Ghuraba je napisao/la: ↑27 jul 2026, 19:01
A Subasic jeste bezveze, iako nam je najbolji igrac na prvenstvu?
Poenta je da te zemlje poput Austrije ne postoje na kosarkaskoj mapi i da ne postoji nijedan sportski razlog zasto bi oni izabrali njih prije nas.
S druge strane, kad procitaju u medijima da se nas savez svadja s Nurkicem, Lazicem, Halilovicem i ostalima, onda je logicno da tu ne vide neku perspektivu ni za svoju djecu, koja jos uvijek nisu ni postala kosarkasi u pravom smislu. Da postoji sistem koji je Spahic razradio u fudbalu, da recimo jedan Teletovic kao bivsi vrhunski kosarkas odradjuje taj posao u kosarci, ubijedjen sam da bi vecina te djece rado pristala igrati za nas. S Austrijancima postoji taj problem oko dvojnog drzavljanstva, ali evo sta Dedicu fali sto je izabrao nas ispred njih... Recimo ovaj Grosic je skoro junior (ako se na varam, da je mladji 15-ak dana bio bi 2008.), a bio je jedan od vaznijih igraca Slovenije koja je prvak Evrope do 20 godina. Stariji Kapic bi vec sad mogao biti od koristi u seniorima, Suljanovici vrlo moguce za koju godinu, ali otom potom...
Subasic je the best, rekao sam da ga ne treba glorifikovati, ali budi iskren- pa zar nije neko od 2008 mogao kao
npr Preldzic biti kapiten, o tome sam pričao. Sto mora biti Subasic vječni kapiten? I prije 3 i prije 2 i prošle i ove i iduce godine će biti. Mogao je biti Benjo, mogao je čak i Mićo, barem je on duže u ovoj reprezentaciji od Subasica. Malo samo razmisliš prije nego odredis Subasica i daš nekome još na značaju. Hajde ponavljam se gotovo je svakako
Btw Kapicev brat već igra A selekciju Austrije, a Grosic kao nas sultan. Mi smo skroz u trendu.
Nego iskreno, ovo si baš odlicno rekao pa ću citirati “
S druge strane, kad procitaju u medijima da se nas savez svadja s Nurkicem, Lazicem, Halilovicem i ostalima, onda je logicno da tu ne vide neku perspektivu ni za svoju djecu, koja jos uvijek nisu ni postala kosarkasi u pravom smislu.” dodaj Sulejmanovica pa sada Penavu dakle to je niz negativnosti, loših medjuljudskih odnosa, prozivanja na društvenim mrežama pa onda narušeni odnosa djece i trenera (dođu oni svake godine u BiH i da ne prate shvate) tako da nema tu šta da im se zamjeri.
Pa pročitaju : neće ići ove godine omladinske selekcije na eurobasket, pa za 15 dana hoće ići, pa evo ženska U18 povučena prijava ……neće ići a nisu javnost obavijestili zašto.
Ali ako ipak znate da ima te djece sto igraju i tamo negdje nije nigdje pozvan, a živi vani, žele igrati za neku reprezentaciju, ima tamo da se javi jednom čovjeku, napravio i aplikaciju, popuni sa par klikova aplikaciju i biće rijeseno

mada za sada samo Bošnjake primamo

njima roster biramo.
Ja sam toj djeci (malo kasno) ali dok sam skontao kako funkcionise podijelio link svuda po svijetu, vidiš da su počeli i crnce neke reklamirati i objavljivati od 14 godina

jer ima 16% naše krvi, iako ne zna ni gdje BiH. Popuni mu ko prvi stigne prijavu, uglavnom tetka ili amidza iz Bosne da dijete malo obraduje sa pozivom iz BiH. Ako ništa napravicemo tu aplikaciju popularnom. Nebitni su rezultati (ne traže se) bitno samo da se prijavi na aplikaciju