Može biti jedino posljedica za njega, jer im se negdje zamjerio, sve ostalo ostaje isto.Jet2Holiday je napisao/la: ↑24 jul 2026, 13:40Ovde se predstavlja kao da je ovo obicno prosipanje kafe. A nije.
Cim su pokucali na vrata, znaci da imaju za sta da ga optuze. Da je igranka za javnost, mozda. Ali ce biti posljedice sigurno, mozda ne onakve kakve mi ocekujemo ali i ovo je za pocetak dovoljno i ispitivanje situacije. Samo lakapo
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Željezničar za život cijeli!
Da hoće pohapsiti ove naše iz uprave.
Mada, kontam ovo je neka igranka.
Mada, kontam ovo je neka igranka.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Shategabri je napisao/la: ↑24 jul 2026, 14:13Čim ima para u nekom klubu, pojave se raznorazne mutljage da se rastale.
Kad nestane para i oni dignu sidro i ostave klub u dugovima.
Fora je što se više ne može taliti na seljački način na koji smo navikli. Monitoring je toliko napredovao da je veoma teško sakriti ili zamaskirati tokove novca, a nismo više u devedesetim godinama da pošalješ auto u neki rumunski ili bugarski grad pa doneseš keš koji si uzeo na ruke od transfera.
Kod nas je najveći problem što su institucije preslabe i korumpirane pa ne žele da pokreću istrage, onda sve prolazi ispod radara.
Borac i Sarajevo su tu najkritičniji, ne zato što su ostali pošteni već zato što se tamo okreće najviše novca.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Ma, znam.ja to bolje od tebe, nego se nadovezujem na njegovu priču da nije oštećena država.
Naravno da jeste...
- Shategabri
- Kontakt:
Sve što uđe mora i izaći.Virtu4l je napisao/la: ↑24 jul 2026, 14:20Shategabri je napisao/la: ↑24 jul 2026, 14:13Čim ima para u nekom klubu, pojave se raznorazne mutljage da se rastale.
Kad nestane para i oni dignu sidro i ostave klub u dugovima.
Fora je što se više ne može taliti na seljački način na koji smo navikli. Monitoring je toliko napredovao da je veoma teško sakriti ili zamaskirati tokove novca, a nismo više u devedesetim godinama da pošalješ auto u neki rumunski ili bugarski grad pa doneseš keš koji si uzeo na ruke od transfera.
Kod nas je najveći problem što su institucije preslabe i korumpirane pa ne žele da pokreću istrage, onda sve prolazi ispod radara.
Borac i Sarajevo su tu najkritičniji, ne zato što su ostali pošteni već zato što se tamo okreće najviše novca.
Problem je što ima ulaza, a poslije hokus pokus
Ne znam, ne bih ja sad kvalifikovao najkritičnije. Možda ti imaš neka konkretna saznanja, ja iskreno nemam.
Znam samo kad bi se sve pretreslo na ravne časti, niko nije čist.
Koševo Zapad
Shategabri je napisao/la: ↑24 jul 2026, 14:23Sve što uđe mora i izaći.
Problem je što ima ulaza, a poslije hokus pokus![]()
Ne znam, ne bih ja sad kvalifikovao najkritičnije. Možda ti imaš neka konkretna saznanja, ja iskreno nemam.
Moram kvalifikovati, samo primanja uposlenih su jasan dokaz šta se sve tu radi. Jbg, Zrinjski ispade najpošteniji, ljudi uredno prijave svaku marku i plate doprinose na istu.
Ne može Željo davati na plate više nego Sarajevo evo već dvije godine zaredom, jednostavno ne može. To znamo i ti i ja, i svako ko je realan i na sekund ostavi po strani klupsku pripadnost. Sarajevo ima bar 15 zaposlenih više od Želje, a i u rosteru ima bar 10 igrača više. O Borcu da i ne govorim.Zrinjski prijavio da na plate igrača i zaposlenih troši više nego Sarajevo i Borac zajedno
Zrinjski je u prošloj godini izdvojio 7.309.842 KM, dok su Borac (2,4 miliona KM) i Sarajevo (4 miliona KM) zajedno prijavili da su potrošili otprilike 6,4 miliona KM.
Ovo je samo površina, kad bi se zagrebalo dublje vjerovatno bi se izbacili u kantonalnu.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Placalo Sarajevo godinama najvise poreza i sta smo imali od toga ??
- Shategabri
- Kontakt:
Plate su samo jedan parametar finansijskog aspekta poslovanja jednog kluba.Virtu4l je napisao/la: ↑24 jul 2026, 14:34Shategabri je napisao/la: ↑24 jul 2026, 14:23Sve što uđe mora i izaći.
Problem je što ima ulaza, a poslije hokus pokus![]()
Moram kvalifikovati, samo primanja uposlenih su jasan dokaz šta se sve tu radi. Jbg, Zrinjski ispade najpošteniji, ljudi uredno prijave svaku marku i plate doprinose na istu.
Ne može Željo davati na plate više nego Sarajevo evo već dvije godine zaredom, jednostavno ne može. To znamo i ti i ja, i svako ko je realan i na sekund ostavi po strani klupsku pripadnost. Sarajevo ima bar 15 zaposlenih više od Želje, a i u rosteru ima bar 10 igrača više. O Borcu da i ne govorim.Zrinjski prijavio da na plate igrača i zaposlenih troši više nego Sarajevo i Borac zajedno
Zrinjski je u prošloj godini izdvojio 7.309.842 KM, dok su Borac (2,4 miliona KM) i Sarajevo (4 miliona KM) zajedno prijavili da su potrošili otprilike 6,4 miliona KM.
Ovo je samo površina, kad bi se zagrebalo dublje vjerovatno bi se izbacili u kantonalnu.
Znam da ne misliš da je Željo 100% čist i da sve radi 1/1.
Jasno, ovaj pdf neće ugledati svjetlo tog priznanja
Koševo Zapad
-
HercegovinaCali
- Kontakt:
To je za pretprošlu.Virtu4l je napisao/la: ↑24 jul 2026, 14:34
Zrinjski prijavio da na plate igrača i zaposlenih troši više nego Sarajevo i Borac zajedno
Za prošlu je sljedeće:
Borac je u 2025. godini izdvojio 1.777.268 KM za plaće, Zrinjski 9,2 mil KM, Sarajevo 5.531.799 KM.
Ali Virtual koji ne može da se iskontroliše i da ne spomene FK Sarajevo čak i kad je tema drugi klub. Teške traume. 
- Shategabri
- Kontakt:
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Lijepi strahrishovski je napisao/la: ↑24 jul 2026, 13:59Pa nema ovlasti kad je njegova guzica u pitanjuELDIABLO20 je napisao/la: ↑24 jul 2026, 13:16Mozda je jednostavno neka posudba bila od strane Misimovica i onda on se naplatio od premija, beze se nesto nasladjujemo a svi smo u istim ****.
Samo mi je sega da SIPA upada u prostorije Borca a Mile kaze da SIPA nema ovlasti da djeluje na podrucju RSA kad je Nešićeva ili bilo cija druga onda je spreman da sarađuje
![]()
Kažu Savić i Deket viđeni na Koševu.
Shategabri je napisao/la: ↑24 jul 2026, 14:41Plate su samo jedan parametar finansijskog aspekta poslovanja jednog kluba.
Znam da ne misliš da je Željo 100% čist i da sve radi 1/1.
Jasno, ovaj pdf neće ugledati svjetlo tog priznanja![]()
Naravno da je samo jedan parametar, ali je isto tako jedan od rijetkih koji je vidljiv golim okom.
Naravno da Željo nije čist, nemoguće je biti čist u ovom haosu koji se dešava i posebno kad na to dodamo neefikasne zakonske regulative jasno je da niko ne može biti čist.
S tim da je Željo u svemu tome na marginama jer tu nema dovoljno novca da bi se bilo šta ozbiljnije zabrljalo. Ne možeš toliko muljati i petljati kad imaš nula maraka na stolu. Samo možeš kasniti sa plaćanjem što mi poprilično dobro radimo.
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 24 jul 2026, 15:02, ukupno mijenjano 1 put.
Pazi, ovo je njegov fah.
Izbjegavanje odgovornosti, bjezanje od zakonskih propisa i slicno.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Nije izmigoljio hadalj, nego šizofreničar otac ga yebo nakaradni, piše sa drugih profila, a čim se zakon i pare spomenu eto ga sa pravog profila da sere ovdje i truje svojim debilizmima, a od tog zakona je pobjegao kad trebao da se suoči, i prođe mu 15 godina života broječi tuđe pare koje neće nikad vidjeti ni imati. Čas je računovođa, čas zakonski pravnik. Truhlo bijedni.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Samo su titule FK Sarajeva ćiste ko suza, ovo sve ostalo uz pomoć kriminala i malverzacija.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
Najtransparentniji klub u državi je NK Čelik, tako da možemo u ovom trenutku reći samo da su oni čisti, ostalih 200 udruženja građana ili pogasiti ili natjerati da se ponašaju isto.
Pozdravljam potez SIPE
Pozdravljam potez SIPE
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Sace ti ovi iz Sjeverne Koreje objasnit da nije tako
Srce, čast i ponos!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.