KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Povedi nas Jomu 
-
Helemnejse
- Kontakt:
Jomu ima konekcije po poljskoj
Nek dovede onu dvojicu sto su nam trpali zivotom
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Iskreno, meni je takav stav ovih momaka sa našeg prostora potpuno razumljiv. Svjesni su da je izborna godina, da se kod nas mnogo toga mijenja i često zavisi od politike, pa ne žele sebe dovoditi u situacije kroz koje su neki igrači ranije prolazili npr sa Sparsima.DirkNowitzki je napisao/la: ↑22 jul 2026, 21:24Sve su dalje od potpisa za Bosnu, obojica.Kylian je napisao/la: ↑22 jul 2026, 14:02Penava i Simanić mogu samo ili nikako iDirkNowitzki je napisao/la: ↑22 jul 2026, 13:39Darko Talic i Adin Vrabac potpisali na 2 sezone. Dario insistira na visegodisnjim ugovorima. Nadam se dolasku jos jednog reprezentativca do kraja sedmice, isto visegodisnji ugovor. Ajdin Penava i Stefan Simanic su sve dalje u kombinacijama.
To su mladi ljudi koji imaju priliku graditi karijere u evropskim klubovima i uređenim sistemima. Sasvim je prirodno da biraju sredinu u kojoj mogu napredovati, fokusirati se na košarku i razvijati svoj potencijal bez dodatnih opterećenja van terena uz mnogo bolje uslove.
Na kraju krajeva, svaki igrač želi stabilnost, sigurnost i priliku ovo prvo dvoje ne može niko sada garantovati.
To je meni isto kao kad bi nekoga iz dijaspore ko tamo živi pitali sa se vrati u Bosnu, rekao bi bez mnogo razmišljanja NE. Neka vas tamo a mene ovamo. Ja ću u Bosnu doći kad budem u penziji i na godišnjem, dosta.
Ali mi kažemo, biće ti super, dobices minute, imaces priliku, onda on kaže: ja sam tamo već bio, hvala dovidjenja.
Kad su mladi a žive vani onda kažu: zovite nas u reprezentaciju mi ćemo se uvijek odazvati, a kad su stariji kažu ako ne dobijem minute, ako ne promijenite selektora ako ovo ono… neću se ni odazvati
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Sve si dobro napisao, samo sto si zaboravio jednu kljucnu stvar. Igrac kad cuje da ga trazi Bosna, a iz BiH je ako kosta 2.000,00 eura, trazit ce 5-6.000. Simanic se zacijenio tri puta vise nego sto je imao prosle sezone, a to kod Darija ne prolazi. Jednostavno Dario ima previse iskustva za razliku od Dubravka s kojim su mogli da igraju te igrice. Kod Darija toga nema, covjek zna koliko i sta i gdje kosta. Za novce koje Penava trazi, puno bolji igrac se moze dovesti, a npr. Penava nije u totalu bolji igrac od Pere npr. Druga je stvar sto ga mi simpatisemo i sto zelimo da dodje kod nas, jer je reprezentativac. I stvar je sto Dario iskljucivo insistira na visegodisnjim ugovorima, pokusat ce sigurno da se napravi dugorocno razvoj kluba. Nazalost, klub je zarobljen ugovorima mladih igraca po 3/4/5.000,00 KM. Na kraju cemo vidjeti sta ce biti s tim.Kylian je napisao/la: ↑22 jul 2026, 22:40Iskreno, meni je takav stav ovih momaka sa našeg prostora potpuno razumljiv. Svjesni su da je izborna godina, da se kod nas mnogo toga mijenja i često zavisi od politike, pa ne žele sebe dovoditi u situacije kroz koje su neki igrači ranije prolazili npr sa Sparsima.
To su mladi ljudi koji imaju priliku graditi karijere u evropskim klubovima i uređenim sistemima. Sasvim je prirodno da biraju sredinu u kojoj mogu napredovati, fokusirati se na košarku i razvijati svoj potencijal bez dodatnih opterećenja van terena uz mnogo bolje uslove.
Na kraju krajeva, svaki igrač želi stabilnost, sigurnost i priliku ovo prvo dvoje ne može niko sada garantovati.
To je meni isto kao kad bi nekoga iz dijaspore ko tamo živi pitali sa se vrati u Bosnu, rekao bi bez mnogo razmišljanja NE. Neka vas tamo a mene ovamo. Ja ću u Bosnu doći kad budem u penziji i na godišnjem, dosta.
Ali mi kažemo, biće ti super, dobices minute, imaces priliku, onda on kaže: ja sam tamo već bio, hvala dovidjenja.
Kad su mladi a žive vani onda kažu: zovite nas u reprezentaciju mi ćemo se uvijek odazvati, a kad su stariji kažu ako ne dobijem minute, ako ne promijenite selektora ako ovo ono… neću se ni odazvati
Vezano za momke koji su ovog ljeta potpisali prve profesionalne, višegodišnje ugovore, oni su u međuvremenu u vakum vremenu ušli i u saradnju s određenim menadžerskim agencijama koje ih sada zastupaju. kao da ih je neko istovremeno posavjetovao da urade isto.DirkNowitzki je napisao/la: ↑22 jul 2026, 23:10Sve si dobro napisao, samo sto si zaboravio jednu kljucnu stvar. Igrac kad cuje da ga trazi Bosna, a iz BiH je ako kosta 2.000,00 eura, trazit ce 5-6.000. Simanic se zacijenio tri puta vise nego sto je imao prosle sezone, a to kod Darija ne prolazi. Jednostavno Dario ima previse iskustva za razliku od Dubravka s kojim su mogli da igraju te igrice. Kod Darija toga nema, covjek zna koliko i sta i gdje kosta. Za novce koje Penava trazi, puno bolji igrac se moze dovesti, a npr. Penava nije u totalu bolji igrac od Pere npr. Druga je stvar sto ga mi simpatisemo i sto zelimo da dodje kod nas, jer je reprezentativac. I stvar je sto Dario iskljucivo insistira na visegodisnjim ugovorima, pokusat ce sigurno da se napravi dugorocno razvoj kluba. Nazalost, klub je zarobljen ugovorima mladih igraca po 3/4/5.000,00 KM. Na kraju cemo vidjeti sta ce biti s tim.Kylian je napisao/la: ↑22 jul 2026, 22:40Iskreno, meni je takav stav ovih momaka sa našeg prostora potpuno razumljiv. Svjesni su da je izborna godina, da se kod nas mnogo toga mijenja i često zavisi od politike, pa ne žele sebe dovoditi u situacije kroz koje su neki igrači ranije prolazili npr sa Sparsima.
Čini mi se da su i sami ti mladi igrači svjesni da su ti ugovori bili -tada smo mislili - svojevrstan pokušaj Dubravka da ih zadrži u klubu. Međutim, po mom mišljenju sve je izgledalo kao Dubravkov potez koji ću nazvati “poslije mene potop”.
Sada kada iza tih dječaka stoje kojekakve agencije koje su s njima potpisale ugovore o zastupanju, očekivano je da će se one aktivno boriti za poštovanje ugovornih obaveza, trajanje njihovog ostanka u klubu i finansijske uslove koje su dogovorili. To je, uostalom, i posao svake agencije – da štiti interese svojih klijenata.
Zbog toga će Bosna u narednom periodu imati u sastavu dječake koje željela ili ne - jednostavno mora imati. A plata Jasarevica je već bila 2,5 hiljade KM, sada se poduplala, kako on tako i ostali. Da li je Dubravko stvarno želio da ih zadrži ili je rekao ja odlazim neka oni ostanu ili eto vam ih sa ugovorom pa se vi dalje brinite - ne znam i nećemo znati
Za Penavu mislim da je postavio uslove za koje je znao da ih Bosna teško može prihvatiti. Na taj način ne ispada da je on odbio Bosnu, nego da klub nije mogao ispuniti njegove zahtjeve.
To nije ništa neobično da agenti postave visoke finansijske ili ugovorne zahtjeve kada nisu potpuno sigurni da žele ostati ili doći u određenu sredinu. Ako klub prihvati – odlično. Ako ne prihvati – odluka praktično bude donesena bez direktnog „ne”. Svakako će za manje novce igrati negdje u Europi
Sa selektorom nije u najboljem odnosu, to je činjenica, nije se odazvao zadnjem pozivu reprezentacije, nisu izgladili odnos, tako da ….nisam ni očekivao sa će željeti igrati jos i u Bosni sa Dariom kao trenerom. Poznati trener igraču nije uvijek prednost.
To nije ništa neobično da agenti postave visoke finansijske ili ugovorne zahtjeve kada nisu potpuno sigurni da žele ostati ili doći u određenu sredinu. Ako klub prihvati – odlično. Ako ne prihvati – odluka praktično bude donesena bez direktnog „ne”. Svakako će za manje novce igrati negdje u Europi
Sa selektorom nije u najboljem odnosu, to je činjenica, nije se odazvao zadnjem pozivu reprezentacije, nisu izgladili odnos, tako da ….nisam ni očekivao sa će željeti igrati jos i u Bosni sa Dariom kao trenerom. Poznati trener igraču nije uvijek prednost.
Ovo je opce poznato za sve nase domace igrace i kluboveDirkNowitzki je napisao/la: ↑22 jul 2026, 23:10Sve si dobro napisao, samo sto si zaboravio jednu kljucnu stvar. Igrac kad cuje da ga trazi Bosna, a iz BiH je ako kosta 2.000,00 eura, trazit ce 5-6.000. Simanic se zacijenio tri puta vise nego sto je imao prosle sezone, a to kod Darija ne prolazi. Jednostavno Dario ima previse iskustva za razliku od Dubravka s kojim su mogli da igraju te igrice. Kod Darija toga nema, covjek zna koliko i sta i gdje kosta. Za novce koje Penava trazi, puno bolji igrac se moze dovesti, a npr. Penava nije u totalu bolji igrac od Pere npr. Druga je stvar sto ga mi simpatisemo i sto zelimo da dodje kod nas, jer je reprezentativac. I stvar je sto Dario iskljucivo insistira na visegodisnjim ugovorima, pokusat ce sigurno da se napravi dugorocno razvoj kluba. Nazalost, klub je zarobljen ugovorima mladih igraca po 3/4/5.000,00 KM. Na kraju cemo vidjeti sta ce biti s tim.Kylian je napisao/la: ↑22 jul 2026, 22:40Iskreno, meni je takav stav ovih momaka sa našeg prostora potpuno razumljiv. Svjesni su da je izborna godina, da se kod nas mnogo toga mijenja i često zavisi od politike, pa ne žele sebe dovoditi u situacije kroz koje su neki igrači ranije prolazili npr sa Sparsima.
Ljudi iz promo donjeg vakufa su mi govorili da domaci igraci uvijek traze mnogo vise novca nego srbin ili amerikac istog kvaliteta
-
Helemnejse
- Kontakt:
Ma penavi je unistio karijeru nacionalista Perasović
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Meni nije omiljeni tip igraca, tako da nije velika steta i ako ne dodje. Za novce koje je trazio moze se naci bolji igrac.Kylian je napisao/la: ↑22 jul 2026, 23:36Za Penavu mislim da je postavio uslove za koje je znao da ih Bosna teško može prihvatiti. Na taj način ne ispada da je on odbio Bosnu, nego da klub nije mogao ispuniti njegove zahtjeve.
- Shategabri
- Kontakt:
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ma moras platiti igrace ako mislis biti konkurentan i na nivou proslw sezone . Atica,Plumera ,Joesar i slicne igrace moras platiti . Sve postujem ,izgradnja sistema , trenerova vizija al bez 3/4 igraca koji imaju poene u rukama tesko mozes nesto napraviti a za takve igrace moras izvaliti keš. Menj i prosle godine isla na zivce kuknjava skupa ekipa pa ako ne mozes placati onda nisi konkurentan to je tako.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 23 jul 2026, 09:23, ukupno mijenjano 1 put.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Joesara ne treba platitibordobijeli je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:21Ma moras platiti igrace ako mislis biti konkurentan i na nivou proslw sezone . Atica,Plumera ,Joesar i slicne igrace moras platiti . Sve postujem ,izgradnja sistema , trenerova vizija al bez 3/4 igraca koji imaju poene u rukama tesko mozes nesto napraviti a za takve igrace moras izvaliti keš.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ma nikog ne treba placati igrat ce iz ljubavi prema Bosni.Helemnejse je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:23Joesara ne treba platitibordobijeli je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:21Ma moras platiti igrace ako mislis biti konkurentan i na nivou proslw sezone . Atica,Plumera ,Joesar i slicne igrace moras platiti . Sve postujem ,izgradnja sistema , trenerova vizija al bez 3/4 igraca koji imaju poene u rukama tesko mozes nesto napraviti a za takve igrace moras izvaliti keš.
-
Helemnejse
- Kontakt:
Treba mambe, joesara jokbordobijeli je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:26Ma nikog ne treba placati igrat ce iz ljuavi prema Bosni.Helemnejse je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:23Joesara ne treba platitibordobijeli je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:21Ma moras platiti igrace ako mislis biti konkurentan i na nivou proslw sezone . Atica,Plumera ,Joesar i slicne igrace moras platiti . Sve postujem ,izgradnja sistema , trenerova vizija al bez 3/4 igraca koji imaju poene u rukama tesko mozes nesto napraviti a za takve igrace moras izvaliti keš.
Halilovic i Atic su igrali za ogromne pare prosle sezone.Za ta 2 potpisa su se mogla dovest 2 amerikanca da konkurisu za mvpa aba lige
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ja nisam tog razmisljanja i koji su to igraci stranci koji ce doci u Bosnu za male pare a da su kvalitetni. Mozda neki igraci ispod radara al i to je ako pogodis. Evo sad je prilika da se dovedu stranci pa cemo vidjeti kako ce to izgledati.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Naravno, ali ko ti je rekao da umjesto 5 miliona, potrosis 6.5 i ostavis 1.5 milion duga? Za sta? Da budes prvak i osvojis Kup i ostavis haos je li? Nikad niko u historiji Bosne nije potrosio tu lovu niti ce, a ostavio da nemas niti jednog igraca, niti ista u omladinskom pogonu.bordobijeli je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:21Ma moras platiti igrace ako mislis biti konkurentan i na nivou proslw sezone . Atica,Plumera ,Joesar i slicne igrace moras platiti . Sve postujem ,izgradnja sistema , trenerova vizija al bez 3/4 igraca koji imaju poene u rukama tesko mozes nesto napraviti a za takve igrace moras izvaliti keš. Menj i prosle godine isla na zivce kuknjava skupa ekipa pa ako ne mozes placati onda nisi konkurentan to je tako.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Nije istina da je dug 1.5 miliona.DirkNowitzki je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:49Naravno, ali ko ti je rekao da umjesto 5 miliona, potrosis 6.5 i ostavis 1.5 milion duga? Za sta? Da budes prvak i osvojis Kup i ostavis haos je li? Nikad niko u historiji Bosne nije potrosio tu lovu niti ce, a ostavio da nemas niti jednog igraca, niti ista u omladinskom pogonu.bordobijeli je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:21Ma moras platiti igrace ako mislis biti konkurentan i na nivou proslw sezone . Atica,Plumera ,Joesar i slicne igrace moras platiti . Sve postujem ,izgradnja sistema , trenerova vizija al bez 3/4 igraca koji imaju poene u rukama tesko mozes nesto napraviti a za takve igrace moras izvaliti keš. Menj i prosle godine isla na zivce kuknjava skupa ekipa pa ako ne mozes placati onda nisi konkurentan to je tako.
ali to nisu bile male pare to i jest fazonbordobijeli je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:40Ja nisam tog razmisljanja i koji su to igraci stranci koji ce doci u Bosnu za male pare a da su kvalitetni. Mozda neki igraci ispod radara al i to je ako pogodis. Evo sad je prilika da se dovedu stranci pa cemo vidjeti kako ce to izgledati.
mislim da fatts russel nije nista skuplji bio prosle sezone od onog sto su atic i halilovic primali u Bosnu,
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.