Asmir Begović

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Zijo
Kontakt:

Re: Asmir Begovic-Izgubljen ili postoji nada?

Post Postao/la Zijo » 22 jun 2009, 10:11

am333 je napisao/la:Ljudi ja bi rado isto da Robinho igra za nas al ne ide.....eto ako su ove novinarske tačne....prva priča...ja bi pogino za BiH. Dobro majstore eto računamo na tebe......joj znate ček da malo razmislim.
Kažem ako su ove novinarske tačne .....nek ide on slobodno igrati za velesilu fudbalsku Kanadu.
MRŠ

potpisujem post!

Zijo
Kontakt:

Post Postao/la Zijo » 22 jun 2009, 10:14

Pauk je napisao/la:
Zijo je napisao/la:
„O Begoviću znam sve i željno ga iščekujem. Bio je oduševljen i rekao je da će malo razmisliti“, izjavio je Blažević za Oslobođenje.
Evo sta je Begovic rekao Ciri, dok covjek malo razmisli ne...sta ce mu se vise isplatiti "ljubav" ili "novac" tj. gdje ce vise profitirati u Kanadi ili BiH, sto moze biti drugo.

I stvarno mi ovaj lik vise ide na K , vise bih volio da ostane tamo gdje je.
Odakle si iz Zvornika Zijo?

Zemljaci smo :D
Odgovorio sam ti na privat da ne spamamo temu.

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 22 jun 2009, 10:36

Eto Ćiro mu je reko da će ga zvat, a on bi da razmisli...

Mediji su ovome najviše kumovali...svi ga nešto forsiraju, a šta je sa Hasagićem i Supićem, oni nisu nikad rekli da će razmislit, njihova odluka se zna Samo Bosna... Takav nam golman treba, pa i da brani za Rudar Kakanj on će za Bosnu branit srcem.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Zijo
Kontakt:

Post Postao/la Zijo » 22 jun 2009, 10:57

A kada su ga pitali Kanadski novinari isto pitanje odmah je odgovori YES Of course :mrgreen:
What is your situation with the Canada right now? Have you been asked to represent Canada at the Olympic qualifiers? If so, have you accepted?
njegov odgovor:
I have been asked to participate, I have said yes, but the club have not made a decision yet on the release, so I will have to wait a little while longer to see what will, but I would love to go for sure.
A i ovo je zanimljivo:

When you moved to Canada, how long did it take for you to feel truly Canadian? Did you ever have any thoughts of playing for Bosnia instead of Canada internationally?

It didn’t take long to be honest, the Canadian people were very welcoming and I made friends very soon and so did my family so it was easy to settle in quick and feel at home. Well it was an option I had and still have really until I am 21 I believe but I enjoy playing for Canada, hopefully we can keep improving and become a better footballing nation, on the pitch and up with the directors and things as well.

http://comeonyouredstfc.****/20 ... govic.html

Dobro pitanje novinara, "Kada ste se preselili u Kanadu, koliko vam je dugo trebalo da bi ste se zaista osjecali kao Kanadjanin" i njegov glupi odgovor, "nije trebalo dugo da budem iskren" :lol: :lol: :mrgreen: amazing ko sto rekli kanadjani! :lol:

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 22 jun 2009, 11:35

Ma ja sam za to da se ova tema zaključa barem privremeno....još jedan slučaj Jakupović
Eto ja bi... zovnuli ga Švicarci on noge polomio da im se priključi.
Napominjem slučaj Jakupović....Ibrahimović je za razliku od njih htjeo igrati za BiH. Znam Gosp. Šefika privatno i šta se je sve događalo sa Zlajom.....al haj ode ja u offtopic
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

fanatikos
Kontakt:

Post Postao/la fanatikos » 22 jun 2009, 11:46

Golman engleskog Portsmuta Asmir Begović našao se na širem, nezvaničnom spisku kanadske A reprezentacije za Gold kup, prvenstvo Sjeverne i Srednje Amerike, koje će idućeg mjeseca biti održano u SAD.

Istina je da je ovo tek širi spisak i da je Begović na njemu upisan kao četvrti golman, ali isto tako se može desiti da Begović bude pozvan te tako i definitivno izgubljen za nastup za BiH.

Nedavno je FIFA na svom kongresu promijenila pravilo o nogometnom državljanstvu, pa se pojavila šansa da Begović, poput još mnogih mladih igrača koji su nastupali za omladinske selekcije drugih država, obuče dres reprezentacije BiH. Preduvjet za to je da nije igrao ze neku drugu A reprezentaciju.

Begović, rođen u Trebinju 20. juna 1987. godine, više je puta, uključujući i u prvom intervjuu bh. medijima koji je dao "Dnevnom avazu", isticao želju da brani za BiH.

Nažalost, ovog talentiranog golmana, za kojeg se ovog ljeta interesira i Čelzi, niko iz Nogometnog saveza BiH još nije kontaktirao.

Ukoliko Begović obuče dres A reprezentacije Kanade, bit će izgubljen za BiH poput nekoliko desetina nogometaša u bliskoj prošlosti. Zato je krajnje vrijeme da Nogometni savez reagira i pozove Begovića da nastupi za državu u kojoj je rođen.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 22 jun 2009, 11:47

ma dajte dodite sebi begovic je nas ....to ciro kralju a to sto je reko "razmislit cu" sta vam je nebudite djeca momk ja boga molio da ga ciro pozove..... ;) ;) ;)
:) :( evo ja slavim ,konacno
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 22 jun 2009, 12:02

valjda bi trebao sad nastupat za nasu repku rekao je ako ga neko zovne da ce nastupat...i eto sad ce ga ciro zovnut
i igrace za nas :D
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 jun 2009, 12:22

rob do bagro je napisao/la:valjda bi trebao sad nastupat za nasu repku rekao je ako ga neko zovne da ce nastupat...i eto sad ce ga ciro zovnut
i igrace za nas :D
Ma vov sto je rekao razmisliti cu,samo da ga Kanada ne napadne,al je rekao da se nece odazvat Kanadi radi klubskih obaveza,sto znaci super,ma odlicno,iako ga nepozovemo,moze igrat i protiv Armenije.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 22 jun 2009, 12:25

ma i ako ne bude nastupao za nas koga j... imamo mi naseg hasagica i supica

SMRT FASIZMU!!!

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 22 jun 2009, 13:00

http://sportsport.ba/bh_fudbalp-19298.htm

Ako je ovo tacno...vidjecemo koliko mu se igra za Bosnu.

Smrt Savezu, sloboda fudbalu! :|

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 22 jun 2009, 13:05

Tarik14 je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbalp-19298.htm

cuj ti njega razmislicu pravi patriota ne bi razmisljao nego bi odma donio odluku da igra za svoju drzavu...ne mogu ja neke ljude skontat...kako mu moze srce kucat za drugu drzavu pa to su za mene izdajnici

SMRT FASIZMU!!!

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 22 jun 2009, 13:08

rob do bagro je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbalp-19298.htm

cuj ti njega razmislicu pravi patriota ne bi razmisljao nego bi odma donio odluku da igra za svoju drzavu...ne mogu ja neke ljude skontat...kako mu moze srce kucat za drugu drzavu pa to su za mene izdajnici
Da, potpuno se slazem. Do sad je imao par prilika da vec odluci hoce li igrati za Kanadu ili za BIH odnosno da potvrdi jeli Bosanac ili Kanadanin. Neznam sta je dosad cekao. On je cak nedavno izjavio u novinama : "Ako me ne zove u BIH, igrat cu za Kanadu"!! Sramota! :roll:

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 22 jun 2009, 13:11

Ovo bi trebalo da razjasni neke stvari :

http://www.****/index.php?id=1139 (njegov intervju za Oslobodjenje)

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 22 jun 2009, 13:27

Tarik14 je napisao/la:Ovo bi trebalo da razjasni neke stvari :

cuj sad ovo to njega treba neko nazvat da nastupa za repku, ja defektnog momka stvarno nemam rijeci

SMRT FASIZMU!!!

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 22 jun 2009, 13:34

rob do bagro je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:Ovo bi trebalo da razjasni neke stvari :

cuj sad ovo to njega treba neko nazvat da nastupa za repku, ja defektnog momka stvarno nemam rijeci
hajd nemojte bit glupi molim vas..pa nosmalno je u svim zemljama pa i kod nas da se igrac mora nazvat ,i da se sa igracm kao sto je njegov slucaj mora popricat....al ja mislim da je tu sve jasmo begovic je golman BIH nema tu price..a i on je sam rekao samo da ga neko nazove i to je to..

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 22 jun 2009, 13:42

eto vam begovica, velikog patriote :lol: . stani, mozda je ciro kriv i za ovo sto se desava u vezi begovica?? :D

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 22 jun 2009, 13:44

pa ne znam zasto osudjivati covjeka zbog takve izjave....mislim da je nasa 'vlast' iz saveza vec trebala obaviti razgovor sa begovicem i reci mu ono sto ima za reci, pa mkar i to da su supic i hasagic trenutno ispred njega, i sl.....ali sam ja misljenja da je puno teze biti rezervni golman portsmoutha nego prvi golman javora iz ivanjce, iskreno!!
Volim te Bosno!!!

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 22 jun 2009, 13:50

xavi26 je napisao/la:pa ne znam zasto osudjivati covjeka zbog takve izjave....mislim da je nasa 'vlast' iz saveza vec trebala obaviti razgovor sa begovicem i reci mu ono sto ima za reci, pa mkar i to da su supic i hasagic trenutno ispred njega, i sl.....ali sam ja misljenja da je puno teze biti rezervni golman portsmoutha nego prvi golman javora iz ivanjce, iskreno!!
potpisujem

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 22 jun 2009, 13:53

ustvari bolime k.... hocel igrat za nas on da je bosanac on bi vec davno branio za nas,nama ne treba golman koji nece srcem branit za repku

SMRT FASIZMU!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: EdinjoBos i 6 gostiju.