Biciklizam

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji vozač po vama osvaja Vueltu:

Froome
18
31%
Quintana
7
12%
Contador
20
34%
Uran
2
3%
Rodriguez
4
7%
Aru
5
8%
Talansky
3
5%

Ukupno glasova: 59

MaGiCa
Kontakt:

Re: Biciklizam

Post Postao/la MaGiCa » 09 maj 2011, 22:55

Devil je napisao/la:Nazalost nemam puno vremena da gledam Giro tako da ne mogu da komentarisem nesta preterano,nadam se da cu u buduce uspeti nesta da pogledam ali tesko posto u cetvrtak opet idem na jedan put.Citam ove izvestaje i dosta je zanimljivo ali nazalost i tragicno. :(
Nego @Magi jesi li siguran da je Weynauldt bio zamena za Bennatia,ja mislim da je to ipak Brice bio. :?
U pravu si. Da se ispravim: B.Feillu je bio zamena za DBa.
Dobro je da jos neko prati ovaj sport. Kapa dole @Diavolo. ;)

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 09 maj 2011, 23:21

Evo vidim da nisam jedini koji prati ovaj sport,inace gledam svaku etapu ovih trka sto prenosi eurosport
Danas stvarno strasno...
R.I.P Wouter Weylandt :cry: :cry:
Ovo je veliki sok i za Lepoard-Trek ekipu koja je tek osnovana :|
inace moj favorit za ovu trku je Joaqim Rodriguez samo se plasim da nece na hronometru zakazat a mislim da ce Contador pravo podbacit ovaj Giro :D

eso
Kontakt:

Post Postao/la eso » 09 maj 2011, 23:28

Evo da se i ja prikljucim.
Kakav sok danas. Meni se zeludac okrenuo kad sam vidio onaj snimak. Bas tuga.

moram priznati da nisam bio neki ljubitelj Cavendisha, ali ga apsolutno podrzavam u onome sto je rekao. Pettachi ga je 2 puta zatvorio. Za takav slican potez prije 2 godine na Tour-u u sprintu sa Hushovdom, Cav je izgubio bodove i zelenu majicu.

Meni je favorit bio Igor Anton, ali eto on izjavi kako se nece boriti za roze majicu nego da mu je cilj ove godine Vuelta. Sad moram za Nibalia navijat :). Contadora ne volim a Schleckova nema :).

Takodjer puna podrska nasem komsiji Kiserlovskom u Astani. Prosle godine je briljirao na Giru. Nadam se i ove.

Eto toliko. Sretni dani su dosli. Pocelo je vrijeme Grand Tour-ova.
LIVESTRONG!
MAN UTD / NY KNICKS / GIANTS / NY RANGERS
FABIAN CANCELLARA !!!

eso
Kontakt:

Post Postao/la eso » 09 maj 2011, 23:32

MaGiCa je napisao/la:Na danasnjoj etapi je preminuo, posle pada, belgijski vozac Leopard-Trek-a, Wouter Weylandt.

U septembru ce njegova zena da rodi njihovo prvo (nazalost i jedino :cry: ) dete.

U yebem ti zivot.slika

http://velonews.competitor.com/2011/05/ ... phy_171968

slika

Wouter Weylandt

(1984-2011)

Covjece, pa i Casartelli je tek dobio dijete kad je poginuo. Bas tuga. Mislim da bi Leopard Trek trebalo da napusti Giro iz postovanja. Mada ne bi bilo pogresno i da nastave, ali ja da sam na njihovom mjestu ne bih mogao dalje voziti.
LIVESTRONG!
FABIAN CANCELLARA !!!

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 09 maj 2011, 23:33

eso je napisao/la:Evo da se i ja prikljucim.

moram priznati da nisam bio neki ljubitelj Cavendisha, ali ga apsolutno podrzavam u onome sto je rekao. Pettachi ga je 2 puta zatvorio. Za takav slican potez prije 2 godine na Tour-u u sprintu sa Hushovdom, Cav je izgubio bodove i zelenu majicu.

Meni je favorit bio Igor Anton, ali eto on izjavi kako se nece boriti za roze majicu nego da mu je cilj ove godine Vuelta. Sad moram za Nibalia navijat :). Contadora ne volim a Schleckova nema :).

Takodjer puna podrska nasem komsiji Kiserlovskom u Astani. Prosle godine je briljirao na Giru. Nadam se i ove.

Proslo je vrijeme Gilberta i Cancellare i njihovih klasika doslo je vrijeme da vidimo Contadora I Nibalija na dijelu :D
Cav ima pravo da se ljuti u usporenom snimku se vidi da je udario od zadnji tocak Pettacchia i da ga je to usporilo i tu je izgubio pobjedu.Igor Anton je bio strasan na Vuelti i pad ga je udaljio od pobjede a zna se da je san svakog Spanca Vuelta isto Italijana Giro ;) Kiserlovski je bio sretan prosle godine jer se nasao u bijegu po onom kisnom danu na 12. etapi kada je bijeg dosao sa 10 minuta prednosti ispred grupe,jednostavno tada BMC to nije mogao da uhvati a bilo je 50-tak vozaca u bijegu al opet to ni malo ne umanjuje njegovo 9. mjesto prosle godine.
Sastre je vec danas imao los dan i on cini mi se da je u losoj formi dosao na Giro.Nibali je pod velikim pritiskom,mislim da Scarponi ima velike sanse :D

eso
Kontakt:

Post Postao/la eso » 09 maj 2011, 23:39

MElloo je napisao/la:
eso je napisao/la:Evo da se i ja prikljucim.

Proslo je vrijeme Gilberta i Cancellare i njihovih klasika doslo je vrijeme da vidimo Contadora I Nibalija na dijelu :D
Cav ima pravo da se ljuti u usporenom snimku se vidi da je udario od zadnji tocak Pettacchia i da ga je to usporilo i tu je izgubio pobjedu.Igor Anton je bio strasan na Vuelti i pad ga je udaljio od pobjede a zna se da je san svakog Spanca Vuelta isto Italijana Giro ;) Kiserlovski je bio sretan prosle godine jer se nasao u bijegu po onom kisnom danu na 12. etapi kada je bijeg dosao sa 10 minuta prednosti ispred grupe,jednostavno tada BMC to nije mogao da uhvati a bilo je 50-tak vozaca u bijegu al opet to ni malo ne umanjuje njegovo 9. mjesto prosle godine.
Sastre je vec danas imao los dan i on cini mi se da je u losoj formi dosao na Giro.Nibali je pod velikim pritiskom,mislim da Scarponi ima velike sanse :D
Pa dobro. Naravno da je udario u tocak kad ga je ovaj zatvorio. i to 2 puta :). Ali nebitno. Sam je rekao da se ne ljuti na Pettacia nego na sudije.

A mislim da doba Cancellare nije jos proslo. Njega svakako cekaju hronometri na TdF i po obicaju njegova je zuta majica makar prvu sedmicu :). Nadam se da ce Kyrienka biti agresivan kao i inace. Covjek me odusevljava. Cim ima neki bijeg on je tu :). Lud je ko struja. Da se malo strpi mozda bi mogao i koju etapu uzet. Ali izgleda da ima mrave u guzici pa mu ne daju mira.
LIVESTRONG!
FABIAN CANCELLARA !!!

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 09 maj 2011, 23:45

Pa dobro. Naravno da je udario u tocak kad ga je ovaj zatvorio. i to 2 puta :). Ali nebitno. Sam je rekao da se ne ljuti na Pettacia nego na sudije.

A mislim da doba Cancellare nije jos proslo. Njega svakako cekaju hronometri na TdF i po obicaju njegova je zuta majica makar prvu sedmicu :). Nadam se da ce Kyrienka biti agresivan kao i inace. Covjek me odusevljava. Cim ima neki bijeg on je tu :). Lud je ko struja. Da se malo strpi mozda bi mogao i koju etapu uzet. Ali izgleda da ima mrave u guzici pa mu ne daju mira.[/quote]
Pa dobro to jest sudije sve odlucuju na kraju :)
Aa taj Kyrienka je isti kao i Thomas Vockler i Sylvain Chavanell,dok je neka teza etapa oni su u bijegu il stalno napdaju iz grupe,Sjecam se da prosle godine umalo nije pobijedio La Fleche Wallone kada je na Mur de Huyu napao ;) Cijela ekipa Movistara ce napadati,oni nemaju u cilju generalni plasman,nisu doveli Xaviera Tonda a mislim da se David Arroyo ne moze mjeriti s ostalim favoritima :D
Sutra ravnicarska etapa do Livorna sa jednim uspomon 4. kategorije oko 20 km do cilja i ako tu bijeg bude dostignut moglo bi se desiti nesto slicno kao i danas :D

eso
Kontakt:

Post Postao/la eso » 09 maj 2011, 23:50

A hoce li se racunati sutrasnja etapa? Negdje procitah da ce biti ponistena radi tragedije.

Nadam se takodjer da je Igor Anton ozbiljno shvatio ovaj Giro kao pripremu za Vueltu i da ce se ganjati po brdima :).

Izuzetno mi je drago da se ova tema pokrenula :). Hvala svim aktivnim i pasivnim.
LIVESTRONG!
FABIAN CANCELLARA !!!

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 09 maj 2011, 23:53

eso je napisao/la:A hoce li se racunati sutrasnja etapa? Negdje procitah da ce biti ponistena radi tragedije.

Nadam se takodjer da je Igor Anton ozbiljno shvatio ovaj Giro kao pripremu za Vueltu i da ce se ganjati po brdima :).

Izuzetno mi je drago da se ova tema pokrenula :). Hvala svim aktivnim i pasivnim.
Evo citam na eurosportovoj stranici da vozaci traze da se etapa ne racuna u spomen Woutera,vjerovatno ce se sutra ujutru sve znati.Jest ovaj Vicioso nesretan,covjek dodje do najvaznije pobjede u karijeri i mozda mu se nece racunati..Mogao bi se on ganjati sve zavisi u kakvoj je formi ,a tu su i dvojica povratnika nakon doping skandala Emanuelle Sella i Danilo di Luca ne treba ni njih zaboraviti :D

eso
Kontakt:

Post Postao/la eso » 09 maj 2011, 23:58

MElloo je napisao/la:
eso je napisao/la:A hoce li se racunati sutrasnja etapa? Negdje procitah da ce biti ponistena radi tragedije.

Evo citam na eurosportovoj stranici da vozaci traze da se etapa ne racuna u spomen Woutera,vjerovatno ce se sutra ujutru sve znati.Jest ovaj Vicioso nesretan,covjek dodje do najvaznije pobjede u karijeri i mozda mu se nece racunati..Mogao bi se on ganjati sve zavisi u kakvoj je formi ,a tu su i dvojica povratnika nakon doping skandala Emanuelle Sella i Danilo di Luca ne treba ni njih zaboraviti :D
A ja sam kontao da ce se sutrasnja etapa ponistiti. Da ce je peloton samo formalno odvesti u sjecanje na Weylandt-a.
Meni nesto to logicnije. Da momku ne uzimaju pobjedu.
LIVESTRONG!
FABIAN CANCELLARA !!!

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 10 maj 2011, 00:01

eso je napisao/la:
MElloo je napisao/la:

A ja sam kontao da ce se sutrasnja etapa ponistiti. Da ce je peloton samo formalno odvesti u sjecanje na Weylandt-a.
Meni nesto to logicnije. Da momku ne uzimaju pobjedu.
vidis u pravu si nisam ja dobro procitao :oops: to ce vjerovatno i uraditi tako su i prosle godine vozili onu etapu po ulicama Milana radi sigurnosti :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 maj 2011, 18:53

Pozdrav @eso i @MElloo. Drago mi je da nas ima jos koji volimo biciklizam.
Danas je bio tuzan dan i etapa je neutralizovana.
slika
slika
slika
slika
U Livornu su zvonila zvona na crkvama, a zastave su bile postavljene na pola koplja. :(
http://video.gazzetta.it/silenzio-prima ... ce87d2800a

Za sutra: Piombino – Orvieto, srednje brdska etapa.

Duzina: 191km
Najvisa tacka: 930m

Profil:
slika
Konfiguracija:
slika
poslednji kilometar:
slika

Malo prognoze iz Italije:
http://www.huffingtonpost.com/2011/05/0 ... 59360.html
:? 8-)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 maj 2011, 19:01

Zaista tuzna etapa danas u kome su biciklisti odali poslednji pozdrav Weylandtu.Lepo od grada Livorna da su i oni ucestvovali u ovome i crkvenim zvonima obelezili ovaj tuzan dan.

slika

Pocivaj u miru Wouter !
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

eso
Kontakt:

Post Postao/la eso » 10 maj 2011, 22:25

Kako tuzan dan. Zaista tesko je bilo danas gledati etapu i misliti o svemu sta se jucer dogodilo. Ovo je jedan od onih trenutaka kada iskreno zalis covjeka kojeg nisi ni poznavao.

