peru je malo teze, prvo naći nekoga za put. Ja kada nekome spomenem kontaju da zezam al kada vide da sam ozbiljan kažu ma nisi dobar nikako :D.

slika

Obišao sam te rute, ali kao radnik kruzera. Plus St. Peterburg, Tallin, Kopenhagen, Stokholm itd.

Sad, Peru msm valjalo bi izdvojiti energije, jer vidjeti Cusco, Svetu dolinu, Machu Picchu itd., treba vjerovatno desetak dana.

Kad bi to posjetio, gledao bi da sve uredno slikam, a zatim u defteru bilježim zapažanja. Kao nekakva pustolovna ekspedicija.

Msm da iz Minchena za Peru ima let preko Amsterdama i Madrida.

Kad, sta, kako, samo Boze zdravlja, kod mene to naleti. :mrgreen:

@Beduin
Putovanja i čitanje otvaraju vidike te pomažu da razumijemo svijet izvan našeg okruženja. Posjetiti važne istorijske lokacije proizilazi iz želje za otkrivanjem nekih novih dimenzija i istorijskih istina.

Teško je zamisliti da bilo ko nema želju vidjeti piramide, Kineski zid, Petru u Jordanu, Akropolj u Atini, pa Angkor Wat u Kambodži, Stonehenge, kipove na Uskršnjem ostrvu, Persepolis u Iranu itd.
Nad zelenom rijekom labudov luk.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 21 jul 2026, 22:38

Ko je bio na Plitvickim jezerima, vrijedi li dati 200 KM za ulaznice da se obidju?
U skoli tražio da mu posudim olovku. Pa tražio da prepisuje od mene. Sad traži da glasam za njega. Pa dokle vise...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: enobarca i 15 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []