KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

maroon46

Re: KK Bosna

Post Postao/la maroon46 » 22 jul 2026, 02:05

Ghuraba je napisao/la:
21 jul 2026, 19:20
Imam i ja par insajderskih. Naime, intenzivno se pregovara s puno igraca, jer, jelte, ovo je period kad se igraci dovode; neki od njih su domaci, neki su iz regiona, a neki su Amerikanci. Takodjer, ako se budu imalo dovoljno para - sklopit ce se dobar roster, a ako ne bude - roster ce svakako biti losiji. Medjutim, i tad ce to biti jedna prava fajterska ekipa, koja ni na jednu utakmicu nece doci s bijelom zastavom.

Unaprijed kazem: nema na cemu, ne morate mi se zahvaljivati u pp. :kafa:
:mrgreen:
I ja sam isto cuo, da nam nije isti izvor informacija. Samo ne znam jesi li dobio info, ako propadne ovaj jedan amerikanac, da ce doci drugi amerikanac.
SARAJEVO ŠAMPION IZRAZITI FAVORIT

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 22 jul 2026, 09:22

Imal sanse da ostane Janari , onakav igrac je zlata vrijedan pa i kad ga sut ne ide

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 jul 2026, 10:38

Ghuraba je napisao/la:
21 jul 2026, 19:20
Imam i ja par insajderskih. Naime, intenzivno se pregovara s puno igraca, jer, jelte, ovo je period kad se igraci dovode; neki od njih su domaci, neki su iz regiona, a neki su Amerikanci. Takodjer, ako se budu imalo dovoljno para - sklopit ce se dobar roster, a ako ne bude - roster ce svakako biti losiji. Medjutim, i tad ce to biti jedna prava fajterska ekipa, koja ni na jednu utakmicu nece doci s bijelom zastavom.

Unaprijed kazem: nema na cemu, ne morate mi se zahvaljivati u pp. :kafa:
:mrgreen:
Ovo se zovu insajderske informacije. Brigadir i slični sa fudbalskih tema na aparatima. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

SilaNebeska1
Kontakt:

Post Postao/la SilaNebeska1 » 22 jul 2026, 10:52

MElloo je napisao/la:
22 jul 2026, 09:22
Imal sanse da ostane Janari , onakav igrac je zlata vrijedan pa i kad ga sut ne ide
Potpisao je za Lublin gdje je otisao i Persons na pocetku prosle sezone. Zaista steta, Janari je bio pravi fajter

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 22 jul 2026, 12:24

maroon46 je napisao/la:
22 jul 2026, 02:05
I ja sam isto cuo, da nam nije isti izvor informacija. Samo ne znam jesi li dobio info, ako propadne ovaj jedan amerikanac, da ce doci drugi amerikanac.
To je to! Bice da je isti izvor. Ma dobar nam je ovaj mali, lakta se opasno, zacas dodje do informacija...

Sto se tice Joesaara, za mene je velike greska sto nisu produzili s njim. Ubijedjan sam da mu Poljaci nisu dali neke velike pare, jer ni ovaj klub u koji je dosao nije nista posebno, ne igraju ni neko evropsko takmicenje. Momak je mogao pokriti dvije pozicije, bilo ga je u odbrani i na skoku, ne trosi puno lopti, pouzdan za slobodna bacanja, a kad ga iole ide sut - zabit ce dvocifren broj poena bez problema.

Btw, evo objavili su i da je Mujo Tuljkovic novi tim menadzer, sto je skroz ok odluka.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 jul 2026, 12:59

Jasno mi da su ugovori istekli igracima od prosle sezone al da bas nikog ne zadrze od te ekipe to je bas presedan .

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 22 jul 2026, 13:14

Ghuraba je napisao/la:
22 jul 2026, 12:24
maroon46 je napisao/la:
To je to! Bice da je isti izvor. Ma dobar nam je ovaj mali, lakta se opasno, zacas dodje do informacija...

Sto se tice Joesaara, za mene je velike greska sto nisu produzili s njim. Ubijedjan sam da mu Poljaci nisu dali neke velike pare, jer ni ovaj klub u koji je dosao nije nista posebno, ne igraju ni neko evropsko takmicenje. Momak je mogao pokriti dvije pozicije, bilo ga je u odbrani i na skoku, ne trosi puno lopti, pouzdan za slobodna bacanja, a kad ga iole ide sut - zabit ce dvocifren broj poena bez problema.

Btw, evo objavili su i da je Mujo Tuljkovic novi tim menadzer, sto je skroz ok odluka.
Pitanje sta mislis o Janari Joeesaru je test da vidis dal neko prati kosarku i razumije ili ne :mrgreen:

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 22 jul 2026, 13:39

Darko Talic i Adin Vrabac potpisali na 2 sezone. Dario insistira na visegodisnjim ugovorima. Nadam se dolasku jos jednog reprezentativca do kraja sedmice, isto visegodisnji ugovor. Ajdin Penava i Stefan Simanic su sve dalje u kombinacijama.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 22 jul 2026, 14:00

JHam je napisao/la:
21 jul 2026, 23:45
Helemnejse je napisao/la:
21 jul 2026, 22:38
JHam je napisao/la:
21 jul 2026, 20:50
Ove pripremne nisu ni za Orlovika
Sta fali pripremama, ne kontam koji vam je racku pa ste negativni?
ma zajebancija malo na ono od nekidan kad je 10x napisao da Islamovic nije za Orlovika, ja cekam roster da budem negativan :mrgreen:
Više i Orlovik hahahahaha :rol: :rol:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 22 jul 2026, 14:02

MElloo je napisao/la:
22 jul 2026, 13:14
Ghuraba je napisao/la:
maroon46 je napisao/la:

Pitanje sta mislis o Janari Joeesaru je test da vidis dal neko prati kosarku i razumije ili ne :mrgreen:
ja kad sam napisao davno da je jedan od rijetkih koje bi ostavio, napadose me ovde :damn:

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 22 jul 2026, 14:02

DirkNowitzki je napisao/la:
22 jul 2026, 13:39
Darko Talic i Adin Vrabac potpisali na 2 sezone. Dario insistira na visegodisnjim ugovorima. Nadam se dolasku jos jednog reprezentativca do kraja sedmice, isto visegodisnji ugovor. Ajdin Penava i Stefan Simanic su sve dalje u kombinacijama.
Penava i Simanić mogu samo ili nikako i

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 22 jul 2026, 14:04

JHam je napisao/la:
22 jul 2026, 14:02
MElloo je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:

ja kad sam napisao davno da je jedan od rijetkih koje bi ostavio, napadose me ovde :damn:
ma ovdje ima dosta hejtera i negative koji pate za Čojićem i Bjeljinom i Dubravkom, neće to lako proći

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 22 jul 2026, 14:05

MElloo je napisao/la:
To ispadne da ti i ja bajgi nesto i znamo? :mrgreen:

Ma, ako ces traziti timskog igraca (ne lidera), onda je Janari idealan profil. Igra odbranu, skace, nije ciglaros, nije konfliktan i nece dizati pobunu ako svaku utakmicu ne uzme odredjeni broj suteva. S druge strane, ako dovodis lidera (i to jos Amerikanca), a on nije ni suter ni brutalan na prodoru, vec u prvi plan stavljas to da je odlican defanzivac, da je strasna atleta, da ima ogroman raspon ruku, da je timski igrac, fajter i slicne stvari - tu odmah nesto ne stima.

Sto se tice ovih nasih iole perspektivnijih reprezentativaca (Atic, Gegic, pa i Penava), apsolutno razumijem da se boje potpisati za Bosnu - pogotovo na vise od jedne sezone. Jer, ako trojka pukne u oktobru - Magoda i Kovacevic odose u historiju, a onda samo Bog zna kako ce Bosna izgledati za sezonu 27/28. Vrabac i Talic su druga prica i njima je dvogodisnji ugovor s Bosnom nesto sto im nijedan drugi abaligas ni u najludjim snovima ne bi ponudio. Ako su Penava i Simanic otpali, onda je Islamovic vjerovatno taj koji uskace umjesto njih. Vec sam ukratko napisao sta mislim o njemu. Jedino mi je jos smijesno da na svim stranicama pise da je visok 208, a upitno je ima li i 205. Na ovim zajednickim slikama s reprezentacijom se jasno vidi da je nizi i od Kamenjasa, a kamoli od Garze (koji je 208)...
slika

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 22 jul 2026, 14:14

Košarkaški klub Bosna BH Telecom ima novog kondicionog trenera, ode i Aljilji

To je Hasib Muratović koji se na ovo mjesto vraća i ovo će mu biti drugi mandat kao dio stručnog štaba seniorskog sastava "Studenata"
U prvom mandatu je proveo pet godina u Bosni, a proteklu sezonu je bio kondicioni trener Jahorine koja je u prošloj sezoni bila član ABA 2 lige. Osim Jahorine, Hasib je bio član Sparsa dvije godine.

Madafaka
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Madafaka » 22 jul 2026, 14:16

Surreal je napisao/la:
26 dec 2025, 21:51
kinder_jaje je napisao/la:
26 dec 2025, 21:32
Dante Maddox
?
Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2026, 15:34
Doveo bih bas ozbiljnog poentera na 1 (Neal, Boum, Maddox),
Potpisao za Milano. :mrgreen:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 jul 2026, 14:49

Ghuraba je napisao/la:
22 jul 2026, 14:05
MElloo je napisao/la:
To ispadne da ti i ja bajgi nesto i znamo? :mrgreen:

Ma, ako ces traziti timskog igraca (ne lidera), onda je Janari idealan profil. Igra odbranu, skace, nije ciglaros, nije konfliktan i nece dizati pobunu ako svaku utakmicu ne uzme odredjeni broj suteva. S druge strane, ako dovodis lidera (i to jos Amerikanca), a on nije ni suter ni brutalan na prodoru, vec u prvi plan stavljas to da je odlican defanzivac, da je strasna atleta, da ima ogroman raspon ruku, da je timski igrac, fajter i slicne stvari - tu odmah nesto ne stima.

Sto se tice ovih nasih iole perspektivnijih reprezentativaca (Atic, Gegic, pa i Penava), apsolutno razumijem da se boje potpisati za Bosnu - pogotovo na vise od jedne sezone. Jer, ako trojka pukne u oktobru - Magoda i Kovacevic odose u historiju, a onda samo Bog zna kako ce Bosna izgledati za sezonu 27/28. Vrabac i Talic su druga prica i njima je dvogodisnji ugovor s Bosnom nesto sto im nijedan drugi abaligas ni u najludjim snovima ne bi ponudio. Ako su Penava i Simanic otpali, onda je Islamovic vjerovatno taj koji uskace umjesto njih. Vec sam ukratko napisao sta mislim o njemu. Jedino mi je jos smijesno da na svim stranicama pise da je visok 208, a upitno je ima li i 205. Na ovim zajednickim slikama s reprezentacijom se jasno vidi da je nizi i od Kamenjasa, a kamoli od Garze (koji je 208)...
slika
Pa meni ovdje djeluje da ima bas visinu Garze ako je broj 33 :D .

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 22 jul 2026, 15:18

Madafaka je napisao/la:
22 jul 2026, 14:16
Vidio sam. Izgleda da je odmah posudjen u Tortonu, klub u koji je presao i Alibegovic.

Evo im novi prijedlog: Isaiah Swope. :mrgreen:
Doduse, mislim da su i ovi njegovi iz prosle sezone upali u EC, tako da i on automatski postaje misaona imenica. :mrgreen:

Bordobijeli, daj ba ne zezaj, pa vidi njegova ramena u odnosu na Kamenog, a onda i Kamenog u odnosu na Garzu. :mrgreen: Garza je tu stao malo iza, udaljeniji je i to ga je na slici malo 'smanjilo', ali je opet ocito da je najvisi od njih.
slika
Evo ovdje su jedan do drugog (mada je i tu Garza maalo iza), gdje se iz aviona vidi razlika u visini. Ako je ti opet ne vidis, onda se javi, imam dobrog oftalmologa za tebe. :mrgreen:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 jul 2026, 16:21

Ghuraba je napisao/la:
22 jul 2026, 15:18
Madafaka je napisao/la:
22 jul 2026, 14:16
Vidio sam. Izgleda da je odmah posudjen u Tortonu, klub u koji je presao i Alibegovic.

Evo im novi prijedlog: Isaiah Swope. :mrgreen:
Doduse, mislim da su i ovi njegovi iz prosle sezone upali u EC, tako da i on automatski postaje misaona imenica. :mrgreen:

Bordobijeli, daj ba ne zezaj, pa vidi njegova ramena u odnosu na Kamenog, a onda i Kamenog u odnosu na Garzu. :mrgreen: Garza je tu stao malo iza, udaljeniji je i to ga je na slici malo 'smanjilo', ali je opet ocito da je najvisi od njih.
slika
Evo ovdje su jedan do drugog (mada je i tu Garza maalo iza), gdje se iz aviona vidi razlika u visini. Ako je ti opet ne vidis, onda se javi, imam dobrog oftalmologa za tebe. :mrgreen:
Jesu u ramenima al Aliju izduzi vrat i glava :rol: :rol: . Ma tu je to nedje u par cm :D .

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 22 jul 2026, 18:31

Evo Muje Tuljkovica evo ludila
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 22 jul 2026, 21:24

Kylian je napisao/la:
22 jul 2026, 14:02
DirkNowitzki je napisao/la:
22 jul 2026, 13:39
Penava i Simanić mogu samo ili nikako i
Sve su dalje od potpisa za Bosnu, obojica.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []