FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
86
18%
2. Borbu za Evropu
186
39%
3. Sredinu tabele
85
18%
4. Borbu za opstanak
125
26%

Ukupno glasova: 482

zeljovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovolimte » 21 jul 2026, 21:01

Lokomotifa je napisao/la:
21 jul 2026, 20:54
Sa Slavišom smo odlično odigrali sve pripremne utakmice i onda je došlo prvenstvo i mislim da je 3 od 4 utakmice izgubio, uključujući Rudar 0-3 na Grbavici. Polako ljudi, što se mene tiče nek svaku pripremnu zijanimo, ali da klepimo BSK i Torpedo.
Lik je jedno igrao na pripremnim. U prvenstvo krenuo sa divljom formacijom i rosterom, sve suprotno od onog sto je uigravao.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 21 jul 2026, 21:05

bhsport je napisao/la:
21 jul 2026, 20:59
StrikeWarzone je napisao/la:
21 jul 2026, 20:39
Ferroviere1987 je napisao/la:
21 jul 2026, 18:44
Danga ode u Uzbekistan, brate da smo mu ponudili bilo sta doso bi, al eto.
Bilo šta = 16 karti.
On je pristao na manje lani ali ga Adzem proglasio viskom.
Koliko ovi spanci, portugalci primaju?
Kako su ih skautirali? I Ko ih je skautirao?
Tana i ekipa sa menadžerima
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 21 jul 2026, 21:16

Koje skautiranje sta se pravite ludi, dosli su na preporuku. Sto se plate tice ne bi trebalo da zaradjuju nesto bruku s obzirom da su iz trecih i cetvrtih liga dosli.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 jul 2026, 21:54

Anpa je napisao/la:
21 jul 2026, 21:16
Koje skautiranje sta se pravite ludi, dosli su na preporuku. Sto se plate tice ne bi trebalo da zaradjuju nesto bruku s obzirom da su iz trecih i cetvrtih liga dosli.
Fali nam igraca pogotovo lijevi bek, dva krila i napadac
Sreca Cveta ce se vratiti, ali opet ne smijemo dozvoliti da sav pritisak ide na njega iz povrede. Ako nemaju para, neka dignu malo kredita i neka dovedu slobodne igrace poput Koljica, Sehica, Catica i Bradonjic. Tri od cetiri igraca su igrala nasu ligi i imaju nekog iskustva, a Catic je igrao u Turskoj, Nizozemskoj i Njemackoj. Bio je prije brz na krilu, ako ie u sloidnom stanju moze pomoci. Takodjer javiti se Stumrmu i izmoljakati Beganovica na posudbu, vode 4:0 i ne ubacuju Beganovica, a nama bas moze pomoci, jer mlad, brz i univerzalan
Napadac
slika

Krila
slika

slika
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 21 jul 2026, 22:01, ukupno mijenjano 3 puta.
FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 21 jul 2026, 21:58

bhsport je napisao/la:
21 jul 2026, 20:59
StrikeWarzone je napisao/la:
21 jul 2026, 20:39
Ferroviere1987 je napisao/la:
21 jul 2026, 18:44
Danga ode u Uzbekistan, brate da smo mu ponudili bilo sta doso bi, al eto.
Bilo šta = 16 karti.
On je pristao na manje lani ali ga Adzem proglasio viskom.
Koliko ovi spanci, portugalci primaju?
Kako su ih skautirali? I Ko ih je skautirao?
Nije ih niko skautirao, preporučeni su od španske agencije, trenutna posljednja tri potpisa su stala u platu Dominika Prokopa.
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 21 jul 2026, 22:01

NoDi80 je napisao/la:
21 jul 2026, 21:54
Anpa je napisao/la:
Sreca Cveta ce se vratiti, ali opet ne smijemo dozvoliti da sav pritisak ide na njega iz povrede. Ako nemaju para, neka dignu malo kredita i neka dovedu slobodne igrace poput Koljica, Sehica, Catica i Bradonjic. Tri od cetiri igraca su igrala nasu ligi i imaju nekog iskustva, a Catic je igrao u Turskoj, Nizozemskoj i Njemackoj. Bio je prije brz na krilu, ako ie u sloidnom stanju moze pomoci. Takodjer javiti se Stumrmu i izmoljakati Beganovica na posudbu

Napadac
slika

Krila
slika

slika
Nodi jel ti fakat mislis da nasi u klubu uopste znaju za ove igrace?

Laudrup
Kontakt:

Post Postao/la Laudrup » 21 jul 2026, 22:04

zeljovolimte je napisao/la:
21 jul 2026, 21:01
Lokomotifa je napisao/la:
21 jul 2026, 20:54
Sa Slavišom smo odlično odigrali sve pripremne utakmice i onda je došlo prvenstvo i mislim da je 3 od 4 utakmice izgubio, uključujući Rudar 0-3 na Grbavici. Polako ljudi, što se mene tiče nek svaku pripremnu zijanimo, ali da klepimo BSK i Torpedo.
Lik je jedno igrao na pripremnim. U prvenstvo krenuo sa divljom formacijom i rosterom, sve suprotno od onog sto je uigravao.
Kad smo zadnju titulu uzeli na pripremama smo izgubili dvije utakmice 4:0 i 5:1. Tako da ove utakmice ne moraju ništa značiti.

berjan

Post Postao/la berjan » 21 jul 2026, 22:06

bas ce koljic igrati ispod 20 milja mjesec i bas ce ginuti za svaku loptu, ja msm da je vrijeme da se skinemo od tih igraca, samo gladni nam trebaju i zeljni daljnjeg transfera, znam supacki je nemamo neku perspektivu sa tim ali sta drugo vrtimo se godinama u istom a po svemu nikad neceno imati za plate od 20 milja , a i 20 milja ne vrijedi nista ako nece gristi travu a taj nijedan igracina nije bas motiviran nesto da igra u bih ligi osim da uzme pinku kakvu ako nije uspio naci vani angazman

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 jul 2026, 22:14

ELDIABLO20 je napisao/la:
21 jul 2026, 22:01

Nodi jel ti fakat mislis da nasi u klubu uopste znaju za ove igrace?
Ne znam znaju li, ali nephodno nam je jos najmanje tri igraca
Sturm vodi 4:0 u Europi, a Beganoic cami na klupi…
Nasi glume neki visinu nece ni da zaprate Sturm na drustvenim mrezama, a ljudi nas forsirali, cestitali nam rodjendane…
Gledam mali Weinhadl tek 17 napunio i vec igra bolje nego nasi igrac. Nista mi ne znamo iskoristiti , imali smo pare mogli smo Mustafica dovesti i momak sad igra prvih 11 za Osijek
Sto se tice ovih slobodnih Bradonjic je igrao nasu ligu, igrao kiparsku i grcku , a Koljica je suvisno i komentarisat, ovaj Catic bi mogao valjati da bude spoj BiH i Nizozemske. Cujem da ce vratiti Sehica i ukoliko je istina, to je pozitivna stvar , ali moramo jos dovesti minimum krila
Ne znam sta da ti kazem vise, imamo djece koja jos nisu spremna, medjutim ima materijala i mogu biti spremna za godinu. Ne smijemo kriviti djecu ukoliko ne mogu, jer ne treniraju se djeca sama od sebe i djeca trebaju lidere
Velika greska sto je Bicakcic otisao, pa cak i Alic koliko god ga neki prozivali, momak je tek trebao biti kostur ovog tima
Iskreno ja sam prerazocaran, jer znam da imamo potencijal kao klub i opet kao da neko unutar kluba namjerno nas sputava i vraca nazad u mrak gdje se moze neprimjetno rastaliti
FK Željezničar
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 21 jul 2026, 22:19

NoDi80 je napisao/la:
21 jul 2026, 21:54
Anpa je napisao/la:
Sreca Cveta ce se vratiti, ali opet ne smijemo dozvoliti da sav pritisak ide na njega iz povrede. Ako nemaju para, neka dignu malo kredita i neka dovedu slobodne igrace poput Koljica, Sehica, Catica i Bradonjic. Tri od cetiri igraca su igrala nasu ligi i imaju nekog iskustva, a Catic je igrao u Turskoj, Nizozemskoj i Njemackoj. Bio je prije brz na krilu, ako ie u sloidnom stanju moze pomoci. Takodjer javiti se Stumrmu i izmoljakati Beganovica na posudbu, vode 4:0 i ne ubacuju Beganovica, a nama bas moze pomoci, jer mlad, brz i univerzalan
Napadac
slika

Krila
slika

slika
Nodi moj jel ti shvatas koliko je to nemoguce trenutno, ne znam da li imaju sredstva racune za vodu i struju da pokriju.. Nek zakrpe rupe, da ne ispadnu ovu sezonu i elham.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 jul 2026, 22:32

berjan je napisao/la:
21 jul 2026, 22:06
bas ce koljic igrati ispod 20 milja mjesec i bas ce ginuti za svaku loptu, ja msm da je vrijeme da se skinemo od tih igraca, samo gladni nam trebaju i zeljni daljnjeg transfera, znam supacki je nemamo neku perspektivu sa tim ali sta drugo vrtimo se godinama u istom a po svemu nikad neceno imati za plate od 20 milja , a i 20 milja ne vrijedi nista ako nece gristi travu a taj nijedan igracina nije bas motiviran nesto da igra u bih ligi osim da uzme pinku kakvu ako nije uspio naci vani angazman
Slazem se ja s tobom sve, nisam ni ja nikad bio za masovno dodvodenje igraca. Problem je sto mi ne mozemo zadrzati iskusne i glavne igrace, evo sad da imas Bickacica imao bi lidera. Ja bih najbise volio da imamo 6,7 starijih igraca koji su lideri i ostalo da budu sve skoro u23 igraci koji ne kostaju puno
Tako bi srezali troskove i mogli bi se fokisrati na ulganja u znanje, jer mi znanje nemamo i nasi treneri u OP nisu dorasli najvecem klubu BiH. Trebaju nam za pocetak dva trenera jedan iz Sportinga, Porta ili Benfice i drugi iz Red Bull korporacije . Treneri su najvazniji, ali problem je sto mi ne mozemo da se pomirimo da smo losi i na silu dovodimo stalno neke igrace , jer se svi boje ispadanja
Anpa je napisao/la:
21 jul 2026, 22:19

Nodi moj jel ti shvatas koliko je to nemoguce trenutno, ne znam da li imaju sredstva racune za vodu i struju da pokriju.. Nek zakrpe rupe, da ne ispadnu ovu sezonu i elham.
Onda je brate najbolje da ispadnemo u drugu ligu i da srezemo sve troskove, to je najlaksi put da krenemo zdravo iz pocetka
Mene ne bi bilo stid, jer draze mi je da se Zeljo vrati zdrav nego da godinama zivi u patnji. Fino ispadnemo troskovi se smanje i pocnemo ulagati u kamp i trenere koji ce voditi nasu djecu. Realno bez naseg jakog OP Zeljo nikad nece biti jak, jer to je nasa formula i recept za sve ove trofeje koje smo osvojili. Nisu svi klubovi isti, zrinjski je navikao da dovodit igrace i da placenici igraju, mi smo kroz historiju uvijek osvajali onda kad je na Op bio jak. Vidis Benficu, Porto, Sporting OP je njihova tradicija i oni sad da dovode 20 igraca ne bi mogli dobro igrati kao sto igraju. Klubovi su kao i ljudi, svaki je drugaciji na svoj nacin, mi moramo to skontati i prestati na silu dovoditi igrace, jer to Zeljo nikad nije bio
Ok mora se dovesti par igraca, uvijek smo dovodili par igraca, ali nikad nista nismo osvojili kad smo dovodili 15,20 igraca
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 21 jul 2026, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 21 jul 2026, 22:37

Samo gazele iz afričkih vukojebina, kakvi koljici.