R.I.P. Weylandt!
LIVESTRONG!
FABIAN CANCELLARA !!!

eso
Kontakt:

Post Postao/la eso » 10 maj 2011, 22:34

Evo ipak se Leopard Trek odlucio da napusti Giro. Mislim da je ovo normalna odluka. Kao sto vec ranije napisah, ne bi ih osudjivao i da su ostali. Ja mislim da ne bih mogao. Tyler Farrar, koji je bio veliki prijatelj sa Wouterom, je takodjer napustio Giro. Kaze da nema snage da nastavi. Prevelik je gubitak da bi se mogao dalje trkati.

http://www.cyclingnews.com/news/leopard ... ro-ditalia

Evo citam na SBS-u da je autopsija pokazala kako je odmah umro od udara. Haj hvala Bogu makar da se nije patio.

http://www.sbs.com.au/cyclingcentral/ne ... ly-autopsy
LIVESTRONG!
FABIAN CANCELLARA !!!

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 10 maj 2011, 22:42

Danas veoma tuzan dan za cijeli karavan,vidi se da su svi mislili na taj jucerasnji događaj.Iako je porodica Weylandta rekla da Leopard nastavi sa trkom bolje je sto su se povukli ovo je stvarno veliki gubitak za njih ali i za cijeli biciklizam :cry: Umalo me nije Tyler Farar rasplakao na kraju sa onim svojim suzama i pokretima :cry:
Lijepo i od ekipe Leopard Treka sto su dozvolili da Tyler s njima udje u cilj ;)
Sutra ocekujem ludilo na etapi,sutra sigurno nece biti sprinta ,moj pobjednik za sutra :Giovani Visconti :D

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 13 maj 2011, 22:42

Danas prvi ispit za favorite i vidjelo se da Contador nije dosao u pravoj formi na ovaj Giro Nibali i Scarponi su daleko najjaci.Favoriti nisu zeljei odma roze majicu i odgovara im da je Weening nosi jos koji dan :D

TuborgGreen
Kontakt:

Post Postao/la TuborgGreen » 13 maj 2011, 23:36

Nisam pratio ovogodisnji Giro pa mozel mi ko rec sta je s bracom Schleck,vozel na Giru , u kakvoj je formi Andy? Nadam se da ce ove godine pobijedit na Tour-u nakon sto je 2 godine bio drugi..Ja mislim da mu se brat nije skrsio na 3. etapi da bi ga dosta pogurao do kraja ,vjerovatno i do pobijede..Takodjer mislim da onom kamenjaru na 3. etapi gdje je i Armstrongu pukla guma nije mjesto na Tour-u i da ove godine toga nece bit osim na zadnjoj etapi,Champs-Elysees..

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 13 maj 2011, 23:40

TuborgGreen je napisao/la:Nisam pratio ovogodisnji Giro pa mozel mi ko rec sta je s bracom Schleck,vozel na Giru , u kakvoj je formi Andy? Nadam se da ce ove godine pobijedit na Tour-u nakon sto je 2 godine bio drugi..Ja mislim da mu se brat nije skrsio na 3. etapi da bi ga dosta pogurao do kraja ,vjerovatno i do pobijede..Takodjer mislim da onom kamenjaru na 3. etapi gdje je i Armstrongu pukla guma nije mjesto na Tour-u i da ove godine toga nece bit osim na zadnjoj etapi,Champs-Elysees..
Braca Schleck nisu dosli na Giro vjerovatno se pripremaju za tour.Prosle godine na Touru je Frank bio prvi vozac i prvi izbor Bjaarne Risa i da se nije skrsio vjerovatno bi on pobjedio taj tour jer je bio u boljoj formi od brata a vidjelo se da Andyu nije pukao lanac da bi osvojio taj Tour :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 maj 2011, 14:53

Nakon prve sedmice:

1.Contador
2. Sivtsov +0.59
3. Le Mevel +1.19
4. Nibali + 1.21
5. Scarponi + 1.28
6. Arroyo + 1.37
7. Kreuziger +1.41
8. Serpa + 1.47
9. Igor Anton + 2.21
10. Cataldo/Carrara =

http://www.gazzetta.it/Speciali/Girodit ... LGEN.shtml

Danas je il giorno di riposo. ;)

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.