Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

Kylian
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Kylian » 27 jul 2026, 10:16

Velizar je napisao/la:
26 jul 2026, 21:21
mora naci minute za skalonjica. preldzic je premoren, otud promasaji.
Skalonjić se možda još nije u potpunosti razvio, možda kod njega još nije sve "sjelo na svoje", mada je odlično igrao turnir u Beču.
Sjećaš se da je tadašnji selektor Bubalo njega i Durmića svojevremeno vratio s priprema U16, a naredne godine i sa priprema U18 reprezentacije, mislio sam zato što nam je ta U18 bila baš jaka ekipa prošle godine
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 27 jul 2026, 10:23, ukupno mijenjano 1 put.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 27 jul 2026, 10:21

Ghuraba je napisao/la:
27 jul 2026, 09:59
Ma ja bih ga vec sutra poslao kuci jer nije najbolji skakac ekipe, a i Preldzica bih takodjer poslao kuci jer je Pivac kao centar bolji kradljivac lopti od njega... :think:
Ne može on kući, :nene: :nene: što je bio u Njemačkoj bio je, treba sada doći u KK Bosnu da igra. Pa nećemo mi njega tako jednostavno pustiti.
Doći sada u najbolju ligu, pa sa selektorom A reprezentacije naučiti prve korake naše košarke.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 jul 2026, 10:45

Da bi pokazao da ima kvalitet, Skalonjic je igrac koji treba loptu (i da solidan broj napada preuzme na sebe kako bi dobio na samopouzdanju - sto u ovom rosteru izgleda tesko moze dobiti), a Preldzic je susta suprotnost jer se odlicno krece bez lopte i ima mogucnost tako dolaziti do poena. Uz to, Malik je i neuporedivo losiji defanzivac. Stilski je dosta slicniji Subasicu, ali je u svemu losiji od njega i plus bi se tesko mogao spustiti na dvojku. S druge strane, Preldzic me u nekim stvarima podsjeca na Djedovica, mada je u sustini prilicno drugaciji profil igraca.

Imran ima sve predispozicije da postane ozbiljan kosarkas. Tesko se moze naci nesto u cemu je los. Naravno, ne kazem da je savrsen, vec i u segmentima gdje nekad zakaze - ocito je da ima kapacitet da to ispravi ili nadogradi. Na prvom turniru kojeg je igrao u dresu Dubaija izgledalo je da se bas udebljao (pogotovo guzovi :mrgreen: ) i da se dosta teze kretao nego na kadetskom prvenstvu. Sad je stesao guzove, a tu dodatnu kilazu je 'pretvorio' u misicnu masu tamo gdje treba (u prsima se bas nabio) i ne izgleda da je usporio na ulazu ili da ga to ometa pri sutu. Za njega je nadolazeca sezona bas bitna, jer mora poceti igrati seniorsku kosarku. Ako ostane u juniorima Dubaija da bi odigrao tih par turnira u godini dana, bojim se da od toga nema previse hajra. Meni se dugo neki nas mladi igrac nije svidio kao on i vec ga zamisljam u EL...

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 27 jul 2026, 10:51

Ghuraba je napisao/la:
27 jul 2026, 10:45
Da bi pokazao da ima kvalitet, Skalonjic je igrac koji treba loptu (i da solidan broj napada preuzme na sebe kako bi dobio na samopouzdanju - sto u ovom rosteru izgleda tesko moze dobiti), a Preldzic je susta suprotnost jer se odlicno krece bez lopte i ima mogucnost tako dolaziti do poena. Uz to, Malik je i neuporedivo losiji defanzivac. Stilski je dosta slicniji Subasicu, ali je u svemu losiji od njega i plus bi se tesko mogao spustiti na dvojku. S druge strane, Preldzic me u nekim stvarima podsjeca na Djedovica, mada je u sustini prilicno drugaciji profil igraca.

Imran ima sve predispozicije da postane ozbiljan kosarkas. Tesko se moze naci nesto u cemu je los. Naravno, ne kazem da je savrsen, vec i u segmentima gdje nekad zakaze - ocito je da ima kapacitet da to ispravi ili nadogradi. Na prvom turniru kojeg je igrao u dresu Dubaija izgledalo je da se bas udebljao (pogotovo guzovi :mrgreen: ) i da se dosta teze kretao nego na kadetskom prvenstvu. Sad je stesao guzove, a tu dodatnu kilazu je 'pretvorio' u misicnu masu tamo gdje treba (u prsima se bas nabio) i ne izgleda da je usporio na ulazu ili da ga to ometa pri sutu. Za njega je nadolazeca sezona bas bitna, jer mora poceti igrati seniorsku kosarku. Ako ostane u juniorima Dubaija da bi odigrao tih par turnira u godini dana, bojim se da od toga nema previse hajra. Meni se dugo neki nas mladi igrac nije svidio kao on i vec ga zamisljam u EL...
Ma teško euroliga, ali solidan igrac budućnosti je moje predviđanje.

Upravu si za guzove, fali mu malo fakinskog bezobrazluka

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 27 jul 2026, 11:32

Ne znam kakva je konekcija sadašnje uprave Bosne sa Kamenjaševićem/sa Dubravkom se baš “našao”/ali bi bila odlična opcija sa Imran dođe na posudbu u Bosnu uz garanciju određenih minuta igranja, to bi koristilo svima, Dubajiu jer bi im se igrač razvijao na odličnom nivou košarke,Bosni jer bi dobila odličnog mladog igrača u rotaciji i na kraju reprezentaciji koja bi, ukoliko bi razvoj tekao kako se očekuje konačno dobila kvalitetnog igrača koji ima poene u rukama.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 jul 2026, 12:07

Helemnejse je napisao/la:
27 jul 2026, 10:51
Ma teško euroliga, ali solidan igrac budućnosti je moje predviđanje.

Upravu si za guzove, fali mu malo bezobrazluka
Ma to su moja mastanja. :mrgreen: Predvidjati EL nekom nasem igracu sa 17 godina je malo previse, ali definitivno ne iskljucujem opciju da dobaci do nje. Atic je npr. u ovim godinama po svemu obecavao da ce dohvatiti taj nivo, pa su ga glava i vjerovatno nerad kostali toga. Nadam se da ce Imran biti pametniji. Svakako treba uzeti u obzir da ovo nije najjaca divizija, ali i cinjenicu da je on ovdje godinu dana mladji.

Ovdje djeluje da mu ponekad fali tog bezobrazluka jer je vjerovatno svjestan da je najmladji na terenu i da treba ispostovati ove starije. On je prosle godine u kadetima znao uzimati i preko 20 suteva po mecu.

Slazem se s ovim sto Ovisnik kaze, mada ne vjerujem da ce doci do toga. Njemu bi sad dobro dosla i Sloboda, pod uslovom da ima sigurne minute u aba2 i domacem prvenstvu. Kakve su oni prosle godine vanjske igrace imali, pa to je bio horor zivi. Btw, mislim da je Dubai nekad u toku prosle sezone poslao Vuckovica u nekog hrvatskog prvoligasa (ne da mi se sad guglati kojeg), pa se nadam da ce slicno uraditi i sa Subasicem.

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 27 jul 2026, 14:22

U prve dvije utakmice je bio najčešće kritikovan, ali poslije ove treće niko ga ne spominje, pa je red da se istakne još jedna katastrofalna partija Milovanovića - 21 poen, 10 asistencija, 3 skoka, samo 5 ukradenih i čak 2 izgubljene lopte, indeks korisnosti od 25 i +27 u rubrici +/-.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 27 jul 2026, 14:25

Naša U16 selekcija odigrala je dvije prijateljske utakmice protiv Crne Gore.
Jučer su naši momci slavili rezultatom 74:66 :clap: dok je danas uslijedio poraz 108:77. :roll:
Eto tako, malo sa zatečen ovim drugim rezultatom, ne znam šta se desilo.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 27 jul 2026, 15:06

ovisnik je napisao/la:
27 jul 2026, 11:32
Ne znam kakva je konekcija sadašnje uprave Bosne sa Kamenjaševićem/sa Dubravkom se baš “našao”/ali bi bila odlična opcija sa Imran dođe na posudbu u Bosnu uz garanciju određenih minuta igranja, to bi koristilo svima, Dubajiu jer bi im se igrač razvijao na odličnom nivou košarke,Bosni jer bi dobila odličnog mladog igrača u rotaciji i na kraju reprezentaciji koja bi, ukoliko bi razvoj tekao kako se očekuje konačno dobila kvalitetnog igrača koji ima poene u rukama.
Bas se nasao, toliko da su pobjegli zbog Dubravka od saradnje s Bosnom.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 27 jul 2026, 15:09

Subašić na petom mjestu u PPG, a Preldžić dijeli sedmo mjesto. Subašić je isto na petom mjestu po procentu iz igre sa 57%, a Preldžić na desetom mjestu sa 52,8%. Pivač drugi po procentu za 2 poena sa 75%, a Subašić drugi sa procentom za 3 poena sa 57%. Preldžić dijeli drugo mjesto po skokovima sa 11.5 po utakmici a Piveč dijeli deseto mjesto sa 8 po utakmici. Mićo je drugi asistent turnira sa 7 asistencija po utakmici, a po indeksu korisnosti Preldžić je treći na turniru sa 23,7 a Pivač četvrti sa 22,7.