Daj gladnom hljeb u usta ima da gine

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 21 jul 2026, 22:38

NoDi još misli da mi možemo biti ozbiljni, organizacijski i igrački sposobni, a mi putujući cirkus kolorado koji je sve veći svake nove sezone

Lik u nekim filmovima živi
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 21 jul 2026, 22:39

Gledam komentare na FB i Insta i ne mogu se oteti utisku da nama ne gine stečaj za godinu ili dvije. Daj Bože da griješim.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 21 jul 2026, 22:42

Ispadanje nije opcija ni na menadzeru. Sto se tice zdrave sredine, dogodine ce isteci ugovor ovim krampama iz holandije, nadam se najiskrenije da cemo nekako prezivjeti jer u svakom slucaju imamo 4/5 kvalitetnih igraca.

Sto se tice omladinskog, prije da ce ga ugasit nego pocet ulagat u njega. Daj Boze da ova djeca do februara dodju na neki pristojan nivo, onaj video iz teretane mi je rekao sve. Spremniji mi djeluju Muslera i ovaj Lukman nego skoro svi igraci.

berjan

Post Postao/la berjan » 21 jul 2026, 22:51

Neslavan kraj
Husejinović napustio Slobodu i iznio brutalnu istinu: "Husić nije donio nikakav napredak, primili smo pet i po plata"

Eto investitora , ma nema nas je fudbal u kiti sve debeli minus, ne moze igraca prodati jednog u 5 god i ne intersuje nikog to

Evo kunem ti se ko da gledam msm u bajci da dovedemo Koljica povrijedio bi se na drugoj utakmici ko Zec se tumarao 2 godine po klubu primao ili dugovalo mu se platu

Ali sto kazete mi smo cirkus kolorado trenutno bez pretjerivanja, gleda se kako da se prezivi a ne neka skautiranja da se rade, pa hebt mi nemamo 30 god ozbiljne skaut sluzbe

Jebga tako je kako je , previse smo ljudi potrosili i svega, svi smo zasluzni za ovo od navijaca uprava trenera igraca , karma te stigne hebavali smo majku svima seljakali mrskali nalazili mane, ne postivali nikog i nista ..

Teska vremena prijatelju moj.. djavo ih odnio...

KrajinaTm87
Kontakt:

Post Postao/la KrajinaTm87 » 21 jul 2026, 22:55

Javno obracanje Saida Husejinovica navijacima Slobode je ono sto mi svi ocekujemo od nekog naseg "Zeljovca, legende i ratnika kluba" Izadji i progovori za svog Zelju, iznesi sav lopovluk koji se desava godinama. Dosta je vise sutnje!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 21 jul 2026, 23:03

KrajinaTm87 je napisao/la:
21 jul 2026, 22:55
Javno obracanje Saida Husejinovica navijacima Slobode je ono sto mi svi ocekujemo od nekog naseg "Zeljovca, legende i ratnika kluba" Izadji i progovori za svog Zelju, iznesi sav lopovluk koji se desava godinama. Dosta je vise sutnje!
Sad procito njegov tekst, i kreno napisat isto ovdje, kod nas se niko nikad ne oglasi i ne kaze u srz sve.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 21 jul 2026, 23:06

Levin je napisao/la:
21 jul 2026, 22:39
Gledam komentare na FB i Insta i ne mogu se oteti utisku da nama ne gine stečaj za godinu ili dvije. Daj Bože da griješim.
Strah me je prve tekme i rezultata i onda reakcije publike, mi smo popljuvali svakog ko je bio u klubu zatvorili vrata svima tesko cemo mi nac opet neku grupu ljudi da vodi klub i bojim se sta ce se posle desit i kako cemo se izvuc iz situacije u kojoj smo.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 21 jul 2026, 23:10

dubioza144 je napisao/la:
21 jul 2026, 23:06
Levin je napisao/la:
21 jul 2026, 22:39
Strah me je prve tekme i rezultata i onda reakcije publike, mi smo popljuvali svakog ko je bio u klubu zatvorili vrata svima tesko cemo mi nac opet neku grupu ljudi da vodi klub i bojim se sta ce se posle desit i kako cemo se izvuc iz situacije u kojoj smo.
Ne brini ti nista sto se tice ko ce doci jer ko god da je dosao u Zelju (upravu itd) taj nije otisao los, svi su oni izvukli debelu korist.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], ELDIABLO20 i 58 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []