FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Boli Messija ki.ta za te individualne nagrade, covjek uopšte ne pati za tim niti je to toliko bitno.
Sa svoje 23 godine osvojio je sve što se može osvojiti kao individualna priznanja....to pichichi i kurchichi, ostavlja portugalskom kopitaru da ne place i da se ima nesretnik cemu radovati.
A Messi ide na titulu LP...malo ozbiljnije nagrade.
Sa svoje 23 godine osvojio je sve što se može osvojiti kao individualna priznanja....to pichichi i kurchichi, ostavlja portugalskom kopitaru da ne place i da se ima nesretnik cemu radovati.
A Messi ide na titulu LP...malo ozbiljnije nagrade.
utorak - ronaldo osvoji pichichi
srijeda - messi osvoji ligu

srijeda - messi osvoji ligu

ser del barça es el millor que hi ha !
messi ima puno vaznijih stvari za dokazati nego da se gana s ronaldom za pichichi. mada lijepo bi bilo da je i to to uzeo, al ko ga hebe, zaosno je gledati ronalda kako se raduje samo golovima u nebitnim utakmicama kad je rijeseno prvenstvo, vidi se da je lik opterecen samim sobom, a za nas je to dobro jer ce taj saner uvijek uhebavati timski duh reala
sto se tice messija on je prosle godine bio zlatna kopacka i vc je dakle uzeo tu nagradu, dvije godine za redom je najbolji igrac svijeta, a kako stvari stoje bice to i trecu godinu zaredom, prvenstvo je osvojio, finale lige prvaka je tu, ako dobro odigra tu utakmicu a sigurno hoce, i to je veliki plus. ako barca osvoji ligu prvaka messi ce vjerovatno dobiti tu nagradu, dok s druge strane ako to uzme united, messi bi opet mogao izabran za igraca godine jer u unitedu nema nekog igraca koji je toliko obiljezio sezonu, oni su prvenstveno timskog igrom i zaslugama trenera imali dobru sezonu, rooney je mozda glavnui kandidat, ali ruku na srce nije imao nesto posebnu dobru sezonu, tu je i vidic, ali i on je ipak stoper i tesko da moze dobiti nagradu.
na ljeto se igra i copa america, gdje bi se messi napiokon trebao dokazati i u reprezentaciji, tako da nas mali vanzemaljac i treci put zaredom najvjerovatnije biti igrac godine, a ronaldo nek se hebe sa zlatnom kopackom
sto se tice messija on je prosle godine bio zlatna kopacka i vc je dakle uzeo tu nagradu, dvije godine za redom je najbolji igrac svijeta, a kako stvari stoje bice to i trecu godinu zaredom, prvenstvo je osvojio, finale lige prvaka je tu, ako dobro odigra tu utakmicu a sigurno hoce, i to je veliki plus. ako barca osvoji ligu prvaka messi ce vjerovatno dobiti tu nagradu, dok s druge strane ako to uzme united, messi bi opet mogao izabran za igraca godine jer u unitedu nema nekog igraca koji je toliko obiljezio sezonu, oni su prvenstveno timskog igrom i zaslugama trenera imali dobru sezonu, rooney je mozda glavnui kandidat, ali ruku na srce nije imao nesto posebnu dobru sezonu, tu je i vidic, ali i on je ipak stoper i tesko da moze dobiti nagradu.
na ljeto se igra i copa america, gdje bi se messi napiokon trebao dokazati i u reprezentaciji, tako da nas mali vanzemaljac i treci put zaredom najvjerovatnije biti igrac godine, a ronaldo nek se hebe sa zlatnom kopackom
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Upravo tako...je.be se Messiju za te licne nagrade.Romariooo je napisao/la:messi ima puno vaznijih stvari za dokazati nego da se gana s ronaldom za pichichi. mada lijepo bi bilo da je i to to uzeo, al ko ga hebe, zaosno je gledati ronalda kako se raduje samo golovima u nebitnim utakmicama kad je rijeseno prvenstvo, vidi se da je lik opterecen samim sobom, a za nas je to dobro jer ce taj saner uvijek uhebavati timski duh reala
Pa sam je govorio više puta oko toga, ako dođu na kraju sezone dobro i jest... ako ne, nije ni bitno toliko.
"Bitno je šta klub osvoja ,a ne pojedinac" - to su izjave Lionel Messia.
normalno, messi je puno bolji timski igrac od ronalda i zato je i klasa za njega
eh sto bi sledece sezone volio vidjeti u napadu zajedno s messijem i mladog neymara, kakve bi egzibicije i masakraranja bila, show time jednostavno. nadam se da klub vec radi nesto po pitanju dovodjenaj ovog wonderkinda jer mogao bi ga neko drugi upecati, a na predstojecoj copa americi ovaj mali ce vjerovatno briljirati i cijena ce mu otici u tacku. ovako na kraju sezone bi ga mogli dobiti za vjerovatno nekih 25 miliona, otrpilike za one pare sto cemo dobiti za Ibru, a mozda transfer olaksa i onaj nas nesretni Kierson koji je na posudbi u Santosu upravo.
neymar sa samo 19 godian idealna bi zamjena bio za bojana, a vjerovatno bi brzo istisnuo i pedra iz prve postave, mogao bi mijenjati i vilju, a to nam treba, konkurencije malo u napadu jer vidimo kako se vilja zna uspavati. s obzirom da imamo vec asove u napadu, mladi neymar bi se mogao neoptereceno uigravati i dokazivati, a siguran sam da bi vrlo brzo postao jedan od glavnih igraca
no ako klub dovede cesca, onda vjerovato od neymara ili nekog vrhunskog napadaca nema nista, jer ce vjerovatno iniesta igrati tu poziciju, a to nije to, zato draga nasto upravo, zahebite cesca, dovedite nam dva vrhunska mlada pojacanja, neymara i bale-a, 60 miliona za njih dvojicu nije puno, a s obzirom da recimo dobijamo 25 miliona za ibru, pa i za bojana 15-ak, pa onda mogli bi prodati i miita, maxwela, caceresa, mozda i afelaya, dovodjenje balea i neymara na kraju bi moglo ispasti i da prodjemo s pozitivnim bilansom kad se sabere kupljeno-prodano
eh sto bi sledece sezone volio vidjeti u napadu zajedno s messijem i mladog neymara, kakve bi egzibicije i masakraranja bila, show time jednostavno. nadam se da klub vec radi nesto po pitanju dovodjenaj ovog wonderkinda jer mogao bi ga neko drugi upecati, a na predstojecoj copa americi ovaj mali ce vjerovatno briljirati i cijena ce mu otici u tacku. ovako na kraju sezone bi ga mogli dobiti za vjerovatno nekih 25 miliona, otrpilike za one pare sto cemo dobiti za Ibru, a mozda transfer olaksa i onaj nas nesretni Kierson koji je na posudbi u Santosu upravo.
neymar sa samo 19 godian idealna bi zamjena bio za bojana, a vjerovatno bi brzo istisnuo i pedra iz prve postave, mogao bi mijenjati i vilju, a to nam treba, konkurencije malo u napadu jer vidimo kako se vilja zna uspavati. s obzirom da imamo vec asove u napadu, mladi neymar bi se mogao neoptereceno uigravati i dokazivati, a siguran sam da bi vrlo brzo postao jedan od glavnih igraca
no ako klub dovede cesca, onda vjerovato od neymara ili nekog vrhunskog napadaca nema nista, jer ce vjerovatno iniesta igrati tu poziciju, a to nije to, zato draga nasto upravo, zahebite cesca, dovedite nam dva vrhunska mlada pojacanja, neymara i bale-a, 60 miliona za njih dvojicu nije puno, a s obzirom da recimo dobijamo 25 miliona za ibru, pa i za bojana 15-ak, pa onda mogli bi prodati i miita, maxwela, caceresa, mozda i afelaya, dovodjenje balea i neymara na kraju bi moglo ispasti i da prodjemo s pozitivnim bilansom kad se sabere kupljeno-prodano
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Prvih 11 za vecerašnji mec protiv Levantea:
Valdes,Alves,Pique,Mascherano,Abidal,Busquets,Xavi,Keita,Afellay,Messi,Villa.
sram bilo tvoje uciteljica kad te nije naucila da se NE pise odvojeno od glagola. i mislim da si jedini lik kojem potpis nije gramaticski ispravanLos_Blanos2 je napisao/la:xaviesta je napisao/la:Sto bi rekli, da majmun ima tastaturu i on bi imao sta reciLos_Blanos2 je napisao/la:Ali fakat ga sram bilo![]()
![]()
![]()
Pa ni majmun se nebi na ovo.. ali eto![]()
Sta se palisniste Messijevi rodjaci
fakat bolo boli me kita za Ronaldom, a za Messijem jos vise..
Samo kazem sram ga bilo tj. nije to Messi zasluzio a ni njegovi simpatizeri..

Ja nisam prosjak al' ljubav molim
ni zanesenjak svojih poema
zbog jedne zene koju ja volim
zivim taj zivot poput boema
ni zanesenjak svojih poema
zbog jedne zene koju ja volim
zivim taj zivot poput boema
Bojana za te pare ne mozes prodati ni na ManageruRomariooo je napisao/la:normalno, messi je puno bolji timski igrac od ronalda i zato je i klasa za njega

Don't hate what you don't understand.
opaaa, abidal je spreman da zaigra od prve minute, to je najljepsa vijest, steta samo sto tiago nije od pocetka umjesto keite, al ajd, uci ce u drugomD.M.S.O. je napisao/la:Prvih 11 za vecerašnji mec protiv Levantea:
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Barcelona, tacnije Guardiola i Zubi ce dobiti 50 miliona eura (plus pare od Eventualne prodaje Hleba, Keirrisona, Ibrahimovica, Caceresa i Henriquea - znaci AKO se ikako koji uspije nekog prodati od ovih navedenih) za transfere ovog ljeta.
Od Bale-a nema ništa s obzirom da englezi za njega traže preko 30 miliona...ne znam šta ce biti sa Fabregasom jer se svake godine ta farsa sa njim obnavlja i ponavlja, ali Pep izgleda nece stati dok ga ne vrati kuci
. što to radi, ne kontam
Po meni, ono što treba: jeste jedan dobar univerzalan defanzivac (nešto kao Abidal) igrac koji može igrati i na stoperu i na beku, ovisno o potrebi...Rossi je meta Barcelone ovog ljeta
...tu nisu nikakve špekulacije kakve se uvijek javljaju na pauzama i kad je vrijeme transfera, vec su ozbiljno zagrijani za dovođenje tog igraca.
I ako bi ga doveli, mislim da bi napravili pravu stvar jer se radi veoma dobrom igracu koji nema neke extra fizikalije tipa Ronaldo (extra šut, snagu, brzinu ili šta ti je znam) ali je namazan svim bojama, veoma lukav i inteligentan igrac koji je konstantna prijetnja u 16 metara i koji bi se vrlo brzo uklopio u Barcinu ekipu.
Od Bale-a nema ništa s obzirom da englezi za njega traže preko 30 miliona...ne znam šta ce biti sa Fabregasom jer se svake godine ta farsa sa njim obnavlja i ponavlja, ali Pep izgleda nece stati dok ga ne vrati kuci

Po meni, ono što treba: jeste jedan dobar univerzalan defanzivac (nešto kao Abidal) igrac koji može igrati i na stoperu i na beku, ovisno o potrebi...Rossi je meta Barcelone ovog ljeta

I ako bi ga doveli, mislim da bi napravili pravu stvar jer se radi veoma dobrom igracu koji nema neke extra fizikalije tipa Ronaldo (extra šut, snagu, brzinu ili šta ti je znam) ali je namazan svim bojama, veoma lukav i inteligentan igrac koji je konstantna prijetnja u 16 metara i koji bi se vrlo brzo uklopio u Barcinu ekipu.
D.M.S.O. je napisao/la:Barcelona, tacnije Guardiola i Zubi ce dobiti 50 miliona eura (plus pare od Eventualne prodaje Hleba, Keirrisona, Ibrahimovica, Caceresa i Henriquea - znaci AKO se ikako koji uspije nekog prodati od ovih navedenih) za transfere ovog ljeta.
Od Bale-a nema ništa s obzirom da englezi za njega traže preko 30 miliona...ne znam šta ce biti sa Fabregasom jer se svake godine ta farsa sa njim obnavlja i ponavlja, ali Pep izgleda nece stati dok ga ne vrati kuci. što to radi, ne kontam
![]()
![]()
Po meni, ono što treba: jeste jedan dobar univerzalan defanzivac (nešto kao Abidal) igrac koji može igrati i na stoperu i na beku, ovisno o potrebi...Rossi je meta Barcelone ovog ljeta...tu nisu nikakve špekulacije kakve se uvijek javljaju na pauzama i kad je vrijeme transfera, vec su ozbiljno zagrijani za dovođenje tog igraca.
I ako bi ga doveli, mislim da bi napravili pravi stvar jer se radi veoma dobrom igracu koji nema neke extra fizikalije tipa Ronaldo (extra šut, snagu, brzinu ili šta ti je znam) ali je namazan svim bojama, veoma lukav i inteligentan igrac koji je velika prijetnja u 16 metara i koji bi se vrlo brzo uklopio u Barcinu ekipu.
rossi je solidan, ali je isto tako skup, za iste pare se neymar moze dovesti, a puno mladji i vec sad puno bolji igrac, nevjerovatan talenat pa ajd, rossi nije los, dobro bi nam dosao sigurno, ali vec kad dovodimo trebalo bi dovesti svjetsku klasu neku, ili nekoga kao neymar ko ce to sigurno postati jako brzo
sto se tice bale-a, to nije nimalo nerealno, vjerovatno ce cijena biti tridesetak miliona, i vrijedi te pare sigurno, i on je jako mlad i moze se taj transfer lako zgotoviti, toliko smo platili i alvesa, mnogi su govorili zasto tolike pare za beka, a nama bekovi vrijede puno jer igraju vise kao krila, i neka je i platiti ako su vrhunski igraci, jer realno u akademiji nemamo neke toliko velike talente na tim pozicijama.
potrositi jdno 60 miliona na balea i neymara za barcu nije nikakva nemoguca misija, jos kad prodamo neke igrace klub moze i zaraditi i vise od 60 miliona
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- DAVID VILLA
- Kontakt:
Valdes - Alves Mascherano Pique Abidal - Xavi Busquets Keita - Villa Messi Afellay po meni jako dobar sastav...
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!
Ne vjerujem da su uopšte zagrijani za Neymara...jest veeeliki talenat ,ali isti takav ako ne i veci je bio prije 3 godine i Kierrison kojeg su platili 14 miliona Palmeirasu, a decko nije odigrao ni utakmice u dresu Barce...evo vec trecu sezonu ga šalju sa posudbe na posudbu ne bi li ga nekom prodali.
Barci ne gori pod nogama da bi sad sebi priuštila luksuz da forisira talentovane igrace...nema potrebe za tim.
Zato i dovode "gotove proizovde" jer nece da cekaju razvoje igraca kojeg su skupo platili (radije ce cekati igrace iz svog omladnskog pogona)...na tu politiku jasno upucuju trensferi Zlatana ili Ville.
Rossi je takav igrac - gotov proizvod...sa 24 godine ulazi u najbolje godine, vec se adaptirao na Primeru igrajuci u Villarealu, poznaje jezik što je vrlo bitno...a vrlo dobar je igrac...i ono što je najbitnije, Pep je jasno dao do znanja da bi ga volio vidjeti u Barci....trebamo vjerovati njegovom sudu i procjeni.
Barci ne gori pod nogama da bi sad sebi priuštila luksuz da forisira talentovane igrace...nema potrebe za tim.
Zato i dovode "gotove proizovde" jer nece da cekaju razvoje igraca kojeg su skupo platili (radije ce cekati igrace iz svog omladnskog pogona)...na tu politiku jasno upucuju trensferi Zlatana ili Ville.
Rossi je takav igrac - gotov proizvod...sa 24 godine ulazi u najbolje godine, vec se adaptirao na Primeru igrajuci u Villarealu, poznaje jezik što je vrlo bitno...a vrlo dobar je igrac...i ono što je najbitnije, Pep je jasno dao do znanja da bi ga volio vidjeti u Barci....trebamo vjerovati njegovom sudu i procjeni.
malo sam skeptican povodom ne igranja Thiaga, bolje bi kreirali igru sa njim umjesto Keite , a vala mogo je i Fontas ili Bartra umjesto Mascherana, volio bih i da Jeffren dobije koju minuticu ...DAVID VILLA je napisao/la:Valdes - Alves Mascherano Pique Abidal - Xavi Busquets Keita - Villa Messi Afellay po meni jako dobar sastav...
Btw: sa je sa defanzivnim veznim iz Barce B, Oriol Romeu, cini mi se da mu je tako ime, igral taj momak uopste ?
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...
Be Casual ...
Be Casual ...
Romeu se tek oporavio od ozljede...dobra stvar jeste što je produžio ugovor sa Barcom B iako ga je Wenger vec bio kaparisao...za njega bi se moglo nadati da ce za godinu-dvije uci u A tim...jak igrac, fizicki mislim.Dushi_Rob je napisao/la:malo sam skeptican povodom ne igranja Thiaga, bolje bi kreirali igru sa njim umjesto Keite , a vala mogo je i Fontas ili Bartra umjesto Mascherana, volio bih i da Jeffren dobije koju minuticu ...DAVID VILLA je napisao/la:Valdes - Alves Mascherano Pique Abidal - Xavi Busquets Keita - Villa Messi Afellay po meni jako dobar sastav...
Btw: sa je sa defanzivnim veznim iz Barce B, Oriol Romeu, cini mi se da mu je tako ime, igral taj momak uopste ?
imamo mi dosta igraca iz b tima koji ce vjerovatno biti prodati, a nadam se da ce klub naci neke talentovane mladice koji ce zaigrati u b timu i razvijati se da za koju godinu postanu igracine i zaigraju u prvom timu, bilo bi lijepo tako ciljano razvijati bekove i napadace jer oni ce nam faliti, odnosno za koju godinu bi mogli imati mjesta ako se dokazu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Pa ako su neki kvalitet, bolje im je pomalo davat sansu u prvom timu, ako ne ide , onda prodat, nebih ja to odmah prodavo ...Romariooo je napisao/la:imamo mi dosta igraca iz b tima koji ce vjerovatno biti prodati, a nadam se da ce klub naci neke talentovane mladice koji ce zaigrati u b timu i razvijati se da za koju godinu postanu igracine i zaigraju u prvom timu, bilo bi lijepo tako ciljano razvijati bekove i napadace jer oni ce nam faliti, odnosno za koju godinu bi mogli imati mjesta ako se dokazu
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...
Be Casual ...
Be Casual ...
Dushi_Rob je napisao/la:Pa ako su neki kvalitet, bolje im je pomalo davat sansu u prvom timu, ako ne ide , onda prodat, nebih ja to odmah prodavo ...Romariooo je napisao/la:imamo mi dosta igraca iz b tima koji ce vjerovatno biti prodati, a nadam se da ce klub naci neke talentovane mladice koji ce zaigrati u b timu i razvijati se da za koju godinu postanu igracine i zaigraju u prvom timu, bilo bi lijepo tako ciljano razvijati bekove i napadace jer oni ce nam faliti, odnosno za koju godinu bi mogli imati mjesta ako se dokazu
ma nemaju mjesta za dokazivanje u prvom timu, a neki kao reci soriano i nisu sad recimo ispod 20 godina, ne vjerujem da ce pristati da i naredne sezonwe igraju u b timu kad mogu igrati u dosta prvoligasa. u nas prvi tim mogli bi uci samo ekstra talenti, i to ne nekim samo pozicijama
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- -Barcelona-
- Kontakt:
Jel Iniesta imao rodjendan jucer ili prekljucer
ako jeste sretan rodjendan sa zakasnjenjem 

DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!
Danas-Barcelona- je napisao/la:Jel Iniesta imao rodjendan jucer ili prekljucerako jeste sretan rodjendan sa zakasnjenjem

Don't hate what you don't understand.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.