Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Hare_BvB
Kontakt:

Re: Serie A i migliori di tutti tempi

Post Postao/la Hare_BvB » 09 maj 2011, 01:29

1. Maldini - nema su tu šta previše filozofirati. Najbolji defanzivac svih vremena;

2. Facchetti - i dan danas važi za jednog od najvećih svih vremena na ovoj poziciji;

3. Zambrotta - jbga kad sam već zakasnio na desnog beka, ovog čovjeka moram barem ovdje utrpat. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 maj 2011, 09:26

1. Maldini - Moram li stvarno objašnjavati :?: :mrgreen:

2. Facchetti - Nisam ga gled'o (kako bih, pobogu?), al' ono što znam je sasvim dovoljno da ga stavim na ovu listu.

3. Vincent Candela - Meni izuzteno drag igrač, te ga stavih na ovu listu isključivo zbog simpatija (ne u homo fazonu :mrgreen: ).

Btw, tek sad vidjeh ovu temu. :(
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 09 maj 2011, 10:56

1..Maldini bez ikakvog razmisljenja 8-)

2.. Zambrota ;)

3..Facchetti
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 maj 2011, 11:18

3. j.zanetti - nisam uspio glasat za najboljeg desnog beka tako da ga moram ovdje ubacit :D

2. facchetti - mogao bi lahko proc i kao najbolji svih vremena

1. maldini - mislim da je svaki komentar suvisan, jednostavno najbolji od najboljih

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 09 maj 2011, 12:07

1.Paolo Maldini - neprevazidjen...sta rec o njemu. Velikan - u punom smislu te rijeci, drzi skoro sve moguce rekorde i samo cinjenica da je bio odbrambeni fudbaler, sprijecila ga je da ponese Zlatnu Loptu...o njemu ce se jos dugo pricati mitovi i legende.

2.Giacinto Facchetti - vjerovatno, prvi ofanzivni bek koji se pojavio u fudbalu, kakvog danas poznajemo.Osvojio skoro sve.....Veliki fudbaler koji je plijenio stilom i gracioznoscu...mada, ima i druga strana medalje u njegovoj prici, ali ne bih o tom sada...

3.Antonio Cabrini - legenda Juventusa i Talijanskog fudbala. Osvojio apsolutno sve, ukljucujuci i WC 82., gdje je u finalu promasio i penal... :) Pripadao jednoj od najuspjesnijih generacija Juventusa i Italijanske reprezentacije i jedan od najboljih fudbalera toga vremena...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 09 maj 2011, 12:19

1. Paolo Maldini - Zar za ovo treba objašnjenje? Jednostavno najbolji na svojoj poziciji. Legenda čovek!

2. Giacinto Facchetti - Naravno, nisam ga gledao. Ali ono što sam o njemu pročitao i čuo jednostavno je dovoljno da ga ovdje stavim, na ovu listu.

3. Gianluca Zambrotta - Kao i moji prethodnici koji nisu glasali za desnog beka, i ja ću Zambrottu ovdje ubaciti. Odličan igrač, veoma drag.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 09 maj 2011, 12:30

1. Paolo Maldini - stari juventino :mrgreen: 5 CL sve govori
2.Cabrini - o njemu samo citao, kazu sjajan
3.Fascchetti - isto kao i prethodnik,dosta hvalospjeva

eto samo da i ja ponovim sto vecina zna :)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 09 maj 2011, 14:43

1.Paolo Maldini - Najbolji ne u Italiji, nego u svijetu općenito ikada u historiji fudbala !

2.Giacinto Facchetti - Osvojio većinu trofeja, Jednostavno legenda Intera

3.Antonio Cabrini - Ne znam mnogo o njemu, ali kao i moji prethodnici, izabrao sam ga zbog Hvalisanja
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 09 maj 2011, 15:01

Javier Zanetti u srijedu ce odigrati 1000. utakmicu u karijeri te se tako pridruziti Paolo Maldiniu i jos par rijetkih velikana koji su uspjeli dostici takav jubilej.U Interu je odigrao preko 700 utakmica !

Nije slucajno ovdje ovaj post,da ovakva legenda nema mjesto medju najboljima ??? Bojkot :!:

Za sve pozicije koje dolaze moji glasovi su :

1.Javier Zanetti
2.Javier Zanetti
3.Javier Zanetti
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 09 maj 2011, 15:04

Interista di cuore je napisao/la:Javier Zanetti u srijedu ce odigrati 1000. utakmicu u karijeri te se tako pridruziti Paolo Maldiniu i jos par rijetkih velikana koji su uspjeli dostici takav jubilej.U Interu je odigrao preko 700 utakmica !

Nije slucajno ovdje ovaj post,da ovakva legenda nema mjesto medju najboljima ??? Bojkot :!:

Za sve pozicije koje dolaze moji glasovi su :

1.Javier Zanetti
2.Javier Zanetti
3.Javier Zanetti
Ne može svako igrati u Milanu pa da bude prvi :mrgreen:
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 09 maj 2011, 17:15

Najbolje ce biti da ovaj krug preskocim ;)
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 09 maj 2011, 17:24

:mrgreen:

Dajte ba interovci, ne zajebajite :P

Situacija je takva, da ne mogu svi igraci doci do izrazaja....

Zanetti jeste veliki i veci dio karijere je mijenjao pozicije, tako da ce tesko naci mjesta u prvih 11, sto ne znaci da je slab ili nesto sl., naprotiv...svi smo istakli njegovu vrijednost i velicinu...

ista situacija ce bit i za druge pozicije...Jbg...desice se da nema tootija, baggia ili del piera mozda, u prvih 11...sto ne znaci da nisu zasluzili...

Isto Cannavaro,Nesta,Thuram,Scirea,Baresi...ne mogu svi..sta ces...

I magicni, hocemo i trenera birat????
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 maj 2011, 17:38

1.Paolo Maldini
Bez dilema apsolutno jedan od najboljih defanzivaca svih vremena,legenda Milana i italijanskog fudbala.
2.Giacinto Faccheti
Mnogo dilema je ovde bilo da li na poziciju br.2 ide Facchetti ili Cabrini,ali pre svega zbog Giacintove raznovrsnosti i bolje igre u napadu,jer znamo da je njega Herera tek "poslao" na beka ostao je on na ovoj poziciji,a Cabrini ide na trecu.
3.Antonio Cabrini
"Prelepi Antonio" ide kao sto sam rekao na trece mesto najboljih levih bekova.Clan one strasne odbrane Italijana sa Scireom,Gentileom,Bergomiem i Collovatiem koja je pojela Nemce na Santiago Bernabeu,legenda Juventusa...
Danas nazalost "samo" komentator Al Jazzere.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 09 maj 2011, 17:45

1.Giacinto Faccheti
2. Javier Zanetti
3. Paolo Maldini

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 maj 2011, 17:52

Dzenane, bez problema cu ubeleziti tvoj glas za Zanettija na bilo kojoj poziciji, ali moras da dopises i drugu dvojicu.
Jbga, pravila su pravila, a sad sto ti se izbor ne svidja, sta da se radi... I sam znas koliko je top fudbalera igralo u Serie A svih ovih godina. ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 maj 2011, 17:58

sarajlija89 je napisao/la::mrgreen:

Dajte ba interovci, ne zajebajite :P

Situacija je takva, da ne mogu svi igraci doci do izrazaja....

Zanetti jeste veliki i veci dio karijere je mijenjao pozicije, tako da ce tesko naci mjesta u prvih 11, sto ne znaci da je slab ili nesto sl., naprotiv...svi smo istakli njegovu vrijednost i velicinu...

ista situacija ce bit i za druge pozicije...Jbg...desice se da nema tootija, baggia ili del piera mozda, u prvih 11...sto ne znaci da nisu zasluzili...

Isto Cannavaro,Nesta,Thuram,Scirea,Baresi...ne mogu svi..sta ces...

I magicni, hocemo i trenera birat????
Slazem se sa boldom. Ne treba licno prihvatati ove rezultate.
Bice i trenera u izboru. :lol:
Na stoperu ce se primeniti isti nacin kao i za sve pozicije (1=3,2=2,3=1), s tim da ce prva dvojica u izboru ciniti stoperski par. To je jos jedno krljanje u najavi. :mrgreen:

dr.feelgood
Kontakt:

Post Postao/la dr.feelgood » 09 maj 2011, 19:00

Mislim da je ovo jedina pozicija u ovom izboru oko koje nema neke velike dileme

1. P Maldini-bilo koga drugoga staviti ispred njega je svetogrđe
2. G Facchetti-da ne ponavljam već napisano
3. G Zambrotta- ja sam ga uvijek gotivio čak i dok je igrao u Juventusu, ubijao po obje strane, posebno po toj lijevoj.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 09 maj 2011, 19:22

lijevih bekova je uvijek bilo jako malo vrhunskih, ni danas nije ništa bolja situacija, kad jedan real ili barsa nemaju vrhunski pokrivenu tu poziciju dovoljno govori, u cijeloj seriji a nema trenutno dobrog l. beka, ali nekad ih je bilo, a najbolji od njih je definitivno bio:

1. Paolo Maldini - vjerovatno i najbolji svih vremena 8-) karijera koju će teško neko ponoviti, koliko odigranih utakmica, osvojenih trofeja, zatim ponašanje besprijekorno, jedan kompletan gospodin i igračina

2.Cabrini - nisam ga gledao, ali nije bitno jer bira se top 3 svih vremena, a stručnjaci se skoro svi slažu da je on bio vrhunski, isto važi i za:

3.Facchetti.

što se tiče zanettia ako bude se birao najsvestraniji igrač ili najkompletniji ili nešto sl. moj glas apsolutno ima, ali sad stavljati ga prvo za najboljeg desnog beka, pa sad i lijevog(a nije 100 utakmica tu odigrao i ni po čem nemože biti ni među 10 svih vremena na toj poziciji) stvarno nema smisla, pa će sad biti još i najbolji zadnji vezni pa krilo i šta još sve ne, čudi me da ga niste i za golmana predložili.
a da je gospodin i igračina i da ima impresivnu karijeru to stoji i skidam mu kapu do poda za to
Zadnja izmjena: tony-mortale, dana/u 13 maj 2011, 07:07, ukupno mijenjano 1 put.
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la tony-mortale » 09 maj 2011, 22:41

leteći magarci-koji su tu profesionalci, ne treba im nizašta al oni odigraju pošteno i uzmu bod juventusu bez kojeg više nemaju šansu za LP, a i EL je jako upitna.
inače luda utakmica posebno u drugom pouvremenu, po 2 stative na obje strane, i još 1 zicerčina promašena koju bi ja zabio :D

ništa sad za romu navijam koja mi inače jedna od omraženijih ekipa, al jedino se oni mogu solidno pojačati i ne osramotiti u LP od svih ovih što konkurišu za 4. mjesto
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Adinjo
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Adinjo » 09 maj 2011, 22:43

Leteci magarci su sa ovim bodom osigurali opstanak ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.