Znači da su nam Subašić, Preldžić, Pivač i Mićo glavni igrači ekipe što realno i treba tako biti. Glavno pitanje je da li neki igrači sa klupe mogu da pruže kvalitetne minute dok se ovi odmaraju. Vjerujem da Bristina i Durmić mogu pružiti barem 10-ak minuta umjesto Pivača, Mešić i Skalonjić mogu pružiti sigurno nekih 10-ak minuta dok se odmara Preldžić ili Subašić, Božić/Šipković/Hodović mogu na pozicijama 1 i 2 igrati dok treba odmor Mići i Subašiću. Sutra pobjeda sa što više razlike jer ako Gruzija pobjedi Mađarsku onda bi bio krug od 3 reprezentacije sa 3-1 a mi bi nadoknađivali -11 od Mađara.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 jul 2026, 15:10

Kylian je napisao/la:
27 jul 2026, 14:25
Naša U16 selekcija odigrala je dvije prijateljske utakmice protiv Crne Gore.
Jučer su naši momci slavili rezultatom 74:66 :clap: dok je danas uslijedio poraz 108:77. :roll:
Eto tako, malo sa zatečen ovim drugim rezultatom, ne znam šta se desilo.
Drugačija rotacija.
Koševo Zapad

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 27 jul 2026, 15:26

DirkNowitzki je napisao/la:
27 jul 2026, 15:06
ovisnik je napisao/la:
KK Bosna Sarajevo i Dubai Basketball Club potpisali su Memorandum o razumijevanju, a potom i četverogodišnji sporazum o saradnji u junu 2025. godine.

Glavni ciljevi saradnje planirani su:
1. Razmjena znanja: Dijeljenje trenerskih metoda, iskustava i inovacija u sportskim naukama.
2. Razvoj mladih: Kreiranje programa za razvoj mladih igrača u Bosni i Hercegovini i UAE.
3. Zajednički tim: Formiran je zajednički U18/U19 tim pod imenom "Dubai Basketball - Bosna" s ambicijom nastupa u ABA U19 ligi i EuroLeague U18 turnirima.

Može to da živi ako neko hoće da se drži potpisanih dokumenata nema veze ko je u KK Bosna

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 27 jul 2026, 16:15

Kylian je napisao/la:
27 jul 2026, 15:26
DirkNowitzki je napisao/la:
27 jul 2026, 15:06
ovisnik je napisao/la:
KK Bosna Sarajevo i Dubai Basketball Club potpisali su Memorandum o razumijevanju, a potom i četverogodišnji sporazum o saradnji u junu 2025. godine.

Glavni ciljevi saradnje planirani su:
1. Razmjena znanja: Dijeljenje trenerskih metoda, iskustava i inovacija u sportskim naukama.
2. Razvoj mladih: Kreiranje programa za razvoj mladih igrača u Bosni i Hercegovini i UAE.
3. Zajednički tim: Formiran je zajednički U18/U19 tim pod imenom "Dubai Basketball - Bosna" s ambicijom nastupa u ABA U19 ligi i EuroLeague U18 turnirima.

Može to da živi ako neko hoće da se drži potpisanih dokumenata nema veze ko je u KK Bosna
Moze, ali nece. Vjeruj mi da je to nazalost zavrsena prica. Naravno, sigurno da ce ovi koji su naslijedili Dubravka to pokusati revitalizirati, ali nece na kraju biti nista od toga. Upravo zbog igraca tipa Subasic smo to trebali cuvati.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 27 jul 2026, 16:31

Posto je aktuelna tema, ko je ovaj Ognjen selektor 3x3 reprezentacije ,20g juna ove godine postao selektor a 27 jula zavrsio sezonu 3x3, to samo moze kod nas

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 jul 2026, 17:32

Kuranovic (dijete od 15 godina) i Kapic (mada mislim da je on i lani igrao za juniore) zvanicno izgubljeni za nas jer su zaigrali za juniore Austrije. Njih dvojica su u prve tri utakmice najkorisniji igraci svoje reprezentacije, mada mislim da ce ispasti u B diviziju.

Karisik i Pasic (za njega prvi put cujem) takodjer i zvanicno izgubljeni jer su zaigrali za U18 reprezentaciju Slovenije.

Zbog ovih stvari je nenormalno bitno da se neko angazuje u dijaspori i da prestanemo gubiti tu djecu. Pravila fibe po ovom pitanju su nemilosrdna, za razliku od fudbala u kojem upravo zahvaljujuci momcima iz dijaspore razmisljamo o igranju na svim prvenstvima. Naravno, bazen igraca u ta dva sporta se ne moze porediti, ali kosarka se igra 5na5 i samo jedan dobar kosarkas bi mogao totalno promijeniti krvnu sliku reprezentacije (sto u fudbalu i nije bas tako).

Btw, Teletovic nije na pripremama s prvim timom Mege, a Hrelja jeste...

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 27 jul 2026, 18:11

Sad bih ti odgovorio, ali neću se ponavljati, jer sam ovu temu bas lijepo obradio. Već sam pisao i imenima i državama ko je imao naš poziv, ko ga je tražio, ko ga je dobio, a neki su čak jedno vrijeme bili i na pripremama, pa nazvao si to da je nešto kao “teorija zavjere”. A to nije čak ni tajna osim kod nas (jer u BiH jeste tajna ko je dobio poziv) – medjutim svaki klub u Njemačkoj, Sloveniji ili Austriji objavi da je njihov igrač dobio poziv ili je već na pripremama reprezentacije BiH.

Poslije toga slijedi očekivan i uglavnom željeni potez: putem menadžera, agencije, kluba, trenera ili roditelja kontaktira ih savez države u kojoj žive, jer im je krajnji cilj i bio da igraju za tu reprezentaciju. Nije stvar u tome da ih mi nećemo, nego da oni kalkulisu dok ne dobiju poziv sredine u kojoj vide veću priliku za svoju reprezentativnu karijeru. Jednostavno je nije komplikovano. I dvolično i manipulisu sa nama.

Ako ne dobiju poziv ….mozda i dođu nama. Posljednja je priča o Karisiku i Muratovicu koji su gospodji Raziji koja ih je telefonom ubjedjivala, rekli da još razmišljaju. Eto razmislio je Jusuf K izgleda.

Sada barem znamo ko neće doći kod nas (da ne bude da su samo Bošnjaci- ima ih iz sva tri naroda)

Njemačka:
• Dušan Ilić
• Marko Petrić

Slovenija:
• Anid Pasić
• Stefan Joksimović
• Igor Stjepanović
• Lukas Bojović
• Jusuf Karišik

Austrija:
• Armin Kapic
• Benjamin Kuranovic
• Eris Javaragic

Ovo je spisak samo 3 zemlje iz ove generacije a ima ih u svim uzrastima. Već sam pisao o Suljanovicevim sinovima koji su vise nego odlični.

Btw Teletovic ide u Ameriku valjda, a Hrelja ne ide
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 27 jul 2026, 18:33, ukupno mijenjano 1 put.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 27 jul 2026, 18:22

Znaci Kuranovic rodjen u decembru 2010. igra za U18 Austrije.
Sta bi bilo da je kod nas dobio poziv, znate i sami po objavama pojedinaca. Jedva su progutali Subasica, koji je 2009., iako se ispostavilo da nam je najbolji igrac.

Inace ovog malog smo jos lani spominjali (@marlo ga je prvi primjetio), kako je ultra zanimljiv projekat. Meni licno u perspektivi talentovaniji od Imrana Suljanovica, koji je otisao na koledz.

Jasno je kao dan da nam treba kosarkaska verzija Emira Spahica u savezu umjesto sadasnjih bolikuraca.
Zadnja izmjena: Velizar, dana/u 27 jul 2026, 18:46, ukupno mijenjano 2 puta.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 27 jul 2026, 18:30

Ali Benni Kuranovic nije neko bezveze da je dobio i za seniore niko se ne bi čudio, njega još od prošle zastupa agencija Octagon Europe.

Evo Malik 2008 bio na okupljanju A selekcije, dobio poziv vidiš da smo mi fleksibilni i Manojlović 2006 i Hrelja.
Imamo El Emina u U18 koji je skoro pa 2010. Mi smo u skladu sa trendom

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 jul 2026, 19:01

A Subasic jeste bezveze, iako nam je najbolji igrac na prvenstvu? :lol:

Poenta je da te zemlje poput Austrije ne postoje na kosarkaskoj mapi i da ne postoji nijedan sportski razlog zasto bi oni izabrali njih prije nas. S druge strane, kad procitaju u medijima da se nas savez svadja s Nurkicem, Lazicem, Halilovicem i ostalima, onda je logicno da tu ne vide neku perspektivu ni za svoju djecu, koja jos uvijek nisu ni postala kosarkasi u pravom smislu. Da postoji sistem koji je Spahic razradio u fudbalu, da recimo jedan Teletovic kao bivsi vrhunski kosarkas odradjuje taj posao u kosarci, ubijedjen sam da bi vecina te djece rado pristala igrati za nas. S Austrijancima postoji taj problem oko dvojnog drzavljanstva, ali evo sta Dedicu fali sto je izabrao nas ispred njih... Recimo ovaj Grosic je skoro junior (ako se na varam, da je mladji 15-ak dana bio bi 2008.), a bio je jedan od vaznijih igraca Slovenije koja je prvak Evrope do 20 godina. Stariji Kapic bi vec sad mogao biti od koristi u seniorima, Suljanovici vrlo moguce za koju godinu, ali otom potom...

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 27 jul 2026, 19:47

Ghuraba je napisao/la:
27 jul 2026, 19:01
A Subasic jeste bezveze, iako nam je najbolji igrac na prvenstvu? :lol:

Poenta je da te zemlje poput Austrije ne postoje na kosarkaskoj mapi i da ne postoji nijedan sportski razlog zasto bi oni izabrali njih prije nas. S druge strane, kad procitaju u medijima da se nas savez svadja s Nurkicem, Lazicem, Halilovicem i ostalima, onda je logicno da tu ne vide neku perspektivu ni za svoju djecu, koja jos uvijek nisu ni postala kosarkasi u pravom smislu. Da postoji sistem koji je Spahic razradio u fudbalu, da recimo jedan Teletovic kao bivsi vrhunski kosarkas odradjuje taj posao u kosarci, ubijedjen sam da bi vecina te djece rado pristala igrati za nas. S Austrijancima postoji taj problem oko dvojnog drzavljanstva, ali evo sta Dedicu fali sto je izabrao nas ispred njih... Recimo ovaj Grosic je skoro junior (ako se na varam, da je mladji 15-ak dana bio bi 2008.), a bio je jedan od vaznijih igraca Slovenije koja je prvak Evrope do 20 godina. Stariji Kapic bi vec sad mogao biti od koristi u seniorima, Suljanovici vrlo moguce za koju godinu, ali otom potom...
Subasic je the best, rekao sam da ga ne treba glorifikovati, ali budi iskren- pa zar nije neko od 2008 mogao kao
npr Preldzic biti kapiten, o tome sam pričao. Sto mora biti Subasic vječni kapiten? I prije 3 i prije 2 i prošle i ove i iduce godine će biti. Mogao je biti Benjo, mogao je čak i Mićo, barem je on duže u ovoj reprezentaciji od Subasica. Malo samo razmisliš prije nego odredis Subasica i daš nekome još na značaju. Hajde ponavljam se gotovo je svakako

Btw Kapicev brat već igra A selekciju Austrije, a Grosic kao nas sultan. Mi smo skroz u trendu.

Nego iskreno, ovo si baš odlicno rekao pa ću citirati “ S druge strane, kad procitaju u medijima da se nas savez svadja s Nurkicem, Lazicem, Halilovicem i ostalima, onda je logicno da tu ne vide neku perspektivu ni za svoju djecu, koja jos uvijek nisu ni postala kosarkasi u pravom smislu.” dodaj Sulejmanovica pa sada Penavu dakle to je niz negativnosti, loših medjuljudskih odnosa, prozivanja na društvenim mrežama pa onda narušeni odnosa djece i trenera (dođu oni svake godine u BiH i da ne prate shvate) tako da nema tu šta da im se zamjeri.

Pa pročitaju : neće ići ove godine omladinske selekcije na eurobasket, pa za 15 dana hoće ići, pa evo ženska U18 povučena prijava ……neće ići a nisu javnost obavijestili zašto.

Ali ako ipak znate da ima te djece sto igraju i tamo negdje nije nigdje pozvan, a živi vani, žele igrati za neku reprezentaciju, ima tamo da se javi jednom čovjeku, napravio i aplikaciju, popuni sa par klikova aplikaciju i biće rijeseno :bih: mada za sada samo Bošnjake primamo :D njima roster biramo.

Ja sam toj djeci (malo kasno) ali dok sam skontao kako funkcionise podijelio link svuda po svijetu, vidiš da su počeli i crnce neke reklamirati i objavljivati od 14 godina :rol: jer ima 16% naše krvi, iako ne zna ni gdje BiH. Popuni mu ko prvi stigne prijavu, uglavnom tetka ili amidza iz Bosne da dijete malo obraduje sa pozivom iz BiH. Ako ništa napravicemo tu aplikaciju popularnom. Nebitni su rezultati (ne traže se) bitno samo da se prijavi na aplikaciju :D

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []