Objasni mi kako je moguce to uradit.Stroj1946 je napisao/la: ↑21 jul 2026, 09:54Naši rezultati u ligi više i nisu neko iznenađenje, treba se pomiriti da ne možemo više. Ja tu nemam očekivanja, osim kupa i to trećeg mjesta ili kiksa Zrinjskog pa budemo drugi. Mi nepravimo nikakvu ekipu, nemamo kostur ekipe, kamion igrača ode, kamion dođe (sumnjivog kvaliteta), i onda pokušavaju neke rezultate uraditi, navijači kao uvijek očekivanja velika, a to je nemoguće, jer ti igrači koji dolaze kod nas su bez pobjedničkog mentaliteta, nemaju kvalitet da drže konstantu cijelu sezonu i formu, kako će kad dolaze iz Jaruna, Orijenta, Belupa, Gorice ili nekog drugog kluba iz 2 HNL. Drugi problem, što se zapostavila akademija, ubacuju samo te momke da popune broj igrača, od kojih igra samo njih standardnih 13, 14, 15, rotiraju se, a ostali se "suše".
Ja bi volio da pravimo kostur ekipe od vlastitih igrača, pa ako treba 2,3 sezone, neka bude, dovedeš još 2,3 iskusna i 2,3 igrača sa strane, ostalo vlastite snage. I zaboravite te preplaćene igrače, nikog naša liga, historija, i klub ne zanimaju, njih zanima laka i brza zarada love sa malo napora, i imati očekivanja da igrati kao nekad od takvih igrača je naivnost nivoa djece od 7 godina, to nam se stalno dešava.
Mirvić dan danas ne razumije ovaj klub, grad, historiju. Zato se i bacio na prodaju i menadžerstvo, jer nema drugog rješenja za vlastito neznanje. Iz godine u godinu isto plamuđenje, ista priča, isti rezultati.
Uzecemo 11 juniora koje smo mogli spoit da igraju 3 sezone zajedno koji su imali kvalitet i koji su mogli igrat pl bh.
Celik musija ignjatkov krdzalic maita jatta ehmedivic dreca dizdarevic vrban djuric mujkic
Nekazem da svi ovi igraci igraju u prvih 11 al da se guraju maksimalno.
Dodje ponuda za Nidala Celika 2,5 m€ (osteta) i vjerovatno 80-100 k€ njemu plata mjesecno. Evo da smo toliko jaki kao klub i odbijemo tu ponudu, jel ti stvarno mislis da bi Nidal Celik to prihvatio sa odusevljenjem i rekao bravo klube tako se to radi bez 8 m€ nemojte niskim pricat, il da ce rec i necu ja u Lens bez 300 k€ mjesecno. Ja mislim kad bi klub odbio takvu ponudu da bi taj Nidal Celik u roku od 6 mjeseci posto taksista. Da se razumijem isto je za djokanovica dala buljubasica sehinovica pidru
Nas klub zaradjuje na transverima u 99% slucajeva MAXSIMALNU zaradu ( ko god pregovara u prodaji igraca svakamu cast).Nijedan igrac kojeg je FK SARAJEVO prodalo nijedan drugi klub u bh nebi mogao prodat za lovu za koju ga mi prodamo niti bi ijedan igrac mogao imat pobudu gdje bi vise zaradjivao. Ovo ko god prati pl bh zna da ubjedljivo najskuplje prodajemo i kad prodamo uzimamo najveci procenat od sledeceg transvera i takodje u 99% slucajeva imamo bolje bonuse, takodje ti isti igraci u 99,9% dobivaju vecu platu sto znaci win win. PONOVO KAZEM NIJEDAN KLUB IZ PL BH NEBI ODBIO DA PRODA BILO KOJEG svog igraca da im neko ponudi 1 m€ plus procenat i bonuse koje mi dobivamo, niti bi ijedan igrac drugog kluba rekao necu da idem za primanja koje nasi igraci imaju.
Dovest 2-3 iskusna igraca recimo da se to podrazumjeva nesto ko benko adem cimirot ristovski gojkovic delac mi to imamo odkad je Tan preuzo od 2012 godine.
Benko krste ahmet stojcev stepanov anicic gojkovic ristovski adem cimirot drobarov soldo onaj iz makedonije sto je dugo bio povrijdjen serbedzic renan nemanja kapic
Nepostoji sezona da nismo imali bar 3 top iskusna igraca koji nisu bili najbolji po cv iskustvu u ligi
TAKODJE NEPOSTOJI NIJEDNA AKADEMIJA NA SVIJETU KOJA MOZE UBACIT 7 IGRACE SA 16-17 godina u seniorski tim i da tih 7 igraca odigra 90% utakmica u ligi 3 sezone zaredom i da u toku te tri godine ne proda nikog od njih i da 4-tu godinu ti igraci osvoje titulu.
Licno smatram da fulamo kod dovodjenja tih “ iskusnih igraca” kao i kod srednje iskusnih igraca. Smatram da se vise gleda CV igraca nego kakav je on prvo sa zeljom za igrom uspjehom dokazuvanjem, po meni to nije toliko tesko procjenit.
Ako je prvo sto trazi FIKSNA PLATA koja je 90% kompletnog njegovog potrazivanja od kluba, tog igraca nebi podpiso da je Del Pijero
Drugo ako trazi nenormalno visok procenat isplate u slucaju raskida ugovora.
Trece ako nece da pristane na visoke kazne (30% od plate) u slucaju prekrsavanje discipline kluba. Kasnjenje odbijanja naredjenje trenera nepridrzavanhe izghrane medecinski nalaza itd itd
Recimo dovedes igraca koji hoce 500 k€ platu godisnje sa dobrim cv TIPA ADEM.
Ja nevidim nikakav razlog niti cim to Adem u momentu dolaska u nasu ligu moze reci hocu 500 k€ platu a vi sta dobijete odmene.
Licno smatram da Adem vrijedi 500 k€ godisnje pod uslovim da ima 250 k€ fiksno a 250k€ kroz fer bonuse. Odredjen broj utakmica titula kup golovi asistencije (jer je ofanzivan igrac) koliko utakmica je odlucio svoim golom ili asistencijom, koliko zuti kartona koliko crveni itd itd.
Takodje nevidim zasto mi nebbi mogli reci ugovor 2 godine toliko para al u slucaju da nakon prvih 6 mjeseci ugovora klub procjeni da raskine ugovor sa Ademom da ademu treba isplatit 100 k€ i to je to, isto tako nakon godinu ili nakon 1,5 godinu.
Takodje nevidim razlog zasto recimo Adem nebi mogao bit kaznjen sa 30-40-% mjesecne plate ako on krsi pravilnik kluba u vidu krsenje izhrane discipline kasnjenje na trening ruckivi itd itd. Ako neki klub na svijetu postoji koji ce dat 500 k€ za tog igraca i da kaze eto to tije fiksno pa sta dobijemo od tebe ja tog igraca nikad nebi podpisao. Po cjenu da pristane kod nas pod uslovima koje sam nabrojao. Jer taj igrac je satim rekao da on nema zelju za uspjehom vec samo je lova u pitanju i to je to sa takvim igracima nemozes bit prvak.
Takodje smatram upravo da MAMICI to hoce da promjene da dovedu igrace prvo koji su zeljni uspjeha koji su radni koji nisu prelskupi, znajuci da ce morat pristat sa takvim igracima i takvom strategijom na manji trenutni kvalitet al su svjesni da ce te igrace moci zadrzat 3+ godine i da ce ti igraci kvalitet dizat iz godine u godinu manjom brzinom al dovoljno brzo da bi u te 3 godine mogli bit na nivou da uzmu titulu a samim tim da budu prodati za visestruko vise nego su nas kostali.
Smatram da su ipravo igraci kao IVANISEVIC KOSI DANAC i ovi ostali koji su dosli odkad je Mamic tu upravo ti igraci, kad dovedu igraca kao Menalo karlos i takvi igraci koji se odma pokusavaju stavit da oni odlucuju tih igraca se rijesavaju na nacin da klub neide u minus ako moze nesto sitno da zaradi dobro ijes al ako je pozitivna 0 to je ok. I po meni ovo ima smisla e sad koliko ce uprava Mamic mirvic moci to gurat i gdje se nece obazirat sta kazu pisu portali navijaci itd to cemo vidjet
E sa