A jeste li svjesni da se fudbal promijenio od tad? Pa bolan kad bi inter turku odigro 1-1 u istanbulu ili zrinjski sa palacom? Klise je recenica da svako igra fudbal ali stvadno ga igraAdo_77 je napisao/la: ↑22 jul 2026, 23:35Vidi se da pratis klub od skora,bolje igre u evropi smo imali tada kada se skoro nismo ugasili,imali smo tim a sada imamo placenike,ovo je sve nazor kupovina i gomilanje igraca a nema kolektiva.rimljanin90 je napisao/la: ↑22 jul 2026, 23:21A na "virslama" smo izbacivali juventus iz lige prvaka. I kakve veze ima mirvic sad? Ko je njega spomenuo?SamoTi4000 je napisao/la: ↑22 jul 2026, 23:08
Ti ne znaš čitati![]()
![]()
![]()
Problem je Mirvić jer od njegovog dolaska se ofiramo![]()
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
rimljanin90
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Znaci ode Mujkic za milionce u neku Al Jaziru. Momak sa 20 godina fakticki vec odabrao pare prije karijere.
Jel sad jasno ovima koji slijepo slijede Mirvaha, da je on tu samo kako bi oprao pare i eventualno sta zaradio?
Da ga zaboli ona stvar za rezultatima.
Mamici takodje. Ovo im dodje ko hobi, da malo ubiju dosadu. Ovaj tokmak ih ocito placa debelo, oni preporuce nekog igraca i tako u krug.
To sto su radili u Dinamu je drugo. Tamo su oni bili glavni i pare su isle preko njihovih ruku. Kad bi oni iz Dinama prodali nekog talenta u ono vrijeme u neku arapsku zemlju? Nikad, jer su gradili kult ekipe koja prodaje svoje talente u najjace evropske lige.
Jel sad jasno ovima koji slijepo slijede Mirvaha, da je on tu samo kako bi oprao pare i eventualno sta zaradio?
Da ga zaboli ona stvar za rezultatima.
Mamici takodje. Ovo im dodje ko hobi, da malo ubiju dosadu. Ovaj tokmak ih ocito placa debelo, oni preporuce nekog igraca i tako u krug.
To sto su radili u Dinamu je drugo. Tamo su oni bili glavni i pare su isle preko njihovih ruku. Kad bi oni iz Dinama prodali nekog talenta u ono vrijeme u neku arapsku zemlju? Nikad, jer su gradili kult ekipe koja prodaje svoje talente u najjace evropske lige.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
A inače Mujkić strašan talenat, trebao u La Masiu, ali odabrao pare 
Dečko sebe osigurao, ne bi dogurao daleko u Europi svakako, samo realno.
S druge strane,konstantne posudbe od NFSBiH ili posudbe od širokobrijeških privrednika,držane su u tajnosti, a u istim onim internim krugovima i čuvarima Svetinje koji se "užasavaju" bankarskog kredita,kredit od Saveza bio je itekako dobrodošao.
Realno bio jedan od losijih u rosteru. Ali sam skontao da svaki igrac dok igra za nas je los i meta pljuvanja i cega sve ne, a kad odlazi “u majku vam vasu prodase ga…”GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑23 jul 2026, 00:51A inače Mujkić strašan talenat, trebao u La Masiu, ali odabrao pare
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑23 jul 2026, 00:51A inače Mujkić strašan talenat, trebao u La Masiu, ali odabrao pare
Svakakvih bolida na nasem pdfu. Kakav crni Mujkić, ovo sto ga je uliva za milion kapu da mu skineš.
Hej ono cak i ovom transferu nadje manu da hrakne, ja taj mozak nikad shvatiti neću. Hajde rezultati, pojacanja itd.. Ali prodas krampu za milion i ono prica o pranju para itd..
Gledam par stranica nazad, da ne citiram sad, spominju poraze u Evropi kao bruke.
Basel realno previše, ali reći za onu generaciju Bešiktaša (bolju iskreno nisu imali od te zadnjih 20 godina) i onu Borussije gdje su Xhaka, Sommer, Hrgota igrali da su bruke je unajmanju ruku nerealno. Zaboravljamo u kojem je stanju naša liga tad, a i sad nije puno bolje.
Basel realno previše, ali reći za onu generaciju Bešiktaša (bolju iskreno nisu imali od te zadnjih 20 godina) i onu Borussije gdje su Xhaka, Sommer, Hrgota igrali da su bruke je unajmanju ruku nerealno. Zaboravljamo u kojem je stanju naša liga tad, a i sad nije puno bolje.
I na kraju svijeta, tebe bodriti.
Jbg ovdje niko ne valja. Ja ne znam sta se ocekuje da mi mozemo dovoditi igrace iz lige petice ili sta? Da ce neki takvi igraci htjeti dolaziti? Pidro i Saric su igraci koje mozemo dovesti, realne mete. Pa ljudi moji bolje i njih dvojica nego neka dva iz hrvatske druge lige koji se nece sastaviti sa loptom kod nas. Ova dva imaju iskustvo igranja nase lige kao i Mikic i oni su sigurno pojacanja.
Ako i kad napravimo iskorak prvu u domacem prvensrvu pa onda i u europi, mozes ocekivati da pocnes dovoditi igrace tipa iz prve hrvatske lige recimo, a ne vise iz druge.
Ako i kad napravimo iskorak prvu u domacem prvensrvu pa onda i u europi, mozes ocekivati da pocnes dovoditi igrace tipa iz prve hrvatske lige recimo, a ne vise iz druge.
Sto posto, bolje dovesti igrače ove lige koji su imali iznadprosječnu sezonu nego nekog iz 2.hnla.ronaldo99 je napisao/la: ↑23 jul 2026, 08:14Jbg ovdje niko ne valja. Ja ne znam sta se ocekuje da mi mozemo dovoditi igrace iz lige petice ili sta? Da ce neki takvi igraci htjeti dolaziti? Pidro i Saric su igraci koje mozemo dovesti, realne mete. Pa ljudi moji bolje i njih dvojica nego neka dva iz hrvatske druge lige koji se nece sastaviti sa loptom kod nas. Ova dva imaju iskustvo igranja nase lige kao i Mikic i oni su sigurno pojacanja.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Neznam dali si gledao interview sa Magodom prije 15 tak dana, kad covjek kaze da je u zadnje 3 godine odkad je on premijer sporta dao FK SARAJEVU OKO 3 miliona maraka, tacnije prvu godinu milion maraka, drugu godinu 843 k km i trecu godinu 1,2 m km. A sad da bi doveo djete (17 godina) iz druge lige koje nemoze da trci TELALOVIC moras da platis 350 k km ostetu i da mu das platu 8 k km mjesecno da mu platis smjestaj i hranu.SamoTi4000 je napisao/la: ↑22 jul 2026, 21:36To bi imalo smisla da su nama ovakvi slučajevi iznimka,a ne pravilo.nokee je napisao/la: ↑22 jul 2026, 21:21Ne amnestiram nase idiotarije, niti predsjednika, niti politiku kluba. Ovako isto eventualno gore bi bilo i bez njega. Kažem da ovaj Turku je bio nagazna za prvo kolo pogotovo jer si bio nosioc. Recimo Velez kao ne nosioc je dobio Milsami koji je nakon par kola osvojio bod u ligi. Dosta losija ekipa od Turkua a bili ne nosioci.SamoTi4000 je napisao/la: ↑22 jul 2026, 20:59
Ispali smo od bezveze ekipe totalno,ali svi danas igraju i svi prave rezultat sem nas.
Zaria,Milsami,Turku....sve velesile.
Mi se bavimo uvozom i izvozom.
Ali ona čuvena bošnjačka saaabur.
Pravimo sistem.
Problem je sto mi kontamo da smo na nekom nivou Dinama pa da su nam ove ekipe talasika. Nama NIKO nije talasika, na tom nivou je nas fudbal generalno.
Mi po pravilu nastradamo,ma koga da izvučemo.
Ako je lijeva ekipa ispadamo minimalno,ako je osrednja 3-4 komada,ako je liga 5 onda 6+.
Dok istovremeno maštamo o titulu protiv ekipa koje se nose sa Aston Vilom,Palaceom,Ferenvarošom,Paokom itd
Pa ne ide to baš tako.
Koliko male pare drzava izdvaja govori dovoljno to da je premijer rekao da je kosarkasom klubu BOSNA da isto para ko i FK SARAJEVU. Podrzavam kk bosnu nas klub boje naseg kluba ali ako kk bosna dobije 1,2 m km i nakon prvenstva ima 0 igraca 0 trenera komplet ss uprava podnijela ostavku (a bh telekom je dao na sponzorstvo njima oko 5-6 m km), sport koji je 90x jeftini od fudbala (broj igraca, plate igraca, organizacija utakmica itd itd)
U kontekstu sto nas svi mlate izbacivaju, glavni razlog je organizacija lige, i rukovostvo lige.
1) Vico tvrdi da je sudjenje bolje nego prije sto je bilo, STO MOZDA JESTE TACNO AKO SE UZMU SVE utakmice svih klubova i analizira se jedna po jedna. Ali ako se uzmu utakmice BORCA ZRINJSKO I FK SARAJEVA, i uzme se prosjek koliko gresaka se desi u korist borca zrinjskog i SARAJEVA, kao i koliko Gresaka na stetu borca zrinjskog i FK SARAJEVA vidjece se da su ti brojevi 80x veci nego u ostatku lige i da u 85% te greska sudiske su odredile na kraju prvaka.
Anexs
1A) Zasto nemamo KANTONALNI SAVEZ, zato sto VICU nije u interesu da mi imamo SARAJEVSKI KANTONALNI SAVEZ STO DUZE, da bi on mogao gurat svoju agendu a ujedno i dovest FK SARAJEVO i nk zeljo u tu poziciju gasenja ili minimalno na pozajmicu ta dva kluba i samim tim ih staviti u dzep
Anex obrazlozenje
1AB) zeljeznicar je dosao do gasenja i drziga jos to sto imaju dobru posjetu i VICU nije bas lahko da ga totalno zagasi, sad ce bit jos veci rad na tome da rezultati budu jos losi da im se sjebe posjeta i kad ih dovedu na par hiljada samo ce smotat kablove i postace NK CELIK
ANEX OBRAZLOZENJE
1AC) U FK SARAJEVU su sve uspjeli izbili 30 m€ za 5 godina minimu, otjerali i ono malo publike, razjebali Hz, na putu su da nam bude prosjek oko 900 ljudi po utakmici, jedino sto im nije uspjelo jeste da omrznu fudbal Mirvicu (TAN se povuko) prem da se stvara lagano ambijent da se i to desi i to ako se desi sudbana nas ceka NK CELIK.
Znaci zelji da otjeraju jos 2000 ljudi a na putu su jer ljudi bez igraca a liga pocinje za 15 dana. Kad ih borac zrinjski imi nabusimo sa 6-0 na grbavici navijavi ce sami trazit da klub promjeni ime i ode u kanton pa iznova. Sto se tice nas ambijent je vec spreman i svake godine sve vise i zesce se pocinje pricat o tjeranju mirvica jer FK SARAJEVO nije prvak i igra lose, a niko nece da kaze da se to nije desilo izricito radi mirvica i stednje para vec upravo radi toga sto je vico ovo sve reziro i vico/ BEUS su glavni krivci reziseri zasto FK SARAJEVO NIJE PRVAK BAR 2x bilo u zadnjih 5 godina, gdje smo osteceni minimum za 20-25 m km.
Sa 25 m km mi smo mogli imat/zadrzat celika gulisu mlinarica jatu i kupit jurica savica i DEKETA iz borca, plus bilbiju abramovica iz zrinjskog
Koliko smo u banani jeste to da COLPA ocito ide u gasenje FK SARAJEVA I nk zeljeznicara a da bi toboze zastitio hrid vrbanjusu i saobracajac
I za kraj ponovocu se vratit na KENANA MAGODU, koji je rekao na interview prije 15 tak dana da je zeljo otisao na stranu NS BH jer je ucjenjen od saveza jer su (to jeste savez) pozamio neki novac 480 k km zelji, takodje FK SARAJEVO je cucnulo jer se pojavio neki direktor (nije htio da kaze ime, sto dovoljno govori kakvo imamo novinarstvo koje ni dan danas nije objavilo IME TOG DIREKTORA kojem mi FK SARAJEVO IMA DUZNO 1,2 miliona FRANKA.
Vico/ BEUS su nam ljudima koji navijaju za FK SARAJEVO i nk zeljo bacili kost sad je samo pitanje koji ce klub danas a koji ce sutra da dozivi nk celik..
Vlada federacije 0 km
Kanton sarajevski 1,2 m km
Prihod od ulaznica za utakmice pl bh kup clanarina i evro utakmice oko 1m km
Prodaja dresova 50 k km
Novinari;
Banana kralju polizo si kitu nemanji nek si pa daj bar ti preispitaj postavi pitanje kako se zove direktor kojem imamo duzni 1,2 m FRANAKA, i upitaj za ovu statistiku za sudnje sto VICO SPOMINJE DA JE TO BOLJE. Nisi i ti valjda kupljen
Zasto novinari ugledni ljudi akademici advokati citavog kantona sarajevskog nedignu glas i ne pomognu FK SARAJEVO I NK zeljo da se smjeni COLPA I NJIGOVA FAMELIJA
I to kad budes imao FK SARAJEVO ce bit prvak i presisace uspjeh birca i zrinjskog i to iz prvog pokusaja
Čekaj ba, izgleda da ja fulam. Koga smo to mi doveli iz 2HNL osim Galesica iz Orijenta, koji je tu za rotacije vjerojatno?
Kako ba ispisaste 20 stranica o polovnjacima iz 2 HNL a mi JEDNOG igraca doveli, to mi nije jasno?
Kako ba ispisaste 20 stranica o polovnjacima iz 2 HNL a mi JEDNOG igraca doveli, to mi nije jasno?
- belosevic23
- Kontakt:
sta je sa ovim Caraballom, on bi trebao biti prva uzdanica u napadu s obzirom na karijeru i potencijal. Ne viđam ga ni na slikama, ni spiskovima.. ima li neko više informacija, nešto mi smrdi tu
Nedostaje mu rodna gruda, porodica i nanina sarma, standardno ono naše...belosevic23 je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:11sta je sa ovim Caraballom, on bi trebao biti prva uzdanica u napadu s obzirom na karijeru i potencijal. Ne viđam ga ni na slikama, ni spiskovima.. ima li neko više informacija, nešto mi smrdi tu
Ocito da je u pitanju novi Viveros i iznenadna “nostalgija” za rodnim krajem, “nemogucnost uklapanja” i slicno.belosevic23 je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:11sta je sa ovim Caraballom, on bi trebao biti prva uzdanica u napadu s obzirom na karijeru i potencijal. Ne viđam ga ni na slikama, ni spiskovima.. ima li neko više informacija, nešto mi smrdi tu
U prevedenom, nova praonica, ali ne auto.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Kakve gluposti navalja čovjek.. Mamić ga gurnuo tamo da uzme keš, a realno Flick ga je tražio u Barci.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑23 jul 2026, 00:51A inače Mujkić strašan talenat, trebao u La Masiu, ali odabrao pare
Isto ovaj što piše za Caraballa da ga nema, a čovjek na treninzima, samo što nije registrovan. Završiće se to do lige.
- belosevic23
- Kontakt:
pa samo pitam šta je sa čovjekom, nisam ga vidio na slikama i snimcima, a ne obilazim treningeGalileoGalilei je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:36Kakve gluposti navalja čovjek.. Mamić ga gurnuo tamo da uzme keš, a realno Flick ga je tražio u Barci.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑23 jul 2026, 00:51A inače Mujkić strašan talenat, trebao u La Masiu, ali odabrao pare
Dečko sebe osigurao, ne bi dogurao daleko u Europi svakako, samo realno.![]()
Isto ovaj što piše za Caraballa da ga nema, a čovjek na treninzima, samo što nije registrovan. Završiće se to do lige.
- StriktnoZlo
- Kontakt:
Mi nikad nismo bili kao anamo oni da posmatramo šta nam rade od kluba a da mi šutimo...
Dođe izgleda i to vrijeme, gdje su ti na tribini plačenici,a ostale tribine šute i gledaju ...
Dođe izgleda i to vrijeme, gdje su ti na tribini plačenici,a ostale tribine šute i gledaju ...
"Sve laže onaj mali ..."
ULTRAGOTIVA
ULTRAGOTIVA
Koga smo doveli iz 2HNL osim Galesica koji je za klupe doveden.?mnon46 je napisao/la: ↑23 jul 2026, 08:31Sto posto, bolje dovesti igrače ove lige koji su imali iznadprosječnu sezonu nego nekog iz 2.hnla.ronaldo99 je napisao/la: ↑23 jul 2026, 08:14Jbg ovdje niko ne valja. Ja ne znam sta se ocekuje da mi mozemo dovoditi igrace iz lige petice ili sta? Da ce neki takvi igraci htjeti dolaziti? Pidro i Saric su igraci koje mozemo dovesti, realne mete. Pa ljudi moji bolje i njih dvojica nego neka dva iz hrvatske druge lige koji se nece sastaviti sa loptom kod nas. Ova dva imaju iskustvo igranja nase lige kao i Mikic i oni su sigurno pojacanja.
-
Laganini1986
- Kontakt:
Sve su to igraci za druge lige HNL koje smo doveli ,a neki ni tamo ne mogu igrati.
Kosi,Galesic,Dajcer,Meite,Barisic,Hujber,Agyekum,Galesic,Ivanisevic. Koliko panjeva na jednom mjestu
Fol mi imamo skaut sluzbu
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Pa reko si da ti tu nešto smrdi, a ovaj dodaje da je pranje para. Ne znam što se ima potreba da se pravi neka dodatna negativa..belosevic23 je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:39pa samo pitam šta je sa čovjekom, nisam ga vidio na slikama i snimcima, a ne obilazim treningeGalileoGalilei je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:36Kakve gluposti navalja čovjek.. Mamić ga gurnuo tamo da uzme keš, a realno Flick ga je tražio u Barci.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑23 jul 2026, 00:51A inače Mujkić strašan talenat, trebao u La Masiu, ali odabrao pare
Dečko sebe osigurao, ne bi dogurao daleko u Europi svakako, samo realno.![]()
Pa vjerovatno, drug, jer je do sada sve bilo pozitivno i jer nije bio takav slucaj sa Viverosom. Mislim da bi svi voljeli da je drugacije i da nas demantuju, a do tada vjerujem da svako sumnja, neko to iznese javno, a neko presuti.GalileoGalilei je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:58Pa reko si da ti tu nešto smrdi, a ovaj dodaje da je pranje para. Ne znam što se ima potreba da se pravi neka dodatna negativa..belosevic23 je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:39pa samo pitam šta je sa čovjekom, nisam ga vidio na slikama i snimcima, a ne obilazim treningeGalileoGalilei je napisao/la: ↑23 jul 2026, 09:36
Kakve gluposti navalja čovjek.. Mamić ga gurnuo tamo da uzme keš, a realno Flick ga je tražio u Barci.![]()
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Trenutno korisnika/ca: Cava, Fouzi1, Jet2Holiday i 26 gostiju.