FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
54
12%
Drugi
44
10%
Treći
146
33%
Četvrti
79
18%
Peti
35
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
1%
Osmi
17
4%
Ispadamo iz lige
38
9%

Ukupno glasova: 436

Ado_77
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Ado_77 » 24 jul 2026, 00:01

rimljanin90 je napisao/la:
23 jul 2026, 23:50
Ado_77 je napisao/la:
23 jul 2026, 23:49
bordobijeli je napisao/la:
23 jul 2026, 23:44
Ja ne kritikujem samo ovu sezinu kritikujem posljednjih 5 godina ,stalno isto radimo a to ne donosi rezultat . Stano mjenjamo trenere ,igrace, a rezultata nema eto ja to kritikujem. Sto se tice podrske ,naravno na utakmice se mora ici . Al isto tako treba pokazati i na stadionu i forumu da nismo zadovoljni.
Ovdje se ne smije dati dobronamjerna kritika odmah si strumf,ili mrzitelj kluba a svima nama je cilj da klub se izvuce iz ove dugogodisnje agonije,i loseg vodjenja kluba rekao bih amaterskog. :x
"Dobronamjerna kritika" daj bolan to ovdje ne postoji. Ili ide tjeranje sve i jednog igraca, trenera ili pljuvanje po igracima koje niste ni vidjeli da igraju. To nije dobronamjerna kritika
Ko tjera igrace je li se raskidaju ugovori nakon pola godine,i dovede se vagon igraca i salje po posudbama ,za to nisu odgovorni navijaci nego neznalice i nesposobni u klubu. :crazy:

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 24 jul 2026, 00:02

23 jul 2026, 23:38
DoktorXabaras je napisao/la:
23 jul 2026, 23:30
23 jul 2026, 23:12

Ma preseravanje, veceras od 3 utakmice sto sam gledao bolji smo od 3 ekipe od 6. Petrocub, valur i velez. A nesto sumnjam da je Dila Gori mocni i HB Torshavn bolji.
Kako smo bolji ako mi većeras sjedimo kod kuće a njihovi navijači na stadionu.

Godinu dana se je.beš na raspalom Koševu po kiši, minusu i svemu najgorem što se može potrefit kad igramo da bi imao par normalnih utalmica i da se osječaš kao pravi navijač a naši igrači nisu u stanju sastavit dva pasa kako treba, niti oni znaju kako da igraju niti im trener zna kako bi igrali.

Sramota i poniženje za sve navijače.
Ohanite malo, prvi cu stat u red da kritikujem bude li ovako u ligi. Dobro vjerujem da bi vas par s foruma bolje od zekica vodilo :rol:
Edit: izgubio si iskljucio zbog neuigranosti odbrane, naprijed smo solidni bili. Sta vi predlazete kao rijesenje? Husref mozda?
Eto vidiš sad zašto je svaki vid pokušaja normalne diskusije uzaludan nakon dva posta odma se ide na lično.
Kakav ba ja, kakav Husref, ko o tome uopšte priča. Bože sačuvaj.
Ko je uigravao tu odbranu, ko je tražio igrače za tu odbranu, ko je odabrao igrače za tu odbranu, ko? možda ja? možda Husref???
Ne znam što ti uopšte i odgovaram, toliko!

Fulio, pogriješio, razočarao navijače, osramotio klub kako igrači, tako i Zekić, nema tu šta dalje da se raspravlja ali idemo dalje šta sad da sjedimo i plačemo nema od tog ništa. Imamo šta imamo, teško da šta bolje možemo dobiti pa gurat ćemo, vidjet ćemo dokle ćemo stići.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO

BordoAhbab
Kontakt:

Post Postao/la BordoAhbab » 24 jul 2026, 00:03

Pišete za igrače Borca da su bolji od naših ovo ono, ja bi rekao samo da su uigraniji i da znaju šta rade. Relativno dugo su na okupu, trener je tu, nova pojačanja se u već organizovan sistem lako uklope. To je najveći problem Sarajeva kao ekipe, mi uopšte nemamo sistem koji funkcioniše, pola igrača igraju izmišljene pozicije pa se pogube, forsiraju se Beganovići, hnl otpisani igrači i tome slično. Ne dovode se ciljana pojačanja osim možda evo Pidre koji je zamjena za Mujkića već se dovode igrači koji su pogodni za prodaju a tom logikom se ne uzimaju titule. Naša djeca nemaju mjesta a dajem glavu da su talentovaniji od polovnjaka i da bi srcem igrali za grb i da bi se to vidjelo na terenu. Kad ove stvari promijenimo onda se možemo nadati rezultati, upostaviti sistem pa onda očekivati nešto više.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 24 jul 2026, 00:07

bordobijeli je napisao/la:
24 jul 2026, 00:00
23 jul 2026, 23:50
Ado_77 je napisao/la:
23 jul 2026, 23:49

Ovdje se ne smije dati dobronamjerna kritika odmah si strumf,ili mrzitelj kluba a svima nama je cilj da klub se izvuce iz ove dugogodisnje agonije,i loseg vodjenja kluba rekao bih amaterskog. :x
"Dobronamjerna kritika" daj bolan to ovdje ne postoji. Ili ide tjeranje sve i jednog igraca, trenera ili pljuvanje po igracima koje niste ni vidjeli da igraju. To nije dobronamjerna kritika
Nije stvar sta mi zelimo nego kako se vodi klub i strategija kluba. Tjeraju svugdje eno Kovacevica stalno prozivaju po mrezama i tjeraju iz Dinama al ima rezultat ima Bobana iza sebe znaju sta rade . U Splitu svi protiv Garsije zbog Livaje al on u 2 Europske pobjedi bez njeg. Hocu da kazem nije bitan forum al ocito je da nasi ljudi iz kluba ne znaju sta i kako da urade da klub pocne praviti ozbiljne rezultate . Pa promjenio je desetine direktora i trenera za ovih 5 godina samo trosimo igrace i ljude a nista ne dobijas.
E to je kritika i s kojom se slazem. Ali ovdje srati po nekom galesicu ili kosiju ma daj. Suditi sezonu na osnovu dvije utakmice s trenerom povratnikom gdje si ispao iskljucivo zbog odbrane je apsurdno

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 24 jul 2026, 00:17

BordoAhbab je napisao/la:
24 jul 2026, 00:03
Pišete za igrače Borca da su bolji od naših ovo ono, ja bi rekao samo da su uigraniji i da znaju šta rade. Relativno dugo su na okupu, trener je tu, nova pojačanja se u već organizovan sistem lako uklope. To je najveći problem Sarajeva kao ekipe, mi uopšte nemamo sistem koji funkcioniše, pola igrača igraju izmišljene pozicije pa se pogube, forsiraju se Beganovići, hnl otpisani igrači i tome slično. Ne dovode se ciljana pojačanja osim možda evo Pidre koji je zamjena za Mujkića već se dovode igrači koji su pogodni za prodaju a tom logikom se ne uzimaju titule. Naša djeca nemaju mjesta a dajem glavu da su talentovaniji od polovnjaka i da bi srcem igrali za grb i da bi se to vidjelo na terenu. Kad ove stvari promijenimo onda se možemo nadati rezultati, upostaviti sistem pa onda očekivati nešto više.
Tako je pa ja bolje znam igrace Borca koje gledam godisnje 5/6 puta a svaku Sarjevva gledam i ne mozes pohvatati ko sta igra. Borac posljednje 3 sezone pa gotovo uvijek ista ekipa a mi smo promjenili 80 igraca pa niko se ne sjeca vise Bubanje,Pavicica,Jatte ko da je bilo prije 15 godina jer poslje njih smo prpmjenili za 2 godine 20 veznih igraca. I kaze izgubljeno djelujemo na terenu e bas cudno.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 24 jul 2026, 00:22

Trebamo se strpiti još samo pet godina i onda ćemo biti prvak svijeta.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 24 jul 2026, 01:49

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
23 jul 2026, 17:49
Laganini1986 je napisao/la:
23 jul 2026, 17:38
Najveci problem tih igraca koji dolaze iz hr,srb je sto uopste nisu svijesni kakva je ovo liga i u kakav klub dolaze. A domacih igraca nemas da im te stvari objasne.
Prosjecni igraci jednostavno ne mogu ni taj prosjek da pokazu kada osjete pritisak, a da ne govorim neku razliku da naprave zbog cega su i kupljeni/dovedeni. Primjer vam je Menalo gdje je pobjegao glavom bez obzira cim je vidio gdje je dosao (nema kvalitet).
Niko ovdje nije protiv Hr igraca tipa Benko ,ali protiv galesica,butica,julardzije,turkesa ima.

Ide prvenstvo nadati se najboljem :kafa:
Turkeš hrvatski igrač?
:rol: :rol:
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 24 jul 2026, 01:55

SHZ82 je napisao/la:
23 jul 2026, 21:53
evo poslasmo trojicu na posudbu, ova dva crnca bez nastupa i Galesica kojeg smo doveli ovo ljeto.

Hamzic je takodjer poslan u Travnik
???

Ljudi ni citati ne znaju. Ovome Galesic i Pokrajcic isti, onome Turkes Hrvat. Jbt led.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 24 jul 2026, 06:38

BordoAhbab je napisao/la:
24 jul 2026, 00:03
Pišete za igrače Borca da su bolji od naših ovo ono, ja bi rekao samo da su uigraniji i da znaju šta rade. Relativno dugo su na okupu, trener je tu, nova pojačanja se u već organizovan sistem lako uklope. To je najveći problem Sarajeva kao ekipe, mi uopšte nemamo sistem koji funkcioniše, pola igrača igraju izmišljene pozicije pa se pogube, forsiraju se Beganovići, hnl otpisani igrači ini tome slično. Ne dovode se ciljana pojačanja osim možda evo Pidre koji je zamjena za Mujkića već se dovode igrači koji su pogodni za prodaju a tom logikom se ne uzimaju titule. Naša djeca nemaju mjesta a dajem glavu da su talentovaniji od polovnjaka i da bi srcem igrali za grb i da bi se to vidjelo na terenu. Kad ove stvari promijenimo onda se možemo nadati rezultati, upostaviti sistem pa onda očekivati nešto više.
Borac nemjenja, tacno je, al bi mjenjo da ima SUDJENJE koke mi imamo a da mi imamo sudjenje koje oni imaju. Uigranos i stabilnost ikostur ekipe birca je tu uzricito radi sudjenja u pl bh

Nasa ekipa nesmije igrat na nacin kako je igrala ova moldavska ekipa. Borac ima brze stopere mi nemamo brze igrace, ni u veznom ni u napadu i zato smatram da BANIC NETREBA DA NABIJA LOPTU U smislu da neki nas igrac izadje 1na1 na borcevog golmana. Nazalost po nas Zekic jedino to zna igrat i to borcu najbolje pase, moldavci kad su god gradili napad od nige do noge bez srkleta imali su visak i sansu. A izgubiki su preko 20 lopte bez ikakvog truda borca tacnije brzopletisti.

Nekazem da ce izbacit borac jer 3:0 je velko al ako igru smire i budu igrali smireno i nebude golman ispucavo loptu bez ikakve potrebe moglibi oni borca uzet 2 gola razlike

Mi imamo keremeha i beganovica koji su tu 3 godine, imas kupresaka 2 godine sve ostalo je manje od tog

Trenera mjenjamo svake godine

Pidro saric spahic i ona 21 iz prijedora i jos jedan stoper nizeg rasta a da zna igrat..

Mi imamo dobru ekipu posebno ako dovedemo pidra i sarica.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 24 jul 2026, 07:24

Za Spahića vrijedi dati Veležu i milion maraka

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 24 jul 2026, 08:26

Idealno bi bilo poslati 20% od transfera Gulija, 15% Jatte i Renana na posudbu , te još dva igrača.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 24 jul 2026, 09:21

NazorUso je napisao/la:
24 jul 2026, 01:55
SHZ82 je napisao/la:
23 jul 2026, 21:53
evo poslasmo trojicu na posudbu, ova dva crnca bez nastupa i Galesica kojeg smo doveli ovo ljeto.

Hamzic je takodjer poslan u Travnik
???

Ljudi ni citati ne znaju. Ovome Galesic i Pokrajcic isti, onome Turkes Hrvat. Jbt led.
vec sam se gore ranije ispravio, jer sam otisao na Galesica i eto vec sam streljan zbog toga

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 24 jul 2026, 09:28

pa mozemo se sloziti ili ne ali Borac ima bolju ekiou od nas, plus su bolje poslozeni i svako ogra tamo gdje mu najbolje odgovara. Mozda Savic nije klasicno krilo, ali zato ulazi u sredinu, a Herrera pokriva tu stranu konplet.
Dosta su agresivni i sinoc im se to sviralo, isto kao sto je Juricic par outa padao oko 16 ali nije mu svirano kao sto bi bilo u ligi.
Ja vjerujem i kad bi bilo posteno sudjenje i postene utakmice sa BSK, Slogom i Radnikom da bi Borac uzeo titulu. Jer sinoc sa klupe ulazi Hiros, Vukovic, Roguljic i oni jos vise gasa daju, imaju sirinu, imaju uigranost u ligi kad zapne ima sudija i to je to

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 24 jul 2026, 09:46

SHZ82 je napisao/la:
24 jul 2026, 09:28
pa mozemo se sloziti ili ne ali Borac ima bolju ekiou od nas, plus su bolje poslozeni i svako ogra tamo gdje mu najbolje odgovara. Mozda Savic nije klasicno krilo, ali zato ulazi u sredinu, a Herrera pokriva tu stranu konplet.
Dosta su agresivni i sinoc im se to sviralo, isto kao sto je Juricic par outa padao oko 16 ali nije mu svirano kao sto bi bilo u ligi.
Ja vjerujem i kad bi bilo posteno sudjenje i postene utakmice sa BSK, Slogom i Radnikom da bi Borac uzeo titulu. Jer sinoc sa klupe ulazi Hiros, Vukovic, Roguljic i oni jos vise gasa daju, imaju sirinu, imaju uigranost u ligi kad zapne ima sudija i to je to
ma lagano ce Borac osvojit ligu opet, zrinjski je počeo šepati sa Rožmanom, Borac ima bolju ekipu, uigraniji su, konkretniji, agresivniji, pomoc sudija ako bude nesto upitno..elem ovaj start sezone nam to otkriva. Pred Zekom je nemoguca misija sa trenutnim kadrom

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 24 jul 2026, 10:29

SHZ82 je napisao/la:
24 jul 2026, 09:28
Sve stoji, imaju dobru ekipu, iskusnu, fino i poslozenu, iiii ekipu koja za 36 odigranih kola nece biti zakinuta za aut, ekipa koja ce biti pogurana kad zatreba, ekipa koja ima sve bodove od ovih tamo klubova (vec ih upisali), u dosta slicnoj poziciji je i Zrinja, samo ne ovako radikalno poguran i nema bas toliko sigurica bodova, realno moras biti duplo jaci da si im uopste konkurencija, ko drugacije gleda stvari debelo se zavarava.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 24 jul 2026, 10:39

Institucionalno protiv borca i svinjskog ne možemo jer su preuzeli savez i sve u savezu. Sta onda mozemo? Hm mozemo da bijemo sudije ako znamo kako to uraditi ali ne na seljački način jurit ga autom ili motkom po stadionu nego... ;-) kuc kuc na vrata u 3 ujutro, mi evo dosli malo na sijelo a strampla na glavi. Ne vidim drugi način osim tako pa valjda bi se nakon 5-10 kućnih posjeta malo urazumili. Lijepi strah.

Vjecnobordo
Kontakt:

Post Postao/la Vjecnobordo » 24 jul 2026, 10:41

ŠTA_JE je napisao/la:
24 jul 2026, 10:39
Institucionalno protiv borca i svinjskog ne možemo jer su preuzeli savez i sve u savezu. Sta onda mozemo? Hm mozemo da bijemo sudije ako znamo kako to uraditi ali ne na seljački način jurit ga autom ili motkom po stadionu nego... ;-) kuc kuc na vrata u 3 ujutro, mi evo dosli malo na sijelo a strampla na glavi. Ne vidim drugi način osim tako pa valjda bi se nakon 5-10 kućnih posjeta malo urazumili. Lijepi strah.
:bow: :bow:

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 24 jul 2026, 10:47

ŠTA_JE je napisao/la:
24 jul 2026, 10:39
Vjeruj da tu i nema neko rjesenje, poklopili su sve bitne pozicije saveza, ovaj dio "naših" pijuna su tu da popune i klimaju glavom, jer naravno imaju svoje privatne interese, ozbiljna lova je biti prvak( ako si imalo dobar ides u grupe) i to se nece tek tako prepustati bilo kome osim vladarima saveza.
Dokazano nam vise puta, kad si imalo blizu i kad si ozbiljan dodje Petrovic u Lišticu i pokaze gdje ti je mjesto( svira ti pasivno, tri sekunde u petercu, smije se u facu jer ponisti sve sto se moze ponistiti), jednostavno te psihicki i bodovno uništi.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 24 jul 2026, 11:21

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
23 jul 2026, 19:44
Babić je lično Casemiro za Galešića i Cimirota.
Kada ćete prestati sa ovakvim uzdizanjem pojedinaca :rol: On Casemiro, tamo neki drugi je Xavi za naše, neki treći je Pirlo za naše, onaj Ronaldo, onaj je Messi :mrgreen: A Casemiro, Messi i ostali kada dođu u Sarajevo onda nisu više Casemiro, Messi i ostali već bačene pare, ublehe, itd

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 24 jul 2026, 11:35

Eh evo SIPA-e u Borcu pa cemo vidjeti hoce li se klupko odmotati i do vice ili ce biti ujeo vuk magarca. Ako nista malo ce se nasikirati miske i ova dvojica s njim privedena na saslusanje, kajkut i čato.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []